ÚTIKRITIKA.HU / Maldív-szigetek


hirdetes


útikritikák


Filitheyo Island 4cs. - vélemény

Maldív-szigetek - Filitheyo Island Resort****

Lényeg:
Csodás hely kikapcsolódásra, pihenésre. lazulásra. Ha a vendég az itteni igazi maldivos tengeri élményre hajlandó koncentrálni. Sok más maldivi szigettel szemben ez a sziget megőrzött sokat az eredeti természetességéből. Nem olyan előkelő hotelsziget, mint sok 5 csillagos, de az élmény hiteles.
Hol?
A sziget sűrűn benőtt. Álomszép a természeti közeg. A szigeten mindig találunk olyan sarkokat, ahol nagy nyugalomban egyedül lehetünk, bármiféle tömeg nélkül. A bungalók jól kialakítottak.
Tengerpart:
A korallszirtes terepen szuper a sznorkelezés. Fantasztikus, hogy mennyiféle és milyen sok színpompás halat lehet látni. Főleg kora és késő délután, a naplemente előtt lehet elképesztően sok halrajt látni. Csodálhatunk vízi teknősöket, (teljesen veszélytelen) fekete- és fehér úszójú szirticápákat, Napóleon-halak, a rajzfilmből ismert Némó-halak, gömbhalak, szépiák, mindenféle nagyhalakat. Az a jó, hogy a kezdő sznorkelező is könnyen rátalál ennek az élménynek az Ízére.
Jó, hogy nincs a sziget hullámtörőkkel körbefalazva, mert így romantikusabb a panoráma.
A szigeten vannak partrészek, ahol kicsit körülményes néha a mezítláb járás az éles koralltörmelékek miatt. A személyzet igyekszik letakarítani a homokfövenyt.
Milyen?
Régi hotel, de látszik, hogy folyamatosan javítgatják, felújítják. Az üdülőhely (resort) nem tökéletesen gondozott, de elfogadható állapotban van. Családias, harmonikus a légkör, semmi tömegiszony.
A medencéből a tenger látványa bámulatos.
Bungalók:
Egzotikus, romantikus élmény a félig nyitoott fürdőszobában a szabadtéri zuhanyozó (persze nem lát be senki). A csillagos ég alatt zuhanyozni felejthetetlen élmény.
Régi építésűek.
Szolgáltatások:
A személyzet nagyon barátságos és segítőkész.
Ellátás:
Jó, változatos az ellátás. Finomak a friss gyümölcsök. Nincs tömegétkeztetés jelleg. Az étteremben kellemes a hangulat.
2017. augusztus 9.


« visszaRepülőjegyek Maldív-ra Repülőjegyek Maldív-ra
Olcsó repülőjegyek a Maldív-szigetekre a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes