ÚTIKRITIKA.HU / Maldív-szigetek


hirdetes


útikritikák


Bandos Maldives 4cs. - vélemény

Maldív-szigetek – Bandos Maldives****

Lényeg:

Nagyon jó üdülőhely. Vannak modern és régimódi szobák. Szuper az ellátás. Nagyon jókat lehet sznorkelezni.

Hol?

Gyorsmotoros hajóval negyed óra altt el lehet jutni a repülőtérről a szigethez. Bandos egy csodaszép ki sziget, ami jó 20 perc alatt körbe lehet járni. A sziget szépen gondozott, zöld színekben pompázó. Az úgynevezett frangipani fák esténként illatukkal beterítik a szigetet.

Tenger:

Szép fehér mindenhol a homokföveny. A strand tiszta. A sziget több partrésze nem alkalmas fürdőzésre. A nyugati oldalon van a szuper sznorkelezős terep. A személyzet információt ad arról, hogy az apály és a dagály váltakozásaihoz igazodva, melyik napszakban, a sziget melyik oldalán lehet kényelmesebben fürödni.
Lehet búvárkodni, sznorkelezni, jetskizni. Abszolút kezdő sznorkelezőnek is könnyű betanulni az amúgy sem nehéz feladatot. A lagúnás részen a korallterep egész közel van a parthoz. Sajnos a korallokat sok kár éri azáltal, hogy fegyelmezetlen sznorkelezők a tiltás ellenére rájuk lépnek. Rengeteg hal között lehet úszni, lebegni.
Miket lehet látni?: ráják, szépiák, teljesen ártalmatlan fehér- és fekete uszonyú szirtcápák, kofferhalak, murénák, vízi teknősök, leopárd dániók stb.

Milyen?

Érdekes, hogy a csapvíz nyugodtan iható. Sok növény, pálmafa.
Kéretik vinni itthonról teljes szúnyogellenes arzenált. Szükség lesz rá.
Az ázsiai vendégeknek vannak furcsa viselkedési és étkezési szokásai, de ez egy elviselhető probléma.

Szobák:

Még az olcsó standard bungalók is jól felszereltek. Kényelmesek az ágyak, tágasak a szekrények. A takarító fiúk néha szórakozottak, feledékenyek.
Érdekes módon a standard kategóriájú szobák vannak a sziget szebb oldalán.
A deluxe szobák nagyon szépek, csodásan kényelmesek az ágyak. Hatalmas a fürdőszoba.

Szolgáltatások:

A személyzet kivétel nélkül segítőkész és barátságos.

Ellátás:

A reggeli fejedelmi. Vacsoránál mindig vannak finom halak és grillezett húsok. A marha és bárányhúsok kissé rágósak. A desszertpult parádés.
Az előre befizetett ellátáson felüli extrák nagyon drágák. Erre lelkileg fel kell készülni, vagy még jobb az ,,Egyszer élünk” hozzáállás.

2017. augusztus 30.

« visszaRepülőjegyek Maldív-ra Repülőjegyek Maldív-ra
Olcsó repülőjegyek a Maldív-szigetekre a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes