ÚTIKRITIKA.HU / Mexikóváros


hirdetes


útikritikák


Casa de la Luz 5cs. - vélemények

Mexikóváros - Casa del la Luz Hotel Boutique 5cs.


Lényeg:

Ez egy nagyon szép, gondozott állapotú boutique hotel egy műemlék jellegű házban. A szobák tiszták és megfelelően berendezettek.

Az egyetlen lényeges negatívum, hogy a központi elhelyezkedéséből adódóan a közvetlen környéke elég zajos. ,,Cserébe” viszont az utazó a hatalmas város kellős közepén, hangulatos kis szálláshelyen lakik, és könnyű portyázgatni az óvárosban.

Hol?

A szálloda az óváros (Centro Historico) kellős közepén található, egy háztömbre a Zócalotól, a világ egyik legnagyobb terétől. A közvetlen környék (egy bevásárló utca is) eléggé zajos.
Közel van metrómegálló. A környék utcáin elég sok a hajléktalan.


Milyen?

A hotel kívül és belül is figyelemreméltó építészetileg. A ház, egy palazzo (úriház) a 16. században épült. Természetesen teljesen modernizált. Belül ízléses a kialakítás, s ettől is hangulatos a hotel.

Szobák:

A szobák közepes méretűek, azaz nem kifejezetten tágasak.

Vannak szobák, amik egy kicsi térre (azaz nem a Zócalo-ra) néznek. Ezek a szobák külső forgalmi és zenei zajoknak vannak kitéve, szóval nagyon kell törekedni arra, hogy a zajoknak nem kitett szobát kapjunk. A szobák hangszigetelése közepes.
Vigyázat: van néhány utcára néző ablak nélküli szobák, amelyek egy belső udvarra (patio) néznek. Zaj szempontból ez akár előnyösnek is bizonyulhat.
Helyben lehet kérni jobb szobát, de ennek sikeressége a hotel aktuális foglaltsági helyzetétől függ.

Az ágyak kényelmesek.

Szolgáltatások:

A személyzet segítőkész, figyelmes, vendégszerető.


Ellátás:

Kitűnő a reggeli (nem nagy a választék, de ami van az jó minoségű). Este ki lehet ülni vacsorázni a hotel príma éttermében a hotel tetőteraszán.


2022. október 18.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon