ÚTIKRITIKA.HU / Makarska Riviéra / Brela


Makarska Riviéra / Brela

Breláról dióhéjban| Vélemények| Odajutás| Szállás| Étkezés| Vásárlás| Szórakozás| Egyéb hasznos információk| Strandok| Látnivalók| Programlehetőségek| Olvasmányos linkek| Fotóegyveleg

.

R. Gyuri fotója

Breláról dióhéjban

Makarskától 15 km-re északnyugatra. 1770 állandó lakosa van. Brela még főszezonban is viszonylag nyugalmas hely, eltekintve a roppant felkapott Punta Rata Beach-től. A parton 20 perc alatt gyalog eljuthatunk Baska Vodába, ahol sokkal nagyobb a mozgalmasság.

Brela természeti környezete gyönyörű. A strandok szép hosszúak.

Vélemények

,, Brelában a parton minden fa és szikla körbe van építve nem pedig eltüntetve. A víz csodálatosan tiszta és tele van hallal, kiválóan lehet búvárkodni.

Brelának egy nehézsége van: iszonyatosan meredek, így utcák nincsenek is csak lépcsők fel és le. A parkolóból 90 lépcső vezetett le a házunkhoz és onnan 70 le a partra.

Az első olyan nyaralásunk amikor nem mentünk a környéken autóval ide-oda mert nehézkes a közlekedés és a parkolás. Brela parti sétányán lehet találni olyan strandokat amik nem zsúfoltak, így nem is vágytunk autózásra. " (n.e., 2021)

r. gy. fotója

Odajutás

Brela 788 kilométerre van Budapesttől. Megállás nélküli autóvezetést modellezve az út 7 és fél órás. 760 kilométeren az autópálya kényelmét élvezhetjük.

Szállás

Sok szálláshely van domboldalon, azaz lépcsőzésekre fel kell készülni.

Ajánlott hotelek (2022):

3 csillagos: Bluesun Hotel Marina , Bluesun Mastral , Villa Petra ,

4 csillagos: Apartments Villa Loznica ,

5 csillagos: Bluesun Hotel Berulia ,

Berulia - R. Gyuri fotói

Étkezés

Bármennyire is kicsi Brela, azért az éttermek, hagyományos vendglők (konobák) és a tavernák választéka meglepően nagy. A két legnépszerűbb étterem tán a Ferla és a Volat. Érdemes körülnézni a Gornja Brela nevű negyedben, mert ott sűrűn vannak egymás mellett étkezőhelyek, borozók. 

Vásárlás

A Frankopanska Ulicán található egy nagyobb Studenc üzetközpont. Brelában van több kisebb üzlet, így pékség és húsbolt is.

Szórakozás

Ajánljuk a Waikiki strandbárt és a Lungomare (promenád) két kávézóját, a Mul-t és a Roma-t. Ezeken a szórakozóhelyeken vannak élőzenés programok és nívós koktélokat is lehet rendelni. Viszont jelentősebb éjszakai klubok, diszkók nincsenek Brelában. Ilyesmikhez a szomszédos Makarskába érdemes átmenni. 

Egyéb hasznos információk

1. Pénzautomaták találhatók a kikötői Obala kneza Domogoján (Splitska Bank) és az A. Stepnica téren (PBZ Banka). Ez utóbbi helyen található Brela postahivatala is. 

2. Brelában van egy gyógyszertár, mégpedig a Biokovska 1. épületében, pont a pékség mellett. Egy ambulancia működik a Siline hotel épületében. Orvosi rendelők inkább Baska Vodában vannak, kórházak és további orvosi rendelők Makarskába, Omisban és Splitben. 

3. Brela parti sétányán az éttermek, hotelek ingyenes WiFi hotspotokat kínálnak.

4. A parkoilási helyzet botrányos. (2021)

Strandok

A napozóágyak és napernyők bérlésének költsége egyenként kb. 22-35 kuna/nap (2018).

R. Gyuri fotói

Punta Rata Beach

R. Gyuri fotója

Berulia Beach


r. gy. fotója

Loznica Beach

Lučica Beach

Maestral Beach

A Maestral strand nagyon szép, gyönyörű helyen van, de nagyobb kavicsos. A fenyőfák alatt vannak árnyékos helyek.

p. d. fotója

Podrače Beach

Sokak szerint ez Brela legszebb strandja. A természeti környezet gyönyörű. A víz kristálytiszta, és a snorkelezést kedvelők találnak jó helyeket a sziklák körül.

k.j. fotója

Šćit Beach

k. j. fotója

Soline Beach

A Soline strand szuper a gyermekes családok számára. A strand itt enyhén lejtős, nagyon tiszta és a tenger legszebb színeiben pompázik. A fenyőfák kellemes árnyékot nyújtanak a forró nyári napokon, és a háttérben a hatalmas Biokovo-hegység lélegzetelállító panorámát varázsol. Viszonylag olcsón lehet nyugágyakat és napernyőket bérelni. Éttermek és kávézók is közvetlenül a vízparton találhatók.

Stomarica Beach

Látnivalók

R. Gyuri fotója

Programlehetőségek

Olvasmányos linkek

R. Gyuri fotója

Fotóegyveleg

R. Gyuri fotói

m.a. fotója


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon