Horus Paradise*****

Török riviéra - Side - Horus Paradise Luxury Resort&Club*****

Lényeg:

Jó hotel a strandoláshoz és lustálkodáshoz. A tisztaság teljesen rendben van. A szobák tágasak, tiszták, minden szükségessel felszereltek, az 5 csillagos kategóriának megfelelve. A csúszdák miatt a gyermekes családoknak jellemzően bejön ez a hotel.


Hol?

Jól néz ki a környék a promenáddal. Side 2 kilométerre van, sokan elgyalogolnak oda. Busszal 1 euróért. Szombaton Sidében bazár van, s az legfeljebb 15 perc gyalog a hotelből.

Kb. egyórás a reptéri transzfer.

Strand:

Szép, jó széles és hosszú a homokos strand. A napozóágyak kissé le vannak strapálva.


Milyen?

Pompázatos a kinézete, tele az ókori Egyiptomra való utalással (végtére is a hotel nevében benne van Hórusz isten). A légkör kellemes, harmonikus. Minden példásan gondozott, nagy a területe. A főépület felöl a tengeri kilátás lenyűgöző. Szépen gondozott a kert.

Átlagon felül nagy a csúszdaparkja.

Van fűtött medencéje is.

A vendégek nagy többsége (legalább a 80%) orosz. Kérjük a hotelt választó magyar vendégeket, hogy ne kövessék az oroszok mintáját abban, ahogy pazarlóan vételeznek a pultokról étkeket, azaz jó sok ennivalót végül a tányérjaikon hagynak.


Szobák:

Gyönyörűek, új állapotúak a szobák. A fürdőszobákban van kád és zuhanyozó is.

Talán a főépületi szobák kevésbé jó minőségűek, mint a többiek.

A beach szobába max 2 fő, csak standard típus van. Pótágyakat sehova se tesznek be, maximum babaágyat.
A családi szobába 1 fürdő van, connecting szoba. A standardba max 3 fő. Az erkélyeken nincsen szárító.
A wc és a fürdőszoba külön van.


Szolgáltatások:

Van egy olyan applikációja a hotelnek, amivel lehet követni az animációs programokat, és meg lehet rajta rendelni a takarítást is.
A wifi 3 dollár/nap vagy 15 dollár/hét (jól működik). A vendégek többsége orosz, akik többnyire dollárt hoznak s ezért a legtöbb mindent a hotel eleve dollárban ad meg.

A medencénél sokféle aktivitást szerveznek. Jók az esti szórakoztató programok.

Ellátás:

A főétteremben az étkeztetés nagyüzemi jellegű.

A 4 a la carte étterem közül a mexikói biztos jó.


2019. június 3.

Itt lehet foglalni ezt a hotelt - Vista-ajánlat


-------------------------------------------------------------------------------

2017-es vélemény:

Lényeg:

A Side-i 5 csillagos hotelek között valamivel az átlag alatt lehet. Leginkább a szervezettségben akadnak defektek. Az ellátás elfogadható, de semmi különös. Az orosz gyerekek csatakiáltásai miatt a nyugalmas nyaralásra vágyóknak annyi.  

Hol?

Elég szép az elhelyezkedése. Side óvárosának közelsége előnyös. 20 perces sétával ott lehetünk. Esténként kellemes sétálni az ottani promenádon.

Strand:

Szuper a finomhomokos strand a lassan mélyülő vízzel.

Milyen?

Késő délelőtt után már reménytelen szabad napozóágyhoz jutni. Csomó üres ágy törölközővel lefoglalva órákon keresztül.

Annyira sok az orosz, hogy a hangosbeszélőn szinte mindent oroszul közölnek. Gáváris pá ruszki? Oroszok nélkül egész jó lenne ez a hotel. Velük sem rossz, de nem is kifejezetten jó.

Szobák:

A főépületi, tengerre néző szobák tágasak. A takarítás nem igazán alapos. A szobák hangszigetelése nem erős. A tévékészülék kicsi.

Szolgáltatások:

A személyzet a törökön kívül inkább oroszul tud.

Ellátás:

A választék kissé monoton.

Az orosz vendégek a svédasztalos pultokat gyorsan letarolják, szétbontják a rendkívüli mohóságukkal. Pedig felehetően nem egyesesen egy szibáriai munkatáborból jöttek ide.  

A török gasztronómiai est élmény. A desszert választék monumentális. Jó, hogy mindig vannak friss gyümölcsök (alma és dinnye, másféle nem nagyon).

2017. június


 Ádám véleménye (2017. június)


"Vegyesek róla a vélemények. Én hajlok a pozitív felé. A hotelt az egyiptomi mitológia ihlette. Nagyon rideg stílusban ihlette meg csak, rengeteg az üres (és nagy belmagasságú) tér benne. Az egyiptomi stílus a közös terekben elérhető csak amúgy, a szobákban már ez nincs meg. A fogadótérben a legjobban kidolgozott az a motívum világ, majd ahogy egyre jobban haladunk szobánk felén, el is vesznek a részletek.

A Spice vagy Granada esetében például az alap stílus a szobákban is tetten érhető. Az Amfiteátrumnál nagyon igyekeztek: görög és egyiptomi stílus keveredik, a hozzá nem értőket meg lehet venni vele.

A hotelnak több melléképülete és villa épülete van, ahol elég vegyesek voltak a benyomásaim. Egy-egy ilyen melléképület egy középiskolai/ egyetemi folyosó szintjén volt a közös tér.

Feltűnően sok volt az orosz!

A hotel mellett szól fekvése: pár lépéssel bármi elérhető Sidében, igazán a forgatagban lehet itt nyaralni. Az 5* szint csak hajszállal, de nincs meg! Ennek ellenére korrekt tájékoztatás mellett nem várnék innen panaszos utasokat, árához képest korrektnek mondanám."

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon