ÚTIKRITIKA.HU / Maldív-szigetek


hirdetes


útikritikák


Innahura

Innahura +5 óra időeltolódásban van Budapesthez képest. A sziget körülbelül egy fél óra alatt körbesétálható. Igazi mezítlábas sziget. Én egy papucson kívül csak azt a cipőt vittem, ami a lábamon volt az utazás idején. Innahura mellett található több kisebb nagyobb sziget is. A legközelebbi kis lakatlan sziget a Loabi Island. Ide mi novemberben homokon át tudtunk sétálni, mivel az óceán épített egy homoksávot, így ez ekkortájt inkább félsziget volt. De pont abban az időben dolgoztak már azon, hogy ez a kis átjáró eltűnjön és újra sziget legyen a Loabi. Van egy wellness központ is Innahurán, illetve fellelhető még edzőterem, csocsó és biliárd lehetőség. Van egy kisebb gyerekmedence és egy nagyobb medence is, ami este ki van világítva és igencsak hangulatos. A sziget körül sétálva lehet találni hintát a parton és a vízben is, illetve függőágyat a parton. Ezen felül pedig az étterem melletti bár résznél rengeteg napozó ágy, kanapé és teraszos kiülős rész van kialakítva. A hajó- és a hidroplán állomás a sziget keleti részén van az Olhu bár mellett. Ezen felül a sziget belsejében vannak ingyenesen használható sportpályák (legalábbis AI csomaggal tuti nem fizetős), valamint van egy kis zöldséges kertje is Innahurának. A szigeten a recepció mellett található egy ajándékbolt, ahol Innahurás és Maldívos ajándékokat is lehet venni.
🏄🏻 Mint már említettem néhány program benne volt az AI ellátásban. Ilyenek például a nem motorikus vízisport eszközök bérlése. Jetskit és társait egy külön standnál lehet bérelni plusz pénzért, illetve ha jól rémlik a tengeri kajak bérlése ilyen pluszban fizetős még. Ezen felül mi kaptunk egy 15 perces páros masszázst is még az AI csomagban, illetve volt egy ajándék 20 perces fotózás is, aminél egy képet lehet kiválasztani, amit kinyomtatnak. Amennyiben a többi képet is szeretnéd (ezeket már digitálisan adják oda) az már plusz pénzbe kerül, de egyébként nagyon megéri. Mi szinte az összes képet kértük, mert nagyon profi a fotós és fantasztikus képeket csinált. 📷
🤿 Sznorkellezni többször is voltunk. Első körben kimentünk az AI csomaghoz tartozó napi hajó transzferrel egy közeli zátonyhoz, mivel a sziget körüli reefen maximum kisebb halakat lehet látni. 🐠 Ezen felül mentünk még hajókázós piknikezős kirándulásra, ahol kétszer is lehetett merülni, illetve itt láttunk nagyon sok delfint, akik sokáig elkísérték a hajónkat. Egyébként azt tapasztaltuk, hogy főleg az ilyen túrákon lehet látni komolyabb tengeri élővilágot, nem pedig a sziget körül. 🦈🐢🦞 A Sunreis oldalon egyébként van egy kis cápa, akit napi szinten láttunk ott korzózni a part közelében. Nagyon kis aranyos teremtmény. A búvárcenter szervez fél napos, egész napos különféle sznorkell és búvár programokat. Ezek természetesen már felárasak, de ha belefér a büdzsébe érdemes egy-két olyan programra elmenni. Ez a búvár centrum egyébként hivatalos oktatóhely is, ahogy néztük szóval búvárvizsgát is lehet tenni náluk. Természetesen van egy shopjuk nekik is, ahol venni és bérelni is lehet sznorkellezéshez felszerelést.
📱 A resortnak egyébként van egy nagyon szuper mobilapplikációja, amin keresztül lehet programokra jelentkezni, vagy lemondani. Illetve ezen mobillappon belül minden lényeges info megtalálható, ami szükséges lehet az ott lét alatt. Vannak viszont bizonyos programok, amikre nem a mobillappon keresztül kell jelentkezni. Ezek jellemzően a búvárcenter által szervezett programok. Ezen programokra érdemes fizikailag is feliratkozni a búvárközpontnál kitett táblán, ugyanis ők ezt nézik elsőkörben. Annyi negatívumot tudnék még ezzel kapcsolatban írni, hogy minden programra van egy minimális létszám, ami pl nálunk sokszor nem volt meg, így az adott program nem indult el. Szóval egy idő után azt csináltuk, hogy feliratkoztunk egy programra előre több időpontra is és ha eljutottunk valamelyikre, utána lemondtuk a többit. Arra viszont érdemes figyelni, hogy bizonyos programoknak van egy határideje, amíg le lehet mondani (jellemzően előző este) és ha utána mondod le, akkor van egy lemondási díj, amit felszámolhatnak. A búvárcentrum programjai jellemzően ilyenek.
💻 A wifi nagyon jól használható szinten az egész szigeten. De a bungallóknál és a sziget étterménél és bárjainál a legjobb a jel. A párom dolgozott is egy-két napot VPN-nel és teljesen jól működött a dolog. Illetve én is mindennap telefonáltam Messengeren és Skypeon és erre is nagyon jól használható volt a helyi wifi. Mi végül nem is vettünk SIM kártyát a reptéren, hanem mindenhol a wifit használtuk VPN-nel és így is nagyon kényelmesen tudtuk intézni a dolgainkat neten.
🔌 Bár elvileg a hotel recepcióján is tudnak adni, de mi vittünk magunkkal brit aljazatot és egy elosztót is, így könnyedén tudtuk tölteni a cuccainkat. Mindemellett a szobákban van egy ilyen töltőpont az asztalba építve, amiben van több USB portos csatlakozás is.
🛥 Voltunk egy hivatalos delfinnéző naplemente túrán is, aminek a végén végül nem delfineket hanem vihart láttunk egész közelről. Egészen érdekes volt látni, hogy vonul a vihar az óceán felett igen közel hozzánk.
☀️Mielőtt elutaztunk, beszereztünk itthon 50+ faktoros naptejet és napozás utáni hűsítő gélt. Ezek nagyon jól jöttek, mert bár próbáltunk nem sokat tartózkodni a napon délelőtt 10 után, de az első napokban még néhány perc is simán meglátszódott ebben az időszakban (például amikor átmentünk ebédelni). Körülbelül délután 4-ig van tűző nap, utána még sokáig nagyon meleg van de már nem égsz szénné ha kimész pl egy kis mártózásra az óceánba.
💊 Nem bíztam a véletlenre, így vittem magammal pár gyógyszert biztos, ami biztos alapon. Volt nálam Neogranormann, Fenistil, Algopiryn, Nospa, Kalcium tabletta, széntabletta, Normaflore, hólyaghurutra való készítmény, Aloe First, Sebtapasz, Sebfertőtlenítő, Smecta-por, torokfertőtlenítő.
Szerencsére nem kaptunk el semmit, de a darázs csípésnél a Fenistil és a kalcium tabletta azért jól jött.
🧺 Mivel két hétre mentünk, így is sok cuccunk volt. Éppen ezért az utazás előtt rendeltem egy mosózsákot, tettem be egy kis mosószert, néhány csipeszt és egy utazós szárítókötelet. Ezáltal egy-két alkalommal kimostam pár ruhánkat, így nem kellett mosodába küldeni a cuccainkat és némi helyet is spóroltunk a bőröndben.
🦟 Bár vittünk konnektoros és fújós szúnyogriasztót és sprét, de nem igazán volt szúnyog a szigeten. Elvileg mindennap 5 fele van szúnyogirtás de elég jól csinálják, mert nem igazán vettük észre ezt a folyamatot.
A szigeten egyébként főleg kisebb gyíkok, denevérek, kiwi szerű madarak (csak Google szerinti tipp, hogy azok 😀) élnek. Mi pókokkal talán egyszer, kígyóval pedig egyáltalán nem találkoztunk.
Darazsakkal érdemes vigyázni, ugyanis mezítlábas mászkálás közben a vőlegényem belelépett egybe a homokban.
A nyitott fürdőszobánknak volt két kis gyík lakója, akik egyik reggel le is kakkantották páromat, mivel folyamatosan a plafonon léteztek. 🦎😂
❤️ Mivel ezt az igen nyárias telelést a második évfordulónkra szervezetük, így kertünk egy romantikus vacsorát a tengerparton az évfordulós esténkre. Ez is feláras program, de nagyon jó volt kipróbálni egy ilyen lehetőséget. Külön menüből választhattunk erre az estére. Eredetileg nem a partra, hanem az Innahura melletti kis lakatlan szigetre szerettük volna kérni, de a viharos szeles idő miatt oda nem tudták vállalni a kitelepülést. Ám így is tökéletes este volt. Saját pincérrel és gyertyafény mellett tudtuk elkölteni ezt a vacsorát. Sőt még közepes méretű rákok is megjelentek, akik megpróbáltak eltulajdonítani néhány LED-es kis gyertyát. 🦀🕯
💍 Én is sokat álmodoztam arról, hogy egy ilyen csodahelyen kérje meg a párom a kezem. Nos jelentem büszkén, hogy ez egy napfelkelte nézés közben megtörtént. 😍 Ráadásul pont aznap délelőttre szerveztük az ajándékfotózást is, így ez eljegyzési fotózássá alakult át.
🧖‍♀️A sziget wellness részlege hihetetlenül nyugis és relaxáló. Az ingyenes masszázson túl mi elmentünk még egy fél órás páros masszázsra. Ez is már feláras de az óceán parton lévő wellness központból a kilátás hihetetlen és a masszázs kezelések is nagyon nyugtatóak.
🎲 A szigeten minden este van valami program az étterem melletti bárban. Hol filmvetítős este, hol táncos DJ este volt. Ezen felül vannak kitéve társasjátékok és könyvek is a bár területén

« visszaRepülőjegyek Maldív-ra Repülőjegyek Maldív-ra
Olcsó repülőjegyek a Maldív-szigetekre a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes