ÚTIKRITIKA.HU / Kréta - Kokkini Hani


hirdetes

útikritikák


Kréta - Kokkini Hani

Kokkini Hani bevezető|Tetszett&Nem tetszett| Vélemények |Odajutás| Szállásválasztás| Étkezés|Vásárlás| Strandok| Programlehetőségek| Fotóegyveleg

b. a. fotója

Kokkini Hani bevezető

A Krétai Kokkini Hani üdülőhely és település Kréta északi partvidéken helyezkedik el, és könnyen megközelíthető a sziget fővárosából, Heraklionból.

Kokkini Hani kb. 13 kilométerre Heraklion városközpontjától, ahol a nemzetközi repülőtér is itt található.

Közelsége Heraklionhoz lehetővé teszi könnyű hozzáférést a nagyváros látnivalóihoz, múzeumaihoz és éttermeihez.

Kokkini Hani  homokos tengerparttal rendelkezik, ideális a tengerparti pihenéshez és napozáshoz. A tenger általában csendes és alkalmas fürdőzésre.

Kokkini Hani előnye, hogy nem kizárólag turistás, azaz van némi lheetőség van a helyi kultúra és mindennapi élet megismerésére.

Habár Kokkini Hani nem olyan túlzsúfolt, mint néhány más krétai üdülőhely, azért idegenforgalmi célpont, és a főszezonban lehetnek nyaralótömegek.

Összességében Kokkini Hani ideális választás lehet azoknak, akik egy csendesebb, homokos tengerparti pihenést keresnek Krétán, de még mindig közel szeretnének lenni városi látnivalókhoz és kényelmi szolgáltatásokhoz Heraklionban.

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. Nem túl nagy település s ezáltal nyugis a légkör

2. A strandok jó szélesek

Nem tetszett

1. Jóllehet a településen ténykedő taxiknak rögzített árai vannak, de azok jóval magasabbak, mint Kréta legtöbb más övezetében

2. Nincs sok vizisport lehetőség

Vélemények

Odajutás

A Heraklion nemzetközi repülőtér kb. 15 percre van a településtől.

Kokkini Haniba busszal is lehet menni. A buszok naponta indulnak Heraklion központi buszpályaudvaráról. A jegy ára 2 euró, a buszok 20 percenként járnak. Az út a főváros nagy forgalmát figyelembe véve akár fél órát is igénybe vehet.

Szállásválasztás

Akik érzékenyek a repülőgépek motorzajára, azoknak érdemes tisztázni, hogy a kiválaszott hotelben mennyire zavaró a nemzetközi repülőtér közelsége.

Ajánlott hotelek (2024)

4 csillagos: Arina Beach Resort ,

5 csillagos: Knossos Beach Bungalows & Suites ,

Nem ajánlott hotelek:

Közlekedés

Menetrend szerint közelekdő busszal lehet bemenni Heraklionba.

Étkezés

Van a környéken egy magyar étterem, a Taverna Goulash!!! (Eleftheriou Venizelou Gournes beach, Hersonissos, Crete 71500 Greece)

Vásárlás

Strandok

Kokkini Hani térségében jellemzően apró kavicsos/homokos strandok vannak.

b. a. fotója

Arena Beach (avagy Arina)

Kokkini Hanitól mindössze néhány kilométerre nyugatra található az Arina Beach. A kisgyermekes családok szeretik ezt a strandot, mert igazán biztonságos. A strand jól szervezett,van parkolási lehetőség is.

Karteros Beach

Programlehetőségek

1. Ha gyermekkel utazol, akkor délutáni tevékenységekhez egyszerűen bepattanhatsz a bérautóba, és olyan helyekre indulhatsz, mint Malia, Stalis vagy Hersonissos, ahol játéktermek, gyerekeknek való más programlehetőségek nagyobb választékban vannak, mint Kokkini Hani-ban.

2. Water City

3. Körülbelül 13 km-re a szárazföld belsejében található a Skotino-barlang, amelyet a sziget egyik legnagyobb és leglátványosabb barlangjaként tartanak számon. Egy domb tetején található, Skotino falutól északra.

Fotóegyveleg

b. a. fotója


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Athénba Repülőjegyek Athénba
Olcsó repülőjegyek Athénba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes