ÚTIKRITIKA.HU / Maldív-szigetek


hirdetes


útikritikák


Paradise Island Resort&Spa 4cs. - vélemény

Maldív-szigetek - Paradise Island Resort&Spa****

Lényeg:
Alapvetően jó és szép üdülőtelep (resort). Álomszép a strand. A szobák nincsenek frissen felújított állapotban, de tiszták, célszerűen berendezettek. A szobák, avagy bungalók közepes méretűek. Az ellátás megfelel a kategóriának (nem pazar).
Hol?
A hotel nevében álló Paradise Island (édeni sziget) nem félrevezető. Gyönyörű a sziget.
A főszigettől 10 kilométerre északra fekvő sziget, s így a hajós (spped boat) transzferidő rövid, csupán 20 perc. Kb. 500 méter hosszú és 200 méter széles (és ezzel a három legnagyobb területű maldivi sziget egyike).
Napi 5 dollárért lehet kerékpárt bérelni.
A repülőtér közelségéből adódóan látunk repülőgépeket a levegőben, de az ebből adódó zaj nem vészes. Hozzá lehet szokni.
Strand:
A Maldív-i élménykincs lényege adott: álomszép türkizkék tengervíz, vakítóan fehér homok Képeslap minőség.
Jól lehet sznorkelezni. Lehet látni közelről tüskés ráját, teljesen veszélytelen feketeúszójú szirticápát, és rengeteg másféle vízi élőlényt. Persze a vízben a lábunk elé kell nézni, hogy azért ne lépjünk rá egy tüskés rájára.
Van a szigeten búváriskola is. Kezünkből etethetünk rájákat. Lehet cirógatni a hátukat. Szerveznek cápaetetést is, de azt a személyzet végzi, mert bár ezek a kicsi szirti cápák az emberre veszélytelenek, de ha több tucat rajzik a táplálék körül, akkor azért kell a szakértelem.
A strandon nincs tömeg. Mindig találunk árnyékos törzshelyet a pálmafák alatt.

Milyen?
Jellemzően 400-600 vendég nyaral itt egyszerre és erre a létszámra legalább 700 kiszolgáló személyzet jut! Ettől még nincs a hotelnek nagyüzemi jellege, inkább a kiszolgálás kényeztető jellegét erősíti ez az elképesztő arány.
Van medence, de az igazi élményt keresők persze inkább a meseszép tengervízben időznek.
Szobák:
A szobák elhelyezkedésének van jelentősége, főleg a strandtól való távolság tekintetében. A legnagyobb távolság is csekély. A legolcsóbb (standard) szobák vannak távolabb, míg a strand bungalók közvetlen közel vannak a parthoz.
Ha szebb élményre vágyunk, akkor minimum superior kategóriájú szobát válasszunk. Jó a standard is, csak akkor helyben esetleg sajnálkozhatunk, hogy miért nem foglaltunk jobbat. A jobb leginkább abból áll, hogy a parti bungalók mindegyikének praktikusan saját strandja van. A bungalónk előtti partrészen csak a mi napozóágyunk van, privilegizált privátszférát élvezhetünk.
Kényelmesek az ágyak. A fürdőszoba kőpadlója eléggé csúszós, ha zuhanyozás után némileg vizessé válik. A fürdőszoba középkategóriás (erős 3 csillagos) minőség
A takarítás megfelelő. A klímaberendezés kissé zajos.
Szolgáltatások:
A recepciósok udvariasak, készségesek. A személyzet többsége készséges, de vannak olyanok, akik csak a borravaló hatására válnak igyekvővé. Az étteremben a bőkezűbb indiai, egyéb ázsiai és arab vendégeknek hajbókolnak nagyobb intenzitással.
A szobai wifi ingyenes és jól működik.
Ellátás:
Jó a minőség, a választék nem nagyon széles.
Az all inclusive ellátás keretében a főétteremben étkezünk. A főétteremben a férfiak étkezhetnek rövidnadrágban is, az a la carte éttermekben elvárják a hosszúnadrágot.
A félpanziós ellátás kockázatos, mert a szigeten minden extra költséges szolgáltatás, ellátás rémisztően drága.

2017. október 25.

-------------------------------------

,, Itt tényleg leírhatatlan a természet, ilyen áttetsző tengervízet még nem láttam. A szobák messze nem 51m2-ek, 3*-nak felelnek meg, de itt ez most nem számít. A bungalók tényleg a tengerparton vannak. A kaja pazar, de ha nem vagy befizetve, akkor horror. 100 USD alatt nem jön ki egy étkezés. A személyzet nagyon kedves. A WiFi tökéletes. A legnagyobb gond, hogy hemzsegnek mindenhol a (nem fehér) cápák. Először azt hittem, hogy viccből vannak kint az ilyen rajzok, de sajnos igaz. Állítólag ezek nem bántanak, de mégis kevesen mernek fürdeni. A Gabi csinált egy csomó képet róluk. Idáig szakadt az eső, ma van először szép idő. Itt egy öbölben vagyunk, nem hullámzik, de a 20 perces tengeri út borzasztó volt.. (2020)

« visszaRepülőjegyek Maldív-ra Repülőjegyek Maldív-ra
Olcsó repülőjegyek a Maldív-szigetekre a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes