ÚTIKRITIKA.HU / Dubrovnik Riviéra / Cavtat


Dubrovnik Riviéra / Cavtat

Cavtat dióhéjban | Vélemények | Szállás | Strandok | Látnivalók | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

.

l.v. fotója

Cavtat dióhéjban

A kb. 1500 lakost számláló Cavtat városka a dalmáciai régió déli részén fekszik, nem messze Dubrovniktól (attól délre, 20 kilométerre). A romantikus légkörű Cavtatban szép paloták és nyaralóházak láthatók. Kellemes a klíma, dús a növényzet, szépek a strandok, az öblök. Cavtat óvárosa a kikötő körül helyezkedik el. A festői kis kikötőt két félsziget veszi körül, délnyugaton a Sustjepan félsziget, keleten a Rat félsziget. Cavtat parti sétánya tele van éttermekkel, kávézókkal, bárokkal. Cavtatban van gyógyszertár és egy szupermarket.

Vélemények

l.v. fotója

Szállás

Cavtat egyik büszkesége a Hotel Croatia, ami sokak szerint a horvát tengerpart egyik legszebb szállodája.

Ajánlott szálláshelyek (2022):

4 csillagos: Remisens Hotel Albatros

5 csillagos: Hotel Croatia

-----------------------------

Nem ajánlott hotelek: Remisens Hotel Epidaurus ,

-----------------------------

Más Cavtat-i szálláshelyek foglalása itt - hotelscombined.com magyarul

Strandok

A Cavtat-i strandokon a napozóágy bérleti díja napi 30 kuna (4 euró) körül mozog.

l.v. fotója

Látnivalók

Cavtatból vizitaxival lehet Dubrovnikba menni és kihagyni a parkolással való kínlódást. Az oda-vissza út 60-80 kunába (8-10 euró).

Olvasmányos linkek

"A világ legszebb helyére fogtok menni, higgy nekem!” – mondta barátunk, amikor értesült horvátországi utunkról. Persze mi már annak is örültünk, hogy a kissé ősziesre sikerült idei nyáron jól választottunk, amikor Dalmácia mellett döntöttünk. Pontosan 1200 kilométernyire Debrecentől zavartalan napsütés és kellemes tengerhőmérséklet várt ránk Cavtatban. Hogy ez lenne a legszebb hely a világon? Azért ez némi túlzás, de annyi bizonyos, hogy a Dubrovniktól jó húsz kilométernyire fekvő kétezer lelkes település kialakításakor nem spórolt a természet szépségeivel az Alkotó. A dél-dalmáciai kisvárost a hatodik században a görögök alapították, Epidaurus néven. A Rat félszigetet öleli körül, öbleivel és házaival ma is középkori hangulatot áraszt magából. Míg hajdanán bizánciak, avarok és szlávok voltak az első hódítók, ma főként oroszok és angolok lepik el szállodáit. Tengeri kikötőjében luxushajók horgonyoznak, mindegyiken a brit (nemzet)közösség egy-egy lobogójával. De a turisták a hajókon kívül más érdekességet is találhatnak: ilyen például a helyi vízilabda egyesület „medencéje”, ami gyakorlatilag egy, a tengerben kijelölt pálya. Ennek a pólójátéktérnek igazán nem lehet költséges a fenntartása…" forrás

k.b. fotója

"Nagy feltűnést keltett Cavtat partjainál egy luxusjacht, melynek fedélzetéről az r'n'b énekesnő csobbant a vízbe. Így nyaral egy igazi sztár! Az amerikai díva Eric Clapton "Va bene" névre keresztelt, 47,8 méter hosszú luxushajóján érkezett meg Horvátországba, melyet a híres zenész a Forma-1 urától, Bernie Ecclestone-tól vásárolt meg pár éve. Beyoncé egy rövid sétát is tett ma a dél-dalmáciai Cavtat városában. A világ egyik legnépszerűbb énekesnője férjével, a rapper és producer Jay-Z-vel hétfő délután érkezett meg Dél-Dalmáciába.

A 28 éves Beyoncét, és nála 12 évvel idősebb férjét, Jay-Z-t egy másik pár, illetve két testőr társaságában – feltehetően barátaikkal – látták, akik velük tartottak az útra. A cavtatiakat meglepetésként érte a sztár látogatása, aki a jachtról egy motorcsónakkal közelítette meg a partot, majd rövid sétát tett társaival a vízparton. Cavtat kikötője minden nyáron teli van luxusjachtokkal. A híres és gazdag emberek nemcsak a dubrovniki repülőtér közelsége miatt választják szívesen úti célul, de azért is, mert itt nem háborgatják a magánéletüket, és többnyire távol maradhatnak a kíváncsi szemek elől. Többnyire." forrás


Fotóegyveleg

k.b. fotói

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon