ÚTIKRITIKA.HU / Maldív-szigetek


hirdetes


útikritikák


Sundive Lodge Maldives - vélemények

Maldív-szigetek - Mahibadhoo - Sundive Lodge Maldives

Lényeg:
Jellegét tekintve ez nem egy klasszikus maldívi hotel, vagy resort, inkább vendégháznak találó nevezni. Olyanoknak való ez az egyszerű szálláshely, akik nem akarnak szokványosat, és örülnek, ha nem kell együtt nyaralniuk több tucatnyi, viselkedni nem tudó kínaival. Egyedi választás, egyedi élmény. Nyilván nem mindenkinek való. Például olyanoknak nem, akiket zavar, hogy ez egy lakott sziget. Inkább olyanok választják, akik sokat akarnak sznorkelezni, búvárkodni, és nem akarnak luxus körülményekért rengeteget fizetni, és érdekesnek tartják mellékesen nézni a helyiek életét. A helyi sznorkelező korall terep szuper.
Hol?
A vendégház a Mahibadhoo (ejtsd: Máhibádu) nevű, szép szigeten található. Ez egy lakott sziget (local island), de a kevés helyi egyáltalán nem zavarja azt a kevés nyaralót, aki idejön. A helyiek békések, kedvesek a turistákkal. Legfeljebb annyiban kell alkalmazkodni a helyiekhez, hogy közöttük sétálva ne legyünk túl lengén öltözve (pl. bikini), póló, sort elmegy. A vendégház területén nincs ilyen elvárás, de mondjuk monokinizni nem illik itt sehol. Kicsi sziget, kb. fél óra alatt körbejárható. Nyugis, békés, biztonságos hely. Van egy orvosi rendelő, iskola, kávézó, néhány bolt. A Maldív-szigetek a turista szigeteket leszámítva szegényesek, és ezen a lakott szigeten is tapasztalható ebből adódó elhanyagoltság. Este a szigeten nem igazán találni programlehetőséget.
Sokféle tengeri kirándulást kínálnak (bálnanéző, óriás rájákat mutató stb.)
A nemzetközi repülőtértől elég messze van a sziget, gyorsmotoros hajóval másfél-két órás az út (35 USD/fő).
Strand:
A strandon gyakran előfordul, hogy rajtunk kívül senki nincs ott, és ez fölöttébb romantikus. Jókat és hosszasakat lehet és érdemes sznorkelezni. A szálláshelyhez közeli strandnál a korallszirtes terepen tengeri teknősöket lehet látni, sőt az emberre totálisan ártalmatlan kis szirti cápákat is.
A parti föveny vakítóan fehér, puha homok. A lagúna vize sekély, szóval inkább dagonyázásra való (de ez jellemző a maldív szigeteken máshol is). A strand nem nagy és nem mindig és minden részén kellően gondozott. Nem privátstrand, tehát ez nem a vendégház felelőssége.
Milyen?
Tiszta, csilli-villi díszítések nélküli szálláshely. Teljesen családias a légkör. A tulaj és az alkalmazottja nagyon gondoskodó. Még abban is segítenek, hogy miként lehet a legjobban sznorkelezni.
Szobák:
Szépek, tiszták. A légkondi jól szabályozható.
Szolgáltatások:
A Sákib nevű tulaj maga szervezi, vezeti a kirándulások többségét.
Ellátás:
Az ellátás tartalmas, de nagyon egyszerű. A választék ismétlődő, de lehetnek egyéni kívánságaink is (vagy meg tudják oldalin, vagy nem). Csodás, friss grillezett halat mindennap ehetünk.
2018. december 11.

« visszaRepülőjegyek Maldív-ra Repülőjegyek Maldív-ra
Olcsó repülőjegyek a Maldív-szigetekre a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes