ÚTIKRITIKA.HU / Azori-szigetek


hirdetes


útikritikák


Casa do Campo de Sao Francisco 3 cs. - vélemények

Azori-szigetek - Ponta Delgada - Casa do Campo de Sao Francisco 3 cs.

Lényeg:

Családias légkörű, panzió jellegű szálláshely kitűnő szolgáltatási színvonallal. Példás a tisztaság.
A Covid-dal kapcsolatos óvintézkedések jól szervezettek, de nem zavaróak.

Hol?

A ház egy nagy, óvárosi téren található, ahonnan gyalog jól megközelíthető sok hely, ami a turista számára érdekes lehet.

Némi (tehát tényleg nem súlyos) hátrányt jelent, hogy a ház pont a repülőtér le- és felszállási légi folyosója alatt van. Nagyon sűrűn nincsenek járatok, de azért a nyitott ablak mellett a repülőgépek zaja picit problémás. Szerencsére a légkondicionálás modern és egyénileg jól szabályozható s imigyen becsukott ablak mellett nyugalomra számíthatunk. Erre a zajproblémára vonatkozóan egyáltalán nincs sok panasz.

A ház előtt ingyenes, napközbeni parkolási lehetőség nincs.

Milyen?

Stílusos, szép (egy kápolnából átépített), felújított műemléképület ahhoz ízlésesen választott bútorzattal. A ház tágas, antik szalonja csodásan hangulatos. Jó esténként ott üldögélni, valamiféle időutazásban egy idilli múltba (a kis méretű szobában időzés alternatívájaként).

Szobák:

A standard szoba kicsi, 11-szer 13 négyzetméter. (Ez a műemlékház jelIegből adódó kényszer adottság). (A bőröndöt tán praktikus inkább az ágy alá tolni.) Asztal nincs, de az ágyon kívül legalább van egy ülőalkalmatosság. Na de kárpótlásként, az ágy, az nagyon kényelmes.
A balkon léte megnyugtató. Nyáron a kinti magasabb páratartalom mellékhatása az, hogy a szobában némi fülledtség érződhet.

Szolgáltatások:

Családi vállalkozású szálláshely s ez érződik a tulaj hölgy és személyzet részéről megnyilvánuló, vendégszeretettel végzett kiszolgálásban. A tulajdonos hölgy szívesen ad praktikus tanácsokat a turista programokhoz. Nyugodtan lehet ilyen kérésekkel hozzáfordulni.

Ellátás:

A büféreggeli kifejezetten jó, tartalmas, bár nem hatalmas választékú. Külön dicsérni kell azt, hogy a választékban bőven vannak helyi, tradicionális ételkészítmények. Friss gyümölcslevek! Szuper kiindulás jól lakottan kezdeni a programokkal teli napokat.


2022. február 10.


« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Lisszabonba Repülőjegyek Lisszabonba
Olcsó repülőjegyek Lisszabonba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes