ÚTIKRITIKA.HU / Thaiföld


hirdetes


útikritikák


Koh Samui - Renaissance Hotel 5cs

Koh Samui – Renaissance Koh Samui Resort&Spa*****

Lényeg:
A visszajelzések elsöprő többsége nagyon pozitív. Igazán magas színvonalú hotel. A tisztaság teljesen rendben van. Szuper az ellátás, fantasztikus, igazán kényeztető a szolgáltatás. A szobák pompásan felszereltek. Egyetlen lényegesebb hátránya van a szállodának, hogy az előtte levő partszakasz nem tekinthető fürdős strandnak.
Inkább a passzív, csendes pihenésre vágyóknak való a hotel.
Hol?
A domboldalra épült szálloda meglehetősen elszigetelt helyen található a lamai Beach északi végében. A bulizósoknak ez nem annyira jó, mert a bulihelyek távol vannak, viszont jó azoknak, akik nyugalmas estékre, éjszakákra vágynak.
Azért a bulizósoknak is van terep, hiszen robogóval vagy taxival 5 perc alatt el lehet jutni Lamai Beach szórakozóhelyeihez (taxi kb. 1500 forint), és 15 perc alatt elérhető a még bulisabb Chaweng Beach.
5 perc gyalogtávolságra van egy kis szupermarket és a közelben van több étterem. Maga a hotel egy mellékutcában van, ami este gyengén kivilágított, viszont jó állapotú (kivéve nagy esőzésekkor).
A repülőtér kb. 20 percre van.
Tengerpart:
A hotel előtti partszakasz (egy kiscsi, idilli öböl) fürdésre többnyire nem alkalmas, annyira sekély a tengervíz. Még 400 méter vízben gyaloglás után is csak a bokánkig ér a víz. Ráadásul a tengerfenék olyan terep, hogy fürdőszandálra van szükség. Viszont a parton nagyon kellemes a fa napozóágyon pihenni, mert a tengeri panoráma azért igazán kellemes.
A hotel emiatt saját ingajáratai buszaival (shuttle bus) viszi a vendégeket szebbnél szebb strandokra. 5 perc alatt szállítják a vendégeket a csodás Silver Beach-re. Ez a strand egyszerűen egy álomstrand. Kicsi, aranyos, szuper. Egyesek állítják, hogy ez a sziget legszebb strandja. Ok, nincs a hotel előtt, de a hotel gondosan ide szállítja a vendégeket, és így kárpótolja őket azért, hogy a hotelstrand fürdés szempontjából problémás.
A medence bárjánál lehet ingyenesen kölcsön venni kenukat (igaz csak 2 van belőle).
Milyen?
Két nagyobb épületben vannak a szobák és külön van több villa. Vannak kertre és medencére néző villák, és tengerre nézők. Két medencéjük is van. Mindkettő tiszta és kellemesen temperált.
A hotelt szokásosan nyugat-európai menedzser igazgatja. (Meg is látszik.)
Szobák:
Valamennyi szoba felújított állapotban van. Vannak kertre és tengerre néző szobák. Az ágyak nagyon kényelmesek. A takarítás rendben van.
Szolgáltatások:
A személyzet rendkívül kedves, mosolygós, szívélyes, előzékeny. A segítőkészségük bámulatos. A legtöbbjük egész jól tud angolul.
A szálloda nem helyez hangsúlyt az animációs programokra, és a sportlehetőségek biztosítására.
Az edzőterem modernt gépekkel jól felszerelt.
A wifi mindenhol működik, és pedig problémamentesen.
Ellátás:
A reggeli pazar. A friss gyümölcslevek csodálatosak, szuper a sokféle tojásétel.
Príma az ellátás, finomak az étkek, a thai specialitások mellet van elég sok olasz és egyéb nemzetközi, Európában megszokott ennivaló is (pl. burger).
A hotelnek (resortnak) 3 étterme is van.
2016. szeptember 17.

« visszaRepülőjegyek Bangkokba Repülőjegyek Bangkokba
Olcsó repülőjegyek Bangkokba a Vistánál
Repülőjegyek Phuketre Repülőjegyek Phuketre
Olcsó repülőjegyek Phuketre a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes