ÚTIKRITIKA.HU / Sesimbra


hirdetes

útikritikák


Sesimbra

Sesimbráról dióhéjban| Vélemények |Odajutás |Szállás |Hasznos információk |Kastély |Arrábida rezervátum | Egyéb látnivalók a térségben|Olvasmányos linkek| Fotóegyveleg

.

Sanyi fotója


Sesimbráról dióhéjban

Sesimbra Portugália egyik tengerparti városa, és a fővárostól, Lisszabontól délre található. A város az Atlanti-óceán partján, a Serra da Arrábida-hegység és a Tejo-folyó torkolata között fekszik, Setúbal megyében. Sesimbra kb. 40 km-re délre található Lisszabontól, a főváros repülőterétől pedig kb. 50 km-re.

ASesimbrának kb. 58 ezer lakosa van. Nem egy nagy város. Lényegében egy, tengerre néző dombon terül el. Van egy kicsi óvárosa. Kellemes végigsétálni a széles strand egyik végétől a másikig (kb. 45 perc). Nyáron Sesimbra népszerű strandolós nyaralóhely. A strandok nagyon zsúfoltak ilyenkor.

Sesimbrában jók a haléttermek (szuper, friss kardhalak). A környék természeti szépségekben gazdag.

Vélemények

Van egy szép part Sesimbra mellett (gyalog kb 35 perc). Lisszabonból a Praca de Espanha megállótól 207-es busszal tudtok eljutni Sesimbraig, kb 30-35 perc az út és oda-vissza kb 10-15 € a buszjegy, a Praia do Ribeiro do Cavalo szintén egy szirt mászással közelithető meg, a lényeg, hogy mindig a jobb oldali kitaposott ösvényeket kövessétek, készüljetek étellel, itallal, mert nincs semmi a partszakaszon, valamint megfelelő ruházattal.

Odajutás

Sesimbra közel 40 kilométerre van Lisszabontól, déli irányban. Autóval ez egy órás út. A legközelebbi nagyobb város Setúbal, 28 kilométerre, de meglelpően időigényes eljutással: 42 perc. 

Szállás

A tengerre néző szálláshelyek - nem meglepően - a drágábbak. A parton van több nagy hotel. A nyári főszezonban nehéz szabad szobát találni.

Ajánlott hotelek:

4 csillagos:  Sana Park Sesimbra

Hasznos információk

1. Az alábbiakban felsorolunk néhány lehetőséget, hogy hol lehet parkolni Sesimbrában:

Az utcán parkolás: A városban található számos utcán lehet parkolni. Az utcán történő parkolás általában ingyenes, de a parkolóhelyek korlátozottak lehetnek, különösen a szezonban vagy a hétvégén.

Parkolók: Sesimbrában számos fizetős parkoló áll rendelkezésre, amelyek lehetővé teszik a turisták számára a parkolást az autóval. A városközpontban található a "Praça da Califórnia" parkoló, amely közel található a strandokhoz és a városi látnivalókhoz.

Szállodai parkolók: A szállodák többsége rendelkezik saját parkolóval, amely lehetőséget biztosít a vendégek számára a parkolásra. Ha szállodában szállsz meg, érdemes megkérdezni a recepciót, hogy rendelkeznek-e parkolóval.

Parkolóházak: Sesimbrában található néhány parkolóház, amelyek lehetőséget biztosítanak a hosszabb távú parkolásra. Ezek a parkolóházak általában közel találhatók a városközpontban és a látnivalókhoz.

2. Az alábbiakban ajánlok néhány helyet, ahol finom portugál ételeket kóstolhatnak.

Casa Mateus - A Casa Mateus egy tradicionális portugál étterem, amely kedvelt a turisták és a helyiek körében is. Az étlapon megtalálhatók a legjobb tengeri ételek, mint a grillezett hal, rákok és kagylók. Az ételek kiváló minőségűek, az árak pedig arányosak.

O Velho e o Mar - Az O Velho e o Mar egy családi étterem, amely az ízletes tengeri ételeiről híres. Az étlapon szerepelnek a hagyományos portugál tengeri ételek, mint a Caldeirada, amely egy tengeri halgulyás, valamint a feketetintahal, a garnélarák és a kagyló.

Restaurante O Canhão - Az O Canhão egy kellemes környezetben található étterem, amelynek specialitása a tengeri ételek. Az étlapon találhatók a legjobb halak, rákok és kagylók, amelyek kiváló minőségűek és frissek.

Casa da Avo - A Casa da Avo egy tradicionális portugál étterem, ahol a helyi ételek az étlap főbb témái. Az étterem számos hagyományos portugál ételt kínál, mint például a bacalhau, a sertéshús, a rizs és a bab.

Tasca da Avenida - A Tasca da Avenida egy családi étterem, amely kedvelt a helyiek és a turisták körében is. Az étlapon szerepelnek a legjobb portugál ételek, mint például a frissen fogott halak, a levesek és a rizsfélék.

Minden étteremben javasolt asztalfoglalás előzetes bejelentkezéssel. A felsorolt éttermek mindegyike kínál hagyományos portugál ételeket és finom ételeket, amelyeket ajánlott kipróbálni, ha Sesimbrába látogatsz.

Kastély

Inkább várromnak nevezném.

Sesimbra egy tengerparti város Portugáliában, ahol található a Sesimbra kastély (Castelo de Sesimbra), amely egy középkori várfal, amelyet a 12. században építettek. A kastélyt a Serra da Arrábida-hegységhez közel, a városközponttól északra találjuk.

A Sesimbra kastély egyike Portugália legrégebbi és legjelentősebb erődítményeinek, amely az évszázadok során sokat átalakult és kibővült. A városi falak egy része még mindig megmaradt, és a turisták élvezhetik a lenyűgöző kilátást a városra és a tengerre.

A kastély jelentős szerepet játszott a történelem során, amikor az Aragóniai Péter portugál király a 14. században megerősítette a védőfalakat és toronyt épített, hogy megvédje a partot a tengeri támadásoktól. Később, a 16. században a kastélyt további módosításoknak vetették alá, hogy megfeleljen a tüzérségi fegyverek fejlesztésének.

A Sesimbra kastély látogatható és számos kiállítás, művészeti és kulturális esemény, valamint koncertek és fesztiválok helyszíne is lehet. A turisták élvezhetik a kastély történelmi és kulturális jelentőségét, valamint a látványos kilátást a környékre és a tengerre.

m.m. fotója

Arrábida rezervátum

A Sesimbra melletti természetvédelmi terület neve "Arrábida" rezervátum, amelyet gyakran hívnak "Serra da Arrábida"-nak is.

Az Arrábida rezervátum Portugália egyik legszebb természeti kincse, a Setúbal-félszigeten található, az Atlanti-óceán partján. Ez a hely vonzza a turistákat, aki a varázslatos tengerparti táj és az ökológiai diverzitás miatt érkeznek ide.

A rezervátum magában foglalja a Serra da Arrábida-hegységet, ahol turistaösvények és kilátók találhatók, amelyek nagyszerű kilátást nyújtanak az Atlanti-óceánra és a környező vidékre. A területen található strandok is nagyon látványosak, például a Portinho da Arrábida, a Galapinhos és a Figueirinha strand, amelyek kristálytiszta vízről és szép tengerparti sziklákról híresek.

Az Arrábida rezervátumban gazdag élővilág található, ideértve a madarakat, a vadon élő kutyákat és macskákat, a sündisznókat és a sünöket, a kígyókat, a teknősöket és a gyíkokat is. A rezervátum ismert a ritka és veszélyeztetett növényekről is, amelyek megtalálhatók a hegyoldalakon.

A rezervátum népszerű a turisták körében a gyalogtúrázás, hegymászás, kerékpározás és vízi sportok miatt. Azonban, fontos megjegyezni, hogy az ökológiai szabályokat be kell tartani, hogy megőrizhetők legyenek a terület természeti értékei a jövő generációk számára is.

Egyéb látnivalók a térségben

Cabo Epichel

Cabo da Roca Epichel partvidéki területén található, és ez a nyugat-európai szárazföld legnyugatibb pontja. Cabo da Roca és az Epichel partvidék Portugália egyik legszebb és legnagyobb turisztikai látványossága.

Az Epichel partvidék jellegzetes fehér homokos strandjai, kék tengerrel és meredek sziklákkal körülvéve hívják magukra a figyelmet. Az egyik legismertebb strand a "Praia do Magoito", amely hosszú, homokos partja és kék tenger miatt rendkívül vonzó a turisták számára. A partvidéken számos más strand is található, mint például a "Praia das Maçãs" vagy a "Praia da Adraga".

A part mentén hosszan elnyúló sétányok és kilátópontok találhatók, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a tengerre és a környező sziklás tájra. Az Epichel partvidék védett természeti terület, és a területen élő állat- és növényfajok rendkívül gazdagok és sokszínűek.

Az Epichel partvidék híres az ősi romokról is, például a romos Santa Maria kápolnáról, amely őszi színekkel körülvéve egy varázslatos látványt nyújt. A partvidéken található a híres Ursa-öböl, amely híres a lenyűgöző szikláiról és a tengerre nyíló kilátásáról.

A Cabo da Roca és az Epichel partvidék rendkívül népszerű a túrázók, kerékpárosok és vízi sportok szerelmesei számára. Érdemes megemlíteni, hogy a partvidéken gyakoriak a szélviharok, így a vízi sportok űzői különösen vigyáznak a körülményekre. A Cabo da Roca és az Epichel partvidék igazi természeti csoda, amelyet érdemes meglátogatni Portugália látogatása során.

cs. j. fotója

Olvasmányos linkek

Fotóegyveleg

n. n. fotója

m. l. fotója

l. g. fotója


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Lisszabonba Repülőjegyek Lisszabonba
Olcsó repülőjegyek Lisszabonba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes