ÚTIKRITIKA.HU / Maldív-szigetek


hirdetes


útikritikák


Maldív-szigetek

Odautazás|  Repülőtéri transzfer | Egészség | Mit vigyünk? | Pénz | Borravaló | A tengerről | Programok | Egyéb hasznos információk

Odautazás

,, Emiratessel mentünk, ami életünk eddigi legjobb repülőútja volt. Imádtuk, hogy jár a jegyhez párna, takaró és nagyon finom volt a kaja is ahhoz képest, hogy fedélzeti kosztról beszélünk. A repülőút Dubajig eseménytelen volt, Dubaj és Malé közt kerülgettük a nagyobb vihart, de még így is megúsztuk kisebb turbulenciákkal.

Maléban megtaláltuk a resort képviselőit egy pultnál, akik elkísértek a hidroplán check-in pulthoz, majd ott leadtuk a bőröndjeinket. A bőröndöket mindet lemérték. Nekem a kabinbőröndöm egy kicsit nehezebb volt a megengedettnél, de végül nem kellett pluszban fizetnünk érte. Ezután kisbusszal vittek át minket a hidroplán terminálig, ahol kb 2 órát kellett várnunk a vihar miatt mire fel tudtunk szállni. Viszont a külön váróteremben ihattunk és ehettünk ingyen, amíg vártuk a gépet.
Miután felszálltunk a hidroplánnal, minden percét imádtuk, mert sosem utaztunk még ilyen géppel. A teljes út kb 50 perc volt, mert odafele még megálltunk Komandoo szigetén és utána következett Innahura. A hidroplán út nem volt rázkódós, mint ahogy gondoltuk. A gép elejében utaztunk, ahol még ventilátor is volt felszerelve. Ennek hatása mondjuk szerintem csak az első 2-3 sorban érződik." (2022)

Repülőtéri transzfer

Maldív-szigeteken a nemzetközi repülőtér Maléban van, onnan vízen vagy levegőben juthatunk el a kiválasztott hotelszigetre. A közelebbi szigeteket motorcsónakkal vagy gyorshajóval (speed-boat) tudjuk megközelíteni. Ennek a két típusnak az előnye, hogy jóval olcsóbb, mintha repülne az ember, viszont hátránya, hogy messzebbi szigeteknél nem alkalmazható, és nem biztos, hogy egy hosszú repülőút után még valaki akár 2-2,5 órát akar zötykölődni az esetleg hullámos tengeren, megspékelve a tűző nappal. Könnyen lesz az ember tengeribeteg a hullámzástól. Ha mégis ezzel a járművel megy valaki, válasszon a hátsó sorokban helyet, az kevésbé dobál. Általában a 1,5-2 óra hajóút az a határ, ami alatt nem ajánlanak fel hidroplán transzfert. A hajózás is élmény, a tenger a kék minden árnyalatában képes mutatni magát, és rengeteg a színes hal.

A hajók további előnye, hogy részben éjszaka is működik transzferként (szigettől függően, viszont felár ellenében), ugyanis a hidroplánok kizárólag nappal szállítanak utasokat. Ráadásul maldívi nappal 8:30 és 15 óra között van, míg 15 és 8:30 között éjszakai üzemmódban megy a közlekedés. Repülőjegyet hasznos reggeli érkezéssel venni, ha hidroplánnal megközelíthető szigetre esett a választás, hogy ne kelljen Maléban éjszakázni egy 15 óra után érkező gépnél. A messzebbi szigetekre hidroplánnal vagy kis-repülővel tudunk utazni. A legtöbb esetben az út 20-30 perc, ami maga a tömény élmény. Hidroplán esetén már a pilóta és másodpilóta manőverezése is érdekes. Az igazi szép rész a felszállás után következik, amikor az apró szigetecskék alacsony magasságból, jól kivehetően csodálhatók meg.

A kisrepülős transzfer a legritkább, ahol létezik, ott is sokszor csak hajóval kombinálva. Ennek oka, hogy kevés szigeten fért el leszállópálya, és ahol van, ott is csak a közeli szigeteket tudja kiszolgálni. A Maldív-szigeteken a transzferek mindig gyűjtőtranszferként működnek. Hasznos információ, hogy érkezéskor még be kell várni pár gépet, és induláskor is előfordulhat, hogy előbb viszik ki az embert a reptérre, ha az utastársaknak korábbi gépekre van jegye. Ennek egyetlen ellenszere késői hazaindulás esetén a garantált késői kijelentkezés, ami viszont minden esetben feláras. Érdemes figyelni a poggyászsúlyra hidroplán transzfer esetén, ugyanis egyes hoteleknél előfordulhat, hogy fejenként max. egy 15 kg-os bőrönd és egy 5 kg-os kézi poggyász vihető fel. Néha működik a túlsúly felár, és előfordulhat, hogy a delikvensnek némi cuccot Maléban kell hagynia, és csak későbbi járattal viszik utána természetesen ebben az esetben is plusz pénzért. Információink szerint a Holiday és Sun Island-eknél 25 kg. a súlyhatár, a Royal Island-nél 20 kg, a Paradise island-nél pedig egyáltalán nincs meghatározva súlyhatár. A kézi poggyász minden hotel hidroplános transzferjénél 5 kg. Tehát a bőröndre vonatkozó súlyhatár hoteltől függő, és ezért erről a befizetett szállodára e tekintetben vonatkozó információt be kell szerezni (pl. a Maldív-szigetek úti kritikusától, Krisztitől).

Egészség

Hasznos információ, hogy nem szükséges semmilyen védőoldás a Maldív-szigeteki odautazáshoz, és maláriagyógyszer szedése is teljesen felesleges. A nyaralók általában luxusszállodákban laknak, ahol a higiéniai körülményekre nagyon ügyelnek. Csupán ajánlottnak mondható a hepatitis A, B, tetanusz, hastífusz elleni védőoltás. Ha valaki az aktuális helyzetről akar tájékozódni, az felhívhatja a Nemzetközi Oltóközpontot a 215-07-56-os telefonon (amúgy a címük: 9. kerület, Gyáli út 2-6). A Maldív- szigeteken csak két kórház van s mindkettő a fővárosban. A hotelszigeteken mindenhol van helyben elsősegélynyújtó állomás, orvosi ügyelet, ám súlyos esetben az orvos sem tudja megszervezni a beteg gyors kórházba szállítását. Kockázatos tehát olyannak a fővárostól távoli szigeten lévő hotelt választani, akinek utazási előtti egészségi állapotában kockázati elemek vannak.

 • Hasznos tudni azt is, hogy gyógyszertárak is csak Maléban vannak, bár a szállodai orvosoknak nyilván van elég tisztességes választéka gyógyszerekből.
 • Magas keretet nyújtó utasbiztosítást kössünk, mert a szigetről a fővárosba rendkívüli szállításért és a kórházi kezelésért amúgy rengeteget kellene fizetni.
 • A legszokványosabb egészségi rizikó a Maldív- szigeteken a napszúrás és a leégés. Az Egyenlítő közeli területen a napsugarak ereje nagyon erős, ezért rendkívül óvatosak legyünk. Érdemes napközben fürdésnél, szörfözésnél, sznorkelezésnél trikót hordani, meg valamilyen fejfedőt viselni.
 • Hasznos információ, hogy a Maldív- szigeteken nem szabad csapvizet inni, sőt a fogmosáshoz is tanácsosabb a bekészített vagy vásárolt ivóvizet használni.

UV-val vigyázni kell. Mi árnyékban is leegtünk!!!

A Maldív szigeteken az arcomat bekentem, de a hajamnál kimaradt egy csík. Na volt ám…hámlottam utána egy hétig azon a helyen 😀

Mit vigyünk?

Mivel a Maldív-szigeteken egész nap magas a hőmérséklet és erős a napsütés, érdemes könnyű, főleg pamutruházatot vinni. A színes pólók, szoknyák és rövidnadrágok jó szolgálatot tehetnek, akárcsak a papucsok, félcipők és szandálok. Mivel mind a vízben, mind a parton vannak éles korallok és törmelékek szinte minden szigeten, ezért az úszócipő is hasznos lehet. A szigetek homokos részén bátran mászkálhatunk mezítláb.

Hasznos információ, hogy a Maldív-szigeteken estére a vacsorához szükség van étterembe illő öltözetre, főleg ha valaki 4-5 csillagos hotelt foglalt. Ez nem jelent ruhakölteményeket, és ahol az étteremben homok van, ott csak a vacsorához szükséges cipőt venni. A luxushotelek sem feszes légkörűek, inkább mezítlábasak, viszont a vacsorához mindenütt viseljünk cipőt, és vizes fürdőruhában nem szabad bemenni egyik étterembe se.

 • Egy kalap sem árthat, mivel folyamatos az erős napsugárzás.
 • Hasznos vinni rovarirtó szereket a Maldív-szigetekre. Szúnyog van, de nem mindenhol és nem minden időszakban. Végeznek szúnyogirtást módjával, kis hatásfokkal. Helyben drágák a szúnyogirtó szerek. A szúnyogok naplemente után mennek offenzívába.
 • Érdemes vinni zseblámpát (esetleges áramkihagyások, remeterákok, stb.). Nagyon erős napvédő krémeket vigyünk. A bárányfelhők miatt nem könnyű felmérni a nap igazi erejét, azaz fontos az óvatosság. Ajánlott a magas UV sugárzástól hatékonyan védő napszemüveget, leégést csillapító krémet vinni.
 • A feszültség 220 volt, de a csatlakozás 3 pólusú, tehát adapterre van szükség.

Hosszú ujjú strandpólót vigyél magaddal a gyereknek, brutális a nap ereje! Min. 50 faktoros naptej, de inkább ott vegyél 70/90 vagy 100 faktorosat. Napvédő póló felnőttnek sem árt, ha van! Meleg ruha is elkél, mert a repülőn és átszálláskor a reptereken is hűvös van. 😊


Ez a fránya alkohol.. Olvasom,hogy emberek milyen trükkökkel próbálnak piát becsempészni! Kicsit engedjétek meg,hogy beleássam magam!Adott vagy te a turista(n személyeskedés,csupán kijelölés)el mész a Maldivra,de a resort drága neked ,vagy csupán sajnálod a pénzt rá (igy is ,úgyis irigy lesz mindenki hogy a Maldivon voltál ha kiposztolod..)mindegy az ok ,de elmész lakott szigetre ahol a vallás és a törvény is tiltja az alkohol fogyasztást! De nehogy már te úgy nyaralj,hogy ne ihass,ezért megpróbálsz italt becsempészni ezzel szarba se venni a befogadó ország kultúráját!Te vagy a turista érted van ott minden, apropó miért is? Mert a helyiek szegények és a természeti adottságokat kihasználva próbálnak jobb életet maguknak és a családjuknak ,ezért mint olvashattuk 120 $ért tudnak piát szerezni a kedves turistának. De ezzel mit is kockáztat? Börtönbe zárják ha lebukik és a jobb megélhetés reménye helyett elsínyled ,és a családját esetleg még nagyobb nyomorba taszítja! Te a turista meg hazamész 2 hét múlva és örvendezel,hogy be tudtál rúgni !!Ha csempészel azzal magadat hozod kellemetlen helyzetbe csak,de ez gondolom lepereg, leszarni más nép kultúráját, vallását,törvényeit, mert én viszem a dollárt úgyhogy én vagyok az úr!

Miért nem csempészel be drogot,hátha kedved tartja szippantani is kicsit nyaralás alatt.Ja mert azért téged is lecsuknak és az nem lenne jó nyaralás?! Menj resortra ha inni akarsz! Tiszteld a kultúrát ahová beteszed a lábad a világba és szocializálódj amíg ott vagy!! Ha ez nem fekszik menj resortra ,ott érted vannak mert megfizeted az árát!!!De ha a nép közé keveredsz,bárhol a világban ,ne érezd magad többnek csak azért mert a nyomor felett lebegsz valamennyivel,akármennyivel! És ne tasííts másokat esetleges még rosszabb létbe a te igényeid okán!!Ha kicsi is átment akkor nem irtam hiába,kedves turista!jó nyaralást gondtalan pihenést. (2024)

Pénz

A Maldív- szigeteken használatos pénzre, a maldív rúpiára, vagy rufiyaah (MVR) alig van szüksége a nyaralónak. A hotelszigeten csaknem mindent a számlára írnak és a végén bankkártyával, vagy nyugati valutában fizetünk. Helyi pénzzel nem éri meg fizetni a számlát, mert számunkra hátrányosan kalkulálnak. Inkább dollárt vigyünk és legyen sok 1- és ötdolláros közte (a borravalózáshoz)! A borravalózáshoz hasznos inkább a kis címletű dolláros vagy eurós bankjegyek használata. Legfeljebb azoknak szükséges a helyi pénz, akik a fővárost meglátogatják. Ha már váltunk, akkor inkább dollárt. 1 dollárért kb. 12,7 rúpiát adnak (2012). A repülőtéren is minden fel van tüntetve dollárban, azaz ott sincs szükségünk a helyi pénzre. A nyaralók nagy része egyáltalán a maldívi tartózkodása folyamán egyáltalán nem vált pénzt.

Borravaló

A maldív-szigeteki érkezéskor a repülőtéren a szálloda képviselőjének (aki a transzfert szervezi nekünk) nem szükséges feltétlenül borravalót adni. A hidroplános vagy gyors-csónakos személyzetnek 5-10 dollárt illik adni, attól függően, hogy mennyi embert akarunk megjutalmazni. A szállodában a borravalót elvárják, soha nem tolakodóan, hanem nagyon diszkréten. Borravalót illik adni a londinernek, az éttermi állandó pincérnek, a bárok kiszolgálóinak és főleg a takarítónak. A recepciósoknak nem kell feltétlenül bármennyit is adni, még a végszámla fizetésekor sem. A hotel amúgy felszámol 10 százalék szervízdíjat, igaz nem biztos, hogy abból kapnak is valami a recepciósok. A Maldív-szigetekre hasznos vinni sok egy dollárost, mert a borravalóadásban az a legpraktikusabb, hisz ugye az eurónál a legkisebb papírpénz címlet az 5 euró, és ez borravalónak bármely esetben picit sok. Inkább érdemes borravalózni dollárban, mint euróban.

A takarítónak ki lehet rakni naponta egydolláros bankót a párna tetejére, az utolsó nap lehet adni egy 5 dollárost. Ha valaki a végén akar adni borravalót egyszerre, akkor egy hétre tán 10-15 dollárt lehet adni. Érkezéskor, távozáskor a londinernek 2-3 dollárt illik adni, ha ketten vannak, akkor 2-2 dollárt. Vagy úgy is kalkulálhatunk, hogy 2 dollár borravaló bőröndönként. 10 dollárnál többet felesleges adni. A szállodai étteremben jellemzően a teljes ottlétünk idejére kijelölnek egy asztalt. Többnyire ugyanaz a pincér szolgálja fel az innivalókat. Mivel ilyenkor aláírás van, készpénzes fizetés nincs, tehát ne adjunk minden egyes alkalommal borravalót. Elég egy összegben adni valamennyit az utolsó étkezésnél. 10-15 USD vagy 10 EUR elegendő, ha 7 éjszakánál nem hosszabb a tartózkodás.

 • Aki gyakran frekventálja valamelyik bárt, az ott is adhat a végén 10-20 dollárt.
 • A vendégek kis része inkább napi, mások heti alapon adnak borravalót, de lehet csak az utolsó napra időzíteni a jutalmazást.
 • Ott, ahol a vendégnek állandó inasa van (5 csillag), nem borravalózzunk menet közben, hanem csak a végén, egy összegben.

A tengerről

A tenger az egyik legnagyobb élmény a maldív szigeteki nyaralás során. A korallközegekben megtalálható halfajok 75%-a itt is felfedezhető. Akár fürdés közben is színpompás halak százai úszkálnak az ember körül. Az utazók a tengerben soha nem csalódnak, és a strandok szépsége sem mindennapi. A strandokon hasznos nagyon figyelni a koralltörmelékekre, főként erősebb hullámzás után, mikor több törmelék kerül a fövenyre. A szigeti romantika a horizont zavartalan látványától is olyan mély. Itt nincsenek zajos hajók és zsúfolt partszakaszok. Talán Óceániában létezhet hasonló.

A Maldív- szigetek korallvilágáról a személyzet tud tájékoztatást adni, a koralloknak több övezete létezik. Az viszont mindenütt minden utazó kötelessége, hogy ne rongálja a korallokat, ne lépjen rájuk! Sok helyen már csak halott korallokat találunk, melyek élénk színeiket teljesen elvesztették. Az utóbbi időben viszont mutatkoznak jelei új korallképződésnek. A személyzet tud tájékoztatást adni a veszélyes halakról (pl. tűzhal), illetve a kellemetlenebb fajtákról, ugyanis léteznek harapdáló halfajták, valamint az apály-dagályról. Szerencsére tengeri balesetek nagyon ritkán fordulnak elő. Aki fél a kígyóktól, annak azt üzenjük, hogy búvárkodás közben a termetes, hosszú angolnákat inkább halnak azonosítsa be.

Programok

A maldív-szigeteki hotelek rendelkeznek sportcentrumokkal, ahol mindenféle vízi és szárazföldi sporteszköz elérhető. Búvárok teljes felszereléshez juthatnak, lehet kölcsönözni sznorkel felszerelést, szörföt, katamaránokat és kajakokat. A motorizált vízi sportok közül a parasailing, jetski és vízisí a leggyakoribb. Ahol ez a kínálat bő, ott esélyes, hogy a motorzaj elnyomja az igazi ’maldívos’ érzést. A csendes, romantikus pihenésre vágyókat ez zavarhatja. Ha a szörfösökről van szó, a Maldív-szigetek e sportág Mekkájának tekinthető. Évente több ezren keresik fel az országot a hullámlovasok, főként a délnyugati monszun idején, júniustól szeptemberig. Ez sem igaz minden részre, mert igaz, hogy a partközelben is találnak kisebb hullámokat, de a tapasztaltabb szörfösök a partoktól távolabbi, speciális túrákra járnak.

Léteznek egynapos szigettúrák, illetve naplementébe való kihajózások. A szigettúráknál a legkedveltebbek a lakatlan szigetekre történők, vagy egy homokpadra menők. Az utasokat délelőtt kiviszik, és itallal-étellel felszerelkezve otthagyják egész napra. Vannak kirándulások helyiek által lakott szigetekre, oda a kézműves termékekért érdemes elmenni. A túrák vagy motorcsónakkal, vitorlással, vagy a helyi kismotorossal, döni-vel (dhoni) mennek.

 • A horgászokra is szoktak gondolni nappali és éjszakai horgásztúrákkal.
 • A Maldív-szigeteken animáció kevés helyen van, így nem zavarják a vendégeket, legfeljebb wellness- és spa-kezeléseket kínálgatnak.
 • Esténként a bároknál szokott lenni rák verseny (crab race), de a legtöbb sziget nem csábít nagy éjszakai élettel, itt nincsenek hajnalig tartó bulik. Ez nem az a típusú nyaralás.
 • Kedvelt a kinti esküvő, melyekre a szállodák csomagokat kínálnak. A ceremónia nagyon szép és romantikus, viszont nem honosíttatható Magyarországon.

Egyéb hasznos információk

Van egy tiszteletbeli magyar konzul Maléban: Mohamed Ali Janah

Cím: HRC Building, H. Thiyaramaa, Boduthakurufaanu Magu, 1. emelet
Malé 20009
E-mail cím: janah@maj-official.com
bureau@maj-official.com
Telefonszám: +9603331777 vagy +9607303838

 1. A Maldív-szigeteken az időeltolódás egész kellemes, mindössze plusz 4 óra télen. Az átállás nem túl nehéz.
 2. Trópusi országról van szó, így a bungalók nem szigeteltek. A nyílászárók nem tökéletesen illesztettek, így a 2-3 centis réseken vidáman bebújnak hangyák, gekkók és egyéb, ártalmatlan rovarok. Ezen a tényen a hiszti nem segít, jobb vele megbarátkozni már az elején. A legveszélyesebb dolog, ami itt érheti az embert, az a szúnyogcsípés, nincs mitől tartani. A gekkók ártalmatlanok, ráadásul irtják a szúnyogokat, és még a luxushotelek fürdőszobáiban is mászkálnak hangyák, amik nem csípnek. A személyzet a csótányok ellen harcol, legtöbbször eredményesen.
 3. A vásárlási lehetőséget a Maldív-szigeteken néhány shop nyújtja. Itt meg tudunk vásárolni egy-egy üdítőt, jégkrémet vagy naptejet, viszont az árak csillagászatiak. A másik lehetőség a helyiek által lakott szigeteken történő vásárlás, de nem feltétlenül van a közelben ilyen sziget, és fene nagy olcsóság ott sincs. Hasznos információ, hogy ATM-ek csak a fővárosban vannak. A hotelbárban az italok drágák, egy koktél 12-14 USD-t is kóstálhat, egy kóláért elkérhetnek 5 dollárt is.
 4. A nemzetközi járatokat a Hulhule sziget pindurka reptere fogadja egyetlen – a parttal párhuzamos – kifutópályán, mely a vízre való leszállás érdekes élményét imitálja az emberben. A reptéri szuvenír boltok olcsóbbak, mint a hotelszigeteken találhatók. Emellett vannak itt éttermek, sőt posta is. Amit nem lehet ezen a szigeten, az a nyaralás. Mindössze tranzitutazók használják, akiknek túl korán vagy későn megy a gépe, esetleg éjjel érkeznek, mert a sziget nem rendelkezik strandokkal.
 5. Malét érdemes kihagyni a programból, nem szolgál semmilyen érdekességgel. A boltokon kívül egy mecset van mindössze. Emellett ezen a szigeten a szigorú muszlin előírások uralkodnak, mely szerint csak fedett vállal, a térdeket is takaró szoknyában vagy nadrágban lehet csak emberek közé menni. Ez a turistákra is érvényes.
 6. Baloldali a közlekedés. Biztosan nem leszünk autózásra ráutalva. 
 7. Szerintem ha van valami ami nagyon tetszik azt vegyétek meg a szigeten. Reptéren van ami olcsóbb, van ami drágább. Mi januárban Kandimán voltunk, ott a szigeten vettem 2 táskát magamnak. A reptéren is láttam olyanokat, mindegyik drágább volt ott mint a szigeten. Tavaly még hatalmas választék volt a reptéren ajándékokból, apróságokból. Idén kisebb lett a bolt, és szerintünk a kínálat sem olyan már mint tavaly volt. Pici a bolt, szűk helyeken nagyon sok ember tolong, minden össze vissza volt dobálva, rengeteg hűtőmágnes pl sérült volt már ott. Nekünk tavalyhoz képest csalódás volt a bolt. Mi ami a szigeten megtetszett azt megvettük ott, és nem bántuk meg. (2022)

Vissza az elejére


Kommentek

úti kritikus, 2020. 01. 23. 12:43
A Maldív-szigeteken meghatározott szabályok, eléggé komplikált engedélyeztetési folyamat alapján engedélyezett a turista számára a drón használata.
A legalapvetőbb szabályok:
1. Előzetesen engedélyt kell kérni a hadseregtől (Maldives National Defense Force) és a légügyi hatóságtól (Maldives Civil Aviation Authority) – az engedélyeztetési folyamat hosszas és legalább 3-4 héttel a használat előtt megindítandó. Először a hadseregtől kell engedélyt kérni, aztán a Légügyi Hatóságtól. Ha mindez nem ijeszti el az érdeklődőt, akkor meg tudom adni a két hatóság online elérhetőségét.
2. Csak napközben és jó időjárási körülmények között használható
3. Csak a föld-és tengerfelszíntől számított 122 méter magasság alatt
4. Nem szabad emberek fölé reptetni
5. Nem lehet katonai létesítmények, erőművek fölé repíteni, és semmi olyan fölé, ami a helyi hatóságokat idegesítheti
6. Tilos repülőterek és repülőgépek mozgása közelében használni – mivel az ország sok kis szigetből áll, túl sok helyen vannak hidroplán repterek, így nagyon sok a korlátozás alá számító terület
7. A hivatalos engedélyeken túlmenően engedélyt kell kérni még annak a területnek (pl. a hotel sziget) a tulajdonosától, ami felett röptetünk.


S. Viktor, 2019. 10. 06. 17:51
Sziasztok!

3 pólusú csatlakozóból melyik tipust használják a Maldivon?


úti kritikus, 2019. 10. 02. 08:53
http://utikritika.hu/maldiv-szigetek/szallas_1428_adaaran_club_rannalhi_4cs_-_velemenyek


Réka, 2019. 10. 02. 08:39
Sziasztok, Januárban mennénk Maldív-szigetere az Adaaran Club Rannalhi-ba.
Tud valaki, bámi információval szolgálni a hellyel kapcsolatosan??
Köszönöm


úti kritikus, 2019. 08. 08. 20:55
Sándornak:
4 csillagosok közül: Summer Island Maldive, Malahini Kuda Bandos Resort, Angaga Island Resort, Angsana Ihuru
5 csillagosok közül: Dhigali Maldives, Milaidhoo Island Maldives


Deák Sándor, 2019. 08. 08. 17:41
Szia!
Jövő márciusban mennénk , egy pár hotelt tudnál ajánlani ahol félpanziós ellátás van? Köszönöm!


úti kritikus, 2019. 07. 01. 04:28
Beatrix! A kérdésre csak úgy tudunk válaszolni, ha tudjuk, hogy melyik hotelről van szó. A maldivi resortok nagy többsége olyan szigeten van, ahol nincs a szálláshelyen kívüli étkezési, vásárlási lehetőség.


K.Beatrix, 2019. 07. 01. 00:30
Sziasztok!
A kerdesem,az lenne,hogy ha csak reggelivel kerem a szallast akkor tudok valahol kesobb venni valami ennivalot,vagy csak a szallodaban? Vagy erdemes All Inclusive ellatast kerni?
Elore is köszönöm!


úti kritikus, 2019. 03. 13. 20:36
Ildikó,
A Maldív-szigetek resortjaiból használható a Whatsapp, ahogy a Skype és a Viber is.


Gador Ildiko, 2019. 03. 13. 17:58
Mukodik e a Maldiv szigeteken a Whats up, hatha valaki meg tudna mondani. Koltoztesunk zajlik a nyaralasi idoszakunk alatt, utasitasokhoz nagyon ken! Koszonettel: Ildiko


S. Vivien, 2018. 07. 09. 15:43
Szia, akár Media Marktban is kapsz.


M. Zoli, 2018. 06. 24. 11:15
Sziasztok!

Tervezünk egy Maldív-szigeteki utazást,és olvastunk ugyan a szükséges három pólusú csatlakozóról és az adapterről,de meg tudná valaki mondani konkrétan,hogy ilyet hol tudok venni? Az üzletbe hiába mennék be,hogy a Maldív szigetekre kérek egy adaptert:).

Kösz a segítséget,üdv mindenkinek:Zoli


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalonRepülőjegyek Maldív-ra Repülőjegyek Maldív-ra
Olcsó repülőjegyek a Maldív-szigetekre a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes