ÚTIKRITIKA.HU / La Rochelle

La Rochelle

La Rochelle-ről dióhéjban| Tetszett&Nem tetszett| Vélemények| Odajutás| Szállásválasztás| Helyi közlekedés| Étkezés| Vásárlás| Szórakozás| Közbiztonság| Egyéb hasznos információk|Óváros|Régi kikötő|Protestáns Örökségi Helyszínek| Más látnivalók| Közeli látnivalók| Olvasmányos linkek| Fotóegyveleg

sz. k. fotója

A tartalom felépítése előkészületben van. 

La Rochelle-ről dióhéjban

francia kiejtés: lá rosell (persze raccsolva)

Lakosság (2023-ban): 74,100

La Rochelle az egyik legszebb francia kikötőváros, ami a Vizcayai-öbölben, Franciaország nyugati partján található.

sz. k. fotója

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. La Rochelle közlekedése példásan környezetbarát. A belváros jelentős hányada mentes az autóforgalomtól. h.

Nem tetszett

Vélemények

Ma La Rochelle-t "La ville blanche"-ként vagy Fehér Városként ismerik, mert a napfényben ragyogó mészkőhomlokzatai fényesen csillognak. A város jól megőrzött, macskaköves utcáival és bástyáival, amelyeken sétálgatni és a tengerre nyíló kilátásban gyönyörködni lehet. A szűk, kanyargós utcákon belül butikok, éttermek és bájos részletek sokasága található, beleértve a félfából épült házakat és a kísérteties vízköpőket. forrás

Odajutás

La Rochelle azon kevés francia nagyváros egyike, ahová közvetlen nem vezetautópálya. Mindazonáltal Párizsból vagy Bordeaux-ból elég gyorsan el lehet oda jutni.

Szállásválasztás

Helyi közlekedés

A város történelmi központjának meglátogatásához mindenképpen érdemes leparkolni az autónkat a centrum szélén található parkolók egyikében. Onnan könnyen lehet besétálni a központba.

A központ utcái meglehetősen keskenyek, s ott autózni nem könnyű.

Étkezés

La Rochelle étkezési különlegessége a tenger gyümölcsei, és a Vieux Port (régi kikötő) környékén számos kiváló étteremben érdemes ilyet enni, pl.  a "Charantais" kagylót krémes fehérboros és hagymás szószban. Szokványosabb étkezéshez az "A Cote de Chez Fred" különféle helyi specialitásokat kínál kényelmes környezetben.

Alternatív megoldásként a pénztárcabarát utazók számára egyes helyiek azt javasolják, hogy próbáljunk ki szendvicseket vagy kebabot a "Le Rif" étteremben a "Rue St Nicolas"-n, nem nagyon messze az "A Coté de Chez Fred"-től. Különlegességeik: például a Royal Rif és a Royal Fajitas.

Vásárlás

La Rochelle-ben a városközpontban minden reggel nyitva tartó, 19. századi fedett piac mellett 14 heti piac is működik. Ezek remek helyek a helyi specialitások megkóstolására, és aki szeret főzni, azt inspirálni fogja a termékek és a magával ragadó fűszerek választéka. forrás

sz. k. fotója

Szórakozás

sz. k. fotója

Közbiztonság

La Rochelle közbiztonsági helyzete francia viszonylatban elég jó. Nagyon ritka, hogy turista bűneset elszenvedőjévé váljon. Lopások azért előfordulnak a turista nevezetességek tájékán.

Az autónk ülésein ne hagyjunk értékeket. Ha utcai pénzautomatából veszünk ki készpénzt, akkor nézzünk körül, hogy nincss-e túl közel leselkedő alak.

Egyéb hasznos információk

1. Tourinform: Office de Tourisme de La Rochelle, quai Georges Simenon - Le Gabut 17025 LA ROCHELLE

Óváros

(Vieille Ville)

Ez La Rochelle legrégebbi és legfestőibb része, amit védelmi tornyok uralnak. A rakpart a kikötőtől 200 méterrel beljebb nyúlik a Maubec-csatorna mentén. A legtöbb épület évszázados és nagyon jól karbantartott. A szűk utcák és a halvány színű kőépületek miatt La Rochelle inkább hajaz Franciaország Midi nevű régiójára, mint az óceánparti városokra.

sz. k. fotói

Régi kikötő

(Vieux Port)

sz. k. fotói

Protestáns Örökségi Helyszínek

A reneszánsz idején La Rochelle protestáns enklávé volt, ahol a kálvinistákkal és a katolikusokkal szemben kevés tolerancia volt tapasztalható. Ez a hatalmi játszma azt eredményezte, hogy 1552-ben két kálvinista "eretneket" máglyán égettek el, 1562-ben pedig tizenhárom katolikus papot gyilkoltak meg. forrás

Más látnivalók

La Rochelle Aquarium

Természettörténeti Múzeum

(Musée d'Histoire Naturelle)

Szépművészeti Múzeum

(Musée des Beaux-Arts)

Tengerészeti Múzeum

(Musée Maritime)

Az Újvilág Múzeuma

(Musée du Nouveau Monde)

Szent Lajos katedrális

(Cathédrale Saint-Louis)

Közeli látnivalók

L’île de Ré (sziget)

Olvasmányos linkek

sz. k. fotója

Fotóegyveleg

sz. k. fotói


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon