ÚTIKRITIKA.HU / Franciaország


hirdetes

útikritikák


Franciaország

Repülőjegy | Szállásválasztás | Úti okmányok | Vám | Fotóegyveleg

Repülőjegy, repülés

Budapestről első sorban Párizsba repülnek a Franciaországba vágyók.

De a fapadosoknak hála népszerűek lettek ezek a célpontok még: Nizza, Marseille,Lyon és Bordeaux. Két célpont között pedig népszerű közlekedési eszköz a vonat vagy a távolsági busz.

Charles de Gaulle repülőtér, Párizs

Szállásválasztás

Franciaországban a szállás általában nem olcsó, Párizsban még annál is drágább. És főszezonban, ami az összes iskolai szünetet jelöli, sajnos még drágább. A párizsi szállásokról a Párizzsal foglalkozó fejezetben részletesen írunk.

Úti okmányok

Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy érvényes személyi igazolvánnyal, vízum nélkül utazhatnak Franciaországba. Vízum felvételére a 90 napnál hosszabb idejű tartózkodások esetén sincs szükség. A francia hatóságok ugyanakkor a belépéskor és a tartózkodás során bármikor ellenőrizhetik, hogy a beutazó vagy már az országban tartózkodó magyar állampolgár rendelkezik-e a tartózkodás anyagi fedezetével, lakhatási, pénzügyi és egyéb tárgyi feltételeivel. Az ellenőrzéskor a francia határőrizeti és idegenrendészeti hatóság a 47,80 euró/fő/nap összeget tekinti irányadónak. Az összeg igazolására a nemzetközi pénzügyi forgalomban elfogadott bankkártya, hitelkártya, utazási csekk, átváltható konvertibilis valuta, vagy a szállás és az ellátás fedezetét magában foglaló meghívó levél is elfogadható.

Vám

Tekintettel arra, hogy Franciaország az egységes európai vámterület része, a vonatkozó vámszabályok megegyeznek a többi uniós tagállamban alkalmazottakkal, s ennek részleteiről tanácsos tájékozódni a hazai Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága internetes és telefonos „Váminformáció” szolgálatánál.

Fotóegyveleg

A település bizalomgerjesztő neve magyarul: Szorongás

Tilos ellopni a táblákat

Ez nem a berlini fal, de ez is le fog omlani

Marseille - R. Gyuri fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon