ÚTIKRITIKA.HU / Zadar Riviéra / Zaton


hirdetes


útikritikák


Zadar Riviéra / Zaton

Zaton dióhéjban | Vélemények | Strandok | Szállásválasztás | Vendéglátás | Látnivalók | Programlehetőségek |Olvasmányos linkek| Fotóegyveleg

Zaton dióhéjban

  • Zaton nyaraló település 15 kilométerre található Zadartól (autóval kb. 30 perc). Elsősorban a príma homokos strandjáról és egy nagy, apartmanos és kempinges üdülőtelepéről (Zaton Holiday Village vagy Resort) ismert a térségben. Az üdülőtelep erdős környezete szép és a strand szuper kisgyermekes családoknak (is).
  • Az üdülőtelepen vannak éttermek (összesen 5, az egyik inkább kantin jellegű, egy másik pedig pizzéria), szórakozóhelyek, lehet lovagolni, csónakot, mopedet bérelni. vannak medencék is, kitűnő teniszpályák vannak a fenyőerdő ölében van, a pineafenyők kellemes árnyékot nyújtanak a hőség idején.
  • A strandon és az üdülő falun kívül nincs semmi megemlítésre méltó dolog Zaton-ban.

Vélemények

"Az üdülőfalu tiszta, szép környezetben lévő, rengeteg szolgáltatást kínál. Jó a fagyizó! Augusztusban voltunk és bizony meg kellett fizetnünk a rázós főszezoni árat. Mi a két tizenéves gyerekkel voltunk és ők is jól szórakoztak, esténként tőlünk függetlenül. Az üdülőtelepen belüli kajáldák drágábbak, mint Nin-ben vagy Zadarban. Nyilván ki kell a bérlőknek köhögni a vaskos bérleti díjat. Az jó, hogy az egész területén ingyenes a wifi." (Sanya)


"Mi kisgyerekkel mentünk Zaton-ra nyaralni. Kisgyermekes strandolás szempontjából jobban jártunk tavaly Rab-szigettel. A Zaton-i nyaralás alapján megállapíthatom, hogy Dalmácia északi része nem olyan nyerő. Ami jó volt az a kirándulások: Paklenica, Krka és Plitvice. Na meg Sibenik és Primosten." (L.A.,)

Strandok

Zaton strandját Dalmácia legszebb strandjai között szokták emlegetni. 1,5 km hosszú, kavicsos, sziklás, betonos szakaszok váltják egymást a kék zászlós minősítésű strandon. Van egy rövid, sekély, homokos része is. A strandon a fenyvesek természetes árnyékot nyújtanak. Sok aktív nyaralós szolgáltatást kínálnak.

"A homokos strandon sekély a víz, ideális a kicsiknek. Júniusban is finom langyos a tengervíz. A tiszta, átlátszó víz fenekén egy idő után már gyarapodnak a kövek. A parti fövenyen lévő homok szerintem nem természetes tengeri homok, inkább folyami, azaz idetelepített." (G.L., 2012)

Szállásválasztás

Ajánlott hotelek (2021): 

3 csillagos: Zaton Holiday Resort ,

Ajánlott apartman: Appartment Graf ,

Zaton Holiday Resort strandja - Fotó: Gyarmati Gabriella (2014)

A Zaton Holiday Resort strandja - fotó by Gabriella  (2014)

,, A Zaton Camping Resort állati jó volt. Laktam francia, olasz, szlovák, dán, mindenféle kempingekben, drágákban és olcsókban egyaránt, de ez benne van a saját top 3-amban. Hatalmas a kiterjedése a szárazföld felé, de óriási darab tengerpartja is van két öböllel, homokos parttal, remeterákokkal, csodás minigolffal, saját uszodás, wellnesses külön résszel a szabadban, vagy húsz étteremmel, jetski-, banán-, úszókanapé-, motoroshajó-bérléssel, sok árnyékkal a lakórésznél, az alvóhelyektől távol tett diszkóval (bár szombat este így is elég zajos volt), tiszta és korszerű vizesblokkokkal és sok-sok... üvöltő kabócával. (2018)" forrás

Vendéglátás

Zatonban van egy népszerű diszkó (Saturnus), ami főszezonban minden éjszaka nyitva van, de szombatonként van a fő buli. Főszezonon kívül, tán szeptember közepétől már csak szombatonként van nyitva. Nagyon laza hely. A helyiek szeretik megviccelni a külföldi fiatalokat.

Látnivalók

Programlehetőségek

  • Törpevasúttal be lehet menni Nin városba. Naponta több buszjárat is megy Nin-be és Zadar-ba.

Olvasmányos linkek

,, Horvátország legtöbb partja kavicsos, köves, de mi direkt homokosat kerestünk a kicsik miatt. Így eset választásunk Ninre, illetve közvetlen mellette Zatonra. Itt található a Zaton Holiday Resort Mobile Homes – szép hosszú nevű...- óriás kemping, ahol mind sátrak, mind lakókocsik és szépen berendezett faházak is vannak. Mi az utóbbit választottuk, jól döntöttünk. Mindennel felszerelt 2 szobás, 2 fürdős, konyhás, teraszos házacskát kaptunk, kb. 100 m-re a tengertől. A tengerpart tényleg homokos, lassan mélyülő, a víz gyönyörű tiszta. Nyár eleje, vagy talán a nem túl meleg tengervíz miatt még kevés fürdőző akadt, de így legalább televolt a víz kagylókkal, rákokkal, halakkal… élettel! A nyaralók nagy része a part melletti – fűtött – medencéket választotta inkább, vízicsúszdákkal, játékokkal.

Amúgy is elmondható, hogy a kemping dugig van játékokkal, sportolási lehetőségekkel, mi pl. minigolfoztunk, mászókáztunk, de lehet búvárkodni, focizni, és mindenféle labdajátékot játszani… A komplexumhoz tartozik természetesen egy adag bolt, étterem, fodrászat, grillező és még sorolhatnám – igyekeznek mindenben a kempingezők igényeit kiszolgálni. Ráadásul még teljesen elfogadható áron teszik is ezt… Mindent figyelembe véve, elégedettek voltunk a Holday Resort-tal, viszont abban biztos vagyok, hogy csúcsszezonban iszonyú lehet itt a tömeg. (2018. május eleje)" forrás

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

úti kritikus, 2021. 08. 15. 13:39
Csillának:

Van napi belépőjegy nem külső vendégeknek. Az ár nem fix, mert függ az adott időponttól, szezontól, telítettségtől. A medence használatára ez a belépő nem érvényes, legalábbis hivatalosan.


Herkó Csilla, 2021. 08. 14. 23:16
Sziasztok!A kérdésem az lenne hogy Zaton Holiday Resort területére be tudok menni akkor is ha nem ott szállok meg?Ha igen, akkor mennyi a napi belépő?Köszönöm


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon