ÚTIKRITIKA.HU / Maldív-szigetek


hirdetes


útikritikák


Fihalhohi Island Resort 4cs. - vélemények

Maldív-szigetek - Fihalhohi Island Resort****
Lényeg:
Jók a szolgáltatások, jó az ellátás, és a sziget csodaszép.
Inkább családosoknak való a resort, nem annyira nászutasoknak.
Nem véletlenül 4 csillagos (és nem 5), hiszen nem luxus színvonalú, kivitelű, igaz ,,cserébe” kellemes az egzotikus hangulata. Visszafogott előzetes elvárásokkal jó választásnak bizonyulhat.
Az ár-érték arány maldivi viszonylatban elég jó.
Hol?
A főszigetről kb. 45-50 perces az út a gyorsmotoros hajóval (speedboat). Alternatívaként persze ott van a jóval költségesebb hidroplános transzfer. Érkezéskor így-is úgy is megható a kis szigetek körülvevő korallszirtes vízterep színpompája.
Ez is egy mezítlábas sziget, azaz ott időzve ténylegesen nincs szükség lábbelire. Szép a növényzet, a resort tényleg belesimul az őserdős természeti környezetbe (mindenféle veszélyes állat nélkül). Ha körútra indulunk a kis szigeten akkor mindig akad valami felfedezni való: fák föld feletti, fotogén gyökércsodái, futómadár, gekkók, embertől nem félő kócsagok.
Strand:
Fürdésre szuperek a sziget strandszakaszai. A homokfövenyen nincs szükség fürdőszandálra, a főstrand vize sekély, jó a gyerekeknek és a dagonyázásra vágyóknak.
A part menti korallos terepen szerencsére a korallok viszonylag épek, a regenerálódásnak köszönhetően. A mégis sérült korallokért azok a felelőtlen vendégek a felelősek, akik a figyelmeztetés ellenére barbár módon azokra rálépnek.
A szigettől odábbra vezető sznorkeles túrák esetenként nem sikeresek, ha a tengeráramlatoknak éppen olyanja van.
Az igazat szólva ez a sziget jó sznorkelezésre, búvárkodásra, de konkrétan ebben a vonatkozásban azért vannak jobbak a maldív szigetvilágban.
Vinni kell szúnyogirtó szereket és napvédő krémeket, mert ezek helyben nagyon drágák!
Milyen?
Tiszta, gondozott, de picikét lelakott. Kicsi, már-már családias légkörű, főleg a december és március közötti főszezonon kívül.
Sok az orosz vendég, de a Covid-korszak után a nemzetiségi összetétel változhat.
Szobák, avagy bungalók:
Egyszerűek, praktikusan kialakítottak, de nincsenek frissen felújított állapotban, a fürdőszobák levegője némileg dohos (elvégre trópusi a klíma).
Az itteni víz feletti bungalók nem különlegesek.
A premium bungalóknak jellemzően nincs közvetlen tengeri kilátása, de két perc alatt szép strandszakaszra jut el a vendég. A premium bungalóban van vízforraló teához, kávéhoz és bekészítenek kétszer másfél literes ivóvizes palackot.
A prémium bungalók fürdőszobáiban kád van, és hát a zuhanyozó praktikusabb lenne.
A balkonon van két szék és egy kis asztal. Minden szobához tartozik számozottan két napozóágy, amiket oda helyezünk, ahová csak akarjuk.
Naponta kétszer takarítanak, de a kora esti második igazából csak valami jelentéktelen igazítgatás.
Sok ruhát nem érdemes hozni, mert ez a nyaralási típus, ezen a szigeten nem szükségeltet ruházati bemutatózást. (A bungalóban található két esernyő, szóval azt nem kell itthonról vinni.

Szolgáltatások:
A személyzet figyelmes, szívélyes.
Az este korán nyugovóra vonulókat - a bungaló elhelyezkedésének függvényében – zavarhatja az éjszaka egyig is elhúzódó zenés szórakoztató program.
Az edzőterem kicsi, de a gépei jó állapotban vannak.
Ellátás:
Az all inclusive ellátásban nincsenek benne a koktélok.
A vendégeknek az ott létük folyamán ugyanaz a felszolgáló van kiosztva. Ez kellemes.
A reggeli csak fél 10-ig költhető el! Tekintettel az ázsiai vendégekre a reggeli kínálata nem kizárólag európai jellegű. Lehet próbálkozni.
2021. október 15.

« visszaRepülőjegyek Maldív-ra Repülőjegyek Maldív-ra
Olcsó repülőjegyek a Maldív-szigetekre a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes