ÚTIKRITIKA.HU / Maldív-szigetek


hirdetes


útikritikák


Kihaad Maldives*****

A szállodáról

Maldivi viszonylatban kellően szép sziget, elvárhatóan szép stranddal, szuper búvárkodási (sznorkel) tereppel. Az igazi maldívi élmény megkapható. Nagyon lelkesek a visszajelzések, szóval lehet választani.

Hol?

A szigetet belföldi repüléssel lehet megközelíteni. 20 perces a repülés, és aztán a szigetre egy motorcsónak viszi a vendéget (ez csupán 5 perc). A szigethez két másik lakott sziget van közel.

Tengerpart

A sziget strandjainál közvetlen közelben van korallos terület, ahol a sok kicsi hal mellett lehet látni morénákat, delfineket. Sajnos a korallok már többnyire nem élnek.

Milyen?

A szigeten mindenhova lehet mezítláb menni. Paradicsomi érzés. A sziget nagyon szép. Még a hotel honlapjának fotói sem adják kellően vissza, hogy milyen szép a hely. Szép a medence, kár, hogy el kell viselni a benne időző kínaiakat, akik hangosak és a mi ízlésünkhöz képest eléggé faragatlanul viselkednek (az itt nem található, részeg oroszoknál azért jobbak). A hotel vendégeinek többsége kínai, és egyéb ázsiai, aminek van előnye. Ugyanis ezek az ázsiaiak nem igazán szeretnek strandolni (egyáltalán nem akarnak lebarnulni), így a strandok eléggé nyugalmasak. Az európaiak közül az olaszok vannak többségben. Eléggé nagy a fluktuáció, mert a legtöbb vendég (főként a kínaiak) csak 3 éjszakára fizetnek be. Kéretik felkészülni arra, hogy a kínaiaknak mások az etikettjei: megengedőbben viszonyulnak az éttermi böfögéshez, és az orrváladék eltávolításának módjait és irányzásait illetően. (Túlélhető. Ők is furcsállják az európaiak szokásait.) A főétteremnél és a medencénél gyakran nyomnak hangos zenét, sajnos.

Szobák

A szobák jó tágasak. A szobák bútorzata nem modern. A szobák takarítása megfelelő. A zuhanyozók egy része eléggé elhasználódott. A napfelkeltei oldalon vannak a Beach Bungalow kategóriájú szobák. Ezek előnye, hogy a sziget szebb strandszakasza ott van.

Szolgáltatások

A személyzet előzékeny.

Ellátás

Jókat lehet enni, főleg kínai és olasz étkeket. Csodás a közvetlenül a parton lévő strandon enni és nézni akár a delfineket is. Ami negatívum: a kenyérfélék nem annyira finomak és frissek. Így aztán marad a pirítós verzió. A tésztafélék és a grillezett ételek viszont prímák.

2015. szeptember 14.


FOTÓK

« visszaRepülőjegyek Maldív-ra Repülőjegyek Maldív-ra
Olcsó repülőjegyek a Maldív-szigetekre a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes