ÚTIKRITIKA.HU / Maldív-szigetek


hirdetes


útikritikák


Jawakara Islands Resort - vélemény

A Jawakara Islands resort tavaly Októberben nyílt, még kevésbé ismert, habár az elmúlt hetekben több beszámolót is olvastunk a csoportban.
Első Maldív utazásunk volt, egy igazi álom.
✈️ Austrian Airlines - Bécs-Malé közvetlen járattal utaztunk. A repülőút rendben volt, viszonylag gyorsan eltelt a 8,5 és 9,5 óra. Nekünk így kényelmesebb volt, hogy nem kellett átszállással megszakítani.
Malé reptéren gördülékenyen, hamar átjutottunk az ellenőrzésen (mindkét irányban), majd a bőrönd felvétel után várt a Jawakara képviselője, innentől kezdve kísértek minket, a hidroplán váróig, ahová kisbusszal vittek át. Itt egy nagyon szép Business váróban várakozhattunk, fogyaszthattunk, át tudtunk öltözni.
A hidroplán út 40 perc volt, ami hatalmas élmény volt számunkra.
A fogadtatás csodás volt, itt találkoztunk az Island Hostunkkal, aki végig mindenben a segítségünkre volt, maximálisan megvoltunk vele elégedve, és hálásak vagyunk érte.
🏝 Jawakara Islands - a Resort 2 szigetből áll - a nagyobb Mabin, és a kisebb Dheru, ahol mi 7 éjszakát töltöttünk - 2 éjszakát Overwater villában, 5 éjszakát pedig Beach pool villában. Napi 2x takarítottak, 1x töltötték a minibart.
Tökéletes tisztaság volt az egész szigeten, a tengerpartot is naponta 2x takarították. Dheru szigetén csak Premium All Inclusive ellátás lehetséges - ebben szinte minden benne van, szerintem mi teljes mértékben ki is használtuk. Kipróbáltuk az A’la carte éttermeket, koktéloztunk, voltunk snorkelingezni, naplementés delfin hajózáson, és masszázson is a spaban.
A programokat és éttermeket a Resort applikációjában vagy az Island Hoston keresztül lehet foglalni, illetve itt megtalálható minden étlap-itallap, információ.
Számunkra kerékpárral volt a legpraktikusabb közlekedni, habár folyamatosan közlekednek golfkocsik amikre be lehet szállni, illetve az Island Hosttól is lehet kérni ‘fuvart’.
☀️ Az időjárás végig napos volt, 30 fok körül, eső egyáltalán nem esett - Március elején érkeztünk. Az óceán kellemesen meleg volt.
🥗 Az ételek minősége, frissessége, választéka, változatossága elképesztő volt. A svédasztalos éttermekben szerintem az egy hét alatt nem volt kétszer ugyanaz az étel. Az A’la carte éttermek a japán Umi és az olasz Molo és az international Hideout rövidebb menüvel rendelkeznek - ami ugyanaz ebédre és vacsorára is, viszont 1 hét alatt nem lehet végig kóstolni az összes ételt - sajnos, pedig érdemes lenne, mert itt is minden étel fantasztikus volt.
👨‍🍳A személyzet hihetetlenül kedves, figyelmes volt, mindenben próbáltak a kedvünkben járni, jó volt velük beszélgetni. Az ott tartózkodásunk alatt egy kevésbé telített időszak volt, így az volt az érzésünk, hogy extra odafigyelést kapunk, mivel úgy tűnt, hogy több a személyzet, mint a vendég.
🐠🌺🌴 A szigetnek nagyon szép az élővilága, növényzete. Hatalmas pálmafák, színes-illatos virágok dúsítják. A part közelben mini cápák, ráják, halacskák úszkáltak, de utolsó este láttunk egy 1,5 méretes dajka cápát is.
A House reefen is láttunk rengeteg halat, korallokat, és egy nagyon gyorsan úszó teknőst is, nekünk szép élmény a snorkelezés, habár nincsen összehasonlítási alapunk, mivel máshol még nem próbáltuk. A személyzet itt is nagyon figyelmes volt, biztonság érzetet nyújtottak.
Összességében mi ajánljuk a szigetet azoknak, akik szép környezetben szeretnének aktívan pihenni, jókat enni-inni, remélhetőleg nem fognak csalódni, nekünk életre szóló élményben volt részünk, fájó szívvel jöttünk haza

« visszaRepülőjegyek Maldív-ra Repülőjegyek Maldív-ra
Olcsó repülőjegyek a Maldív-szigetekre a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes