ÚTIKRITIKA.HU / Mexikó


hirdetes

útikritikák


Mexikó

Mexikó, repülőjegy

Repülőjegy | Szállás | Vízum és vám | Fotóegyveleg

Repülőjegy és repülés

Mexikóvárosba

Legjobb áron úgy tudunk repülőjegyet foglalni Mexikóba, ha mindjárt szállást is kérünk hozzá. Az Air France, KLM, Alitalia és Delta csapat olyan kedvező árkategóriát alakított ki a tour operátorok (például a Vista) számára, mely nagyon versenyképes a piacon. Érdemes figyelembe venni, hogy a legtöbb esetben a szállással együtt foglalt repülőjegyes ajánlatok nagyságrendekkel olcsóbbak. A szállással együtt érvényes árakból is létezik több, tehát ha a legjobb el is fogyott, még mindig kereshetünk a következőre helyeket.

Cancunba

A látogatók nagy része nem kíváncsi Mexikóvárosra, a tengerparti nyaralást részesíti előnyben. Értjük az álláspontjukat, ezért ide fűzzük azt  a linket, ahol Cancúnba szóló repülőjegyeket foglalhat. Érdemes a Bécsből induló járatokat is nézegetni, egy direkt járattal való utazás télből a nyárba nagyon népszerű lehet.

Szállás és ajánlott hotelek

Körültekintő válogatás, ennél jobb tanács itt sem létezik. A városközpontok drágábbak, de a könnyebb közlekedés miatt ez az árkülönbség időben térülhet meg. Kedvcsinálónak egy link, amin különböző szállodák között válogathat Mexikóvárosban.

,, A booking.com és az airbnb szállásait használtuk végig:itt az volt a "trükk",hogy időben foglaltuk ezeket be"-kényelmes,tiszta és jó helyen levő hotelek,hostelek,lakások-szinte mind légkondival,tv-vel felszerelve és pár helyen benne volt a szállás árában a reggeli is.
Ezek a kétszemélyes szobák általában 20-40 dollár körül foglalhatóak ( 2 főre egy éjszaka,nyilván a főszezon drágább illetve a szezonon kívül ezek töredékéért is találunk helyet és jót. (Anikó, 2022. január)

Vízum és vám

Magyar állampolgár a kiindulási országtól függetlenül, turizmus, tranzitállás, valamint üzleti tárgyalás céljából történő utazás esetén 180 napig vízum nélkül léphet be, és tartózkodhat Mexikóban. A belépéskor a migrációs hatóságok formanyomtatványt töltetnek ki a beutazóval. Fontos, hogy az útlevélnek a beutazás tervezett időpontjától még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Ami kell a Mexikóba történő beutazáshoz:

  • Kötelező: az érvényes útlevél és az oda-vissza repülőjegy vagy a következő ország repülőjegye (hogy elhagyja és mikor Mexikót).
  • Ami erősen ajánlott: mexikói szállás visszaigazolás / meghívólevél és a megfelelő anyagi fedezetről bankszámlakivonat - ha jobban megnéznék az érkező utast.
  • Érkezéskor ki kell tölteni egy úgynevezett turista kártyát. Egyes légitársaságok odafelé úton kiosztanak ilyet az utasoknak. Ha nem, akkor a Cancún-i repülőtéren található turista kártyát kell kitölteni, már amennyiben az utazó külföldről itt lép be Mexikó területére.

Vám

"Internetes fórumon azt írták, hogy tilos kaját bevinni az országba, még a bőröndben kekszet, csokit sem. Barátaink bőröndjét áttúrták a beutazáskor és semmiféle kekszet és egyéb becsomagolt rágcsálnivaló jellegű kaját nem vettek el. Olyat is írtak, hogy nem szabad bevinni az országba rovarirtó szert (ez igaz is, nagykereskedelmi mennyiségben!) Baromság! Vittünk Raid-et és nem érdekelte őket, náluk pedig minden nagyobb üzletben legalább ötvenféle Raid-et lehetett kapni, még skorpiót ölőt is!" forrás


,, A nemzetközi járatok a Benito Juarez repülőtérre érkeznek. A reptér óriási, mindenütt kutyás rendőr és biztonsági emberek. Ezt már jó itt megszokni, mert Mexikóvárosban ez mindenütt így van. A bejutás az országba nem egyszerű, a vámvizsgálat szúrópróbaszerű. Miután megkapod a csomagod, a vámnál az áthaladáshoz megnyomsz egy gombot, ha zöld mehetsz, ha piros, akkor kiszednek és átvizsgálják a csomagodat, esetleg meg is motoznak. Persze pont nekem jutott a piros, de nem volt semmi atrocitás, még az átvilágítóban bombának látszó, egyébként fertőtlenítőszerként alkalmazott unicumos üvegeket sem vették el. Szerencsére!!! (2019)" forrás

Fotóegyveleg

                                                                                    Fotó by Elter

San Cristobal de las Casas - Kriszta fotója

Cuernavaca - Robert Brady múzeum - Kriszta fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Bánáti András, 2019. 01. 15. 06:18
Ez a repjegyár el van túlozva! Most februárban megyünk 88.000Ft volt KLM Barcelonából. Oda wizz/Ryanair combó még 14.000Ft volt bőrönddel.
Tehát összesen volt 102.000Ft/fő


úti kritikus, 2017. 09. 05. 18:30
Kedves Hozzászóló!
Köszönjük, hogy felhívta a figyelmet az ellentmondásra. A 90 napos időkeretre vonatkozó információt töröltük. Meg tudjuk erősíteni a 180 napot. A korábbi nagykövetségi megjegyzés arra vonatkozott, hogy esetleg valamelyik belépőponton a mexikói hatóság embere rosszul tájékozott, vagy büntetni van kedve. Ha ilyen előfordulna akkor meg kell mutatni az interneten, hogy Mexikó budapesti nagykövetségének honlapja is 180 napról ír.


hozzászóló, 2017. 09. 05. 18:17
A fenti, vízumnélküli kintléttel kapcsolatos infók között a következő ellentmondást fedeztem fel:

a vízum és vám szekcióban:
1.
"Magyar állampolgár a kiindulási országtól függetlenül, turizmus, tranzitállás, valamint üzleti tárgyalás céljából történő utazás esetén 180 napig vízum nélkül léphet be, és tartózkodhat Mexikóban."

2.
"A két ország közötti egyezmény alapján 90 napot lehet turistaként eltölteni."

A konzuli szolgálat oldalán (http://konzuliszolgalat.kormany.hu/vizummegallapodasok) a következő információt találtam:

Mexikó Magánútlevéllel, Diplomataútlevéllel, SZolgálati útlevéllel 180 nap; Magánútlevéllel: csak turista és üzleti célú beutazás vízummentes

Meg tudná nekem valaki erősíteni ezt 180 napot? Turistaként szeretnék utazni 3 hónapra, de ha 90+1,2 napra foglalom a repülőt, nem szeretnék kellemetlen meglepetésbe szaladni.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon