ÚTIKRITIKA.HU / Dalmácia


hirdetes


útikritikák


Hotel Andrija**** - Sibenik

A szállodáról | Hol? | Milyen? | Tengerpart | Szobák | Szolgáltatások | Ellátás

A szállodáról

Teljes néven: Hotel Sunshine Andrija, korábban PrimaSol Andrija. A Solaris Beach Resort komplexum tagja, mesevilágot idéző gyermekhotel. 2015-ben felújították. Családi hangulatú, gyerekekkel nagyon foglalkoznak. Vegyes a kép, de összességében javasolható, ajánlható a hotel. Az álomszerűen szép strandszakasz és tengervíz, valamint a hotel csodás elhelyezkedése sokaknak kárpótlást jelentett azért, hogy a szobák nem igazán kényelmesek, az ellátás gyenge színvonalú. Olyanoknak javasolható, akiknek a tengerparti időtöltés, fürdés, vigasság a lényeg, és képesek nagyvonalúan kezelni a szálláshely negatívumait. Leginkább családosoknak jó választás. A gyerekeknek fontos tényezők rendben vannak. Nem érdemes ezt a hotelt választani, akik nagyon kényesek a kényelmi dolgokban és abszolút zavartalan pihenésre vágynak. A visszajelzések némi többsége azért inkább pozitív. Sokan vannak, akiknek bejött a hely. Magyar vendégek körében elég népszerű. Vannak magyarok, akik visszajáró vendégei a hotelnek, és ez jó jel! Csak hát a negatív vélemények mindig markánsabban, hangosabban nyilvánulnak meg. A 4 csillagos kategória persze túlzás, de horvát viszonylatok között valamennyire elfogadható. Nagy előny, hogy az Andrija része a Solaris Üdülőközpontnak és ezáltal a szolgáltatások (pl. medencék) vonatkozásában nagy választékot képes kínálni. A foglalást nem lehet az utolsó percre hagyni, mert pl. májusban már egészen július végéig telt házas a szálloda.

Hol?

Csodás az elhelyezkedése a félszigeten, fenyőerdős környezetben. Sibenik autóval kb. 10 perc. Egy hatalmas, 5 hotelből álló üdülőtelepen helyezkedik el, ahol sok strandot, éttermet, szórakozási lehetőséget, és egy szépen kialakított dalmát etno falut is találunk. Sibenik városába taxival (70 kuna) vagy busszal lehet bejutni (6 km, 5-10 perc utazás).

Milyen?

Jó, hogy nagy kiterjedésű helyen van a hotel két másikkal együtt, s így nincs zsúfoltsági érzet. Jól el lehet tölteni az időt a tág térben. Nincs igazán jó állapotban a hotel. Kívül még rendben van esztétikailag, inkább belül lestrapált. A szálloda épülete mögött közvetlenül található medence nem igazán hívogató, de hát a vendégek amúgy is inkább a tengerparti strandot választják. A napozóágyakat ki kellene cserélni újakra. Másrészt: az Andrija a Solaris Üdülőközpont egyik hotelje és a központnak van egy jó külső-belső medencés komplexuma, ami horvátországi viszonylatban kiemelkedő. Az Andrija vendégei ezt ingyen használhatják. Csak sétálni kell a kertben (parkban) 200 métert. Drága hotel, főként a gyerekekről szól, felnőtteknek zavaró lehet a gyerekzaj. Az egész szálloda (kívül-belül) a vízi világot szimbolizálja, még az alkalmazottak egyenruhája is matróz csíkos (kék-fehér).

Tengerpart

Gyönyörű a tenger. Kristálytiszta a víz! Ezért érdemes idejönni! Sokan szinte egész nap búvárkodnak (azaz snorkeleznek). A tengerpart közel van (100 m), van kavicsos és homokos szakasz is az üdülőtelepen. Napernyőt és ágyakat lehet bérelni. Kicsit mesterséges benyomása van a strandnak. 4 km-nyi strandja van a komplexumnak.

Szobák

Nagyon kicsik. Van alig 12 négyzetméteres is. A kevés rakodótér miatt a vendégek többnyire "a bőröndből öltözködnek". A fürdőszobában a pipere dolgoknak, kozmetikumoknak nincs kellő rakodótér. Az ágyak nem a legkényelmesebbek. Jó a balkon, bár többnyire a vendégek nem használják. Mindenképpen kerülni kell azokat a földszinti szobákat, amelyek a főbejárat felé nyílnak (hajnali teherszállítás zajai, konyhai hátterek nem esztétikus látványa stb.). Tiszta, igényes, de szűk a tér. Családi szoba: 2 szobát összenyitnak (2 felnőtt és 3 gyerek fér el így). Csak a családi szoba felárát kell fizetni, összes gyereknek ingyenes a szállás. A földszinten a családi szobákban: 2+2 ágyas elhelyezés, emeletes ágy van a gyerekek részére. Nagyon modern, szép szobák, de szűkös egy család részére. Az emeletes ágyas szobák nem túl tágasak.

Szolgáltatások

  • Főszezonban a személyzet túlterheltnek tűnik. Ezt nehezen bírják, mert ráadásul szakmailag nem elég tapasztaltak. Amúgy azért elég szívélyesek.
  • Sok szórakozási lehetőség nyílik a komplexumon belül (vízi sportok, vásárlás, strandok, bárok, éttermek, dalmát etno falu). Kisvasút: 15 kuna.
  • Mini aquapark az üdülőközpontban: mindenkinek fizetni kell érte (felnőtteknek 100 kuna, 12 éves korig: 70 kuna).
  • Kalózhajó: nappal animáció, éjjel bár.
  • A szállodában található: belső medence, szauna és fitneszterem - az itt lakóknak ingyenes, aki másik szállodában lakik, fizetnie kell ezekért a szolgáltatásokért.
  • Két recepciója is van: egy a gyerekeknek, egy pedig a felnőtteknek.
  • Gyerekek részére játszóház, játékboltok.
  • Van külön baba-, gyermek-és felnőtt kinti medence.

Ellátás

Az all inclusive ellátástól nem sokat érdemes remélni. Az AI ellátásban kapható innivalók silányak, a jobbakért fizetni kell. Az étkeztetés körülményei nem elég higiénikusak. A hangulat amolyan iskolai kantinos. Az étkek az íz világ tekintetében nagyon középszerűek és többnyire langyos hőfokon vannak kitálalva. A választékkal, mennyiséggel nincs baj. Az ínyencek csalódnak, és jól járnak azok, akiknek csak annyi szükséges, hogy tele legyen a bendő. Habár előfordulnak jó halételek, meg a tenger gyümölcsei. Van uzsonna, amit a gyerekek nagyon kedvelnek. A reggeli elég egyszerű. Félpanziós ellátás svédasztalos rendszerben. Víz alatti világot szimbolizál az étterem (cápák, delfinek, halak, csónak..). Jól felszerelt mamasarok van kialakítva bisztróval, sterilizátorral, botmixerrel, és cumi melegítővel. A kisgyerek 3 éves korig babának számít. Az étteremben van egy külön rész a gyerekeknek színes kis székekkel, nagyméretű hajó makettekkel.

2016.május 26.


FOTÓK

« vissza