ÚTIKRITIKA.HU / Sibenik Riviéra / Vodice


hirdetes


útikritikák


Sibenik Riviéra / Vodice

Vodice dióhéjban | Vélemények | Szállás | Strandok | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

.

c.v. fotója

Vodice dióhéjban

  • A festői Vodice nyaraló településnek kb. 9 ezer lakosa van. A dalmáciai város Sibenik és Biograd na Moru között fekszik.
  • Vodice mozgalmas központja a csaknem 4 kilométer hosszú parti sétányból és az óvárosból áll. Az óváros csinos, romantikus a kis utcákkal, míg a sétány mozgalmas, tele van boltokkal, kávézókkal, éttermekkel. Főszezonban valósággal hömpölyög a turistatömeg.
  • Vodice fő strandja a kavicsos Plava Plaza, ahol a tengervíz kristálytiszta. Ismertebb strandok még a Hotel Imperial strandja, a Hotel Olympia strandja és a Srima-i strand.
  • Bulizás, programok, aktív nyaralás szempontjából Vodice egy jó hely. Vodice tehát főleg a fiataloknak, fiatalos középkorúaknak való.
  • Vodice közúton 676 kilométerre van Budapesttől (646 km autópályán), non-stop menetidő: 7 óra 10 perc, kb. 25 euró autópályadíj költség, üzemanyagra kb. 24 ezer forint.
  • Vodice kikötőjében horgonyzik Demjén Rózsi motoros hajója. A zenész és amerikai neje az egész nyarat a tengeren tölti Vodicéből kihajózva. 
  • A város kikötője a kirándulások kiindulópontja / Krk Nemzeti Park , Kornáti szigetek , Sibenik stb. / A parton számos étterem , fagylatozó található

Vélemények

Gyönyörű kisváros, este tele élettel a part menti sétány, szuper éttermek, igazi fiatalos hely.

A város gyönyörű, lenyűgözött minket az esti forgatag, a kikötő,az éjszakai élet, a hangulat.

Az emlékműnél több este is volt ingyenes műsor ami igazán színvonalas volt. Egy napot kirándultunk Šibenikben is, gyönyörű az óváros, hiba lett volna kihagyni, strandoltunk ott is egy kicsit...

Vodice-ben kártyával a boltokban és nagyobb éttermekben tudtam fizetni, bazárosok, fagyisok, street food, csak kp. Sok helyen ki is van írva : only cash. Otp elég jól váltotta kártyás fizetésnél a kunát 54-55 Ft körül. Pénzváltó elég sok helyen van, ahogy én számoltam jobban megéri €-ról kn-t váltani ha úgy hozza a helyzet.Nekünk erre nem volt szükség.

Ami a bolti árakat illeti, hát volt amin meglepődtem...de ami a legjobban sokkolt az az ásványvíz és a kenyér ára.... Ha kocsival jövök, biztos hoznék otthonról vizet..(is). Összességében azt mondom simán drágábbak a boltok mint itthon, de ez nyilván a turisták miatt van, Zágrábban azért más árak vannak. Ide napi 4-500 kn kell 2 embernek...
Angolul mindenhol tudtunk kommunikálni, ezzel nem volt gond.

(e.m., 2022) 


,, Tiszta, kavicsos part, tenger... nagyon szép, szétbúvárkodtuk magunkat 😂. Akik nem a "költsük el minden kunánkat a parton", van Lidl, kb 200 Ft drágább mint otthon.

Vodice első tengerparti nyaralásnak nekünk 100%. Az Olimpia hotelnél eléggé jó árak vannak a parton, de a kikötő részen, főterén 10 kuna egy hűtőmágnes még a hotelnél 20-25.

Pizza 60-75 kuna, 20 kuna 1 db 2 dl kis üveges Coca Cola. Mi nagycsalád révén bevásároltunk, hoztunk magunkkal inni- és rágcsálni valót. Ami negatív: csak a hotelnél van vécé. Srima felé vagyunk a parton ott még Toi Toi sincs. (2022)


Nekünk nem jött be Vodice. Igaz hogy főszezonban voltunk, augusztus elején..... Iszonyú tömeg volt... Zavaró nagyon. (2022)


,, Vodice-n nyaraltunk, egészen pontosan a Srima részen. Vodice egy nyüzsgő város, hangulatos óvárosi résszel. Az éttermek, bárok, kávézók hangulatosak, szépek, a kiszolgálás kifogástalan, az ételek, kávé, a fagyi szuper finomak! Srima csendesebb, nyugisabb, családias. Minden megtalálható itt is, kávézók, éttermek ,boltocskák. A part kellemes, jó hallgatni a hullámokat. Vannak kabócák,ami szintén nagyon különleges élmény, bár eddig nem gondoltam volna! (sz.e., 2021)


"Vodice alapvetően szép hely. A városmag kis, ódon utcái szuper hangulatosak. A strandon vannak bulis bárok. A városmagban nagy választékban kínálkoznak boltok, éttermek, kávézók. Háromszor is ettünk egy Rico nevű pompás vendéglőben. Vodice strandjai szépek, a tengervíz álomszép. A strandokon augusztusban szörnyű tömegnyomor volt. Autóval inkább elmentünk távolabbra, nyugis öblökbe, Srima, Tribunj és Murter tájékán. A Krka nemzeti parkba mentünk el kirándulni." (B. A., 2014 augusztus)

"Júliusban és augusztusban Vodicében nagy a zsúfoltság, az árak a Francia Riviára szintjén vannak. Baromira turistás az egész. Tele van Vodice zajos, bunkó némettel. Júniusban, szeptemberben minden olcsóbb, nyugi van, nincs annyi autó. Júliusban, augusztusban csak egy előny van, mégpedig az, hogy a városkában minden este van valami szabadtéri program az utcákon. Tény, hogy éttermekből, bárokból rengeteg van, szóval valamennyir eloszlik a tömeg. Ez a strandokon kevésbé sikerül."  (Baka, 2015)


,, Vodice. Igazi pörgős, fiatalos hely. Hatalmas apró kavicsos strandja van, party hangulattal. A környéken csodás kirándulóhelyeket találtok: Sibenik, Primosten, Tisno, Tribunj (kedvencem😍) Murter, Krka Nemzeti Park. (k.a., 2019)

c.v. fotója

,, Vodicének két nagy strandja van a Plava Plaza és az Olympia beach. Parkolói fizetősek. Az újságos bódéban lehet jegyet venni. Hozzánk a Plava part esett közelebb így ide piknikeltük le magunkat. A beach hosszú, keskeny, kavicsos illetve vannak kiépített betonos részei is (6 szögletű placcok a tengerben). Napernyőt, napágyat lehet bérelni, de saját pokrócot, matracot is le tudsz tenni. Úgy általában egész Horvátországra jellemző, hogy a vízicipő jól jön mert partjai inkább köves, sziklásak. A tengerparti sétányon büfék, fagyisok, fánkosok kínálják a portékájukat, öltöző fülkéket, édesvizes tusolókat szintén találunk.

Vodicének elég nagy városi része van, kikötővel, terekkel és sok sok tavernával természetesen. A város látképét a 18. századi Szent Kereszt Plébánia barokk templom uralja. A nézelődés közben jól esett egy óriási fagyit elnyalni (28 kuna/4 gömb) Hangulatos, mediterrán utcákon felemelő érzés sétálgatni, közben a friss tenger illatot szippantva. (2019)" forrás


,, Vodice igazi bulis nyaralóhely! Este mindig forgatag van! De ha nyugira vágysz akkor mellette , szinte vele egybeépülve van Srima! Mi ott szálltunk meg és strandoltunk! Mi simán átsétálunk mindig ha egy kis pezsgésre vágytunk vagy rollerertünk 😂! A parton végig éttermek, kis bárok.! 5 km-re van Sibenik is ott is van klassz kialakitott strand a város szélénél! (i. gy, 2022)


,, Mi tavaly ott voltunk és idén is visszamegyünk. Nagyon jól éreztük magunkat. Béreltünk kis hajót és a tulaj ajánlott helyeket térképen amit felkerestünk. Nagy élmeny volt élvezték a gyerekek is. De vannak szervezett kirándulások is amikre a parton kínálnak rengeteg helyen lehetőséget. Közelben Krka nemzeti park.  (z.a., 2022)


Mi Vodicére járunk évek óta. Imádjuk.Az éjjelek bulizósak az óvárosban.Ha hangulatot kerestek,bár nappal is csoda szép a város.
A víz elég hamar mélyül,de azért finoman.Apró kavicsos.Érdemes több helyen megnézni.Van olyan része ahol később mélyül.És nagyon szép tiszta vizű csodálatos a tengerpart. (sz.e., 2022)


A Plava Beach a kedvencem és onnan Tribunj felé vannak kevésbé zsúfolt részek. A belváros nem nagy de van élet. (2022)


Az utóbbi egy-két évben nagyon sokan lettek Vodicében. A strandok jók, több fajta van, árnyék is van, este nyüzsi, szezonban hatalmas tömeggel. Viszont jól megközelíthető és baromi jó kiindulási pont az ország felfedezéséhez. Zadartól (kb 1 óra) Splitig (kb 1,5 óra) bejártunk már mindent is. (2022)


Vodice nekem a legszebb a legjobb klímája van , egészségileg is a legjobb . Érezhető a sós levegő mint a sóbarlangokba es folyamatos enyhe szellőcske van , így elviselhető a meleg . A sós tenger tele ásványi anyagokkal , bőrön keresztül is felvesszük ezeket a jótékony ásványokat . Mindenkinek javaslom Vodicét

Szállás

Feltétlenül tisztázni kell a leelndő szállásadóval, hogy tudja-e biztosítani autód számára a parkolóhelyet. Mert amúgy Vodicében a parkolás nagy probléma, a főszezonban.

Ajánlott hotelek:

3 csillagos: Matilde Beach Resort ,

4 csillagos: Hotel Olympia Sky , Villas Arausana & Antonina , Villa Radin , Hotel Miramare , Viktoria Lodge Bed and Breakfast

Ajánlott apartmanok: Lovric apartmanok , Tonka Centar ,

-----------------------------------

Nem ajánlott hotelek: Hotel Punta ,

------------------------------------

f.s. fotója

Strandok

A szállásunk az Apartman Vidovic-ban volt 10 perc sétára a belvárostól. Tiszta volt, kicsit retró, de az áráért nem is vártam többet, ami igényük volt, azt abszolút kielégítette.

Elsőnek a Plava beach felé vettük az irányt, mivel az volt hozzánk a legközelebb. Nekünk ez nem jött be, hatalmas kövek a vízben, tömeg...Másnap megtaláltuk a nekünk való strandot a Lovetovo városrészen.Igaz ez 1.5 km sétát jelentett de a part menti forgatagban ez fel sem tűnt... Apró kavicsos, gyönyörű tiszta vízzel, nincs tömeg...igaz árnyék se nagyon, így a napernyő kötelező-jelentős mennyiségű naptejjel kombinálva-ezen részen bérelni nem lehet.

A Hotel Sky előtti strandrész és az Olimpia beach is nagyon szép de rengetegen vannak.A Srima városrész előtti strandot is kipróbáltuk 30 perc erejéig, de ott elég sok sün volt a vízben..(e.m., 2022)

sz. k. fotója

A Sky hotelnél lévő strandon a gyerekeknek van külön öböl, bár árnyék nem sok. Srima felé haladva picit lentebb van egy nagyobb fenyves rész, sok árnyékkal. Srima felé haladva végig strand van több-kevesebb árnyékkal. Ha a Srimai részt célozzátok meg ott korán reggel le kell vinni a törölközőket az árnyékos részre, de itt tavaly főszezonban kb 2cmenként pokrócok voltak leterítve....

A strandokról elmondható, hogy vagy apró vagy nagyobb kavicsosak, bizonyos részeken sok sünnel (arra nem jöttünk rá, hogy mitől függ). Mi a lányunkkal (2-3 éves volt) többször átmentünk a Murter-sziget-i Slanica beachre, mert az homokos/nagyon apróbb kavicsos, és nem mélyül hirtelen, sekély, a víz is melegebb, viszont az árnyék itt is centinként pokrócos. (2022)


A város másik oldalán is vannak strandok, az egyik az óváros szélén, azt nem mi nem próbáltuk, mert kutyás strand is ott van, nekünk az úgy nem fekszik. A Plava Beach nekünk annyira nem jött be, egy része betonozott, a másik része apró kavicsos. (2022)


Több strandot is kipróbáltunk:
– Van egy kis félsziget-szerű rész a Hotel Punta környékén. Itt található a homokos, feltöltött strand. Hátránya, hogy körülötte beton napozók vannak mindenfelé és viszonylag zártabb, ami gyerekek szempontjából segítség, vízminőség szempontjából már kevésbé
– A nagy kikötőtől jobbra sétálva apró kavicsos, de viszonylag gyorsan mélyülő part van és ha jól emlékszem, ez kutyás strand is volt
– Az Olimpia Plaza város felőli oldalán ottlétünk utolsó napjára készült el a babapancsoló, ami egy mesterségesen feltöltött zártabb tengervizes gyerek-pancsoló. Ide a reggeli órákban nem süt a nap. A szálloda előtt és Srima felé nyugágyas, hotel szolgáltatásokkal igénybe vehető fizetős szakasz van, bár pár törülközőt láttunk. Part szempontjából ugyanúgy apró kavicsos és viszonylag gyorsabban mélyülő rész ez is.
– Srimára is átmentünk. Itt végig ki lehet fogni árnyékos részt, de a part errefelé is apró kavicsos, néhol köves és egész gyorsan mélyül. Állítólag a legvégén van egy sekélyebb rész, mi autóval arra fordultunk, de semmi árnyékot nem láttunk, így ki is esett a tesztelésből.

Pici gyerekekkel vannak ennél ideálisabb szakaszok is az Adrián, de nagyobbakkal már jó lehet. A legtöbb helyen találtam apró csigákat, kagylókat. A hotel előtti strandot leszámítva sehol sem láttunk mosdót és zuhanyzót. A parkolást még előszezonban nagyjából meg tudtuk oldani, de főszezonban biztos, hogy kevés lehet, az áruk 7-10 kn között mozgott óránként. (2019)" forrás

n. a. fotója


Főszezonban a strandok többségén túl nagy a tömeg. Ennyire:

Plava Plaza - z. m. fotója

De ha korán megy az ember - z.m. fotója

,, Itt négy kilométer hosszan rendezett , csak jó minőségű strandokat találsz . A központi stand kék zászlós , amelyet a legjobb minőségű vizek kapnak. Ha csendesebb nyugodt részt szeretne , akkor a város déli részét Srimát ajánlom . A legnagyobb homokos part a Hotel Duje előtt található. (2021)"


Plava Plaza

(magyarul: Kék strand)

Ez Vodice legnépszerűbb strandja. Kavicsos. A központtól kb. egy kilométerre terül el. Gyermekes családok kedvelik. Van zuhanyozó és vannak öltözőkabinok.


Hotel Imperial strandja

Közvetlenül a Hangar strand mellett fekszik ez a kb.300 méter hosszú kavicsos strand, a Hotel Imperial előtti parti területen. Lassan mélyül a víz.


Hangar strand (Hotel Olympia)

A Hotel Olympia előtti kavicsos strand kb. 400 méter hosszú. Számos szolgáltatást nyújt, s vannak éttermei, kávézói. A Hookah nevű bár nagyon népszerű a fiatalok körében. 


a. t. fotója

Srima strandja

Ez egy kb. két kilométer hosszú kavicsos strand, a legnagyobb a térségben. Lehet bérelni napozóágyat és napernyőt.

sz. a. fotója

Közlekedés

,, Vodice melletti benzinkútnál több alkalommal akartak többet fizettetni velem. Mindig ugyanazzal a módszerrel. Mondanak egy nagyobb számot, mint amennyiért tankoltam. Jóval nagyobbat, persze blokk nélkül. Aztán amikor jelzed, h te mondjuk az 5. töltőt fizeted, helyesel. Amikor kéred a blokkot, akkor rögtön ijedtséget, kapkodást játszik a kutas, majd adja a blokkod és csak annyit mond, bocsi, széles mosollyal az arcán….. Rögtön nem a teherautónyi mennyiséget fizettem… (2021)


Ha ide jöttök arra azért figyeljetek, hogy a városban viszonylag nagy távolságok vannak, szerencsés, ha van a szállásnak parkolója, mert egyébként drága és hosszadalmas mulatság lehet a parkolás és ha főleg strandolni jöttök, akkor inkább parthoz közelit válasszatok. Mindenképp hozzatok vízicipőt. Autópályán könnyen megközelíthető a város. Tényleg rengeteg szép hely van a környéken, így adott a felfedezés lehetősége. (2019) forrás

Étkezés

A kikötőnél kezdődik a "belváros" ami nem túl nagy de nagyon szép és rengeteg jó étterem található itt. Kávézók, bárok, piac, fagyizó, pékség. A strandon rengeteg büfé.

A part menti gyorséttermek nagyjából egy árban mozognak...mi kebabot ettünk 45 kn-ért, finom volt és laktató.. . Üdítők általában 20 kn körül vannak.Este a városban vacsoráztunk, 2x ettünk a Restaurant Pizza Spalato-ban, 2 üdítő-2 főétel 230 kn körül volt, ez egy jó hely.

Kipróbáltuk a Riva pizzériát is..ezt nem ajánlom....olcsóbb lényegesen mint a többi étterem, de nagyon lassú a kiszolgálás és az ételek minősége sem a legjobb...

A Lanterna nevű helyre is beültünk egyik este, itt 240 kn volt a vacsoránk, a kiszolgálás és az étel is nagyon jó, ritka figyelmes pincérekkel. Természetesen a vacsorát le kellett fojtani némi fagyival , így azt is több helyen ettünk, átlagban 10-12 kn egy gombóc...hát én nem voltam elájulva tőle..nekem kicsit mű ízű volt mind....(e.m., 2022)


"Egy csevabcsicsire és egy sörre mindenképpen üljünk be! Csak arra figyeljünk, hogy hatalmas különbségek vannak az éttermi árakban, akár az egymás mellett lévő helyek között is. Ha pár métert beljebb sétálunk a parttól ugyanolyan minőségű ételeket kaphatunk, megdöbbentő árkülönbségekkel." forrás


,, Évek óta járok Horvátországba, de még soha nem ért negatív érzés röpke 2 nap alatt.
Kb 4-5 szituáció volt amikor (nem csak minket) becsaptak és be akartak csapni fizetéskor.
Érdemes a számlát, már ha kaptok, átnézni. Vodice és környéke, 2021.


Vodice: Angolo pizzéria. Rutinos dörzsölt pincér 4 étel helyett,, véletlenül hatot számolna...(2021)


Konoba Cesarica: Na ezt az éttermet benéztük... A kiszolgálás lassú, a pincér nem tud ötig számolni, a paradicsomos kagyló helyett fokhagymásat kaptunk (vejem nem szereti a fokhagymát)... és mi vár még ránk nem tudom, de elgondolkodtunk hogy felállunk és elmegyünk... A hely Vodice Konoba Cesarica... Szóval gondoljátok meg beléptek-e ide... (u.i., 2022)


A part menti gyorséttermek nagyjából egy árban mozognak...mi kebabot ettünk 45 kn-ért, finom volt és laktató.. 🥙. Üdítők általában 20 kn körül vannak.Este a városban vacsoráztunk, 2x ettünk a Restaurant Pizza Spalato-ban, 2 üdítő-2 főétel 230 kn körül volt, ez egy jó hely 👌. Kipróbáltuk a Riva pizzériát is..ezt nem ajánlom....olcsóbb lényegesen mint a többi étterem, de nagyon lassú a kiszolgálás és az ételek minősége sem a legjobb...🤷‍♀️ A Lanterna nevű helyre is beültünk egyik este, itt 240 kn volt a vacsoránk, a kiszolgálás és az étel is nagyon jó, ritka figyelmes pincérekkel. Természetesen a vacsorát le kellett fojtani némi fagyival 🙈🤣 így azt is több helyen ettünk, átlagban 10-12 kn egy gombóc...hát én nem voltam elájulva tőle..nekem kicsit mű ízű volt mind....(e.m., 2022)

Vásárlás

A nyilvános WC,  néhány büfé és egy-két vendéglő  kivételével szinte mindenhol elfogadják a kártyát. Benzinkúton, boltban, piacon, a legtöbb helyen van bankkártya terminál. (2023)

Autóval 5 perc a nagyobb bevásárló hely, a Lidl hatalmas választékkal.

"Gyümölcsöt, zöldséget ne a boltokban keressünk, hanem a piacon. A bevásárlóközpontokban kevés, és nem túl biztató a választék. Viszont annak ellenére, hogy a piacok egészen késő délutánig nyitva tartanak, érdemes korán érkezni, mert gyorsan elkapkodják a szép darabokat." forrás


Vodice-ben kártyával a boltokban és nagyobb éttermekben tudtam fizetni, bazárosok, fagyisok, street food, csak kp. Sok helyen ki is van írva : only cash. Otp elég jól váltotta kártyás fizetésnél a kunát 54-55 Ft körül. Pénzváltó elég sok helyen van, ahogy én számoltam jobban megéri €-ról kn-t váltani ha úgy hozza a helyzet.Nekünk erre nem volt szükség. Ami a bolti árakat illeti, hát volt amin meglepődtem...de ami a legjobban sokkolt az az ásványvíz és a kenyér ára....🙈😱 Ha kocsival jövök, biztos hoznék otthonról vizet..(is). Összességében azt mondom simán drágábbak a boltok mint itthon, de ez nyilván a turisták miatt van, Zágrábban azért más árak vannak. Ide napi 4-500 kn kell 2 embernek...
Angolul mindenhol tudtunk kommunikálni, ezzel nem volt gond. (e.m., 2022)

Szórakozás

A parton bárok este zenével.

Egy Makina nevezetű bár király zenével, néha élő műsorral. Említésre méltó a Hacienda nevű szabadtéri diszkó, ahol minden este más a zenei téma, és vannak koncertek is. Valamelyik este beletrafálhatnak a nyaraló zenei ízlésébe.

Aki nyüzsgésre, éjszakai életre vágyik, hajrá Vodice!
Sötétben látványos a parti sétány!
Ha nem elég, közel van Sibenik. (2022)

Régióbeli sör - m. z. fotója

"Vodice belvárosa hírhedt pezsgő esti forgatagáról. Vendéglátóink bennünket is elvittek kedvenc helyeikre. A napközben bazársorként funkcionáló sétálóutca estére teljesen átalakul. A hűtőmágnesek és napszemüvegek helyére piros szalagos kordonok kerülnek. A legtöbb klub törzsközönsége ebben az időszakban szinte csak nyaraló külföldiek, főleg németek, akik szívesen vakációznak a dalmát tengerparton. Vodicében ne lepődjünk meg, ha karszalagot nem a szórakozóhely bejáratánál, hanem a komplexum előtti parkban osztogatnak, amivel bárhova be lehet menni, ráadásul ingyen. (2015)" forrás


A város gyönyörű, lenyűgözött minket az esti forgatag, a kikötő,az éjszakai élet, a hangulat.Az emlékműnél több este is volt ingyenes műsor ami igazán színvonalas volt. (e.m., 2022. július)

Programlehetőségek

A Plava Plaza mellet van ez az ,,etnofalu", ahol - egybek mellett - jókat lehet enni. z.m. fotója

Ha közeli nyugisabb helyre vágyik az utazó, akkor inkább: Tribunj, Tisno, Murter, Pirovác

Olvasmányos linkek

,, A várost a környék központjának is tartják, ahol nagy éjszakai élet van. Erről nem igazán tudok nyilatkozni, mert a június közepe erősen előszezon volt, a strandokon a legtöbb büfé még zárva volt, néhány helyen épp a takarítást kezdték el, játszóteret építettek és az ott lévő 7 nap alatt alakították ki a babaöbölt is.

Az idő csodás volt, néha már-már túl meleg is, bár ennek a fő oka inkább az volt, hogy a hideg tavasz után 15-20 fokos differencia várt minket, ráadásul hőérzetre még többnek tűnt, sokszor szinte perzselte a bőrünket a nap, éppen ezért a programjaink is sokkal lazábbak voltak, általában délelőttre kisebb programot terveztünk, majd szieszta az apartmanban és délután pedig minden nap strandoltunk. A szállás nem parti volt, így minden nap mást próbáltunk ki.

A nagy kikötő körül van a város magja, ami zömében éttermeket, butikokat, fagyizókat jelent. A város elég nagy, a Horvátországban jellemző kisebb/nagyobb multik megtalálhatóak (a többi pedig Zadarban és Sibenikben), nagyjából hasonló áron lehet vásárolni, mint itthon. Pékségből rengeteg van és fagyizóból is (bár ebből mi csak pocsékokat fogtunk ki és ráadásul az egyik után nem csak a nyelvük lett színes (éljen a “gyümölcstartam”, de a kicsi tiszta pöttyös lett, ami azóta sem fordult elő). A piac szerintem drága volt. Pár büfé képet hozok, hogy lássátok milyen árakkal kalkulálhattok, ha a parton esztek. Az éttermekben ennél magasabb a szórás.

Abszolút előnye a városnak, hogy nagyon jó helyen helyezkedik el, egy órányi útra akár 2-3 hétre való programot is össze lehet szedni. Mi most csak néhányat próbáltunk, nem is feltétlen fontossági sorrendben, hanem inkább az időjárásra és a gyerekek korára figyelve.

A városban három játszóteret találtunk, kettőt viszonylag közel egymáshoz (az Ul. Ljudevita Gaja melletti strand részen, egyet pedig az Ul. Ive Čaće folytatásában a parttól távolodva. Egy-két kisebb játékelem itt-ott felbukkant, de nem különösebben gyerekbarát a város. A parti játszóterek közelében pici vidámpark is van.

Figyelnek a tisztaságra, a parkokban is mindig dolgoztak, locsoltak, kapáltak.

(2019) forrás


"Vodice tengerpartján sétálva nagyon változatos volt az út. A parkolóból, ahol az autót hagytuk a strand szélére értük. Nekem elsőre nem volt túl szimpatikus, mert a betonozott parton rengetegen voltak. A végén egy kellemes pálmafás sétány indult, amit egy idő után elleptek a szuvenír árusok. A kikötő mellé érve a butikok eltűntek, és csak a jachtokat nézegethettük egészen a város kezdetéig. Itt az éttermek, kávézók tarkították a városképet." forrás

"A többi Horvátországi óvároshoz hasonlóan Vodicében is szűk kis utcák kacskaringóznak, kisebb terekkel tarkítva. Néhol egészen meglepő helyeken találhatunk különböző megtekintésre érdemes épületet, teret, vagy akár boltot is." forrás

"Vodice hosszú partszakasza a külső, csendesebb városrésztől egészen a lüktető belvárosig húzódik. A csendes, és kevésbé zsúfolt helyeken kényelmesen elférnek a nagycsaládok, idősebbek, és a pihenésre vágyók. A parton közvetlenül számos kávézó, étterem található, legtöbbjük ingyenes wifi használattal, ami jól jöhet azok számára, akik nem tudnak elszakadni okostelefonjuktól. A belváros felé sétálva a kávézókat felváltják a beach bárok, és a csendes part is hirtelen megszűnik. A rengeteg egymás mellé helyezett nyugágyon rendszerint fiatalok napoznak, vagy már napközben buliznak a közeli Hookah bárból kiszűrődő zenére.

Közvetlenül a part közelében is rengeteg apartmant, kempinget és más szálláslehetőséget találunk. Az apartmanok kiadói közt szép számmal találkozhatunk magyarokkal is, akik májustól szinte szeptember végéig itt töltik idejüket. Barátságos, és segítőkész tulajokat lehet kifogni, akik egy kis benzinpénz fejében szívesen furikáznak bennünket a közeli halpiacra, és akár megsütni is segítenek a zsákmányt. Ezt érdemes mindenképpen kihasználni, az éttermekben vagyonokat kérnek el egy halvacsoráért, a halászoktól pedig biztosan friss és finom halhoz juthatunk, olcsóbban. " forrás

Fotóegyveleg

c.v. fotója

m.m. fotói

A főtér reggel - m. z. fotója

sz. k. fotója

Trg dr. Franje Tuđmana (tér) - sz. k. fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon