ÚTIKRITIKA.HU / Dalmácia szigetei / Korcula


hirdetes


útikritikák


Dalmácia szigetei / Korcula

Korčula dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények | Szállás | Látnivalók | Hasznos információk | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

.

r.gy. fotója

Korčula dióhéjban

 • Korčula dél-dalmáciai sziget, Dubrovnik közelében. Egyes források szerint ezen a szigeten született Marco Polo (a 13. században).
 • Korčula kiejtése: korcsula.
 • Korčula 279 négyzetkilométer nagyságú, 29,1 kilométer hosszú és 7,8 kilométer széles. Korcula a horvát Adria egyik legnépesebb szigete, hivatalosan közel 3 ezren lakják, a helyi idegenvezetők állítják, hogy 17 ezren, de ebbe talán beleszámolják a nyaralókat is. 
 • Splitbő komppal a Korčulara eljutás kb. 3 órát vesz igénybe.
 • Korčula egyetlen homokos strandja a Lumbarda.

Előnyök:

Gyönyörű táj: Korčula szigete a Horvátországban található egyik leggyönyörűbb hely, amely a tenger és a hegyek összjátékát kínálja.

Történelmi városközpont: A Korčula városa egy olyan középkori város, amelynek történelmi központja számos látnivalót kínál a látogatóknak, mint például a Szent Márk székesegyház és Marco Polo szülőháza.

Kitűnő gasztronómia: Korčula szigete híres a kiváló minőségű halairól és tenger gyümölcseiről, amelyekből számos étterem és kávézó kínál ínycsiklandó ételeket és italokat.

Kellemes klíma: A sziget mediterrán éghajlatú, ami azt jelenti, hogy az időjárás általában enyhe és napos, ami ideális a nyaralásra.

Sok szabadidős tevékenység: Korčula szigete kiváló lehetőséget kínál a vízi sportokra, a túrázásra és a kerékpározásra, valamint számos kulturális programot is kínál.

Hátrányok:

Az árak magasak: Korčula szigete turisztikai célpont, így az árak általában magasabbak, mint a környező vidékeken.

A sziget népszerűsége: A sziget egyre népszerűbbé válik a turisták körében, így a főszezonban nagyon sok emberrel találkozhatunk, és a strandok és éttermek is zsúfoltak lehetnek.

Közlekedési nehézségek: A szigetre csak komppal lehet eljutni, így az utazás időigényes lehet, és a sziget körüli közlekedés is korlátozott.

Nyári hőség: A sziget nyáron nagyon forró lehet, így a hőség miatt néhány tevékenység kényelmetlen lehet.

Augusztusban a forróbb napokon a hőmérséklet akár 35-40°C-ig is emelkedhet.

Korlátozott éjszakai élet: Korčula szigete nem híres az éjszakai életről, és a szórakozóhelyek korlátozottak, így akik az éjszakai életre vágynak, talán máshol találnak jobb lehetőséget.

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

 1. Szépek a strandok, lustálkodós, nyugis hely
 2. Korčula picike, aranyos, középkori óvárosa
 3. Lumbarda szép strandja és a hangulatos kikötője
 4. A Kanavelic nevű étteremben a friss halétel

Nem tetszett

 1. Kicsit strapás a sziget és a szárazföld közötti kompolás
 2. Az étkezési választék eléggé egysíkú
 3. Túl későn lendül be az éjszakai élet
 4. A Lumbarda-i strandnál a vizben a moszatok
 5. Az óvárosi, parti vendéglők ételei közepesek, csak a kilátás szép

Vélemények

"A Korčula hajókirándulást is nagyon ajánlom mindenkinek. Több cég is értékesíti, azt érdemes választani, ami rögtön Tucepiből indul (illetve Makarskáról, de Tucepin is megáll), minden szerdán van, hetente egyszer. Mi személyesen Sinisánál fizettünk be (nagyon jó fej, gondos értékesítő, aki egyébként teniszoktató is). Az út fejenként 300 kn-ba kerül, ami elsőre soknak tűnik, de nagyon megéri az árát. Fent érdemes helyet keresni (bár az elején ültetés van, visszafelé nincs, de érdemes ugyanoda ülni, különben egyes útitársak mérgesek lehetnek...) Kalap, naptej mindenképp szükséges, engem még mindezek ellenére is kicsit "megszúrt" a nap, noha van egy árnyékoló háló is a hajó tetején. Nagy halászhajóval viszik az utasokat, a nagyobb hullámokat is maximum enyhe hullámvasútnak éreztük. Az út irányonként 3,5 óra. A mellékhelyiségek kulturáltak és elég tágasak. Minden, a kiránduláson résztevevő nemzetiségnek adnak otthoni zenét, a kapitány néha még énekel is, igazi party-boat ez :)) Visszafelé fergeteges hangulat kerekedett rajta, sokan még táncoltak is (az asztalon is), rövid időre a kapitány is beállt, felejthetetlen élmény volt.

Az ár az alábbiakat tartalmazza:

 • egyszeri étkezés (hal vagy csirke, spagetti és káposztasaláta körettel, kenyérrel - a hal isteni, mindenképp érdemes azt választani, hacsak valaki nem utálja, a csirke átlagos rántott csirke)

 • italok, többször is körbekínálják: víz, vörös-és fehérbor (itt a hozzáadott értéket az italoknak a jól lehűtött állapota képezi), helyi "pálinka", kóla vagy fanta

 • a sör fizetős!

 • 1 órás vezetett városnézés több nyelven (magyar nincs, kivéve, ha van nagyobb csoport): német, angol, lengyel, cseh, stb...

 • utána 2 óra szabadprogram

Mi az angolon vettünk részt, nagyon jó fej idegenvezető hölgy vitt minket körbe. Korculát hamar meg lehet nézni, annak ellenére nagyon kevés volt ott a 3 óra, bőven lehetett volna még sétálni. Visszafelé már nem adnak enni, de inni igen, illetve szendvicset kínálnak 10kn-s áron, és mindenféle szuveníreket (póló, sapka, bögre, cd.)" (Eszter, 2015)

.

r.gy. fotója

,, Korcula valóban csodás hely, de azért nem árt tudni egy-két negatívumról. A vendéglőkben szerintünk mélyhűtött halat kínálnak, nem frisset. A buszok menetrendje és a valóságis érkezés-indulás nincs egymással köszönö viszonyban. Vasárnap a szolgáltatások többsége szünetel. Jobb vasárnapra időzítenia szigeten kívüli programokat. 

Az apartman foglalásánál bizony valahogy független forrásból meg kell tudni, hogy a szálláshely milyen messze van a strandtól, a központtól, mert túl nagy gyaloglásokra is rákényszerülhetünk."    

Odajutás

Budapestről modellezve 872 kilométeres távolság, ami kb. 11 óra alatt tehető meg (megállásokat nem számítva). Összes költség kb. 150 euró, amiből 33 euró a matrica.

Főszezonban napi 2 komp és 1 katamarán közlekedik Split és Korcula Vela Luka között. A Jadrolinija nevű alkalmazás letöltésével lehet pontos menetrendet nézni és akár jegyet is lehet vásárolni rajta keresztül.

Kompozás

Időben legyél ott, tavaly 2 órával indul@s előtt ott voltunk és a második sorban álltunk már.


Kollégánk Korcula szigetéről utazott át Trpanj faluba, ahol a kikötőben ragadt családjával. Hiába vettek súlyos tízezrekért jegyeket, a kompon nem volt hely.

Rengeteg magyar van körülöttünk. Csak tétlenül nézzük, ahogy megy el a komp, mert nem férünk fel rá. De nem csak mi, legalább 40 autó maradt le a járatról. Nem értjük, talán nem számítottak arra, hogy főszezonban, a koronavírusból szabadulva több lesz a turista, mint az előző években? Hogyan lehetett egy járatra több jegyet eladni, mint amennyi férőhely van?

Ennyi autót még életemben nem láttam, mint itt, a kikötő előtt. Egymás hegyén-hátán állunk, mindenki szeretné folytatni az útját, kikapcsolódni, esetleg időben hazaérni. Aki közelebb jut a kikötőhöz, az el tud menni fürödni addig, míg megérkezik a következő hajó, ez talán nyújt némi vigaszt. Egyelőre azonban csak várunk és várunk. A legnagyobb probléma az, hogy a kompok nem járnak sűrűn, 2-3 órát kell várni a következőre. Csak veszik el az ember ideje a nyaralásából, emiatt mindenki feszült, ideges. (2021) forrás


Mi kb 1 hete jöttünk haza. Két komp indul egy reggel 10 után egy délután 5 körül minden nap. Mi hajnal 2 re értünk le Splitbe akkor már nem kaptunk jegyet a reggeli kompra, ezért vettünk a délutánira. A pénztárba a hölgy azt mondta azért álljunk be mi is a sorba, hátha felengednek a délelőttire. Hatodik autó volt a miénk rögtön az elején álltunk. Beérkezett a komp 10 előtt .kb 130 autót számoltam kijönni belőle és olyan 160 lehetett aki várt mint mi. Elindult a beszállítás és minket félre állítottak. Mindenkit felengedtek akinek volt arra a hajóra jegye+ minket is a végén meg még utánunk is jöttek. Úgyhogy összefoglalva akinek van érvényes jegye arra az időpontra az 100% feljut, ha időbe sorba áll. Azért is jobb az elején felmenni, mert akkor kényelmesebb helyet lehet a hajón találni fent (3 óra az út). Visszafelé rögtön megvettük a jegyet nehogy ugyanígy végig kelljen izgulni, de az már nyugisabb volt. Ja még annyit odafelé 2 magyar kocsi volt visszafelé csak mi. Ne izguljatok !


- Letenyéhez hajnali 2-kor értünk, üres volt. Fizető kapuknál sem volt sor sehol
- Nagykanizsán tankoltunk az OMV kúton, de a szemben lévő MOL is tök üres volt. Legközelebb Orebic-nél kellett tankolnunk.
- Ploce-Orebic-Korcula kompokkal jöttünk, felfértünk mindkét kikötőben a kompra, de eredetileg Split-Vela Luka komppal szerettünk volna jönni, sajnos arra nem volt jegy az indulás napján! Ezért hazafelé 4 nappal előtte vettük meg! https://www.jadrolinija.hr (2022)


Dubrovnik-Korcula kétórás komputazás - v.n. fotója

Szállás

Strandhoz közel: Ha szeretne a lehető legközelebb lenni a tengerhez, érdemes olyan szállást választani, amely közel van a partokhoz. A sziget északi oldala több strandot kínál, míg a déli oldalon inkább kavicsos partok vannak.

Csendes vagy élénk hely: A sziget déli oldala élettel teli, míg az északi oldala nyugodtabb. Ha olyan helyet szeretne, ahol nyugodtan pihenhet, akkor érdemes az északi oldalra utazni. Ha pedig élénk hangulatot keres, a déli oldal jobb választás lehet.

Közlekedési lehetőségek: A sziget északi oldalán lévő települések jobban összekapcsolódnak a szárazfölddel, és több közlekedési lehetőség áll rendelkezésre, mint a déli oldalon.

Árak: A sziget déli oldala általában drágább szállásokat kínál, míg az északi oldal alacsonyabb árakkal rendelkezik.

Ajánlott hotelek (2023):

4 csillagos_ Hotel Liburna , Hotel Korsal , Aminess Lume (Brna) ,


Ajánlott apartmanok (2023):

Apartment and Rooms Katija: Ez a modern és kényelmes apartman a városközpontban található, közel a főbb látnivalókhoz. A szálláshely tiszta és jól felszerelt, és ingyenes wifi-hozzáférést kínál.

Apartments Nina: Ez a családi tulajdonban lévő apartmanház csendes helyen található, mindössze 10 perc sétára a városközponttól. Az apartmanok jól felszereltek, és erkélyről gyönyörű kilátás nyílik a tengerre.

Villa Jade: Ez a szép apartman egy csendes öbölben található, a városközponttól mindössze 5 perc autóútra. Az apartmanok teljesen felszereltek, és kényelmesen befogadnak akár 4 főt is.

Apartments Žuvela: Ez az apartmanház a városközpontban található, közel a tengerparthoz és a főbb látnivalókhoz. Az apartmanok jól felszereltek, és ingyenes wifi-hozzáférést kínálnak.

Apartman Cebalo: Ez a modern és tágas apartman egy csendes helyen található, a városközponttól mindössze 5 percre. Az apartman jól felszerelt, és szép kilátást nyújt a tengerre.


Pigradicában a Vila Nada apartmanokban szálltunk meg, nagyon kedves szállásadóval, jó ár-érték arányban. A környék gyönyörű, kisbolt-nagybolt a közelben.

Helyi közlekedés

A parkolás sok helyen fizetős, általában 50 kuna egy nap. ( kisebb strandon 30) Vela Lukában töltöttünk le applikációt, azzal tudtunk csak jegyet venni ( bankjegyet, kártyát nem fogadott el : Bmove app (2022)

Vendéglátás

Érdemes előre tájékozódni az éttermek árairól, és figyeljen azokra az éttermekre, amelyek nem jelölik az árakat, mert túlárazottak lehetnek.

Ajánljuk ezeket:

Konoba Aterina: A Lumbarda településen található étteremben tradicionális horvát ételeket kínálnak, mint például a pašticada vagy a buzara. Az ételek frissek és ízletesek, és a helyi borokkal kiegészítve még jobb ízélményt nyújtanak.

Konoba Belin: Az Žrnovo településen található étteremben kiváló ételeket kínálnak, amelyek nagy része a helyi halakból és tenger gyümölcseiből készült. Az étterem nagyon népszerű, ezért érdemes előre asztalt foglalni.

Konoba Nonno: A Korčula városában található étteremben különféle ételeket kínálnak a tenger gyümölcseiből és a helyi húsokból. Az ételek frissek és ízletesek, és az étterem terasza csodálatos kilátást nyújt a városra.

Konoba Mate: A Račišće településen található étteremben kiváló ételeket kínálnak, mint például a Peka. Az étterem gyönyörű kilátást nyújt a tengerre, és a személyzet nagyon barátságos és segítőkész.

LD Terrace: A Korčula városában található étteremben modern ételeket kínálnak, amelyeket a horvát és a mediterrán konyha hatása alatt készítenek el. Az étterem terasza csodálatos kilátást nyújt a tengerre és a városra.

Mézes-diós rétes,  a sziget egyik cukrászati specialitása - Ata fotója

Romantikus borbár - Ata fotója

Bor és tapas bár - Ata fotója

Az alábbiakban felsorolok néhány ajánlott halételt és tenger gyümölcsöt, amelyeket érdemes megkóstolni, amikor Korčulán tartózkodik:

Fritto Misto - Ez egy olajban sült tenger gyümölcse keverék, amely többnyire garnélarák, tintahal és kagyló. Általában friss citrommal és tartármártással tálalják.

Black Risotto - Ez egy horvát specialitás, amely fekete tintahal tinta alapján készül. Általában fokhagymával, olívaolajjal és reszelt sajttal tálalják.

Grill Hal - A szigeten található éttermek általában friss halakat kínálnak, amelyeket egyszerűen grilleznek, és salátával vagy sült zöldségekkel tálalnak. Az ételek gyakran környékbeli fűszerekkel és olívaolajjal készülnek.

Brodet - Ez egy halpörkölt, amely többnyire tengeri halakból készül. Az ételek általában fokhagymával, paradicsommal, paprikával, babérlevéllel és vörösborral készülnek.

Peka - Ez egy horvát specialitás, amelynek során halat vagy húst készítenek egy kemencében, amelyet füstölnek és lassan sütnek. A halat vagy húst általában zöldségekkel és fűszerekkel készítik el.

Fontos megjegyezni, hogy a halak és tenger gyümölcsei általában frissek és magas minőségűek a szigeten. Ajánlott olyan éttermeket választani, amelyek friss halakat és tenger gyümölcsöket kínálnak, és amelyek híresek a kiváló minőségű ételeikről.

Vásárlás

Korculában többféle bevásárlási lehetőség is van. Van egy termelői piac, ahol friss gyümölcsöt és zöldséget vásárolhat a helyi termelőktől. A piac a Rotodna nevű téren található, a régi város közelében1. A legnagyobb szupermarket a Tommy Hipermarket, amely egy új üzleti és bevásárlóközpont része, a Potok nevű negyedben. Ez kb. 5 perc sétára van a régi várostól1. Itt szinte mindent megtalálhat, amire szüksége lehet. Ha ajándékokat vagy kézműves termékeket keres, akkor érdemes ellátogatni a különböző ajándék- és ékszerboltokba, amelyek a régi városban és környékén találhatók. Ilyen például a Coral Shop Irena, ahol korallból készült ékszereket árulnak2, vagy a Bags by Kristina, ahol egyedi táskákat vásárolhat

Korčulán nyaraltunk, Prižba nevű településen. Mindenhol találsz úzleteket! Korculán és Vela Lukán is van nagy Konzum.

Látnivalók és programlehetőségek

Korcula város

Dalmácia egyik legszebb városa a sziget északkeleti részén fekszik. Óvárosa a szűk kis utcáival, idilli vendéglőivel lenyűgöző. Korculában van több múzeum és szép régi templomok, és egy várfal maradványai.

Ata fotói

Marco Polo állítólagos szülőháza - Ata fotója

Vela Luka

A sziget nyugati partján található ez a szép városka, kb. 45 kilométerre, nyugati orányban Korcula várostól. Vela Luka 4500 lakosával nagyobb mint Korcula város.

.

Ata fotói

Lumbarda

Ez egy 1100 fős lakosságú üdülő település, Korcula várostól hat kilométerre, a sziget délkeleti partján. Szuper homokos strandjai vannak. Gyermekes családok körében roppant népszerű a Vela Prznina nevű, lassan mélyülő vízű, aranysárga homokos strandja. 

r.gy. fotói

Hasznos információk

Megközelítés autóval:

 • Dubrovnik felöl: A parti úton (E 65) Split irányába, aztán a Peljesac-félszigeten Orebcig, és onnan komppal Korcula Domince nevű kikötőjébe. A komp óránként közlekedik, kivéve éjféltől hajnali 4-ig.
 • Spil felől követni az E65 parti utat Dubrovnik irányába kb. 100 kilométeren. Drevniknék kompra szállni Korculába (8.30-kor és 17.30-kor jár a komp. Fejenként 1500 forint, autónként 7500 forint.
 • Szigeten belüli közlekedés: Korcula városban nincs tömegközlekedés, hiszen olyan pici, hogy minden gyalogtávolságra van.
 • Korcula szigetcsoportjának meglátogatásáara praktikusak a vizi taxik.
 • Érdemes kerékpárt bérelni a sziget felfedezéséhez: napi 2700-3600 forint.

Kompkikötő - rendőri felügyelet - Ata fotója

Strandok

Felsorolok néhány ajánlott strandot:

Lumbarda strandjai:

Lumbardában több homokos strand is van, amelyek közül a legnépszerűbbek a Vela Przina, a Bilin Zal és a Tatinja . Ezek a strandok tágasak, tiszták és gyönyörű kilátást nyújtanak a tengerre és a szigetekre. A strandokon lehetőség van napernyők és nyugágyak bérlésére, valamint vízi sportok űzésére. A strandok közelében találhatók kisebb bárok és éttermek is, ahol frissítőt vagy harapnivalót vásárolhat

Pupnatska Luka strand: Ez egy festői strand, amely homokos parttal és kristálytiszta vízzel rendelkezik. A strand ideális úszásra és búvárkodásra, és csodálatos kilátást nyújt a tengerre.

Vela Przina strand: Ez a homokos strand ideális hely a pihenésre és a napozásra, és számos szórakozási lehetőséget kínál, mint például a vízi sportok és a strandröplabda. Az éttermek kiváló ételeket kínálnak, és a helyi borokat is lehet kóstolni.

Ploče strand: Ez a homokos strand az egyik legnagyobb a szigeten, és sok lehetőséget kínál a vízi sportok és a napozás szerelmeseinek. A strand területén található éttermek kiváló ételeket kínálnak, és a helyi borokat is lehet kóstolni.

Proizd-sziget strand: Ez a kavicsos strand a sziget déli részén található, és gyönyörű kilátást nyújt a tengerre. A strand ideális hely a búvárkodásra, és számos szórakozási lehetőséget kínál, mint például a vízi sportok és a strandröplabda.

Fontos megjegyezni, hogy a Korčula szigetén található strandok mindegyike nyugodt és kellemes hangulattal rendelkezik, és ideálisak a pihenésre és a vízi sportokra.

Egy napozóágy bérlése egy napra 35 kuna.

Érdemes kajakot bérelni: 200 kuna (9 600 forint) egy napra.

Ez itt egy picike homokos strand, ami azonban ritkán zsúfolt. Van egy másik homokos strand (Lumbarda) arrafelé, ami sokkal nagyobb - v.m. fotója

Olvasmányos linkek

"Kevés magyar turista keresi fel Korcula szigetét. A britek, a franciák és a németek mellett főként a lengyel, a szlovén és a cseh turisták körében kedvelt célpont a horvátországi Korcula szigete, az ide érkező kevés számú magyar vendég többsége egy kistelepülés magyar tulajdonú üdülőtelepét keresi fel. A szigetre és központi városába, Korculára leginkább repülővel vagy hajóval érkező turisták főként Marco Polo szülőházára és az óvárost részben ma is körbeölelő várfalra kíváncsiak, a magyaroknak Hamvas Béla fügefáját és Szabó Lőrinc emléktábláját is megmutatják. A századokon át a szigeten megélhetést adó kőfaragás, hajógyártás és halászat közül már csak a hajók készítése és a japán exportra induló tonhalak halászata jelent megélhetési lehetőséget a turizmus mellett.

A magyar vendégek túlnyomó többsége Prizba település magyar tulajdonú üdülőtelepén tölti a nyaralását. Az 1985-ben készült, 50 apartmanból álló telep, a Hotel Priscapac 2004 óta van magyar tulajdonban. Az egyszerre 200-220 vendégnek helyet adó nyaralóhelyen tavaly nyáron 10 ezer vendégéjszakát töltöttek a turisták, akiknek több mint 50 százaléka minden évben rendszerint magyar. A mintegy 20 ezer lakosú sziget második legnagyobb települése, Vela Luka egy egykori halászfalu. A térség két nevezetessége a mintegy 150 ezer olajfa, amiből kitűnő minőségű olívaolajat állítanak elő, illetve a mediterrán térség legjelentősebb régészeti lelőhelyének számító, felülről áttört barlang, a Vela Spila. (2014)" forrás

Fotóegyveleg

r.gy. fotója

Vela Luka - helyiek - Ata fotója

Korcula város óvárosa (Grad) - Ata fotója

Korcula város - Szent Márk székesegyház  - Ata fotója

Korcula város - Ata fotói 

v.k. fotója

r. gy. fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Barbi, 2020. 06. 13. 17:08
Kevésbé forgalmas, nyugis, ám gyönyörű, távolabbi szigetet kerestünk, mikor eldöntöttük, hogy ide megyünk nyaralni. Splitből kompoztunk, nagyon hosszú és költséges nyaralás volt, így utólag azt mondom, nem érte meg olyan messzire elmenni.
Előnyök:
- gyönyörű öblök, sok zöld növényzettel
- sehol sem volt nagy tömeg a strandokon (mi kerültük a nagycsaládosoknak való homokos strandokat, tehát sziklás és kavicsos strandokat kerestünk)
- ajánlanám a hajóval átjutást a gyönyörű Proizd szigetére (naponta több hajó indul, és hamar átér)
Hátrányok:
- nincs kiépülve a turizmusra úgy, mint más tengerparti helyek és szigetek. Kevés hajóút van, pl. Vis szigetére Splitből egy millió hajó indul naponta kirándulni, programokkal, míg Korculáról, ahonnan látótávolságban van Vis, nos csak előre regisztrálva indult volna a hajó, de csak akkor, ha megvan az x fő (talán 15?). Hát nekünk nem jött össze
- szállást találni, ha nem foglaltál le előre - szinte lehetetlenség, ez a sziget nem úgy működik, hogy ott lakik a tulaj a szálláson, vagy annak közelében, és könnyű lenne informálódni. Kevés az apartman is, amin meglepődtünk.
- nem volt alkalmas a sziget kerékpározásra - ma. hegyi túrára. A szokásos part menti sétányok hiányoztak, kerékpárutat nem találtunk, úgyhogy mi sajnos hiába vittük magunkkal a kerékpárokat, legközelebb előbb informálódunk a szintemelkedésekről.

Összegezve: Korcula egy nagyon szép, inkább érintetlen távoli sziget, amelyre hosszadalmas az eljutás, éppen ezért kevés turista vetődik el arrafelé, aminek következtében bizonyos - más helyeken megszokott szolgáltatások és életvitel nem léteznek...


Gard Norbert, 2019. 07. 25. 22:38
Sziasztok! Én most mennék korculára először. A tapasztalt utazóktól kérdezném,melyik a legoptimálisabb útvonal a lejutáshoz,ha Pécsről indulnánk.Az indoklásokat is megköszönöm.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon