ÚTIKRITIKA.HU / Sibenik Riviéra / Tribunj


hirdetes


útikritikák


Sibenik Riviéra / Tribunj

Tribunj dióhéjban | Vélemények | Odajutás | Szállás | Étkezés | Vásárlás | Szórakozás | Egyéb hasznos információk | Strandok | Látnivalók | Programlehetőségek | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

.

f.s. fotója

Tribunj dióhéjban

  • Tribunjnak van egy helye kis óvárosa és egy szép kikötője. Inkább egy békés falu, mint egy kisváros (mindössze 1400 állandó lakosa van). Aki menő nyüzsgésre vágyik annak Tribunj kevésnek is bizonyulhat.
  • Sibenik és főleg Vodice van a közelében. Sibenik és Tribunj között 16 kilométer a távolság közúton.
  • Egy szigeten fekszik a városmag, amit egy régi kőhíd (pontosabban egy ívhíd) köt össze a szárazfölddel.

k.n. fotója

Vélemények

"Van egy-két jó vendéglő a központban. Motorcsónakot béreltünk az Adria Nautic Chartertől és felfedeztünk szép öblöket, apró szigeteket a környéken. Szerintünk Tribunj kellemesebb hely, mint az ismertebb és felkapottabb Vodice. Cuki a pici óváros, ami hídon közelíthető meg. Egyszer elkocogtunk a 4 kilométerre lévő Vodicébe, és ez jó kis edzős program volt." (Gabóca, 2016)


Tribunj gyönyörű település, amit még nem tett tönkre az a lebetonozási örület, ami pl. Vodicét jellemzi. Tribunjnak van egy karakteres hangulata (hagyomány, festőiség), jókat lehet sétálni, fürödnii, és a kávézók, éttermek többnyire nem zsúfoltak.

A Zamalin főstrandtól a Riva étteremnél lévő strandig, a másik oldalon a Movie Hotel melletti (alatti) strandig végig lehet a tengerben jókat fürödni.   (aji, 2017)


Tribunj cuki kis város, hamar be lehet járni. Felmentünk a dombra, valami csodás a látvány. (2022)


Mi Tribujnt választottuk már kétszer is,. Kisváros, gyönyőrű új tengerparti sétánnyal, pár perc Vodice, ahova többször is átugrottunk estére. nekem ott túl sokan vannak ahhoz, hogy a szállás is ott legyen. (2022)


cs. i. fotója

Odajutás

Tribunj Budapesttől 673 kilométerre van. Megállás nélküli autózást modellezve az időtartam 6 óra 35 perc. 645 kiliméteren az autópálya előnyeit élvezhetjük.

Szállás

jön

Étkezés

Ajánlott vendéglátóhelyek: Sustina pizzás az óvárosban,

Konoba Rustika: Ez a hangulatos kis étterem a városközpontban található, és kiváló horvát és dalmát ételeket kínál. Az ételek minősége kiemelkedő, és az árak is barátságosak.

Konoba Porat: Ez a kis, családi étterem a tengerparton található, és kiváló halételeket és tenger gyümölcseit kínál. Az étterem a helyi halászok frissen fogott halait használja fel az ételek elkészítéséhez.

Konoba Šimun: Ez az étterem a városközponttól kissé távolabb található, a helyiek körében nagyon népszerű, és kiváló házias ételeket kínál. Az étterem nagyon barátságos és családias hangulattal rendelkezik.

Konoba Skoblar: Ez az étterem a városközpontban található, és a helyiek körében is nagyon népszerű. Az ételek kiváló minőségűek és nagyon ízletesek, az étterem pedig barátságos hangulattal rendelkezik.

Vásárlás

Dacára annak, hogíy Tribunj kicsi település, a turizmus miatt bőséges a szolgáltatások választéka. Van két nagyobb élelmiszer szupermarketje is.

Élelmiszerboltok: A városban számos élelmiszerbolt található, ahol a látogatók megvásárolhatják a mindennapi élelmiszereket, például a péksüteményeket, gyümölcsöket, zöldségeket, húst és halat. A Coop Konzum egyik ilyen élelmiszerboltja Tribunjban, amely friss élelmiszereket kínál.

Piacok: Tribunjban rendszeresen rendeznek piacokat, ahol helyi termékeket lehet vásárolni, például friss gyümölcsöt, zöldséget, halat és más helyi ételeket. A piacok általában a városközpontban találhatók, és reggel nyitnak.

Ajándékboltok: A városban több ajándékbolt is található, ahol helyi kézműves termékeket és turisztikai ajándéktárgyakat lehet vásárolni, például kézzel festett kerámiákat, ékszereket és helyi termékeket. A Conca d'Oro és a Bura Art egyik ilyen boltja Tribunjban.

Divat- és ruhaboltok: Tribunjban számos divat- és ruhabolt található, ahol az érdeklődők megvásárolhatják a legújabb divatot és ruhákat. Ezek közé tartozik például a Lady moda és a Feline Fashion.

Áruházak: Bár nincsenek nagy áruházak Tribunjban, a közeli Vodice városában található az Lidl és a Konzum, amelyek széles választékot kínálnak a különféle termékekből.

Szórakozás

Tribunj esti éjszakai élete nem olyan mozgalmas, mint nagyobb turistacélpontokban. Azonban a városban található néhány étterem, bár és kávézó, ahol kellemesen eltölthető az est, és ízletes helyi ételeket lehet kóstolni. A szállodák és apartmanok területén található medence- és bárteraszok is kellemes kikapcsolódást nyújtanak. A közeli Vodice és Šibenik városokban viszont számos éjszakai szórakozóhely található, így akik több mozgalomra vágynak, érdemes lehet ezeket felkeresni.

Egyéb hasznos információk

Strandok

Tribunjban 2 strandon voltunk mindkettő nyugis és szép volt. (2022)

o. d. fotója

Közstrand

Tribunj központjában található a Zamalin strand, amely homokos és kavicsos részekből áll. A strand kényelmes, és a víz sekélyebb részei ideálisak kisgyerekes családok számára. A strand közelében találhatóak éttermek és bárok, és a parton lehetőség van vízi sportokra is, mint például a jetski és a banánhajó. A strand fizetős.

f.s. fotói

Bristak strand


h. sz. fotója

Sovlje

Sovlje strand Tribunjban egy homokos-kavicsos strand a tengerparton. A kristálytiszta víz ideális úszásra, szörfözésre és kajakozásra. A part mentén fák adnak árnyékot, és van néhány kávézó és étterem a közelben, ahol lehet enni és inni. A strand tiszta és jól karbantartott, és gyakran ajánlják családoknak és gyermekeknek is.

Látnivalók

Tribunj egyetlen hegyének tetején áll a 15. század közepén épült Szent Miklós-templom.

Programlehetőségek

Zadart érdemes meglátogatni. 80 kilométer, kb. 1 óra 20 perc.Ugyancsak jó kirándiló cél: Split (101 km, 1 óra 38 perc), Sibeniik (16 km, 30 perc), Vodice (3 km, 8 perc). 

Olvasmányos linkek

,, Tribunj Vodice-hez legközelebb fekvő hangulatos kis halászfalu, mindössze 3 km van a két település között. Óvárosa egy pici szigetre épült, tradicionális dalmát házakat csodálhatunk meg egy kis hídon megközelítve. Július végén tartják a halászok éjszakáját, egy igazán látványos ünnepség formájában, sajnos erről mi lemaradtunk.

Itt is kevés a parkolóhely, a Nagyboldogasszony templom előtt található néhány hely, itt tettük le az autót. A Szent Miklós-hegy meghódításával kezdtük. Szent Miklós a tengerészek és a halászok védőszentje. Az út meredek utcán, majd sok lépcsőn vezet felfelé, nem akadálymentes a feljutás. A stációk egészen újnak tűntek.

A dombról több helyen ki lehet tekinteni a Koronati-szigetvilágra és az óvárosra. Az egyik legszebb kilátást nyújtja a környékről. A tetején egy kis kápolna található, ennek a közvetlen környezete elhanyagolt volt.

Visszaérve egy rövid sétát tettünk az óvárosba. A halászok az utcán pucolták a halakat, egy kicsit ebbe is beletekinthettek a gyerekek. A vendéglátósok nagyon szívélyes voltak, próbáltak mindenhol beinvitálni minket, turista rajtunk kívül egy-kettő sétált csupán a szigeten. Az óvárosra a szorosan egymás mellé épült kőházak a jellemzőek néhány szűk átjáróval. A külső peremen vendéglátóhelyek találhatók főleg. A kilátásért mindenképp érdemes útba ejteni a települést, ha errefelé jártok.  (2020) forrás

sziklás strand - f.s. fotója

Fotóegyveleg

B. Marci fotója

strand a sziklák közti kis öbölben - f.s. fotója

sz. i. fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon