ÚTIKRITIKA.HU / Maldív-szigetek


hirdetes


útikritikák


Anantara Veli Maldives 5 cs. - vélemények

Anantara Veli Maldives Resort*****


A Veli a Dhiguról szóló értékelésben olvasható két szomszéd sziget egyike, szóval számos tegnap elküldött tényező átfedésben van a Veli-vel. Ezeket nem ismétlem meg.

Lényeg:

A Veli inkább pároknak (nászutasoknak) való (lényegében adult only), míg a Dhugu a családosoknak. Az ár-érték arány (maldivi viszonylatban is) jó.

A Veli luxushotel, de azért vannak apróbb hibák, viszont mindent elfelejtet az álomszép óceáni panoráma. A bungalók teljesen kényelmesek.


Hol?

A Veli és a Dhugu között 2-4 perc mindössze a távolság. (A harmadik sziget a Nhaladu, de azt a két másik sziget vendégei kevésbé látogatják)

Tenger:

A strandfövenyt rendszeresen takarítják, s így zavartalanul lehet mezítláb sétálni a csodás, fehér, finom homokon (bár a homokföveny állapota nem mindenhol ugyanolyan).

A Veli-nél a lagúnában a korallszirtes terep némileg élénkebb, mint a Dhigu-nál, tűrhetően lehet sznorkelezni, sok halat látni. (A Maldív-szigeteken általános jelenség a korallvilág lassú kihalása.) Azért a Veli esetében is lényeges alternatíva a sznorkeles szigetekre történő kirándulás (pl. a piknik sziget). Ezek sznorkelezés szempontjából lényegesen többet nyújtanak, némelyikük fizetős. Kis (teljesen ártalmatlan) cápákat is lehet közelről látni, no meg, rájákat és óriás tengeri teknősöket.

2 órás időtartam erejéig ingyenesen lehet kajakozni.


Milyen?

A resort közterületei igazán gondozottak. Szuperek a medencék.

Sok a kínai vendég, és meglepően sok a spanyol. Az átlagvendég 4-5 éjszakát tölt itt.

Villák:

A villák állapota nem tökéletes (a trópusi klíma gyorsan kikezdi a faanyagokat), rájuk férne némi renoválás. A vaskos bútorzat elöregedett. A takarítás nem mindig kellően alapos.

A privátmedencés overwater bungaló persze a nagyobb élmény, bár a körülöttük lévő víz nem mindig ideális. A többi bungalónak az a hátránya, hogy egymáshoz nagyon közel vannak, és így a privátszféra picikét korlátozott.

Vannak olyan visszajelzések, amelyek szerint a booking.com-on lefoglalt bungalók elhelyezkedése nem annyira jó, mint a nagy olasz és ázsiai touroperatorok által foglaltak.


Szolgáltatások:

A személyzet figyelmes, mosolygós. Érkezéskor a fogadtatás laza, kellemes.

Az animációs (főleg a sport) programokra nagy hangsúlyt helyeznek.

A Veli vendégei széle körűen tudják használni a másik két sziget szolgáltatásait, főleg a Dhugu-ét, mivel az van közelebb.

A wifi jól működik.

Figyelem! A hotelben valamiért nem váltanak 2006 előtt kiadott amerikai dollár bankjegyeket.

Ellátás:

A büféreggeli választéka kitűnő. A smoothie-k, a palacsinták mennyeiek.

Némely étterem elképesztően drága, ráadásul még az egyszerű halétkek is. Az a la carte éttermekbe előre kell foglalni asztalt. Az a la carte éttermek nemzetközi viszonylatban nem reprezentálnak kiemelt luxus minőséget, de azért nagyon jók.

Néhány vélemény szerint a full board-hoz képest olcsóbb ebédre és vacsorára külön befizetni. Van, aki kifejezetten a félpanziót javasolja.

2019. május 5.

« visszaRepülőjegyek Maldív-ra Repülőjegyek Maldív-ra
Olcsó repülőjegyek a Maldív-szigetekre a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes