ÚTIKRITIKA.HU / Maldív-szigetek


hirdetes


útikritikák


Summer Island Maldives 4cs. - vélemény

Maldív-szigetek - Summer Island Maldives****
Lényeg:
4 csillagos kategóriában ez igazán jó választás lehet. Nagyon jó az ár-érték arány.
A tisztaság teljesen rendben van, a szolgáltatások kiváló minőségűek. Az ellátás átlagos. A szobák felújított állapotban vannak. Nyugalmas hely, ahol prímán ki lehet kapcsolódni. A sznorkelezést vétek kihagyni. Jók a búvárkodási lehetőségek is.
Ez a bűbájos hotelsziget azt az élményt nyújtja, amit a Maldiv-szigetektől jogosan és érdemlegesen elvárhatunk, szóval autentikus szálláshely.
Hol?
A fővárosból (azaz a repülőtér térségéből) hidroplánnal 15-20 perc alatt el lehet jutni a szigetre (jóval drágább, mint a hajó, de az élmény is nagyobb). A hidroplánnál korlátozzák a súlyvonatkozásban a kézipoggyászok felvitelét. Gyorsmotoros hajóval kb. 40-45 perc.
A kicsi sziget természeti környezete gondozott állapotban van. Egész ottlétünk folyamán elfeledkezhetünk a lábbelikről, mert mindenhová mehetünk mezítláb. (Az étterembe azért nem lehet fürdőruhában járkálni.)
A nyugati oldalán erősebb a széljárás, a tenger hullámosabb, a keleti oldal jobbára szélcsendes.
A magányos sziget érzés csaknem megvan, mert csupán egy nagyobb és néhány kisebb sziget van a láthatáron belül.
Strand:
A strandot szinte folyamatosan takarítják (a kivetődő koralltörmeléket kell eltávolítani). A föveny finom homokos, és a vízben is finom homokon lépdelünk. Csodás.
Vannak strandszakaszok, ahol a tengerfenék koralltörmelékes és ott fürdőszandál viselése tanácsos.

Sajnos – mint a világon a korallszirtes területeken annyi helyen – a sziget körül itt is van korallfehéredés, azaz az egyébként csodaszép tarka színpompa fokozatosan eltűnik. De legalább a sznorkelezéskor biztosan számíthatunk a halak fantasztikusan tarka, színes látványára.
Van viszont alternatíva: hajóval a közelben egy mesterségesen létrehozott korallos terep:
A sznorkelező kirándulások benne vannak az all inclusive-ba. Érdemes is ilyenre elmenni, mert a korallterep sokkal érdekesebb, mint a sziget körül. Naponta kétszer (délelőtt 1-kor és délután) megy ki a hotel hajója (10-11 vendéggel) a legközelebbi korallszirtes terepre (csak 5-10 perc oda az út). Ha ilyenen részt akarunk venni, akkor az előző nap kell a recepción jelentkezni. Az ingyenes kirándulás kb. másfél órása és nagyon népszerű a vendégek körében. Lehet sznorkelezni ráják és tengeri teknősök közvetlen közelségében.
Milyen?
Nincs nagyüzemi jelleg, nincs zsúfoltság.
Szép a medence, de elég kicsi. Gondotott a kert.
A vendégkörben sok a nászutas. Hétvégéken sok az indiai és a sri lankai nyaraló. Az európai vendégekben van némi negatív érzés, hogy az ázsiai nők tetőtől-talpig ruhába mennek bele a medencébe.
Szobák:
Az ágyak nagyon kényelmesek.
A beach villákat nagyon dicsérik. (Ezeknek saját strandszakasza van napozóágyakkal.). A beach villákban lakók az ellátásban is élveznek privilégiumokat.
Jók a superior bungalók is (kiváló hangszigetelés).
Takarító fiatalemberek vannak, nincsenek takarítónők.
Szolgáltatások:
A személyzet nagyon segítőkész.
Néhány este van élőzenés szórakoztató program. Éjfél után azonban teljes csend honol a szigeten.
Wifi van mindenhol (a szobákban is).
Az elutazás előtti PCR teszt beszerzésénél résen kell lenni, hogy az időhatárok (a tesztelés és a teszt eredményének megkapása tekintetében) stimmeljenek.
Ellátás:
Nincs gasztronómiai csúcsélmény, de korrekt a választék és a minőség. Jók a tenger gyümölcsei étkek.
A bárokban az all inclusive-hoz tartozó italválaszték nagyon szűk.
2021. április 16.

« visszaRepülőjegyek Maldív-ra Repülőjegyek Maldív-ra
Olcsó repülőjegyek a Maldív-szigetekre a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes