ÚTIKRITIKA.HU / Maldív-szigetek


hirdetes


útikritikák


Anantara Dhigu Maldives Resort 5cs. - vélemények

Anantara Dhigu Maldives Resort*****

Lényeg:

Maldivi viszonylatban inkább a nagyobb resort szigetek közé sorolható. Pihenésre, kikapcsolódásra megfelelő, hangulatos, igazán luxus resort.

A hasonló árszintű maldivi resortokhoz képest jónak mondható az ár-érték arány.

Családbarát resort. Tényleg. Viszont nem egy kifejezetten nászutasoknak való resort (legfeljebb ha overwater-es az elhelyezés).

Egyetlen említésre méltó hátrány: sznorkelezés és búvárkodás vonatkozásában nem tartozik a legtutibb maldivi resortok közé. Van lehetőség, de nem a legjobb. Az erősségek egyike: az étkezőhelyek választéka )a két testvérsziget éttermeit is lehet használni).


Hol?

Az amúgy tiszta, rendezett szigeten sétálgatva itt-ott azért zavaró a bokrok körüli építkezési hulladékok látványa.

Kb. 30 perc alatt járható körbe a sziget, és - bizony - ez már ottani viszonylatban nagynak nevezhető. Lehet bicajt bérelni.

A szúnyogok távol tartása érdekében rendszeresen kifüstölést végeznek.

Katamaránnal 40 perces az út a szigethez. Maldivi viszonylatban ez közeli (de nem túl közeli) szigetnek számít.

Tenger:

A strandok tiszták, szépek. A korall homokos part olyan vakítóan fehér, amilyent elvárunk. Az óceán vize tényleg letaglózóan csodás. A legkellemesebb strandok a lagúnások. A víz több helyen nagyon sekély, de vannak két méteres lyukak is, azaz vigyázat.

Némi hátrány, hogy nincsen partközeli természetes korallzátony, ahol sznorkelezni lehet és érdemes. A ,,házi korallzátony” adta élvezet valahogy része egy teljes értékű maldivi élménynek. Van a parti vizekben telepített korall, de igazi sznorkelező terephez, egy másik, kis szigetnél, hotelcsónakkal vagy kenuval kell menni. Amúgy van a resort komplexumban búvárközpont. A sznorkelezéshez és amúgy általában a strandoláshoz tanácsos pólót magunkra venni, mert a napsugarai alattomosak.

Van a közelben egy kisebb, nem lakott sziget, ahol szintén lehet strandolni, főleg, hogy vannak napozóágyak és napernyők.

30 perces jetski 220 dolcsi.

Milyen?

Csodás hely, azaz a hivatalos fotók nem túloznak. Nem egy új resort, de teljesen jó állapotban van, az utóbbi években ezt-azt javítgattak.

Nincs tömegiszony, mindig találni olyan helyet, ahol nem zavarnak minket mások.

Szuper az infinity pool.

A szigeten a resort komplexum (hidakkal összekötött) három szigetből áll. E tekintetben nem egy szokványos maldivi sziget, de ez inkább előny. Ha a sajátunkat már kicsit unjuk, legalább át lehet menni (napközben akár a vízben átsétálva, este inkább hajón) egy nem sokkal különböző két másikra.

Villák:

Felújított állapotban vannak, tágasak, lehet zuhanyozni kint is bent is.
Ha nyugalomra vágyunk, akkor nem mindegy, hogy hol van a villa. Van olyan hely, ahol sok a kisgyermekes család, tehát van ricsaj.


Szolgáltatások:

A személyzet egy része eléggé lomha, de a check-in jellemzően gyorsan lezajlik. Jellemzően a személyzet tagjai rád mosolyognak, és ez persze kellemes. Összességében a szolgáltatások magas minőségűek, a kis részletekre is ügyelnek.

Ellátás:

Az előre befizetetteken kívüli étel- és italfogyasztás árszintje (egy üveg sör 13 dolcsi) itt is nagyon magas, ide értve a minibár kínálatát. Viszont – a ha csak a szomjoltás a feladat - a villába bekészített ivóvíz ingyen van.

Javasolt az AI.

Ha a nagy választék, a sok hall dacára a svédasztalos vacsorázást már kissé unjuk, akkor van: thai, olasz, japán, maldivi és egy grill halas is a la carte. A svédasztalos reggeli rendben van. (A thai a legjobb.) A svédasztalos vacsoránál a helyi étkeken kívül a nemzetközi választékban jó sok a thai. Az a la carte éttermekben nincsenek különleges étkek, csupán a flancosabb kiszolgálás az extra.

2019. május 4.

« visszaRepülőjegyek Maldív-ra Repülőjegyek Maldív-ra
Olcsó repülőjegyek a Maldív-szigetekre a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes