ÚTIKRITIKA.HU / Dalmácia






hirdetes


útikritikák


Dalmácia

Dalmácia - Vir sziget | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

j. sz. fotója

Dalmácia - Vir sziget

A közlekedés mind autóval,mind gyalog borzalmas!
Az árak nem tükrözik a színvonalat!
Sok helyen lekezelően viselkednek az éttermekben! Ha egyáltalán szóba állnak veled!
Az étterem pedig amit egyáltalán nem tudok javasolni az a Punta Duba! A kedvesség úgy ahogy megvan, de az ételek borzalmasak!
Ezen felül kétszer próbáltuk szomjunkat oltani a Jadro-n, a kikötői bárban (Put Mula) , de hozzánk sem szóltak! (2023)


"Kedvenc helyünk az Adria partján idestova már 15 éve Horvátországban Vir szigete. Csendes hely, nem nagy stranddal, de a tenger mindenhol ugyanolyan szép. Nagyon szeretünk itt nyaralni. Már bejártuk a szigetet keresztül-kasul, fent is, lent is. Csodaszép naplemente néző hely van a sziget végében és izgalmas kilátó a közepén. A sziget déli partja homokos, az északi pedig köves. Mindegyiknek meg van a maga szépsége. A déli parton van egy régi világító torony egy hatalmas fügefával, gyakran jártunk oda strandolni. A víz olyan bársonyos, mintha egy teknő olajban fürödnénk. Sajnos már elzárták a nagyközönség elől, mert felújították és 5 csillagos luxusnyaralóvá alakították. (Villa Laterna)" forrás


Hasmenés ügyben mindenféle hírek keringenek, de a helyzet a következő. Mindig kérdezzétek meg a házigazdát. Mert: a kút vizet ne igyátok, de minden másra ok. A ciszternába lajtos kocsi hordja az ivóvizet, tehát iható. Sok helyen van vezetékes víz, természetesen iható. Ez a 3 variáció van, a házigazda pontosan megmondja abban a házban éppen melyik megoldás van. Egyébként minden mástól is lehet kis hasmenést kapni. (2021)


Mi imádunk sznorkelezni úszni, Supozni, ezért szeretjük Virt. Nem kell kompot fizetni,ingyen a híd,közelben Nin homokstrandja, Zadar óvárosa, Kornati-szigetcsoport hajókirándulásokkal. Csendes sziget, 1 bazársorral pár éjszakai bárral.


Virnél bármi szebb, jobb. Viren konkrétan semmi nincs.. Egy lapos sziget, ami alig 50 éve még Zadar szeméttelepe volt... Egyetlen pozitívuma, Zadar közelsége. De akkor inkább Ugljan vagy a Pašman-sziget.


,, Mi Nin mellé járunk, Vir szigetre. Kb 7 óra,ha nincs dugó ( hétköznapi indulással). Arra kell számítani, hogy a homokos strandok víze zavaros (Nin), az apró kavicsosoké szép tiszta(Vir) (2021)


1. Szállásadónk csak az érkezéskor mondta el, hogy ami a csapból folyik, az nem ivóvíz, mert az ivóvíz hálózat kiépítése még csak néhány helyen valósult meg a szigeten. (Foglaláskor érdeklődjetek!)
2. A sziget apartmanjai között nincsenek járdák, a telekhatár az aszfaltig tart. Csak a főút mentén van, zúzott kővel borítva, kb 50 cm széles. Papucsban, szandálban, babakocsival bajos a séta. Az autósoknak nagyon kell figyelni.
3. Az ingyenes strandokon nincsenek szemetes kukák, valamint csak Toi-Toi wc-k vannak elvétve. (2022)

Olvasmányos linkek

"A tenger fantasztikus, főleg nem ehhez a látványhoz szokott embereknek. A tengerpart általában sziklákkal tarkított, de kavicsos, a víz kristálytiszta és jól lehet búvárkodni. A halak nem félősek, szóval gyakorlatilag együtt lehet úszni velünk fél méterre tőlük, ez elég bámulatos élmény. Homokos tengerpart ebben a régióban Omis-ban van (ez nekem mesterséges kialakításúnak tűnt), szóval gyerekekkel ide érdemes ellátogatni. Egyébként pedig érdemes bepattanni az autóba és végigautókázni a főúton Brelából Split felé, gyakorlatilag kilométerenként fogunk találni egy-egy fantasztikus kisebb-nagyobb strandot. A Balatonnal ellentétben itt bárhol lehet fürdőzni, nincs elkerítve a part(nem is értem itthon ez hogy lehetséges…). A part egész jól kiépített, mellékhelyiség szinte mindenhol van, persze kisebb strandokon csak toi toi, de a nagyobbaknál kulturált mosdók vannak. Ezen felül szinte mindenhol van legalább egy büfé, a nagyobbaknál pedig éttermek is rögtön a part mellett. Arra azért készüljünk fel, hogy itt a büfékben általában csak italokat szolgálnak fel, klasszikus hamburgerest elvétve találhatunk. " forrás

Fotóegyveleg

Imotski - Hajni fotója

n. t. fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon