ÚTIKRITIKA.HU / Rhone-Alpes régió / Annecy


hirdetes

útikritikák


Rhone-Alpes régió / Annecy

Annecy dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények | Odajutás | Hasznos információk |Étkezés| Vásárlás| Óváros | Chateau d’Annecy | Lac d’Annecy | Egyéb látnivalók | Közeli kirándulóhelyek | Érdekességek | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

.

Kriszta fotója

Annecy dióhéjban

(Kiejtés: ánszi)

Tóparti és egyben alpesi kisváros Franciaország délkeleti részén, a svájci határ közelében. A Lac d'Annecy (lák dánszi)14 kilométer hosszú parttal rendelkező, szép tó (a 3. legnagyobb tó Franciaországban). Olyan csodás a kisváros,  mintha egy mesekönyv illusztrációja lenne.

 • Kb. 53 ezres a lakossága.

Annecy városában sok kis csatorna húzódik, amelyek a középkori városrészben vannak. Ezek a csatornák adnak egy egyedi hangulatot a városnak, és emlékeztetnek a velencei csatornákra.Az óvárosi terület szűk utcái és macskakövei egyedi hangulatot teremtenek a városnak.

Kriszta fotója

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

 1. A jó hosszú és kellemes kerékpáruton bicajozni, egészen ki a városból
 2. A meseszép óváros a Velence-szerű, meglepőn tiszta vizű csatornákkal
 3. Vizibiciklizni a tóban, aminek a vize hihetetlenül tiszta
 4. A 12. századi Palais d'Ile, egy néhai börtön, ami inkább palotának néz ki
 5. A neo-klasszikus Notre Dame de Liesse templomban meglepetésre gótikus üvegablakok
 6. Cuki butikok
 7. A hegyről (Mont Veyrier) lenézni a tóra
 8. A kastély (Château d’Annecy) parádésan szép
 9. Életem legemlékezetesebb piaci élménye!! Nem állandó piacról van szó, hanem, amikor az óváros csaknem valamennyi utcájában kirakodnak az őstermelők. Nagyon érdemes megtudni, hogy az ilyen piacnap mikor van. (Ezt pont elfelejtettem, de minden más ott lebeg győnyörként az emlékezetemben.) Elképesztő!!! 

Nem tetszett

 1. A költségvetésünk nem engedte meg, hogy a több helyi Michelin-csillagos étterem valamelyikébe betérjünk (az ablakon keresztül azért belestünk)
 2. Baromi nehéz parkolóhelyet találni és amit találtunk az elképesztően drága volt

Vélemények

"Annecy alapvetően egy picike város, egy nap alatt is bőven bejárható sétálva is, ezért nincs ezerféle látnivaló, de én úgy éreztem, még napokat el tudtam volna tölteni itt, csak úgy komótosan lődörögve, olyan csodás hangulatú kis szeglete ez a világnak. Az egyik leghangulatosabb rész természetesen az óváros, a gyönyörű épületekkel, kis csatornákkal (az Alpok Velencéjének is szokás nevezni Annecyt), cuki és pazar francia éttermekkel, hétvégenként pedig meg kirakodóvásárra is lehet számítani, ahol mindenféle extra kincsekre lehet bukkanni. " forrás


Kriszta fotója


,, Ez egy mesevároska. Annecy alapvetően egy picike város, egy nap alatt is bőven bejárható sétálva is, ezért nincs ezerféle látnivaló, de én úgy éreztem, még napokat el tudtam volna tölteni itt, csak úgy komótosan lődörögve, olyan csodás hangulatú kis szeglete ez a világnak 🙂

Lac d’Annecy: Első körben csak sétálj le a tó partjához, ez a legcsodásabb rész, és már az oda vezető út is annyira hangulatos, a kis macskaköves utcákon. A hegyek a háttérben és a kristálytiszta víz és a szépen gondozott park a tó partján, itt már önmagában órákat el lehetne tölteni és csak relaxálni és flesselni hogy úristen de szép, de ha kicsit aktívabb programra vágysz, akkor csónakot is lehet bérelni és beevezni a tó közepére.

Bicikli bérlés: ha valami aktívabb tevékenységre vágysz, akkor olcsón lehet biciklit bérelni és így felfedezni a tó környékét, egy szép napsütéses délutánon elsőosztályú progi.

Óváros: Az egyik leghangulatosabb rész természetesen az óváros, a gyönyörű épületekkel, kis csatornákkal (az Alpok Velencéjének is szokás nevezni Annecyt), cuki és pazar francia éttermekkel, hétvégenként pedig meg kirakodóvásárra is lehet számítani, ahol mindenféle extra kincsekre lehet bukkanni.

Chateau d’Annecy: Fel lehet mászni ehhez a 14. századi kastélyhoz is a dombtetőn, ha van egy kis időd és egy csodálatos kilátásra utazol." forrás

Kriszta fotója

Odajutás

Genftől 45 percre van autóval.

Hasznos információk

1. A vizibicikli legrövidebb időre is 17 euró. A motorcsónak fél órára 37 euró, egy órára 60 euró.

Étkezés

Kriszta fotója

Az málnás krémes ott balra, az életem legfinomabb millefeuille-je - Kriszta (Annecy)

Kriszta fotója

Vásárlás

Szombatonként régiségvásárt tartanak az óvárosban a Rue Ste Claire-en. Ugyanott vasárna gusztusos zöldség-gyümölcs piac.

Óváros

(La Vieille Ville)

Kriszta fotói

Chateau d’Annecy

Az épület eredetileg a középkori városfal részeként épült, majd a 16. században átalakították báró de Saint-Félix kastélyává.

Az Annecy-i kastély történelmi és kulturális értéke miatt ma múzeumként működik. Az épületen belül található kiállítások bemutatják a kastély építését, az itt élő nemesi családok történetét, valamint a régió történelmét.

A múzeum állandó kiállításainak közé tartozik a Savoyai hercegség történetét bemutató kiállítás, amely az épület földszintjén található. Az emeleten található kiállítások a régió kulturális és művészeti örökségére fókuszálnak, ide tartoznak a helyi népművészeti hagyományok, a szecessziós mozgalom és az Alpokban található zarándokhelyek történetei.

Az épület előtti teraszról csodálatos kilátás nyílik Annecy városára és a környező hegyekre. Az Annecy-i kastély egyedülálló történelmi jelentőségének és kulturális értékének köszönhetően az egyik leglátogatottabb múzeum Franciaországban.

Lac d’Annecy

Az Annecy-tó (Lac d'Annecy) az Alpok egyik legszebb tava, és egy népszerű turisztikai célpont Franciaországban. A tó a Haute-Savoie régióban található, és körülbelül 14,6 km² területű.

Az Annecy-tó körül körülbelül 42 kilométeres hosszú sétány található, amely kiváló lehetőséget biztosít a tó körüli táj felfedezésére. A sétány jórészt sík terepen halad, és teljes egészében járható gyalogosok, kerékpárosok és kerekes székes felhasználók számára.

A tó körüli sétány mentén számos csodálatos kilátópont található, ahonnan lenyűgöző panoráma tárul elénk a tóra és a környező hegyekre. Emellett számos strand, kávézó, étterem és bolt is található a tó körül, amelyek széles kínálatot kínálnak a látogatók számára.

Kriszta fotója

"Első körben csak sétálj le a tó partjához, ez a legcsodásabb rész, és már az oda vezető út is annyira hangulatos, a kis macskaköves utcákon. A hegyek a háttérben és a kristálytiszta víz és a szépen gondozott park a tó partján, itt már önmagában órákat el lehetne tölteni és csak relaxálni és flesselni hogy úristen de szép, de ha kicsit aktívabb programra vágysz, akkor csónakot is lehet bérelni és beevezni a tó közepére." forrás

Egyéb látnivalók

Pont des Amours

A Pont des Amours egy híres látnivaló Annecy városában. Ez a híd egy kis félszigetet köt össze a tóparttal, és kiváló kilátást nyújt az Annecy-tóra és a környező hegyekre.

A híd eredeti építése 1907-re nyúlik vissza, és a neve jelentése "Szerelmek hídja". Az elnevezés a híd romantikus légkörét és a látogatók által megosztott boldog pillanatokat tükrözi.

Az eredeti híd 1944-ben a második világháborúban a német csapatok által felrobbantották, majd később újjáépítették. A híd mai formájában egy fa feljáróval és egy kovácsoltvas korláttal rendelkezik, amelyen a látogatók kilátásban gyönyörködhetnek.

A híd a környéken található számos turisztikai látványosság között van, és Annecy történelmi óvárosa és a tóparti sétányok csak rövid sétára vannak tőle. Az Annecy-tó körüli séta során érdemes időt szánni a hídra, hogy élvezni lehessen a csodálatos panorámát.

Basilique de la Visitation

A Bazilika a Visitation Notre-Dame du Salut, azaz a Szűzanya Látogatásának Bazilikája, Annecy egyik legjelentősebb vallási épülete. A bazilika a francia Alpokban található, Annecy városában, mely az egyik leglátogatottabb turisztikai helyszín az országban.

Az épület a 20. század elején készült el, és a látogatási bazilika stílusában épült. Az épület homlokzata egyedülálló, a belsejében pedig festmények, szobrok és díszítőelemek díszítik. A bazilika központi része a főoltár, ahol a Szűzanya szobra található, mely az egyik legnagyobb az országban.

A bazilika alatt található egy kápolna is, ahol a látogatók imádkozhatnak és elcsendesedhetnek. A bazilika környékén található egy kert is, mely egy gyönyörű kilátást nyújt az Annecy-tóra és a környező hegyekre.

A bazilika a francia történelem és kultúra fontos része, és évente sok zarándok látogatja. Az épület számos kulturális és vallási eseménynek is helyszínéül szolgál, és az ide látogatók számára egyedülálló lehetőséget nyújt a francia vallási építészet és művészet megismerésére.

Chateau de Montrottier

A Montrottier-kastély egy középkori kastély, mely Annecy-tól kb. 20 perces autóútra található, a francia Alpokban. A kastély eredete a 13. századra nyúlik vissza, amikor a grófok egy erődítményt építettek a térségben, a területet később a francia király vásárolta meg.

A Montrottier-kastély a 19. században került átépítésre, és a mai napig megtartotta a középkori kastélyok hangulatát. A kastélyban számos antik bútor és műalkotás található, melyeket az elmúlt évszázadok során gyűjtöttek össze.

A látogatók megtekinthetik a kastély 28 szobáját, melyek mindegyike egyedi berendezéssel és díszítéssel rendelkezik. A kastély parkja is gyönyörű, itt számos virág és növény található, valamint szobrok és vízi elemek is díszítik.

A Montrottier-kastély egyedülálló lehetőséget nyújt a látogatóknak a középkori kastélyok és az antik műalkotások megismerésére. A kastély környéke számos turisztikai látványosságot kínál, többek között az Annecy-tavat, mely csodálatos kilátást nyújt a környező hegyekre.

Le Paquier

Le Paquier egy nagy, központi park Annecyben, Franciaországban. A park a város közepén található, és nagyon közkedvelt a helyiek és a turisták körében is.

A park nagy, zöld terület, amely egy tó partján helyezkedik el. Az itt található területen lehetőség van piknikezni, sétálni, futni, kerékpározni vagy csak ülni és élvezni a természet szépségét. A tó partján pedig különböző tevékenységekkel lehet eltölteni az időt, mint például csónakázni, kajakozni, vízisízni, vagy csak egy hosszú sétát tenni a part mentén.

A parkban különféle eseményeket is rendeznek, például koncerteket, fesztiválokat és sporteseményeket. A park mellett találhatóak kávézók, éttermek és boltok is, így az ide látogatóknak bőséges lehetősége van arra, hogy kényelmesen eltöltsék az időt a parkban.

A Le Paquier park egy nagyon szép és kellemes hely Annecyben, amely ideális a természet szerelmeseinek, és mindenki számára ajánlott, aki egy kicsit el szeretne vonulni a városi forgatagtól.

Közeli kirándulóhelyek

Chamonix-Mont-Blanc: A világhírű Alpokban található Chamonix-Mont-Blanc egy gyönyörű hegyi település, amely kiváló lehetőséget nyújt síelésre, snowboardozásra, túrázásra és hegymászásra. A településnek számos különféle üzlete, étterme és kávézója is van, amelyekben kipróbálhatja a helyi ételeket és italokat.

Aix-les-Bains: Aix-les-Bains egy másik gyönyörű város a közeli Savoy régióban, amely egy híres üdülőhely. A településnek számos szép parkja, múzeuma és kulturális látnivalója van, valamint híres gyógyfürdői, amelyek kiváló lehetőséget nyújtanak a relaxálásra és a feltöltődésre.

Genf: A Genfi-tó partján található Genf városa mindössze 45 percre van Annecy-től. A város kínál nevezetességeket, mint a Jet d'Eau, a Világóra és a híres Reformation Wall, valamint sok kulturális és művészeti programlehetőséget. Geneva elegáns éttermekkel, bárokkal és kávézókkal is rendelkezik, amelyek kiváló lehetőséget nyújtanak a helyi ételek és italok kipróbálására.

La Clusaz: A La Clusaz település egy gyönyörű hegyi üdülőhely, amely kiváló lehetőséget nyújt síelésre és snowboardozásra. A településnek számos különféle üzlete, étterme és kávézója van, valamint gyönyörű kilátásokkal és számos kulturális és sporteseménnyel is szolgálja az érdeklődőket.

Érdekességek

Jön!

Kriszta fotója

Olvasmányos linkek

Kriszta fotója

Fotóegyveleg

Kriszta fotói

Méhész Zsuzsi fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon