ÚTIKRITIKA.HU / Madeira időjárása hónapokra lebontva


hirdetes

útikritikák


Madeira időjárása hónapokra lebontva

Általános|Madeira időjárása januárban| Madeira időjárása februárban| Madeira időjárása márciusban|Madeira időjárása áprilisban|Madeira időjárása májusban|Madeira időjárása júniusban|Madeira időjárása júliusban| Madeira időjárása augusztusban| Madeira időjárása szeptemberben| Madeira időjárása októberben| Madeira időjárása novemberben| Madeira időjárása decemberben

Általános

A botanika, a virágok nagy kedvelői számára a május és a június a legjobb időzítés Madeira meglátogatására, mert ebben a két hónapban a leglátványosabb a virágzás.

A túrázás szempontjából az április közepe és a június közepe közötti időszak a legideálisabb.

Madeira ipartjai közelében április és október között lehet a leginkább bálnákat és delfineket nézni. Van vagy 20 fajtájuk arrafelé.

Jóllehet Madeira egyáltalán nem egy strandolós desztináció, azért megjegyezzük, hogy az óceán vize szeptemberben a legmelegebb, szerencsés esetben akár 23-24 fokos. Még augusztusban és októberben is lehet fürödni azoknak, akiknek a 20-22 fokos víz még elviselhető.

Madeira időjárása januárban

Madeira szigetén az év egyetlen hónapja sem mondható kifejezetten rossznak az odautazáshoz. E tekintetben a január sem kivétel. Azért nem árt tudni, hogy október és március között vannak Madierán acsapadékosabb hónapok. Átlagosan január 12 napján esik valamennyit az eső, de nem olyan hosszan, hogy igazán akadályozná a természetben töltött szigettúrás programokat.

Januárban a sziget egészén kissé hűvösebb és párásabb az időjárás, mint a megelőző hónapokban, Többnyire süt a nap, de vannak felhős órák, sőt csapadékosak is. Összességében azonban az időjárás alkalmas sétálásokra, túrázásokra, s elvégre ezért érdemes Madeirára utazni.

Sokat elárul Madeira téli hónapjairól, hogy olyankor is sok minden virágzik, például a begóniák, a datolyapálmák és a mikulásvirág.

Reggelente az ég gyakran kissé vagy teljesen felhős. Napközben az átlaghőmérséklet átlagosan 17 fok körül mozog. 19 foknál ritkábban van melegebb, 15 foknál nagyon ritkán van hidegebb. A napsütéses órák nagyon kellemesek. Az esti órákban is kellemes az időjárás, de pulóveres. Éjszaka kb. 14 fokra hűl le a levegő, de hát Madeirán a turisták nem igazán időznek a szabadban az éj közepén.

Napközben a túrákra vinni kell esőkabátot, széldzsekit vagy pulóvert.

Az óceán vize januárban 19 fok körüli, szóval fürdéshez túl hideg (tán még a németeknek is...)

Madeira időjárása februárban

A február kicsit csapadékosabb, mint a január, de picit kevesebb az esős napok száma (10). A hőmérséklet azonban kb. ugyanolyan mint januárban (lásd feljebb).

Napi 5 napsütéses órára lehet számítani.

A maximum meleg a 18-20 fok, nappal a 16-17 fok a jellemző, ha éppen nem süt a nap.

Napközben a túrákra vinni kell esőkabátot, széldzsekit vagy pulóvert.

Éjszaka kicsit hidegebb van, mint februárban, akár 12 fok is.

Az óceán vize februárban sem alkalmas fürdése: 18-19 fok.

Madeira időjárása márciusban

A nappali átlaghőméséklet 17 fok körüli, a maximum 19-20, 16 foknál ritkábban van hidegebb, csak éjjel, akkor 14 fok körül.

A sziget viszonylatában a március még csapadékos hónapnak számít, de ka evésbé mint a február.

Az óceán vize márciusban sem alkalmas fürdésre: 18.19 fok.

Madeira időjárása áprilisban

Tegnap jöttünk el a szigetről, március 28-án érkeztünk ☺️
Bruttálisan leégtem! 😂😂
Funchalban és lent délen 25-26 fokok voltak, durva páratartalommal, szóval én több nyári cuccal készülnék, ha most indulnék! ☺️ Ettől függetlenül érdemes vinni melegebb öltözéket, vékony hosszú ujjúkat, akár bedobni egy vastag pulcsit és egy kabátka sem árthat, mert estére picit csípősebb tud lenni, a sziget északi oldalán meg hiába voltak 21-23 fokok, a szél miatt hűvösnek éreztük picit a kivillanó láb-váll-kar-has szituációkhoz 😀 Úgy készülnék, mint otthon egy májusi héthez, alapvetően kellemesen meleg, akár égető napsugárzással, de bármikor kellhet egy dzseki vagy egy pulcsi! ☺️
A túrákhoz viszont mindenképpen úgy készüljetek, hogy rétegesen tudjatok öltözni, jobb ha tudsz lefelé öltözni mert meleged van, minthogy nincs mit felvenni mert fázol!
Bikinit otthon ne hagyjátok! (g.d., 2023)

Madeira időjárása májusban

Május Madeirán általában kellemes időjárást hoz, bár az időjárás bizonyos mértékben változó lehet, és a hegyek és a tenger közelsége miatt a szigeten különféle mikroklímák alakulnak ki. Általánosságban azonban az időjárás májusban ideális a szabadtéri tevékenységekhez és az utazáshoz.

Az átlagos hőmérséklet Madeirán májusban kb. 19-22 Celsius fok között mozog a tengerparton, de a hegyvidéki területeken jelentősen hűvösebb lehet. Az éjszakai hőmérséklet általában 16-18 Celsius fok között van.

Az esőzés aránya májusban Madeirán már csökken, az átlagos csapadékmennyiség kb. 35-50 mm. A napos órák száma növekszik, így a látogatók élvezhetik a napfényt és a meleget.

A tenger hőmérséklete már elég kellemes a fürdőzéshez, átlagosan 20-21 Celsius fok körül van.

Madeira időjárása júniusban

Madeira időjárása júniusban általában kellemes és napos, ideális az utazáshoz és a szabadtéri tevékenységekhez. Az időjárás azonban változékony lehet, és a szigeten különböző mikroklímák alakulnak ki a hegyek és a tenger közelsége miatt.

Az átlagos hőmérséklet Madeirán júniusban kb. 22-25 Celsius fok között mozog a tengerparton, de a hegyvidéki területeken jelentősen hűvösebb lehet. Az éjszakai hőmérséklet általában 18-20 Celsius fok között van.

Az esőzési arány csökken Madeirán júniusban, és az átlagos csapadékmennyiség kb. 15-25 mm. A napos órák száma növekszik, így a látogatók élvezhetik a napfényt és a meleget.

A tenger hőmérséklete kellemes az úszáshoz, átlagosan 21-22 Celsius fok körül van.

Madeira időjárása júliusban

Július Madeirán a nyári szezon csúcsa, a hőmérséklet magas, és a napos órák száma is jelentős. Az átlagos nappali hőmérséklet 24-27 Celsius fok körül van, és az éjszakai hőmérséklet általában 19-22 Celsius fok. Az óceán vize általában meleg, 22-23 Celsius fok körüli. Az esők mennyisége ebben az időszakban általában alacsony, de előfordulhatnak rövid záporok vagy viharok.

Július Madeirán a legtöbb napos órával rendelkező hónap, és a tengerpartokon a fürdési idők ideálisak. A száraz időjárás miatt július ideális hónap a kirándulásokra, a hegyek és a természeti látnivalók felfedezésére, és a kulturális események és fesztiválok részvételére. Azonban a forró és nedves időjárás miatt fontos, hogy viseljen könnyű, laza ruházatot és elegendő mennyiségű folyadékot fogyasszon, hogy elkerülje a hőgutát és a kiszáradást.

Madeira időjárása augusztusban

Augusztus Madeirán a nyári szezon folytatása, az időjárás meleg, napsütéses és általában száraz. Az átlagos nappali hőmérséklet 25-28 Celsius fok körül van, és az éjszakai hőmérséklet általában 20-23 Celsius fok. Az óceán vize általában meleg, 23-24 Celsius fok körüli.

Augusztus Madeirán továbbra is ideális időszak a tengerparti pihenésre, a fürdőzésre és a vízi sportokra, mint például a búvárkodás és a szörfözés. Azonban az erős napsugárzás és a forró, nedves időjárás miatt fontos, hogy védekezzen a napégés és a hőguta ellen. Ajánlott a könnyű, laza ruhák viselése, a napvédő krém használata és a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása.

Augusztus Madeirán az egyik legforgalmasabb időszak a turisták számára, így fontos időben foglalni a szállásokat és a programokat. A száraz időjárás miatt ez az ideális hónap a sziget felfedezésére, a természeti látnivalók és a kulturális események látogatására.

Madeira időjárása szeptemberben

Szeptember Madeirán az ősz kezdetének számít, de a nyári időszak folytatódik. Az átlagos nappali hőmérséklet 23-26 Celsius fok körül van, és az éjszakai hőmérséklet általában 19-22 Celsius fok. Az óceán vize általában még meleg, 22-23 Celsius fok körüli.

Szeptember Madeirán a tengerparti pihenésre továbbra is ideális, de a víz hőmérséklete már nem olyan magas, mint a nyári hónapokban. Azonban ez az ideális hónap a sziget felfedezésére, a természeti látnivalók és a kulturális események látogatására. A szeptemberi időjárás általában száraz és napos, így ideális időszak a túrázásra és a kirándulásokra a hegyekben és a sziget belső részein.

Szeptember Madeirán már nem annyira zsúfolt, mint a nyári hónapokban, így lehetőség nyílik arra, hogy felfedezzük a szigetet és élvezzük a csendesebb környezetet. Azonban a nap még mindig erős, így fontos védekezni a napégés és a hőguta ellen a napvédő krémek használatával, a megfelelő ruházattal és a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztásával.

Madeira időjárása októberben

Október Madeirán az ősz ideje, az időjárás általában változékonyabb és hűvösebb, mint a nyári hónapokban. Az átlagos nappali hőmérséklet 21-24 Celsius fok körül van, és az éjszakai hőmérséklet általában 17-20 Celsius fok. Az óceán vize általában még meleg, 22-23 Celsius fok körüli.

Október Madeirán az ideális hónap a kirándulásokra és a természeti látnivalók felfedezésére, mivel a hőmérséklet még mindig kellemes, de nem olyan forró, mint a nyári hónapokban. Azonban az esőzések száma növekszik, és az időjárás változékonyabb lehet. Fontos, hogy megfelelő ruházatot viseljen, beleértve a vízálló kabátot is, hogy kész legyen az esős időre.

Október Madeirán már kevésbé zsúfolt, mint a nyári hónapokban, így lehetőség van a csendesebb környezet élvezetére. Azonban a nap még mindig erős, így fontos védekezni a napégés és a hőguta ellen a napvédő krémek használatával, a megfelelő ruházattal és a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztásával.

Madeira időjárása novemberben

November Madeirán már az őszi időszak, az időjárás általában hűvösebb és nedvesebb, mint a nyári hónapokban. Az átlagos nappali hőmérséklet 19-22 Celsius fok körül van, és az éjszakai hőmérséklet általában 15-18 Celsius fok. Az óceán vize általában még meleg, 20-21 Celsius fok körüli.

November Madeirán az ideális hónap a természeti látnivalók felfedezésére, különösen a hegyekben, mivel az időjárás hűvös és nedves lehet, így nem ajánlott a tengerparti tevékenységekhez. Azonban Madeira gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik, így érdemes felfedezni a városokat, múzeumokat és galériákat.

November Madeirán már az egyik legkevésbé forgalmas időszak a turisták számára, így lehetőség nyílik arra, hogy élvezze a sziget csendesebb környezetét. Azonban a nap kevesebb időt süt, és az esőzések száma növekszik, így fontos, hogy megfelelő ruházatot viseljen a nedves időjárásra.

Madeira időjárása decemberben

December Madeirán már a téli időszak kezdetét jelenti, az időjárás általában hűvös és nedves, és az esőzések száma növekszik. Az átlagos nappali hőmérséklet 17-20 Celsius fok körül van, és az éjszakai hőmérséklet általában 13-16 Celsius fok. Az óceán vize általában már hűvösebb, mint az előző hónapokban, és általában 18-19 Celsius fok körül van.

December Madeirán az ideális hónap a városok felfedezésére és a múzeumok, galériák látogatására, valamint az ünnepi dekorációk és a karácsonyi vásárok élvezetére. Azonban Madeira nem igazán alkalmas a strandolásra és a tengerparti tevékenységekre ilyenkor, mivel az időjárás hűvös és nedves lehet.

December Madeirán az egyik legkevésbé forgalmas időszak a turisták számára, így lehetőség nyílik arra, hogy élvezze a sziget csendesebb környezetét, és átélje a helyi karácsonyi hagyományokat. Azonban a nap kevesebb időt süt, így fontos, hogy megfelelő ruházatot viseljen, beleértve a vízálló kabátot is a nedves időjárásra.


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Lisszabonba Repülőjegyek Lisszabonba
Olcsó repülőjegyek Lisszabonba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes