ÚTIKRITIKA.HU / Algarve / Sagres


hirdetes


útikritikák


Algarve / Sagres

Sagresről dióhéjban| Tetszett&Nem tetszett| Vélemények| Odajutás| Szállás| Egyéb praktikus információk| Látnivalók|Cabo de São Vicente| Olvasmányos linkek| Fotóegyveleg

.

Kriszta fotója

Sagresről dióhéjban

portugál kiejtés: szágris (erős hangsúly az á hangon)

Az Algarve térség délnyugati végén található. Közel 2 ezer lakosa van. Az Atlanti-óceán arrafelé nagyon hullámos, ami miatt a szörfösök kedvelt célhelye. Sagres déli partvidéke nyugisabb, a másik oldal, a nyugati részen a sziklás partnál hullámosabb a víz. 

A legtöbb (nem szörfözni jövő) turista Cabo de São Vicente meglátogatása miatt érinti Sagres-t. Cabo de Sao Vicente Európa legdélnyugatibb pontja, s ettől annyira érdekes. A Cabo de São Vicente (a Sao Vicente-fok) a városközponttól kb. 7 kilométerre van.

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. A Praia de Tonelnél bámulni a szörfösöket

2. Nagyon békés, nyugis városka vakítóan fehér házakkal

3. Cabo de São Vicente-nél a sziklás partban való gyönyörködés 

Nem tetszett

1. Maga a város nem igazán érdekes, csak a környéke

2. A Sagres-i erődítmény (Fortaleza de Sagres) semmi különös, bármennyire próbálják komolyabb turista attrakciónak eladni

3. Ez már sajnos nincs ott: Cabo de Sao Vicente-nél vicces az a büféautó, amire németül az van felírva, hogy Letzte Bratwurst vor Amerika (azaz olyasmi, hogy Amerika irányába ez az utolsó európai hely, ahol még lehet sültkolbászt venni)

Vélemények

Odajutás

Lagosból busszal az út 40-45 perces (oda-vissza jegy 7,70 euró).

Albufeirából autóval kb. egy órás az út.

Ha autóval megyünk, akkor ne próbáljunk a világítótoronyhoz túl közel parkolni, mert ott gyakran nincs hely, és komplikált a visszafordulás a kicsit távolabb eső parkolóhelyekhez. Persze minden függ attól, hogy melyik szezonban látogatunk el oda. 

Szállás

Egyéb praktikus információk

1. Nagyon ajánlott étkezőhely: Cervejaria Talizé (Rua de Sao Vicente)

Látnivalók

Világítótorony (Faro de Sagres)

A Faro de Sagres, vagy más néven Sagres Fénytornya egy lenyűgöző világítótorony a Sagres-foknál található. Az épület egyik legjelentősebb történelmi emléke Portugália hajózási és felfedezői hagyományainak.

Az épület 1793-ban épült, és az Atlanti-óceán egyik legveszélyesebb vizein hajózó hajók navigációját segítette. A Faro de Sagres maga az épület egyszerű és masszív, egy kerek toronyból áll, amelynek tetején a világító berendezés található. Az épület színe fehér, és a torony csúcsát a portugál zászló díszíti.

A látogatók számára a világítótorony látogatható, és fel lehet menni a tetejére, ahol csodálatos kilátás nyílik a Sagres-fokra és az Atlanti-óceánra. Az épület környékén található egy kis múzeum, amely a világítótorony történetét és működését mutatja be.

A Faro de Sagres a portugál történelem fontos jelképe, és az ország egyik leglátogatottabb turisztikai látványossága. Az épület nem csak a hajózási történelem emlékét őrzi, hanem a környék lenyűgöző természeti szépségét is bemutatja. Az egyedülálló táj, a tengeri sziklák és a végtelen óceán nyugalmát sugározzák, és a látogatók számára hihetetlen élményt nyújtanak.

Erődítmény

Az erődítmény Sagresben, vagy más néven Sagres-fort, egy erődített épületegyüttes, amely a Sagres-fokon. az Algarve régióban található. Az erődítmény az 1400-as évek elején épült, és fontos szerepet játszott a portugál felfedezések kora idején.

Az erődítmény építése azután kezdődött, hogy a portugál király, Dom João I. az Algarve-ban telepedett le, és megkezdte a Sagres-fok körüli területek megerősítését. Az erődítmény az idők során többször is átépült és bővült, és fontos szerepet játszott a portugál hajózási és felfedezői tevékenységben.

Az erődítménynek több része van, köztük a Sagres-fort, amely magában foglal egy nagy, nyitott térséget, ahol egykor az erődítmény katonái állomásoztak. A téren egy szép szökőkút található, és a látogatók számára csodálatos kilátás nyílik a környező tengerre és a sziklákra.

Az erődítmény egyik legérdekesebb része a kör alakú torony, amely az épület közepén található. A torony számos kis szobát és folyosót tartalmaz, amelyek egykor a katonák számára szolgáltak. A torony tetejéről szintén gyönyörű kilátás nyílik a tengerre és a környező vidékre.

Az erődítménynek további részei is vannak, mint például a São Vicente-fort, amely az erődítménytől nem messze található, és egyedülálló történelmi értékeket őriz. Az erődítmény Sagresben egyedülálló történelmi jelentőségű emléke a portugál hajózási és felfedezői korszaknak, és ma is népszerű turisztikai látványosság.


Cabo de São Vicente

(portugál kiejtés: káp szanviszent)

,,a világ vége"

Kriszta fotói

,, A világítótorony 2 ezer wattos fénysugarát 60 kilométerről is látni, így az egyik legerősebb fényű az egész kontinensen. Az volt a tervünk, hogy az Atlanti-óceán fölé 75 méterre magasodó parton keresünk egy helyet, ide leheveredve várjuk meg a naplementét. Tervnek ez kitűnő volt, viszont a viharos szél ismételten keresztülhúzta a számításainkat. A naplementéig hátra levő egy órát itt is szinte végig az autóban kuporogva vészeltük át, a kék óra kezdetekor mentünk csak ki fényképezővel, állvánnyal felszerelkezve, várva a horizont mögé lebukó Napot. Időközben a hely megtelt autókkal és turista buszokkal, sok száz embert szállítva a nem mindennapi látványhoz." forrás

Sagres térségének strandjai

Praia do Beliche

(portugál kiejtés: prájá du bélise)

Csodásan fehér a homokföveny és kristálytiszta a víz.

Kriszta fotói

Praia do Tonel

A Praia do Tonel Sagresben található, az Algarve régió délnyugati csücskében. Ez egy hosszú, homokos tengerpart, amely a Sagres-fok nyugati oldalán helyezkedik el. Az egyik legnépszerűbb tengerpart a régióban, és az egész évben vonzza a turistákat.

A Praia do Tonel híres a lenyűgöző természeti környezetéről, ami az Atlanti-óceán látványát kínálja. A tengerpartot magas sziklafalak veszik körül, amelyek védik a partot a szél és a hullámok ellen, de a látogatóknak a kilátás csodálatos panorámát kínál.

A tengerpart a szörfözés és a bodyboardozás rajongóinak egyik kedvenc helye. A parton gyakran magas hullámokat találni, amelyek a vízisportok szerelmeseinek izgalmas kihívást jelentenek. Emellett a tengerparton napozásra és a gyönyörű környezet élvezetére is van lehetőség.

A tengerparton kényelmes, modern infrastruktúra áll a látogatók rendelkezésére, többek között éttermek, bárok, strandbüfék és öltözők. A Praia do Tonel egyike az Algarve legszebb tengerpartjainak, és egy igazi paradicsomi élményt kínál azoknak, akik szeretnének pihenni, úszni, napozni vagy sportolni a lenyűgöző környezetben.

Olvasmányos linkek

Fotóegyveleg


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Lisszabonba Repülőjegyek Lisszabonba
Olcsó repülőjegyek Lisszabonba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes