ÚTIKRITIKA.HU / Maldív-szigetek


hirdetes


útikritikák


Sun Island Resort - vélemények

Maldív-szigetek – Sun Island ResortSpa 4cs.

Lényeg:

Kitűnő, korrekt, gyönyörű, jól gondozott hotelsziget! A bungalók tágasak, megfelelően felszereltek, de nem luxus kivitelűek, nincsenek felújított állapotban. Az ellátás színvonalas.

Nagyon jó az ár-érték arány. A strandja, az ottani tenger, a buja természet vonatkozásában többet tud nyújtani, mint számos maldívi luxus hotelsziget.

Lévén a legnagyobb maldívi sziget, sok szolgáltatással, aktív pihenési lehetőséggel megáldott. Nincs unatkozás pár nap után, mint sok kisebb maldívi szigeten.

Arra kéretik számolni, hogy a COVID-járvánnyal kapcsolatos turisztikai válsághelyzet, az ebből eredő ellátási nehézségek, az óvintézkedések miatt ezen a hotelszigeten sem maradéktalanul azonosan működik minden, mint a ,,békeidőben”. (Ez a világon máshol is így van többé-kevésbé.)

A világhálón több helyen 5 csillagosnak tüntetik fel a hotelszigetet.

Hol?

Nagyon jól szervezett a Malé és a sziget közötti transzfer. Előfordulhat bizony, hogy sokat (akár 2-3 órát is) kell várni a gép indulására. Többnyire azért egyórás a várakozás.

A propelleres kis repülőgéppel (új ATR-72) 20-25 perces az út a szigethez közeli leszállóhelyhez (Mammigli), ahonnan még van egy kb. 10-20 perces, sok várakozás nélküli hajózás a szigethez.

A helyi repülőjáraton nem szokott gondot okozni a fejenként 20-25 kilogramm alatti bőrönd. (Amúgy egy maldívi nyaralásra felesleges sok ruhát vinni, mert ott nem szokás kiöltözni és lábbelikre is alig van szükség.)

Az ideális maldivi élménybe icipicit belerondít, hogy a horizonton belül egy helyiek által lakott, füstfelhős sziget is látható. Ezt bőven ellensúlyozza viszont, hogy maga a hotelsziget édeni élményérzetet varázsol. A tenger napközben változó árnyalatú türkizkék színárnyalatai felejthetetlen élményt nyújtanak. Nincs zavaró, zajos repülőgép- és hajóforgalom.

Strand:

Csodásak a strandjai a vakítóan fehér homokfövennyel, homokzátonyokkal. Soha sincs zsúfoltság. Folyamatosan takarítják a strandok fövenyét, mert a dagály erőteljesen kiveti a növényi és műanyag hulladékokat.

Mindenhol akadálytalan a vízbe menetel, legfeljebb egy-két kisebb szakaszon kell ügyelni a éles koralldarabokra, kövekre (a homokon is). Érdemes vinni valami fürdőszandált.

A ,,házi” korallszirtnél jókat lehet sznorkelezni, de azt azért meg kell mondanunk, hogy évről-évre egyre hervadtabb a víz alatti korallos környezet. Sokféle csodás halat lehet látni: pl. papagájhalat, íjhalféléket, murénákat, teljesen veszélytelen dajka- és szirti cápákat.

Milyen?

Ez a legnagyobb maldívi hotelsziget sok zöldterülettel. A szigeten van ingyenesen igénybe vehető golfautó (a recepción történt megrendelést követően gyakran sokat kell várni rá) és érdemes kerékpárt bérelni (új állapotút min. 6 euróért, régit (vacakot) 5 euróért egy egész napra).

A sziget méretét jelzi, hogy a legtöbb maldívi hotelsziget átlagosan 20 perc alatt gyalogolható körbe, itt ez kb. másfél óra. Szóval kisebb belső kirándulásra alkalmas sziget.

Szép, gondozott, tágas a medence. (ilyen csodás tengernél nem igazán van értelme használni.)

A szálláshelyek mind bungalósak.

A Covid miatt mostanság kevesebb a nyugat-európai vendég. Az oroszok és más kelet-európaiak bátrabban jönnek ide. Az orosz vendégek nem tartják be a Covid-dal kapcsolatos szabályokat, és amúgy is sok köztük a bunkó. Az indiai vendégek sem kellemesek. Szerencsére ezekkel csak az étkezőhelyeken lehet találkozni. El lehet őket kerülni őket a nap nagy részében.

A személyzet minden tagja hord maszkot, sőt kesztyűt is.

Bungalók:

Nem igazán modernek. A takarítás nem alapos, de nem vészes a helyzet. Naponta kétszer is cserélnek kézi törölközőt, ha igényeljük.

Superior Beach Bungalow:

Egyszerűek, praktikusan berendezettek, de előfordulhat, hogy ez-az (tévé, hajszárító) felmondja a szolgálatot. Szerencsére gyorsan intézkednek a javítások dolgában.

Nem minden ilyen kategóriájú bungalónak van tényleges, direkt tengeri kilátása. A strand közelsége viszont garantált (100 méteren belül).

Fürdőköpeny nincs, de a fürdőszobákba sok minden praktikus van bekészítve (még borotvahab, fésű is).

Hűtőszekrény (minibár) van, és naponta bekészítenek két üveg buborékos ásványvizet, s semmi mást.

Naponta kétszer takarítanak, bár a kora esti inkább csak kisebb igazítgatás.

Az negatívum, hogy a kimosott ruhadarabokat nincs hova praktikusan kitenni száradni. Pozitívum pl.: kényelmes ágyak.

Jópofa élmény a szabadtéri zuhanyozó (nincs belátás), de amúgy van kád is a fürdőszoba belső részén.

Szolgáltatások:

A személyzet nagyon előzékeny, igyekvő, de többük nem mosolygós és a problémák megoldásában kissé passzív.

Van négy teniszpálya, kosárlabdapálya, kis focipálya, pingpongasztalok, korszerű edzőterem, két biliárdasztal, kerékpár stb. Működik az edzőterem.

Szuper a búvárközpontjuk.

Mint minden maldívi hotelszigeten, itt is méregdrágák a teljes ellátáshoz nem tartozó szolgáltatások (főleg a kirándulások). A kirándulások egy része túl drága a kínált élményhez képest.

A szigeten ingyen élmény a ráják és veszélytelen cápák etetésének programja.

A wifi ingyenes és nincsenek panaszok e téren.

Helyben 100 amerikai dollárért lehet (kell) PCR-tesztet végeztetni. A szigetről történő elutazás előtt egy nappal elegendő megcsinálni.

Ellátás:

Nagy a választék, de eléggé ismétlődő. Nem csúcs konyha, de korrekt minőség. Dominál az indiai és a maldivi konyha, szóval sok curry, de néhány étekkel az oroszok kedvébe is akarnak járni. Vannak azért jócskán standard egyéb nemzetközi étkek is. Finomak a halak, a gyümölcsök és a desszertek.

A vendég az ottléte idején mindig ugyanahhoz az asztalhoz ülhet és a felszolgáló is ugyanaz. Ez kellemes.

A főétterem miliője eléggé hodály jellegű.

Aki sokat szeret itókázni, annak érdemes all inclusive ellátásra befizetni.

Az all incusive ellátásban csak helyi csapolt sör van, és kizárólag a főétteremben.

Teljes ellátás

A Covid-dal kapcsolatos óvintézkedések függvénye, hogy az a la carte éttermek sokasága közül melyik lesz nyitva. Az olasz étteremből lehet pizzát rendelni, ha nincs helyben étkezésre kinyitva.

2021.április 15.


« visszaRepülőjegyek Maldív-ra Repülőjegyek Maldív-ra
Olcsó repülőjegyek a Maldív-szigetekre a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes