ÚTIKRITIKA.HU / Maldív-szigetek


hirdetes


útikritikák


Velassaru Maldives - vélemén


Maldív-szigetek – Velassaru Maldives 5cs.

Lényeg:

Az ellátás jó. A villák jók.

A hotel maldivi viszonylatban inkább egy gyengébb 5 csillagos, igaz ehhez illeszkedik is az árfekvése. A maldivi élmény itt is biztosított.

Az ár-érték arány nem annyira jó, de nem is rossz.

Hol?

A repülőtér közelségének vannak előnyei és hátrányai. A transzfer rövid, viszont a légi forgalom zajai zavaróak is lehetnek.

Nyugis, kicsi sziget,

Strand:

A föveny nem finomhomokos, hanem koralltörmelékes, ami nem annyira komfortos a talpaknak. Amúgy szép a strand, kár, hogy a napozóágyak lestrapált állapotúak.

A sznorkelezési terep nem izgalmas.


Milyen?

Kissé lelakott.


Villák:

A Beach villa kategória hátránya, hogy egy olyan szigetre néz, ahol szemetet tárolnak.

2-bedroom deluxe villa:

Jól néznek ki, modernek. Kellően tágasak. 5 fős család számára is elég kényelmes.

Több részletet erről nem találni a visszajelzésekben.


Szolgáltatások:

A személyzet barátságos és előzékeny.

Szervezésben, szolgáltatásokban nincsenek mindig a topon

Ellátás:

Az éttermeikben a kiszolgálás közepes. A büféreggeli szuper.

A minibár italainak ára túlnem visszafogott (egy doboz kóla 5 USD).

2023. október 17.

Velassaru - VELASSARU MALDIVES

A pici sziget egy valódi ékszerdoboz. A legszélesebb részén 430 méter hosszú luxus szigeten mindenki megtalálja a számítását, nem véletlen emelkedik ki a vendégértékelések alapján a többi resorthoz képest. Nagyjából minden vendégre jut egy személyzet Velassarun, ami miatt az épületek rendkívül jó állapotban vannak, nincsenek nyikorgó ajtók, lemálló festékek se recsegő fa padlózat. Kis területe ellenére dús növényzet található a szigeten, több száz pálmafával, sok gyümölcsevő denevérrel, fehérmellű lápityúkkal, szürke gémmel. A kert olyannyira gondozott, hogy szó szerint amint lehullik egy falevél, már veszik is fel. Egész nap gereblyézik a homokot. Sajnos a homokszemek nem olyan picik, mint amit néhány tengerparton tapasztaltunk már, ezért a mezítlábas séta nem mindenhol kényelmes. A szobákat úgy alakították ki, hogy mindenkinek legyen egy kis privát szférája. Szinte csak akkor találkozol másokkal a parton, ha kifejezetten erre vágysz. Tengerparti medencés szobában szálltunk meg egy másfél éves kisfiúval. A tágas szobában a nagy belmagasság és a helyi stílusú famennyezet tovább növelte a térérzetet. Középen egy nagy franciaágy kapott helyet, mögötte pedig egy íróasztal. Továbbhaladva a kétszárnyú hatalmas fa ajtó mögött volt a félig fedett fürdő, szabadon álló káddal, benti és kinti kerti tusolóval, gyönyörű növényekkel. Mondanom sem kell, hogy csak a kinti épített zuhanyt használtam, leírhatatlan érzés a csillagok alatt tusolni. 🙂 A szobából a másik irányba egy fedett teraszra érkezünk, ahol egy kinti kanapét és néhány széket találni. A terasszal egy magasságban pedig a kis privát medence és a napozóágyak szolgálják a pihenést. Innen már csak néhány lépés az óceánpart. A szobát minden nap alaposan takarították, a szigeten készült üveges vizet pedig mindenki számára cserélik. Az egész szigeten nem nagyon találkoztunk műanyaggal és papírral, mindent próbálnak a lehető legfenntarthatóbb módon megoldani. A szívószál például ehető, komposztálható.

A szigeten néhány elektromos golfkocsin kívül nincsenek járművek. A takarítók erre a célra kifejlesztett háromkerekű mutatós egyenbicajjal közlekednek. Más resorthoz képest nekem például ez is feltűnő volt, hogy milyen igényesen tudják ezt is megoldani. (Vannak ahol ütött kopott motorokkal, rozsda ette felemás biciklikkel stb. találkozni.)
A víz színe lenyűgözően kék, szinte bárhol bele tudsz menn. Nincsenek hullámtörők sem amik belerondíthatnának az összképbe, de a sziget elhelyezkedése miatt a hullámok nagyon kicsik. A természetes korallzátony a távolban teszi a dolgát. Sznorkelezni leginkább a két víz feletti villa sor között érdemes, ahol a víz kristálytiszta, a gyönyörű élő korallokból és a színes halakból sincs hiány. Sokat nem töltöttem a víz alatt, gyorsan eltelt az a néhány nap. Cápát az egyik nap láttunk a mólónál, más resortokkal ellentétben ők direkt nem etetik be ezeket az állatokat. Elmondásuk szerint ez nem fenntartható, hiszen így később az állatok nem lesznek képesek az önálló vadászatra.

A resorthoz tartozik számos bár és étterem. Mi extraként a Turquoise éttermet próbáltuk ki. A kaja nagyon finom, viszont számunkra bőven elegendő volt a teljes ellátáshoz tartozó Vela étterem kínálata. Erről néhány szót mindenképp ejtenék. Voltunk már több, mint 300 hotelben a világ különböző pontjain, köztük igazán jókban is, viszont a kiszolgálás, a választék és az ízek tekintetében biztosan a TOP3 közé van a Velassaru-t. Olyan ízléses módon elkészített finom fogásokat kínáltak a svédasztalnál, aminek már a gondolatától is éhes leszek. Teszek fel néhány fotót az ételekről, inkább beszéljenek azok. Talán az megmutatja a szintet, hogy reggelinél körülbelül 40 féle zöldségből és gyümölcsből kérhettél turmixot, smoothiet vagy facsart levet. Rámutattál, hogy mit szeretnél bele és már készítették is. Olyan odafigyelést kaptunk a személyzettől, amire nem is gondoltunk volna. Csak egy példa: a gyerek már unta nagyon az ebédet és telefonozni szeretett volna, azon belül is a rendkívül idegesítő baby sharkot nézni. Amikor meghallotta az egyik pincér, pálmalevélből hajtogatott neki egy cápát és egy bot végére tette, mintha éppen ki akarná fogni. Eddig volt érdekes a telefon, utána már ezzel játszott. Sajnos az a tapasztalatom, hogy Európában jobban le vannak terhelve annál a vendéglátásban dolgozók, hogy ilyenre is tudjanak figyelni.

Néhány plusz infó:

A szigeten van lehetőség privát sznorkel túrákra, naplementés hajózásra, horgászatra stb. menni. A sziget viszonylag szelesnek mondható, de mindig csak az egyik felén volt tapasztalható és napközben változott. A Wi-Fi teljesen jól működött. A szigetnek saját doktora van, szerencsére erről nem tudok többet elmondani. Elvileg heti kettő ingyenes snorkel túrára is lehet jelentkezni a house reef körül, viszont ezt ott nem hangoztatták. A sznorkel felszerelés is ingyenes. Megközelíteni a fővároshoz való közelsége miatt csak hajóval lehetséges. Ezek rendszerint nagy, kényelmes, klímás járművek. Annak ellenére hogy nagy hullámok voltak az érkezésünkkor, nem lett senki tengeribeteg. Van teniszpálya és edzőterem is. Ha valakinek házasodni támad kedve, azt is megteheti, épp láttunk egy párt egybekelni. (t.á., 2022)

« visszaRepülőjegyek Maldív-ra Repülőjegyek Maldív-ra
Olcsó repülőjegyek a Maldív-szigetekre a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes