ÚTIKRITIKA.HU / Francia Riviéra / Saint-Tropez


hirdetes


útikritikák


Francia Riviéra / Saint-Tropez

Saint Tropezről dióhéjban|Tetszett&Nem tetszett|Vélemények| Odajutás| Szállás| Étkezés| Vásárlás| Szórakozás| Közbiztonság&Kellemetlenségek|Egyéb hasznos információk|Strandolás|Óváros| Régi kikötő|Egyéb látnivalók| Fotóegyveleg

m. e. fotója

Saint-Tropezről dióhéjban

francia kiejtés: szán tropé

A helyi lakosság csupán közel 5 ezres.

Saint-Tropez hátránya (és valamennyire az előnye is), hogy a Francia Riviérán elszigetelt az elhelyezkedése. Időigényes kombinálni a tágabb térség ugyancsak neves helyeivel.

Szépsége miatt világíhírű a Plage de Pampelonne nevű strandja. Ez a strand valójában a szomszédos Ramatuelle pici település partján van. Saint-Tropez központjából ez nincs gyalogtávolságra.

Menő hely és ennek megfelelően jó drága is. Például a Sénéquier nevű kávézójukban egy cappuccino kávé 12 euróba kerül!

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. A L'Escale vakítóan fehér homokfövenye

2. A halpiac (Halle aux Poissons) reggeli nyüzsgése és az intenzív szagok (nekem illatok)

3. A Môle Jean-Réveille felöl a régi kikötő látványa

Nem tetszett

1. Folyton csórónak érzi magát az ember

2. Ha abban reménykedünk, hogy hírességeket láthatunk, akkor csalódni fogunk (a sztárok számára Saint-Tropez már túl nyüzsgős), legfeljebb a Club 55-ben van esélyünk 

3. Augusztusban napközben elképesztő időigényes bejutni Saint-Tropez-be (súlyosan araszolás)  

4. Egy üveg (25cl) sörért 8,50 euró

Vélemények

" St. Tropezben az egyik lámpás kereszteződésnél már találkozhattunk a helyi csürhével, jöttek volna szélvédőt mosni, ha kellett, ha nem. A város külső részében találtunk tök szupi kis ingyenes parkolóhelyet, lekaptuk hátulról az ipari musztángokat és betekertünk a belvárosba.

Nizza amilyen kis szépség, St. Tropez egy annyira túlhypeolt város és egyre inkább csak a neve tartja el. Nem is vittem be nagy fényképezőt, csak a mobilomat, ennél több nem kellett és már amúgy is voltam itt. Annyi újdonság volt, hogy találtunk egy kis strandot és bementünk az óvárosba, míg én annak idején csak a kikötői részt láttam.

Aranyos városka, de nem itt intézném az új ruhatárat a következő évszakra, na. Érdekesség, hogy láttunk egy Dior-éttermet is, nem is tudtam, hogy létezik ilyen.  (2016)" forrás


,, Ha Nizzába repülünk, és a környéken alakítjuk ki a bázist, Saint-Tropez eléggé kiesik. Érdemes egyébként autóval vagy vonattal körülnézni, de az Antibes félszigeten túl nyugat felé már felesleges menni, ezen a szakaszon minden megvan, amiért csak szeretni lehet ezt a vidéket - főleg, ha hajlandóak vagyunk kicsit eltávolodni a tengertől a szárazföld belseje felé.

A csöndes, kedves városkákkal összevetve a Nizzától 110 kilométerre lévő Saint-Tropez alapjáraton semmi extrát nem nyújt. Egy helyes kisváros, amilyen több is van ezen a partszakaszon. Ám mivel Saint-Tropez annyira túlhájpolt, mindenki meg akarja nézni. Emiatt az egyetlen oda vezető úton gyakran olyan elképesztő a dugó, mint az M7-es bevezető szakaszán vasárnap este. Kilométeres sorban araszolnak az autók, egyszerűen kínlódás bejutni a városba - mi előszezonban voltunk, ráadásul viszonylag korán, vagyis az igazi tömegjelenetekről le is maradtunk. A városban ennek megfelelően rengeteg az ember. A parton alig lehet végigmenni, mert mindenki a kikötőben állomásozó luxusjachtokat akarja lefotózni. Én sosem értettem, miért jó más járművével fotózkodni. A dízelüzemű jachtok motorja folyamatosan jár, ezért a parton nagyon büdös van. A fantasztikusan híres kávézó, a Senequier egy piros kávézó piros székekkel, piros asztalokkal, és millió vendéggel. Utaztunk több mint három órát oda-vissza, ezt az időt sokkal hasznosabban is tölthettük volna. (2018)" forrás

Odajutás

A Nizzai repülőtérről Saint-Tropezbe: autóval 1 óra 15 perc, busszal 3 óra 25 perc, vonattal 3 óra 42 perc

Nizza városból Saint-Tropez: 112 kilométer, kb. 1 óra 50 perc

Monaco-Saint-Tropez: 134 kilométer, kb. 2 óra

Marseille - Saint Tropez: 134 kilométer, kb. 2 óra 15 perc

,, Ha nincs bérautónk, akkor a Nizza-i repülőtérről elég komplikált busszal, vonattal eljutni Sait-Tropez-be. Főleg amiatt, hogy Saint-Tropeznek nincs vasútállomása. Átszállásokra kényszerülünk. Vonattal és busszal eljuthatunk Saint--Tropeztől keletre St Rafael-be vagy St. Maxim-ba és onnan busszal vagy komppal Saint-Tropezbe. Vagy busszal Cannes-ig és onnan komppal.

A Nizza-i repülőtértől (1-es terminál) a Nice St Augustin nevű vasútállomás gyalog csupán 10 perc. Nem egy romnatikus környezetű út, de nem vészes. Ipari környék, paroklókkal, üzleti utazói hotelekkel.

A Nizza-i repülőtérről Saint-Tropez-ig a taxizás kb. 200 euró. Sok. (2017)"

Szállás

Általában nem olcsó. Érdemes alaposan tájékozódni, pl ezen a linken. esetleg megfontolandó egy kisebb teleülésen éjszakázás.

Ajánlott hotelek:

2 csillagos: Hotel le Revest

3 csillagos: Hotel La Romarine

4 csillagos: La Bastide d'Antoine (néhol 3 csillagosként tüntetik fel)

Étkezés

Viszonylag olcsó, rokonszenves étterem finom ételekkel: Le bikini (Route des Plages | ZA de Saint-Claude) 

Osztriga - f.v. fotója

Vásárlás

12 és 14 óra között sok bolt zárva tart (egyfajta szieszta).

Bolhapiac

Szórakozás

Legolcsóbb üveg Dom Pérignon (francia kiejtés: don pörino) pezsgő 720 euró, de - megnyugtatásul - van 30 ezer eurós is 

Közbiztonság&Kellemetlenségek

St. Tropez egy általában biztonságos hely, de mint bármely más turisztikai célpont, ott is előfordulhatnak bűncselekmények.

Egyéb hasznos információk

1. Közvetlenül a kikötőnél egy hatalmas szabadtéri parkoló található. A Place des lices-nél (ez egy neves tér) van egy árnyékot biztosító parkolóház.

Strandolás

Az igazi, jó strandok nem a városközpont partjánál vannak.

Escalet strand

(eszkálé)

Az Escalet strand Saint Tropez városától délre található, és egy nagyon szép, természetes környezetben fekszik. A homokos tengerpart széles és hosszú, és gyönyörű kristálytiszta vizet kínál a fürdőzőknek.

Az Escalet strand nagyon népszerű a helyiek és a turisták körében is, de még mindig megőrizte vad és természetes környezetét. A strand körül lévő dombok és a mediterrán növényzet egyedi atmoszférát teremtenek, és lehetőséget nyújtanak a kirándulásokra és a túrázásra.

A strand infrastruktúrája jó, és a látogatók számos lehetőséget találnak itt a szórakozásra és a pihenésre. Az Escalet strand egyik érdekessége, hogy a közeli sziklákon búvó barlangokat is lehet felfedezni.

Pampellonne strand

A Pampelonne strand Saint Tropez egyik legnépszerűbb strandja, és hosszú homokos partja miatt nagyon népszerű a turisták körében. A strand mintegy 5 km hosszú, és számos szórakozási lehetőséget kínál a látogatók számára.

A strand területén található számos bár, étterem és üzlet, amelyek kényelmet és kényelmes szolgáltatásokat kínálnak a látogatóknak. A strand mentén vannak napernyők és nyugágyak bérlési lehetőségei is.

A Pampelonne strandon számos sporttevékenység is elérhető, beleértve a strandröplabdát, a vízisízést, a jet-ski-t és a kajakozást. A látogatók búvárkodásra is lehetőséget kapnak, és az ide látogatók körében nagyon népszerűek a vitorlázási és hajókirándulások is.

A Pampelonne strand szépsége abban rejlik, hogy nagyon nagy, így a strand területe nagyon széles, és a látogatók könnyen megtalálják a maguk számára megfelelő helyet. A strand mindenki számára nyitott, és mindenki számára van valami, akár egy családi kirándulásról, akár egy bulis napról van szó.

Plage de la Ponche

(plázs dö pons)

A Plage de la Ponche Saint Tropez egyik kisebb strandja, amely a város központjában található. A homokos strand nagyon szép, és kellemes hangulatot nyújt a látogatóknak.

A Plage de la Ponche kicsi és intim, így a látogatók könnyen ellazulhatnak és élvezhetik a strand nyugodt légkörét. A tengerparton találhatók kényelmes napozóágyak és napernyők, amelyek lehetővé teszik a látogatók számára, hogy kényelmesen pihenjenek és élvezzék a napsütést.

A Plage de la Ponche környéke számos étteremmel és bárral rendelkezik, ahol a látogatók kipróbálhatják a helyi ételeket és italokat. Az itt felszolgált tenger gyümölcsei és halételek különösen népszerűek.

A Plage de la Ponche egyik érdekessége, hogy a tengerparti sétányon a látogatók gyönyörű kilátást kapnak a Saint Tropez-i kikötőre és a város központjára. A strand könnyen megközelíthető a város bármely pontjáról, így nagyon népszerű a helyiek és a turisták körében egyaránt.

Plage de Bouillabaisse

(plázs dö bujábesz)

A Plage de Bouillabaisse Saint Tropez egyik hosszú, homokos tengerpartja, amely ideális hely a pihenésre és a napozásra. A strand a város központjától nyugatra található, és számos szolgáltatást és kényelmi lehetőséget kínál a látogatóknak.

A Plage de Bouillabaisse a Saint Tropez-i tengerpart egyik legnagyobb strandja, és nagyon népszerű a turisták és a helyiek körében egyaránt. A homokos tengerpart nagyon széles, így a látogatók könnyen megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb helyet.

A strand területén találhatók napernyők és napozóágyak, valamint vízi sportokkal foglalkozó cégek is, amelyek számos szórakozási lehetőséget kínálnak a látogatóknak, mint például a jet-ski, a vitorlázás és a búvárkodás.

A Plage de Bouillabaisse környéke tele van üzletekkel, éttermekkel és bárokkal, amelyek kínálják a helyi specialitásokat és italokat. A strand közelében található a Saint Tropez-i kikötő is, amely a város egyik legfontosabb turisztikai látványossága.


s. b. fotója

Plage des Graniers

(plázs dé grányé)

A Plage des Graniers Saint Tropez egyik kisebb és nyugodtabb tengerpartja, amely a város központjától délre található. A homokos tengerpart és a kristálytiszta víz gyönyörű látványt nyújt a látogatóknak.

A Plage des Graniers kisebb mérete és nyugodt légköre miatt ideális hely a pihenésre és a napozásra. A tengerparton található kényelmes napozóágyak és napernyők, amelyek lehetővé teszik a látogatók számára, hogy kényelmesen pihenjenek és élvezzék a napsütést.

A Plage des Graniers közelében található számos étterem és bár, amelyek különféle ételeket és italokat kínálnak. Az itt felszolgált halételek és tenger gyümölcsei különösen népszerűek a látogatók körében.

A tengerpart közelében található parkolóban a látogatók könnyen parkolhatnak, és a tengerpart könnyen megközelíthető a város bármely pontjáról.

Plage des Canoubiers

(plázs dé kánubjé)

A Plage des Canoubiers Saint Tropez egyik népszerű tengerpartja, amely a város központjától északra található. A homokos tengerpart és a kristálytiszta víz gyönyörű látványt nyújt a látogatóknak.

A Plage des Canoubiers tengerpartján található kényelmes napozóágyak és napernyők lehetővé teszik a látogatók számára, hogy kényelmesen pihenjenek és élvezzék a napsütést. A tengerpart közelében található bárok és éttermek számos ételeket és italokat kínálnak, így a látogatók könnyen találnak olyan helyet, amely megfelel az ízlésüknek.

A tengerpart közelében található parkoló lehetővé teszi a látogatók számára, hogy könnyen parkoljanak, és a tengerpart könnyen megközelíthető a város bármely pontjáról.

A Plage des Canoubiers egyik érdekessége, hogy a tengerpart közelében található a Saint Tropez-i szélmalom is, amely a város egyik jellegzetes látnivalója. A szélmalomtól gyönyörű kilátás nyílik a tengerpartra és a környező hegyekre.


m. o. fotója

Plage de la Moutte

(plázs dö lá mut)

A Plage de la Moutte Saint Tropez egyik gyönyörű homokos tengerpartja, amely a város központjától délre található. A tengerpart homokja fehér és finom, a víz pedig kristálytiszta, ami nagyon vonzóvá teszi a látogatók számára.

A Plage de la Moutte tengerpartján található napozóágyak és napernyők lehetővé teszik a látogatók számára, hogy kényelmesen pihenjenek és élvezzék a napsütést. A tengerpart közelében található számos bár és étterem, amelyek számos helyi specialitást kínálnak, beleértve a tenger gyümölcseit is.

A tengerpart közelében található parkoló lehetővé teszi a látogatók számára, hogy könnyen parkoljanak, és a tengerpart könnyen megközelíthető a város bármely pontjáról.

A Plage de la Moutte környéke nagyon csendes és békés, így ideális hely a látogatók számára, akik egy kicsit el szeretnének vonulni a város nyüzsgéséből, és élvezni szeretnék a nyugalmat és a csendet.

Plage des Salins

(plázs dé szálen)

A Plage des Salins Saint Tropez egyik gyönyörű tengerpartja, amely a város központjától délre található. A homokos tengerpart és a kristálytiszta víz gyönyörű látványt nyújt a látogatóknak.

A Plage des Salins tengerpartján található napozóágyak és napernyők lehetővé teszik a látogatók számára, hogy kényelmesen pihenjenek és élvezzék a napsütést. A tengerpart közelében található számos bár és étterem, amelyek különféle ételeket és italokat kínálnak, így a látogatók könnyen találnak olyan helyet, amely megfelel az ízlésüknek.

A Plage des Salins közelében található parkoló lehetővé teszi a látogatók számára, hogy könnyen parkoljanak, és a tengerpart könnyen megközelíthető a város bármely pontjáról.

A tengerpart közelében található erdő és tengerparti növényzet oázissá teszik ezt a helyet, így ideális hely azok számára, akik a természetben szeretnének pihenni és elvonulni a város nyüzsgéséből.


g. m. fotója

Óváros

(La Ponche, kiejtés: lá pons)

Saint Tropez óvárosa gyönyörű és varázslatos hely. Az óváros központjában található Place des Lices, ahol az emberek szívesen ülnek az egyik kávézó teraszán és élvezik a hangulatos légkört.

Az óvárosi utcák szűk és kanyargósak, tele vannak kis boltokkal és éttermekkel, amelyek tradicionális francia ételeket kínálnak. Az óváros központjában található a Citadella, amely egy régi várfalakkal körülvett erődítmény, amely csodálatos kilátást nyújt a tengerre.

Az óvárosban található számos templom és kápolna is, amelyek egy része az óváros központjában található. Az egyik ilyen látványosság a Notre-Dame de l'Assomption, amely a város legnagyobb temploma. Az óvárosban található számos művészeti galéria és múzeum is, amelyek bemutatják Saint Tropez művészeti örökségét.

Az óvárosban sétálva a látogatók átélhetik a francia Riviéra varázslatos hangulatát. Az épületek és az utcák hangulatosak, a kis boltok és az éttermek tele vannak élettel, és az emberek jókedvűek és barátságosak. Az óvárosban mindenhol érezni a tradicionális francia életmód és a mediterrán kultúra összhangját.

Régi kikötő

(Vieux port - vjö por)

Saint Tropez régi kikötője (Port de Saint Tropez) egy varázslatos hely, amely tele van történelemmel és élettel. A kikötő északi oldala az Óvárosban található, és ezt a részt nevezik a "Vieux Port" -nak.

A régi kikötőben csodálatos hajók és vitorlások állnak, amelyeket a látogatók megcsodálhatnak. A kikötő közelében található számos bár és étterem, amelyek remek lehetőséget biztosítanak a látogatóknak, hogy megkóstolják a helyi ínyencségeket, és élvezhessék a mediterrán hangulatot.

A régi kikötő mellett található a Citadella, egy régi vár, amely a városra néz. A Citadella meglátogatása során a látogatók kilátást élvezhetnek a tengerre és a kikötőre.

A régi kikötőben megforduló hajók és jachtok különleges hangulatot teremtenek. A kikötő nyüzsgése és a hajók mozgása elképesztő élményt jelent, és mindenki számára ajánlott a látogatása.

Egyéb látnivalók

Place aux Herbes

(plász o zerb)

A Place aux Herbes Saint Tropezben egy szép tér, amely a város központjában található. A tér a régi piactér, és ma is található itt néhány piaci árus, akik friss zöldséget, gyümölcsöt, sajtokat és egyéb helyi termékeket kínálnak.

A tér hangulata nagyon kellemes és barátságos. A környéken található számos kávézó és étterem, amelyek kellemes helyet biztosítanak az emberek számára, hogy pihenjenek, egyenek és ihatnak valami finomat.

A tér környékén számos szép épület és történelmi helyszín található. Az egyik ilyen látványosság a városháza, amely egy impozáns épület, amely az 1800-as években épült. A környéken található még számos kápolna, templom és művészeti galéria is.

A Place aux Herbes a turisták és a helyiek körében is népszerű hely. A tér hangulata és az itt található kávézók, éttermek és piacok kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy megismerjük Saint Tropez kulturális és gasztronómiai örökségét.

Halle aux Poissons (ál o poászon)

(halpiac)

Halle aux Poissons Saint Tropezben egy nagyon szép piac, amely a halak és a tenger gyümölcsei árusítására szakosodott. A piac egy régi épületben található, amelyet a helyiek rendkívül kedvelnek.

A piacot egyébként 1899-ben építették, és a 20. század elején az egyik legfontosabb halpiac volt az egész francia partvidéken. A piac hangulata és az itt árusított halak és tenger gyümölcsei miatt a turisták körében is nagyon népszerű.

A Halle aux Poissonsban számos kis árusító hely található, amelyek különböző tengeri termékeket kínálnak, például friss halat, rákokat, kagylókat, tintahalat és sok másféle halat. A helyi halászok minden reggel friss halat hoznak a piacra, így garantáltan megtalálható itt a legfrissebb és legjobb minőségű hal.

A piac hangulata nagyon autentikus és mediterrán, ami egyedi élményt nyújt a látogatóknak. A környék hangulatos, és tele van kis éttermekkel és kávézókkal, ahol meg lehet kóstolni a helyi specialitásokat, és élvezni a Saint Tropez-i életérzést.

Citadella

A Citadella Saint Tropez legjelentősebb történelmi épülete, amely az óváros fölött magasodik. Az épület a város egyik fő turisztikai látványossága, amelynek megtekintése feltétlenül ajánlott minden látogatónak.

A Citadella eredetileg a 16. században épült, hogy megvédje a várost a tengeri támadásoktól. Az épület impozáns mérete és a tengerre néző kilátása miatt azonban hamarosan egy olyan fontos helyszínné vált, ahol a város különböző eseményeit és ünnepségeit tartották.

A Citadella különlegessége, hogy megőrizte a középkori erődök jellegzetes építészeti jegyeit, ugyanakkor a modern kor igényeinek megfelelően felújították és átalakították. Ma az épület egy múzeum, amely a város történetének legfontosabb pillanatait mutatja be.

Az épület belsejében láthatók a középkori börtönök, az egykori katonai parádékhoz használt tér, valamint számos kiállítás és installáció. Az épület több pontjáról csodálatos kilátás nyílik a városra és a tengerre.

Csendőr múzeum

A Csendőr Múzeum Saint Tropezben egy nagyon érdekes múzeum, amely a francia csendőrség történetével foglalkozik. Az épület egy régi csendőr állomásban található, és magában hordozza a múlt hangulatát és jellegzetességeit.

A múzeumban bemutatott tárgyak között számos fegyver, egyenruha, jármű és más csendőr felszerelés található, amelyeket a múzeum látogatói megcsodálhatnak. Az állandó kiállítás a csendőrség történetét mutatja be a 19. századtól napjainkig.

A múzeumban található egy interaktív kiállítás is, amely lehetőséget nyújt a látogatóknak, hogy virtuális módon vegyenek részt egy csendőrségi bevetésen, így betekintést nyerhetnek a csendőrök mindennapi életébe és feladataiba.

A múzeum rendszeresen szervez különböző rendezvényeket és workshopokat, amelyek lehetőséget nyújtanak a látogatóknak, hogy részletesebben megismerjék a csendőrség munkáját és történetét.

Az épület környéke nagyon hangulatos, és számos más turisztikai látványossággal és étteremmel van tele, így érdemes időt szánni arra, hogy felfedezzük a környéket, miután meglátogattuk a múzeumot.


"St. Tropez-i csendőr" (eredeti cím: "Le gendarme de Saint-Tropez") egy francia vígjáték film, amelyet Jean Girault rendezett és Louis de Funès főszereplésével készült el 1964-ben.

A film cselekménye Saint Tropez-ban játszódik, ahol a város új csendőrparancsnokot kap, aki nagyon szigorú és határozott. Az új parancsnok nehéz helyzetbe kerül, amikor kiderül, hogy a helyi lakosok különböző módon próbálják kijátszani a csendőrséget, és egyre furcsább helyzetekbe kerülnek.

A "St. Tropez-i csendőr" egy nagyon vicces és szórakoztató film, amely a francia vígjáték hagyományait követi. Louis de Funès remek alakítást nyújt a csendőrparancsnok szerepében, és az egész film tele van poénokkal és vicces helyzetekkel.

A film hatalmas sikert aratott Franciaországban és számos más országban is, és a mai napig a francia filmek egyik klasszikus vígjátéka. A "St. Tropez-i csendőr" nagy hatással volt a francia kultúrára, és a Saint Tropez-i csendőrség azóta is népszerű turisztikai látványosság a városban.


Place des Lices

(plász dé lisz)

A Place des Lices Saint Tropezben található, és egy nagyon szép közterület a városban. A teret fákkal, virágokkal és padokkal díszítették, és a város közepén található.

A Place des Lices híres piacterület, ahol minden kedden és szombaton nagy piacot rendeznek. A piacon mindenféle árut lehet vásárolni, beleértve a friss gyümölcsöket, zöldségeket, halakat és a helyi kézműves termékeket is.

A Place des Lices-en található egyéb érdekes helyek közé tartozik a kávézók, a bárok, az éttermek és a szórakozóhelyek, amelyek népszerűek a helyiek és a turisták körében is.

A tér közelében található a Saint Tropez-i kikötő és a város számos más nevezetessége is, így érdemes időt szánni arra, hogy felfedezzük a környéket.

Lepke múzeum (Maison des Papillons)

A Maison des Papillons, azaz a Lepkemúzeum, egy nagyon érdekes múzeum Saint Tropezben, amely a lepkék és más rovarok világát mutatja be.

A múzeum gyűjteménye több mint 35 000 lepkét és rovart tartalmaz, amelyeket a világ minden tájáról gyűjtöttek össze. A kiállítások számos lepkefajtát és rovarfajtát mutatnak be, a legnagyobb és legkülönlegesebb példányoktól a legkisebb és legelőkelőbb fajtákig.

A múzeumban bemutatják a lepkék életmódját és szokásait is, valamint azt, hogyan alkalmazzák az emberi életre. A látogatók élő lepkéket is láthatnak, és betekintést nyerhetnek a lepke tenyésztés folyamatába is.

A Maison des Papillons egy nagyon szép és érdekes múzeum, amely kiváló lehetőséget kínál arra, hogy mélyebben megismerjük a lepkék és más rovarok világát. Ha szereted a természetet és a biológiát, akkor mindenképpen érdemes ellátogatni erre a múzeumra Saint Tropezban

Programlehetőségek

Közeli látnivalók

Sentier du Littoral

(szantijé dü litorál)

a Sentier du Littoral St. Tropez-hez közel található. Saint-Tropez a francia Riviéra egyik legismertebb tengerparti üdülőhelye, és az útvonal a város közelében halad el. Az útvonalat többféle módon is lehet elérni, például gyalogosan, kerékpárral vagy hajóval. A Sentier du Littoral a part mentén halad, és lenyűgöző kilátást nyújt a tengerre, a sziklás partokra és a környező tájra. Ha szeretne egy kellemes sétát tenni a tengerparton, és élvezni a Saint-Tropez körüli táj szépségét, akkor a Sentier du Littoral egy remek választás lehet.

Ramatuelle falu

(rámátüell)

Ramatuelle egy festői falu Franciaországban, amely Saint-Tropez-tól délre, a Riviéra egyik legszebb részén található. A falu középkori hangulatot árasztó szűk utcái, kőházai és lenyűgöző kilátása a tengerre teszik egyedivé.

Ramatuelle számos nevezetességgel rendelkezik, köztük a Notre-Dame de l'Assomption templommal, amely az 1600-as években épült és gazdag barokk díszítéssel rendelkezik. A faluban található az 1400-as években épült kastély, a Château de Volterra is, amely korábban a Habsburg család birtokában volt.

Ramatuelle szintén ismert a tengerpartjairól és a környező szőlőültetvényekről. A falutól nem messze találhatók olyan gyönyörű strandok, mint a Plage de Pampelonne és a Plage de l'Escalet. A környék szőlőskertjei közül kiemelkedik a Château Minuty, amely a világhírű Côtes de Provence borairól ismert.

A falu évente megrendezi a Ramatuelle Fesztivált, amely a színház és az előadóművészet ünnepe, és számos koncertet, színdarabot és más előadásokat kínál.

Ramatuelle a környék egyik legbájosabb és legromantikusabb faluja, és tökéletes helyszín lehet egy nyugodt, idilli kiránduláshoz a francia Riviérán.

Massif des Maures

(másszif dé mor)

Massif des Maures a dél-franciaországi Var megyében található, és egy jellegzetes hegyvidéki terület a Provence-Alpes-Côte d'Azur régióban. A hegyvidék észak-déli irányban húzódik, a tengerparttól a belső területekig, és gazdag növény- és állatvilággal rendelkezik.

A Massif des Maures a látogatóknak számos túrázási és kirándulási lehetőséget kínál, ahol a természetet és a tájat élvezhetik. A terület különösen kedvelt a hegymászók, túrázók és vadászok körében.

A hegyvidék nagyon változatos növényzetének köszönhetően, a Massif des Maures nagyon vonzó a botanikusok és az érdeklődők számára is. A területen található rengeteg növényfaj, köztük például tölgyfák, fenyők és egyéb mediterrán cserjék.

A Massif des Maures környéke számos kis falut is magában foglal, amelyek hagyományos provence-i építészeti stílusban készültek, és egyedi hangulatot árasztanak.

Grimaud falu&Port-Grimaud

(grimo - por grimo)

Grimaud egy varázslatos középkori falu, mely Franciaország déli részén, a Var megyében található. A falu kanyargó, macskaköves utcái és kőházai a Provence-i építészeti stílus jellemzőit viselik magukon, és csodálatos panorámát nyújtanak a környező vidékre. A középkori falu számos látványossággal és érdekességgel büszkélkedhet, köztük a Szent Mihály templom, a kastély és a falu piacterén található szökőkút.

Port-Grimaud egy szintén varázslatos település, amely Grimaud közelében helyezkedik el. A település egy csatorna város, amelyet az 1960-as években építettek, és amely a Provence-i építészeti stílust modern technológiával ötvözi. A város csatornái és a hozzájuk kapcsolódó kikötők tele vannak hajókkal és jachtklubokkal, így ideális helyszín a hajósok és a vitorlázók számára. A településen találhatóak kávézók, éttermek, üzletek és szállodák is, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő szórakozási lehetőséget.

Mind Grimaud, mind Port-Grimaud csodálatos helyek, amelyek csábítóan várják a látogatókat, akik szeretnék felfedezni a Provence csodálatos vidékeit. A két település gyönyörű tájai, egyedi építészeti stílusa és gazdag történelme mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egy felejthetetlen utazási élményben legyen része az ide látogatóknak.

La Garde-Freinet

(lá gárd frené)

La Garde-Freinet egy kis varázslatos falu Franciaország déli részén, a Var megyében található. A falu szépsége azonban nem csak az idilli környezetben rejlik, hanem az egyedülálló kulturális örökségben is, amelyeket magában foglal. A falu nagy része autómentes, így a látogatók a sétálóutcákon és a kis terek között barangolva élvezhetik az idilli falusi élet varázsát.

La Garde-Freinet jellegzetessége a középkori építészeti stílusú házak és az erődítmények, amelyeket a falu egykori történelmi jelentősége miatt építettek. A falu központjában található a XV. században épült templom, amely a falu szellemi központja volt. A településen emellett számos művészeti és kézműves galéria is található, amelyekben a helyi művészek alkotásait lehet megtekinteni.

La Garde-Freinet környéke kiváló lehetőségeket kínál a kirándulás és a túrázás szerelmeseinek is. A Saint-Clément-les-Baleines-túraútvonal, amely az erdőn át vezet, csodálatos kilátást nyújt a környékre és a tengerre.

Érdekességek

A név eredete: A "Tropez" név az ókori görög "Strofades" szigetek nevéből ered, amelyek a szigetvilágban találhatóak. A "St." előtagot a településre történő látogatására érkező, hajótörést szenvedett szent torpes püspökről kapta.

Az első halászfalu: St. Tropez eredetileg egy kis halászfalu volt, de az 1950-es években a helyet a gazdag és híres turisták kedvelt célpontjává tették, és azóta is népszerű turisztikai célpont maradt.

Az Armani bikinis: St. Tropez az egyik legismertebb nyaralóhely a világon, és itt található az Armani bikinis boltja is. Az Armani bikinik igazán exkluzívak, és az áruk is elég magas.

A híres nyári fesztivál: A St. Tropez-i nyári fesztivál a legnagyobb és legismertebb fesztivál a Francia Riviérán, ahol a gazdag és híres emberek találkoznak, és számos exkluzív eseményen vehetnek részt.

Az autós forgalom korlátozása: St. Tropez belvárosában az autók forgalmát korlátozzák a nyári időszakban, így a látogatóknak ajánlott a gyalogos séták és a bringázás.

A legendás Brigitte Bardot: Az 1950-es években Brigitte Bardot színésznő St. Tropez-ben forgatta az egyik filmjét, és azóta a település elválaszthatatlan részét képezi az ikonikus szépségének és szabad életvitelének története.

Olvasmányos linkek

,, A települést, Maupassant „tengerparti gyöngykagylónak” nevezte, de a „Riviéra csillogó ékkövének” is titulálják.

A tengerbe nyúló városka névadója egyébként egy ókori legionárius, Tropez hadnagy volt, akit Néró állítólag azért fejeztetett le, mert a tiszt nem átallott áttérni a keresztény hitre. A lefejezett katona holttestét egy kutya meg egy kakas társaságában egy bárkába helyezték, majd a tengerbe lökték. A hóhérok reménye szerint a két állatnak az út során el kellett volna pusztítania a holttestet, de az állatok végül is nem nyúltak hozzá. Athenopolis lakói találták meg a bárkát, s benne a halott tisztet, akit később szentté avatták, ettől kezdve lett a halászfalu neve Saint Tropez.

Az egykor apró halászfalu már a 20. század eleje óta zsúfolt üdülőhellyé fejlődött, és számos luxusjacht horgonyoz a kikötőjében. A világ egyik legszebb strandjával büszkélkedhető Saint-Tropez, a hírességek és a luxusvillák világa.

A település Brigitte Bardot házvásárlása folytán az 1960-as években lett az egyik legfelkapottabb európai nyaralóhely, de ki ne emlékezne a St Tropezi csendőrre, a Louis De Funes alakította „Lütyő” felügyelőre.

A magas árak sokakat visszariasztanak,(egy sör 8 euró) de azért érdemes legalább egy kis időre ellátogatnunk ide, hogy egy kicsit magunkba szívjuk és megízlelhessük az igazi, semmihez sem hasonlítható mediterrán hangulatot. (2013)" forrás

Fotóegyveleg

jachtok - f.v. fotója

zs. n. fotója


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon