ÚTIKRITIKA.HU / Maldív-szigetek


hirdetes


útikritikák


Maldív-szigetek

                                                                                 l.v. fotója

Vélemények és úti beszámolók

"A Maldív-szigeteken csodálatos a környezet és a természet, Ide csak azok menjenek, aki csak pihenni és teljes kikapcsolódásra vágynak, itt nem zaklatják zugárusok a parton. Itt ezen a szigeten mindenből csak egy van. 1 szálloda, egy étterem, egy kocsma, egy wellness, egy kikötő, egy autó, egy vízi sport centrum (kezdőknek és profiknak is) stb... Nem tudtuk igazán elképzelni, hogy milyen lesz a Maldív-élmény. De hamar rá tudtunk hangolódni a sziget hangulatára, nyugalmára. Csodálatos szép nyolc napunk volt a fent említett szigeten Adaaran Club Rannalhi. Ettől függetlenül a hotel szolgáltatásaitól nem voltunk elragadtatva. Akik szeretik a nyüzsit azok csalódni fognak a nyugalom szigetén." (2014)


"Royal Island Resort: Gyönyörű, dús növényzetű szigeten kis bungalók, amik közvetlenül a fehér homokos parton vannak a pálmafák árnyékában. Nagyon tiszta szoba, szép bútorokkal, részben nyitott fürdőszobával. A személyzet is nagyon kedves, mosolygós, egyszóval kitűnő volt! Ilyen élményt reméltünk, minden gyönyörű volt. Vakítóan fehér homok, amit mindennap megtisztítanak a törött koralloktól és a lehullott levelektől. A tenger meleg és a part mellett sekély. A személyzet kitűnő, nagyon kedvesek, barátságosak, segítőkészek voltak. Igazi paradicsomi környezet. Tetszett, a szállás, tengerpart, személyzet, hidroplán. Nem volt olyan dolog ami ne tetszett volna.Teljesen kipihenten érkeztünk haza, és a közeljövőben szeretnénk kipróbálni másik szigetet is." (2014)


"Meeru Island: Fantasztikus! A hotel autentikus, trópusi, gyönyörűen kivilágított, újszerű. A szobák igényesek, tiszták, a fürdőszoba tágas és jól felszerelt, a személyzet kedves. Nagyon szép a tengerpart, talán nem ez a legszínesebb élóvilágú sziget a környéken, így aki sznorkelezni szeretne és színes élővilágot látni, annak a kirándulások tudják ezt megadni. Az élővilág egyébként különleges: cápák, ráják, halrajok. A medencék nagyon tiszták és szépek, jó elhelyezkedésűek. Az ingyenes internet szakadozik, a fizetős stabil. A wellness szolgáltatások nagyon széleskörűek.A természet szépsége lenyűgöző, az egyetlen negatívum, hogy kb. 20 órával lehet számolni a teljes utazásra ajtótól ajtóig." (Hajnalka,  2014)


,, A szolgáltatások tekintetében természetesen óriási a különbség a lakott sziget és a resort között. A szolgáltatás, amit a resort-ban kap az ember egy óriási plusz, így akinek erre van igénye, ne menjen máshová, csak szálloda-szigetre. Ha éppen úgy van kedved, reggeltől estig ehetsz-ihatsz, gyakorlatilag korlátok nélkül. Továbbá különbség, hogy például alkohol, muszlim ország révén, egyetlen lakott szigeten sem kapható (bár ezt Maafushi-n már ügyesen kijátszották: a kikötő közelében horgonyoz egy jacht, ami bárként működik, igaz, olyan áron, mint egy resort). Ami az étkezést illeti, a lakott szigeteken is lehet jókat enni, de persze nem olyan választékban és minőségben, mint egy resort-ban. A lényeg, hogy ha nem az ételek-italok minősége és mennyisége a fő szempont, ami meghatározza a hangulatod egy utazás alkalmával, akkor a lakott szigeteket is ugyanúgy lehet élvezni, mint egy szálloda-szigetet. (2016)" forrás


Nekünk egy egész napunk volt reggeltől estig, Malé zsúfolt,hangos város, így bőrönd a megőrzőbe és mi elmentünk taxival Hulhumalé hosszú városi strandjára, de sajnos az elég szemetes, itt-ott sok a helyi is, ráadásul ott csak ruhában lehet fürödni. Este zuhany a parton ,van egy parti lehetőség rá, és ott van wc is, át lehet öltözni, Vacsora étteremben és taxival vissza a reptérre. (2022)

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalonRepülőjegyek Maldív-ra Repülőjegyek Maldív-ra
Olcsó repülőjegyek a Maldív-szigetekre a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes