ÚTIKRITIKA.HU / Maldív-szigetek


hirdetes


útikritikák


Baros Maldives 5cs. - vélemény

Maldív-szigetek - Baros Maldives*****


Lényeg:
Csúcsminőségű, szinte tökéletes szálloda. A villák tiszták, gondozottak, nagyon tágasak. Príma az ellátás. Tényleg luxus színvonalon kényeztetik el a vendégeket.
A hotel szuper választás lehet azok számára (is), akiknek fontos az, hogy jók legyenek az adottságok a sznorkelezés, búvárkodás
Hol?
Ez a Baros nevű sziget maldívi viszonylatban nem tartozik a nagyok, de a kicsik közé sem. Éppen ideális. Nincsenek olyan nagy távolságok, hogy golfautóra vagy kerékpárra legyen szükségünk. Minden gyalogtávolságra van.
A sziget növényzete kissé túlburjánzott (sok fa), sajnos a strandterület rovására. Ugyanakkor némi hátrány sok más maldívi szigethez képest, hogy itt nem kellemes mezítláb járkálni a szigeten, mert a betonutakból több van, mint homokos ösvényekből.
A reptérről a gyorsmotoros hajóval kb. fél óra alatt megérkezünk a hotelszigethez. A transzfert a hotel szervezi.
A fővároshoz közel eső szigetek előnye, hogy gyorsan odajuthat a nyaraló, a hátránya viszont az, hogy nincs igazán ,,távol a világtól a magányos sziget” érzés, mivel a hotel partjáról a panorámába picikét belerondít egy-egy szögből a távolban lévő néhány ipari jellegű sziget, teherhajó. Nem egy nagy probléma.
Tengerpart:
Tiszta a strand. A homokföveny nem mindenhol finom, de csodaszép a part, a tengervíz színei gyönyörűek, felejthetetlen élményt nyújtanak. Egyes helyeken a föveny durvaszemcsés (ez legyen a legnagyobb baja az embernek..).
Jókat lehet sznorkelezni a sziget saját korallövezetében (house riff). Még éjszakai sznorkelezésre is van lehetőség. Scuba búvárkodáshoz is adottak a felszerelések. Van búváriskola.
A vízben rengeteg féle lényt csodálhatunk meg. Vannak kis cápák is, és – mondanunk sem kell – teljesen ártalmatlanok. Badarság félni tőlük. Ha elég jól tudunk angolul, akkor érdekes meghallgatni azt, amit a hotelben dolgozó tengeri biológus magyaráz (főleg a hajós kirándulásokon) az ottani tenger alatti élővilágról.
Bár, mint sok más helyen, itt is sajnos valamicskét elvesztette a korallszirtek világa a régi, eredeti színpompáját (szaknyelven: korallfehéredés), de még mindig látványos a terep a sok tarka halnak köszönhetően.
A strandolás nyugalmához nagymértékben hozzájárul, hogy nincsenek motoros vízi sportok, mint pl. a benzinszagot terjesztő, zajos jetski
Milyen?
Elég nagy kiterjedésű a hotel ahhoz, hogy a vendég a privátszféráját zavartalanul élvezhesse. Összesen nincs több 70 villánál, szóval nem egy nagyüzemi létesítmény.
Nem fedett a medence.
Villák (avagy bungalók):
A villák jól és szépen felszereltek.
Vannak parti, saját medencés villák (Beach Villa). A parti villák kellemesen elszigeteltek, szinte olyan az érzésünk, hogy a villához saját strandrészt is kapunk. A villánk előtti partrészen mások nem szoktak elhelyezkedni, legfeljebb átjárni. Hát persze, hogy a villából látni a tengert, igaz a sok fa, növényzet takar valamennyit a panorámából (villánként változó).
A water (víz feletti) villák esetében persze totál tengeri panorámásak a teraszok, a privát medencék.
Karakteres élmény a szabadtéri zuhanyozót használni (persze senki nem lát be). Van belső zuhanyozó is, amúgy. Kifejezetten kellemes a terasz asztalokkal, székekkel, nyugággyal (ruhaszárítóval). A parti villákhoz tartoznak a strandon a közvetlen közelben napozóágyak, amiket más nem használ. Szóval itt nincs küzdelem szabad napozóágy birtoklásáért.
Naponta bekészítenek 2 palackos ivóvizet, kávékapszulát, gyümölcsöket, kekszet.
Szolgáltatások:
A személyzet segítőkész, kedvelhető, mosolygós. Összeszokott csapatnak látszanak. A villákhoz kijelölt vendéglátó (lényegében inas) jár.
Az edzőterem színvonalas.
Ellátás:
Három étterem közül lehet választani (a főétteremként szolgáló Lime, a roppant hangulatos Lighthouse, grillétkekre specializált Cayenne). A kellemes Lime-ben étkeznek a félpanzióra befizetettek: reggeli, vacsora-t és a vacsorát fogyasztják el. A reggeli svédasztalos, a vacsora. Nagy a választék mind étkekből, mind borokból (lehet pohár mennyiséget is rendelni). Persze ha 5-6 napnál hosszabb ideig maradunk, akkor a választékot már ismétlődőnek érezhetjük.
A büféreggeli fejedelmi. Ha valami mást akarunk, akkor van étlap is frissen sütött reggeli étkekből.
Több étel nagyon csípős. Ha nem ilyet akarunk, akkor hangsúlyozzuk, hogy: please, not spicy.
2017. október 23.


« visszaRepülőjegyek Maldív-ra Repülőjegyek Maldív-ra
Olcsó repülőjegyek a Maldív-szigetekre a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes