ÚTIKRITIKA.HU / Pattaya


Pattaya

Pattaya dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények | Szállás és ajánlott hotelek | Megközelítés | Közlekedés | Étkezés | Vásárlás | Szórakozás | Közbiztonság | Látnivalók | Kirándulások | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

.

Pattaya - Utazás és nyaralás

2020. március 21. :
,, Remekul lehet kozlekedni, alig van forgalom. Tegnapi nappal ket hetre (egyelore, majd folytatjak) bezartak a szorakozohelyek, masszazsok, gym-ek.  Itt nincs hiszteria, minden bolt tele aruval. 322 virusus az orszagban, 1 elhunyt. Igazabol a 69 milliohoz kepest visszafogott. Egyelore."

Pattaya dióhéjban

Thaiföld leglátogatottabb nyaralóvárosa, évente több, mint egymillió turista választja. Egyetlen más thai nyaralóhely sem kínál olyan hatalmas választékot a szórakozás, a vásárlás és a szabadidős programok terén, mint Pattaya. Pattayát évtizedek óta szokás a nagyvilágban a paráznaság városának megbélyegezni. Erre a hírhedtségre helyben is szeretnek rájátszani, például árulnak olyan trikókat, amikre az van írva, hogy "a jó fiúk a mennyországba, a rossz fiúk Pattayára mennek". Nem tagadás, hogy Pattaya éjszakai életének meghatározó látványossága, hogy a város jelentős nagyságú központi területe szinte összefüggő vigalmi zónává változik. A szórakozóhelyek százaiban nyüzsögnek a konzumlányok, sőt egyes utcákban a konzumfiúk is.

Jóllehet Pattayának markáns része a szexüzlet, a nagyváros valójában sokkal többről szól, mint csak ez. Ettől függetlenül, nem vitás, hogy Pattaya nem való "szentfazékoknak", túlságosan prűdeknek, és a kiskorúakkal utazóknak sem feltétlenül ez a legmegfelelőbb thai nyaraló úti cél. De a kiskorúakkal utazó családok számára sem azt véljük hátránynak, hogy Pattaya túlságosan erkölcstelen hely, hanem inkább azért, mert strandjai nem annyira gyerek-barátak. Pattaya egyértelműen azoknak való, akik nyüzsögni, mulatni, hülyülni, vásárolgatni akarnak. De jelezni szeretnénk, hogy Pattaya turizmusában a tendencia az, hogy egyre több házaspár és a család, s ez amiatt van, hogy Pattaya roppant mozgalmas és mégis csak egy nyaralóhely, nem úgy, mint Bangkok. A világban sokan úgy ítélkeznek negatívan Pattayáról, hogy sohasem jártak ott. Pedig Pattaya közbiztonság szempontjából sokkal jobban áll, mint sok nyugat-európai nagyváros (pl. Barcelona, Róma, Párizs).

Pattayára/Jomtienre (Thaiföldre) utazók számára mindenképpen hasznos tájékozódás, ajánlatok dolgában felvenni a kapcsolatot Pattayára/Jomtienre (Thaiföldre) specializált utazási szakértővel: timea.nyul@vista.hu

Vista ajánlatai Pattayára (dedikált hotelértékelések lekérésének lehetőségével)

Pattayai hotelek foglalása itt - hotelscombined.com - több mint a booking.com !

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

 1. Ott enni finomakat, ahol nem az oroszok, hanem a helyi emberek esznek, vagyis a piacokon, az egyszerű kifőzdékben
 2. A sok lökött, érdekes, furcsa ember, akiket Pattaya könnyen tolerál
 3. A festményes galériákban nézegetni az éppen divatos felhozatalt, keresgélni egy jó Botero-hamisítványt
 4. A friss mangódarabokkal töltött palacsinta az utcai árusnál
 5. A kedvenc szállodánk, a Chaba Hut Resort, mert ideális helyen van
 6. A Soi Bokhao, Pattaya leghangulatosabb utcája
 7. Éjszaka haza tuktukozni a sok vidám emberrel
 8. Az igazság szentélye nevű, még mindig nem kész fatemplom (Prasat Sut Ja-Tum) , a külvárosban
 9. A profi masszázsok, pl. a tendon (kötőszöveti masszázs)
 10. A Festival Mall élelmiszerboltjának választéka

Nem tetszett

 1. Mindig a Walking Street bejáratánál kell a barátokkal találkozni, márpedig én már unom azt az utcát
 2. Több helyen baromi büdös, orrfacsaró kanálisszag terjeng, sok a szemétkupac itt-ott patkánnyal
 3. A bárokban szolgáló konzumhölgyek kellemetlen visítozása (Velkááááám!)
 4. A Beach Road-on az esti tömeg tolongása a nagyon keskeny járdákon
 5. A ladyboyok ellenszenvessége, tolakodása
 6. A fő parti sétányon a sok rosszarcú, csapatokban mozgó, kéjsóvár dél-ázsiai
 7. A túl sok kínai és indiai (már visszasírjuk a sok oroszt...)
 8. Az úttesten való átmenés kalandjai
 9. Pattaya rettenetes strandjai
 10. Az, hogy nem tudom megfejteni, miért is imádok mindig Pattayára visszajönni
 11. Koh Larn (sziget) fő strandja már elviselhetetlenül zsúfolt

Vélemények


Tetszett:
- Könnyen eljutottunk Bangkokból a Jomtien Beachre
- Bkk reptérről indul buszjárat
- A Jomtien Beach nyugodt környék mert nem a központban van.
- imádtuk hogy rengeteg a pálma .
- jó a tengerpartja. lassan mélyülő, gyerekkel is kiváló .
- árusok kedvesek, nem nyomulósok .
- a szoba tiszta volt ahol laktunk jók a szállások.
- imádtam hogy este és sehol egy csótányt se láttam . Ami nagyon ritka Ázsiában és Thaiföldön
- esti piac hangulata , hatalmas élet van.
- Buddha templom a hegyen - lépcső vezet fele.( hosszú ruha kell, mert különben leorditják a fejed:( )
- jó kaják.
- nem volt szúnyog .
- azért az egyik kedvencem mert ha nyugalmat keresem megtalálom ha nyüzsögnék azt is.
- hatalmas a sétálóutca rész .
- kocsira ami viszi turistát csak felkel ülni 10 bath az ára, ha megkérdik hova mész ne halld meg mert rögtön próbálkoznak magasabb árral.

Nem tetszett:
Néhány pár helyen a romlottabb utcák, ahol megy a züllés, de inkább Pattayán és nem Jomtien Beachen.

(B. Bernadett, 2019)


"Nem kétséges, hogy Pattaya hírnevét, avagy hírhedtségét eredetileg a szexipara alapozta meg. A város éjszakai életében ma is dominánsan vannak jelen a könnyűvérű lányokkal teli, szabadtéri bárok, lokálok. Pattaya jellege azonban változóban van. Óriási beruházások zajlanak. Menő, elegáns, gusztusos bevásárló központok épülnek, egyre több az igényes szolgáltatás. Kicsinosították a part menti sétányt, a Beach Road-on. A hatóságok folyamatosan próbálják egyes utcákba, övezetekbe visszaszorítani a prostitúciót. A nyaralók többsége manapság már legfeljebb kuriózumként nézegeti a visítozó, kihívó öltözékű konzumlányokat. Az utóbbi években egyre többen lettek a fiatalabb turisták, akik inkább poénosnak tekintik a szabadosságot, az extrém külsejű transzvesztitákat, az erotikus show műsorokat." Forrás: Miért pont Pattaya? (Ajánlott link)

"Sokan lenézik ezt a várost, mert a bűnök, a fertő városa. Lehet. Én annyira fertőnek nem láttam, de ha valóban az a fertő, engem másodszorra sem zavarna, sőt, ha tehetném, máris indulnék egy következő látogatásra. Pattayán az egész városban olyan élet van, amit máshol keresve sem lehet találni. A több kilométer hosszú tengerparton minden éjjel hullámzik a tömeg, és a hasonlóan több kilométer hosszú sétáló utcában nyitott presszók százai kínálnak élőzenés fantasztikus hangulatot annak a több ezer turistának, amit ez a rengeteg szórakozóhely még képes befogadni. Elképesztő a hangulat az utcán a szórakozóhelyeken, elképesztő a nyüzsgés."

"A magát minőségi sajtónak képzelő Népszabadság adott ilyen címet: „Pattaya: nap, tenger és szex - A felülről fedett, de oldalt nyitott taxik tarifája olcsó Thaiföldön”. Megmondom őszintén, már a cím kiverte nálam a biztosítékot, ezután nehéz volt türelmesen végigolvasnom a cikket, s valóban, derekas baromság gyűjteményt sikerült összegereblyéznie az izzadó tenyerű sajtó szakmunkásnak. (2007)" forrás


"Pattaya nem kifejezetten a fehér homokos tengerpartról, a kék viz felé dőlő pálmákról híres. Állandó a közlekedési káosz, a parti árusok friss gyümölcstől, főtt ráktól a hamis Rolexen át a rája, krokodil és kígyóbőr árukon keresztül a parti masszázsig mindent el akarnak adni. Pattaya három részből áll: Északon Naklua, ami a csendes, nyugalmas szállodák területe, szinte alig használható strandokkal. Középen Pattaya a koszos, lerobbant strandjával, illetve a helyi "Rózsadombnak" számító félszigettel, ahol a strandok szintén nagyon elhanyagoltak. Délen van Jomtien beach. Ez az igazi strand, noha ez sem a turisták vágyálma. Inkább egy élő, örökmozgó, árusokkal, mozgó thai "lacipecsenyésekkel" telített látványosság. (2011)" forrás

Szállás és ajánlott hotelek

Megközelítés

A repülőtérről

Pattaya Bangkoktól délkeletre, 150 kilométerre fekszik, a Thai-öböl keleti partján. Aki a Bangkok központjától 25 kilométerrel keletre fekvő Suvarnabhumi nemzetközi repülőtérről taxival vagy busszal utazik Pattayára, annak 110 kilométeres, autópályán történő közlekedésre és 80-90 perces időtartamra (esős évszakban akár két óra) érdemes kalkulálnia. A repülőtéren bőséges választék van a Pattaya-ra való eljutás taxis verziójához. Vannak, akik esküsznek arra, hogy az érkezési oldalon könnyebb olyan taxist találni, aki 800-1000 baht közötti összegbe esetleg hajlandó belemenni. A szabvány viteldíj a reptérről Pattayára 1500 baht, jobb autótípus esetén 1500 és 2000 baht között. Meg kell alkudni előre a viteldíjról. Az utasnak meg kell fizetnie a két autópályadíjat is, ez összesen 60 baht a kialkudott viteldíjon felül. Pattayáról a reptérre a viteldíj a nagy verseny miatt 800 baht, s ezt még kialkudni sem kell. Busszal is lehet utazni a reptérről Pattayara. Reggel héttől kétóránként, kerek órakor indulnak a buszok és a viteldíj 200 baht/fő.

Bangkokból

A főváros több buszállomásáról is közlekednek buszok Pattayára, a viteldíjak 113 és 120 baht/fő mozognak. Légkondicionált, jó állapotú járművekről van szó, amelyek többségében még vécé is van.

Közlekedés

csuda móka, társasági élmény tuktukozni

A turisták Pattaya jellegzetes kisteherautós személyszállító járművét tuktuknak nevezik, pedig egyáltalán nem hasonlít a Bangkok-ban közlekedő max. 4 embert szállítani képes motorkerékpáros riksára. A Pattaya-i játmű igazi neve songthaew, és a városban közlekedik belőle több, mint 700. A kis teherautó platóján mindkét oldalon van egy-egy pad, amin kétszer 6-7 ember is elfér testtömegtől függően. Külön móka, hogy a teherautó végében egy-egy ember szabályosan ,,tujázhat, azaz állva utazhat, kilógva, de nem veszélyesen. Az egységár 10 baht és ezt fizeti a helyi is, meg a "farang" is. Vigyázat! Ha leintünk egy teljesen üresen közlekedő ilyen iránytaxit, akkor az taxiként működik és ennek megfelelően sokkal többet kell fizetni, lényegében egy autós taxi viteldíját, átlagban 100 baht-ot, ami persze még mindig nem sok pénz, ha többen is vagyunk.

Étkezés

A legjobb dili a piacokon étkezni a hosszú asztaloknál a helyiekkel együtt. Közösségi élmény, interakciókkal. Nagyon kell tudni azonban, hogy a sok kifőzde közül melyik a jó. Lehet, hogy 10 közül van egy szuper és azt kísérletezések révén bizony meg kell találni. Kerüljük azokat az éttermeket, amelyekbe az oroszok járnak. Ezek a drága éttermek.

600-900 forintba kerül egy egész (alaposan besózott) hal a piacon - én gyakran eszem ezt

Vásárlás

Pattayán az üzletek a hét minden napján késő estig nyitva vannak. Rengeteg a kis üzlet, sok piac található és nagy választékban bevásárlóközpontok. A bevásárlóközpontok között a legmodernebb jelenleg a Central Festival, amelynek van bejárata a Second Road és a Beach Road felöl is. Régebbi de nivós a Royal garden Plaza. A Big C és a Beach Road-on található Mike Shopping Mall az olcsóbb árfekvésűek közé tartozik.

Szórakozás

Walking street

Dél-Pattaya (South Pattaya) Beach Road-ja, a folytatását képező híres Walking Street-tel egészen elképesztő választékot kínál a szórakozási lehetőségeket illetően. A számtalan jelző nagyon indokolt a bárok mennyiségére vonatkozóan. Este, éjszaka kb. 3-ig dübörög a zene, többnyire élő zenekarok révén. A főutak közötti mellék utcákban (soi) több helyen szakosodást látni, pl. egyes összekötő utcák meleg-bárokkal, transzvesztita show műsoros helyekkel vannak tele. A Walking Street éjszakai forgataga döbbenetes élmény. Minden éjszaka tulajdonképpen karnevál van. Van több olyan mulató hely, ahol kifejezetten nívós az élő zene.


A pocak nem hátrány a hódításban...

 • Vannak Pattayán gigadiszkók, pl. a Palladium, ahová egyszerre 6 ezren (!) is beférnek.
 • Pattaya északi részén is van szórakozási lehetőség, de az éjszakai élet ott visszafogottabb.

most az egyes számú

Habár felül a pultra, alul a víznek árja, azért a víz az úr!

,, Mikor Pattayára jövök, meg kell szoknom, hogy minden más mint otthon. Nincs kocsim, gyalog meg tuktukkal megyek mindenhová. Vannak nyitott büdös csatornák, nem hűtőben tartott főtt sült ételek, vannak az egy dézsában elmosott műanyag evőeszközök, néhol hihetelen kosz, a néhol hihetetlen tisztaság mellett, hiper szuper kórházak, utcai manikűr és masszázs, csodás gyümölcsök, baromian csípős üvegtészta saláták, olcsó és drágább csajok, mosoly amerre csak megyek, kedves és morgós emberek, szép tengerpart, langyos úszómedence, és olyan dögmeleg, amitől mindenki ájuldozik. De én nem tudnék élni, ha néha nem tapasztalhatnám meg.

Pattaya egy falu volt mikor először láttam, és a szemem láttára vált milliós nagyvárossá. Főszezonban a helyi lakosság többszöröse a turisták hömpölygő áradata. Ömlenek ide északról a helyi rossz anyagi körülmények elől menekülő csajok, és olcsó árucikké válva, mennek haza a falujukba egy gyógyíthatatlan betegséggel, sokszorosan megalázva, kihasználva, kitéve magukat a fizikai és leki életveszélynek naponta, éjszakánként sokszor. Ha rájuk gondolok, valahogy nem jut eszembe a Rákóczi tér, a kocsisor, a párizsi szajhák, és a Bécsben flangáló erdélyi lányok. Sem a hamburgi Repeerbahn, sem az amszterdami kirakatbabák. Itt olyan érzésem van, mintha egy nagyra nőtt hentesboltban kéne válogatnom a mócsingok, és a bélszín között, és nem vagyok benne biztos, hogy egy idő után nem válnék e vegetáriánussá. Sőt a vegán is belefér.

Mióta nyaralok, még nem voltam a Walking Streeten, ami mint tudvalevő a pattayai vágóhíd. Itt a gogo bárokból, és meztelenkedő kurvatanyákról évente sok lány tűnik el a süllyesztőben, és ebben az a borzasztó, hogy senki de senki nem is keresi őket. Sem északon a szülők, sem a hátrahagyott fel nem cseperedett gyerekeik, sem a pattayai szállásadó kurvafuttató álbarátok. Itt a mélységes sajnálatom tárgyai a csoda szép hosszú combú, sápadt fehér ukrán és orosz lányok hadserege, akik a kíméletlen, pénzéhes, Pattayára telepedett, ruszki maffia áldozatai. Vagy a kliensek verik, rugdalják őket össze, vagy a rabszolgatartóik. Ez a világ legősibb foglalkozásának, a szexiparnak a kitelepített áldozatai. Szextrénerek tanítják őket arra amire a thai csajokat nem kell: minél több pénzt keresni, minél rövidebb idő alatt. (R.G., 2019)

Közbiztonság & Kellemetlenségek

Jetski bérlésnél óvatosnak kell lenni, mert nem ritkán próbálják becsapni a külföldit. A jetski visszaadásakor a vizi jármű olyan sérülésért kényszerítenek ki kártérítést, ami korábban keletkezett. Ne béreljünk jetskit túl nyomulós, simlis tekintetű emberektől, illetve nézzük meg alaposan, hogy milyen álllapotban vesszük át a jetskit. Próbáljunk ehhez tanút szerezni. Szomorú tény, hogy régebben Pattayán élő simlis magyarok csinálták ezt a lehúzást magyar nyaralók rovására. 

,, Pattaya híres vörös lámpás negyedében nem ritkák a turisták ellen elkövetett erőszakos cselekmények. A tengerparti üdülőhelyen a rendőrség több intézkedést is tett, különösen a Walking Street környékén, hogy javítsa a helyzetet, például arra utasította a kidobó embereket, hogy ne maguk intézzék el a problémás ügyeket. (2016)" forrás


"Sokáig nem jártam a beachen mert nem igazán vonz a zsúfoltsága és a szemét, ami ott van. Rendezettebbek lettek egy kicsit a körülmények, de a homok tisztasága még mindig a régi. Nappal azért kellemes sétákat tehetünk. Éjszaka ez a környék más eseményektől híres. Persze a Walking St közelsége miatt itt is szép számban árulják a testüket a lányok és sok a sötétség miatt a rablás vagy zsebtolvajlás. Nappal is vannak lányok de csöndesen elücsörögnek a padokon. Jó időben elég kellemes kiülni a napágyakba és sörözgetni. (2007)" forrás

Orosz nehézbombázó a strandon

,, Pattayán a kábítószer dealerek nagy százaléka rendőr és ha nyúlsz utána, kattan is a bilincs."(sz.g., 2019)

Látnivalók

"A mai bejegyzés a pattayai buddhista templomokról fog szólni. Nem lesz hosszú... Sok mindent nem tudok róluk, másfél év távlatából sokszor már a nevükre sem emlékszem, ami azért nem túl meglepő, csak egy példa: Wat Mai Hat Krathing Thong. (Remélem, most éppen nem káromkodtam.) Amiért mégis külön bejegyzést szánok nekik, az az, hogy rettenetesen tetszenek! (2013)" forrás


"A templomba járnak a helyi szerzetesek is, így őket is láthattuk. A templom előtt vásárolhatóak különböző előre elkészített kis ajándékcsomagok, melyeket meg lehet vásárolni és oda lehet adni a szerzeteseknek, hozzájárulni az ő tiszta életükhöz. úgyszintén található még itt egy úgynevezett 3 korszak Buddhájának csarnoka és a pagoda, melyet a közeli Koh Larn sziget érceinek (fém) felhasználásával építettek. (2013)" forrás

Strandok

Kirándulások

"Koh Larn, Pattaya nyugati oldalán helyezkedik el, mely gyönyörű homokos partokat, tiszta tengervizet, lélegzetelállító kilátást és tündöklő naplementét biztosít az oda érkező turistáknak. Csak 7.5 km, 45 perc komppal és 15 perc speedboattal Pattaya kikötőjétől. A sziget 4 km hosszú és 2 km széles. Amikor kisétáltunk, beléptünk a puha, meleg, hófehér homokba és a víz? Hát szóhoz sem jutottunk, elmondhatatlanul gyönyörű szép színe volt, tényleg, mint a képeslapokon. :)" forrás


"Ami a kerteket illeti, a pálmát mindenképpen a Nong Nooch Trópusi Kert viszi el, szó szerint. A világ legnagyobb pálma-kollekcióját találod meg itt. Ezen kívül vannak bonsai fácskák, kaktuszok, orchideák, cikászok, és így tovább. Nong Nooch látogatható része két négyzetkilométert ölel fel. Mi egy egész napot szántunk arra, hogy egyetlen négyzetcentimétert se hagyjunk ki, és mondhatom, nem bántuk meg. (2013)" forrás

Olvasmányos linkek

"Hogy a gyerekes családok és mi mit kerestünk itt, azt azóta sem értjük. Ha Thaiföldön jártok semmiképp se menjetek Pattaya-ba! (2013)" forrás


"A tengerpart itt egy kicsit zsúfolt. Nem az a 2 pálmafa, homokos part, senki sehol érzés. Azonban a tenger kb. 27-29 fokos, nem mélyül hirtelen és a parton van élet (ez itt azt jelenti, hogy pénzért mindent lehet kapni, időként azt is, amit nem kívánsz). Azért jó lenézni a partra időnként." forrás


"Végül essen egy-két szó a tengerről. Nem voltam elájulva. Túl sok turista, túl sok szemét, bennfentes információnk meg nem volt, hogy hová érdemes menni. Bár sokszor kiutaztunk a környező szigetekre is motorcsónakkal, elhagyva a nagyvárosi forgatagot, nagyon messze és szinte veszélyes utakon jutottunk ki csak tényleg szép, magányos partokra. Az első napok egyikén történt, hogy valamelyik szigetre kiérve csalódottan láttuk, hogy bizony itt sem lehet lefektetni még egy törölközőt sem. Nem baj, gondoltuk mi, kicsi a sziget, addig megyünk, míg nem találunk egy alkalmas helyet. Másztunk mi sziklán, gyalogoltunk térdig érő vízben, de végül megtaláltuk, amit kerestünk. (2013)" forrás


"Nagyon sok emberrel beszélgettem, akik otthonról jöttek és a legmulatságosabb mindig azokkal beszélgetni, akik először vagy másodszor vannak itt és frissek az élményeik. Jó nézni, ahogy szinte önkívületi állapotban, sok esetben a punciszagtól átitatva beszélnek a terveikről , hogy majd itt szeretnének élni, mert itt milyen kedvesek és mosolygósak az emberek, meg minden milyen olcsó és hogy azonnal valami üzletet szeretnének csinálni és itt élni boldogan a kis thai lánnyal, akit 20 perce cibált le egy gogo-bár póznájáról." forrás


"Meglepően sok thai lány vonzódik a farang lányokhoz. Elég egy diszkóba lemenni és máris csodálják az európai hölgy bőrét vagy haját és ha kell, elég rámenősek is és nem igazán rejtik véka alá mit is szeretnének. Akik ilyen szórakozást keresnek, azoknak nem rossz Pattaya. Jó látni a sok európai vagy amerikai turista lányt (ja és persze oroszt), akik próbálnak mindent megtenni ,hogy szexisebben nézzenek ki, mint a thai lányok és mindenki őket nézze a sétalóutcában. Na persze a thaiok mellett azért akad külföldi munkaerő is a piacon, amiről mondjuk a koreai vagy a japán turista tudna sokat mesélni. A Walking St.-en van egy orosz bár, aminek az emeleti kirakatában mindig valami számukra egzotikus hölgy táncol és ők szájtátva állnak az utca közepén." forrás


Fotóegyveleg

Koh Larn sziget - örökifjú magyar legény

Vissza az elejére


Kommentek

Khee Niaow, 2017. 12. 26. 21:01
Pattaya a szexturisták paradicsoma, ide az jöjjön, aki éjjelente szórakozni akar. A klasszikus nyaralók a sokkal szebb de drágább Phuketre , esetleg az olcsó és nyugis Jomtienre menjenek.
Pattayán aki egy gyors menetre vágyik, annak ott a Soi6 számtalan bárja szobákkal az emeleten, a nívós jacuzzis szexmasszázs kedvelőit pedig a Second road (Saisong) északi részén található nagy ,csillogó "soapy" szalonok várják, pl a Sabaidee vagy a Rasputin (nem keverendők össze a mindenfelé ezerszám megtalálható "rendes " masszázsszalonokkal!).
Bulizni pedig a Walking Str helyett célszerűbb a Soi Buakhaow és a Soi Diana sarkán lévő LK Metro utcába menni , az itt élő Farangok ide járnak, míg a Walking Str a turistáké.


Nagy Róbert, 2016. 05. 08. 19:56
Mi 2016 januárjában töltöttünkel 1hónapot a városban...Pattayát meg kell ismerni és meg kell szeretni,ugyhogy véleményem szerint minimum 2 de inkább 3 hétre kell menni és akkor belefér egy pár napos sziget túra is...A város nagyon koszos és helyenként irtózatos bűz uralkodik de higyétek el 4-5nap és hozzászokik az ember.Ami pozitív sok látványosság van a közelben egy robogoval bárhova el lehet jutni+google térkép☺teljesen felesleges helyi magyaroknak 4-5szörös pénzt fizetni a programokért csak lehozzák az embert...A Walking street az valami fenomenális kötelező mindenkinek aki nem prűd☺Mi semmi nyelvtudás nélkűl mentünk ki és semmiben nem szenvedtünk hiányt.Nagyon sok a helyi utazási iroda ahol nem túl drágán lehet elmenni bárhova Thaiföldön mi Koh Samet en voltunk imádtuk azt is egy teljesen más világ.Hajrá mindenkinek Pattaya


Döme Attila, 2015. 09. 15. 10:04
Most februárban jöttem meg szeptember 21 megyek vissza. Aki nem járt ott soha nem tudja meg, hogy miért?! Igen igaz, rengeteg a kosz mocsok, sok a prostitzált, rengeteg a jó és a rossz. Ez alkot egy nagy kerek, semmihez nem hasonlítható csodát. Olyan igazi Ázsia. Meglátni és beleszeretni egy pillanat műve.


Kruppa Geza, 2013. 01. 18. 01:54
Ebben a varosban a kosz, a buz, a zaj, a szufoltsag ellenere jol erezheted magad, a helyiek eletorome a budapesti fanyalgokat is magaval ragadja. A depresszio itt tajidegen, olyan mint ha valaki a Vidam Parkban az orias kerek toveben elkampicsorodna.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Bangkokba Repülőjegyek Bangkokba
Olcsó repülőjegyek Bangkokba a Vistánál
Repülőjegyek Phuketre Repülőjegyek Phuketre
Olcsó repülőjegyek Phuketre a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS