ÚTIKRITIKA.HU / Kréta / Aghia Marinaszállások

- Aquis Arina Sand 5* (Kokkini Hani) »

- Braskos Hotel 3* (Rethymno) »

- Daios Cove Luxury Resort 5* »

- Despina Apartman »

- Elmi Suites 4* »

- Elounda Breeze 4* »

- Enorme Armonia Beach 4cs. - Amoudara - vélemények »

- Faedra Beach 4cs. - Agios Nikolaos - vélemények »

- Hercules Apartman (Stalis) »

- Hersonissos Palace 5* »

- Hotel Paloma Garden*** »

- Kalypso Cretan Village - Plakias - 4cs. - vélemények »

- Litsa-Efi Aparthotel 3* (Stalis) »

- Marnaki apartman - vélemények »

- Nikko Ellen 3* »

- Palladion 3cs. - vélemények »

- Palm Bay Sissi »

- Panormo Hotel 5cs. - Panormos - vélemények »

- Petra Mare - Dél-Kréta- vélemények »

- Rethymno Residence 4* »

- Seafront 3 cs. - Adelanos Kampos - vélemény »

- Star Beach Village and Waterpark 4* »

Aghia Marina - Giannoulis Santa Marina Beach 4cs - vélemények »

Analipsi - Europa Beach 4cs. - vélemények »

Analipsi - Stella Village 3cs. - vélemények »

Analipsi - Venus Mare apartmanok*** »

Anissaras - Costa Mare Palace**** - Anissaras »

Gouves - Diogenis Blue Palace**** »

Gouves - Pella apartman - vélemények »

Gouves - Water Park Holiday Hotel 4cs. - vélemények »

Hersonissos - Hersonissos Village 4cs. - vélemények »

Hersonissos - Palmera Beach Hotel - vélemények »

Hersonissos - Porto Villlage*** - Hersonissos »

Hersonissos - Semiramis Village*** - Hersonissos »

Malia - Aeolos Beach Resort 3cs. - vélemények »

Malia - Ariadne Beach 4cs. - vélemények »

Malia - Creta Verano 3cs. - vélemények »

Malia - Hugh Beach Resort 4cs. - vélemények »

Malia - Ikaros Beach Resort&Spa 5cs. - vélemények »

Malia - Kernos Beach Hotel **** »

Malia - Malia Mare 3cs. - vélemények »

Malia - Sirens Beach 4cs. - vélemények »

Rethymnon - Dimitrios Village Beach Resort&Spa 4cs. - vélemények »

Rethymnon - Etina hotel 3 cs. vélemények »

Rethymnon - Jo-An Beach Hotel 4cs. - vélemények »

Rethymnon - Kirki Village Hotel 3cs. - Pánormosz - vélemények »

Rethymnon - Lefkoniko Bay/Beach 3cs. - Vélemények »

Rethymnon - Stone Village Bali 4cs. - vélemények »

Stalis - Christiana Hotel *** »

Stalis - Dias Hotel&Apartman**** »
Kréta / Aghia Marina

Agia Marina dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Szállás | Étkezés | Vásárlás | Szórakozás | Egyéb hasznos információk | Strandok | Programlehetőségek | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

P. Kati fotója

.

Agia Marina dióhéjban

 • Agia Marina (avagy Aghia Marina) Nyugat-Kréta 2. legjelentősebb turista települése. Szolgáltatások szempontjából kitűnően ellátott, tipikus nyaralóhelyi település.
 • A Chania repülőtértől Agia Marina szálláshelyei átlagosan 40 perces útra vannak. Ha a Heraklion-i reptérre érkezünk, akkor bizony kb. 2 és fél - 3 órát kell buszozni, taxizni Agia Marináig.
 • A strandok vegyesen kavicsosak, homokosak, sziklásak. A homok a domináns. Van kilométer hosszú partrész, amelyen kellemes a sétálás.
 • Agia Marina inkább családoknak és középkorúaknak való hely, nem annyira a fiataloknak

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

 1. A közeli (kb. 8-10 km) Chania a sziget talán leghelyesebb nagy települése (a kikötőnél van ingyenes parkoló és onnan gyalog hamar el lehet jutni a cuki, nyugis óvárosba)
 2. Ez Nyugat-Kréta, s így legalább közelebb van a sziget két legszebb strandja: a Balos és a Elafonissi
 3. Kirándulás Gramvoussába
 4. A Cactus taverna, ahol finom a kaja, vidámak a pincérek, jó a hangulat
 5. Itt nincsenek a britek többségben, zömében skandinávok vannak, és ők azért kellemesebbek
 6. Az A.N.E nevű autóbérlés-es céggel meg voltunk elégedve
 7. A part menti tavernákhoz képest jobbak, hangulatosabbak, háziasabbak az óváros felé vezető mellékutcákban lévő vendéglők (igyekvőbbek) 

Nem tetszett

 1. Épp a főutca az, ahol nem szerettünk annyira sétálgatni, mert túl forgalmas
 2. A távolsági buszok sofőrjei kényük s kedvük szerint állnak meg, vagy nem állnak meg a buszmegállóban, s ez fölöttébb bosszantó
 3. Viszonylag keskenyek a strandok
 4. Tulajdonképpen nincs is igazi központja, ha csak a főutcát vagy az óváros nem tekintjük annak
 5. Sok turistás taverna nagyon kommersz, jellegtelen, a strandon lévő (étkezés vagy/és itókázás fejében napozóágyakat kínáló) tavernák többsége túlárazott a minőséghez képest

Vélemények

,, Agia Marina nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet. Sajnos, itt nincs se pezsgés, se szuvenírboltok százával, az árak is nagyon érdekesek. Nem azt mondom, hogy drága, de máshol olcsóbb. Nincs az a görög vendégszeretet, igazából itt semmit nem lehet csinálni esténként, mert azt gyanítom, hogy a Covid miatt sok bolt bezárt, szóval ha vásárolni szeretnénk, akkor kilométereket kell gyalogolni.

A lépcsők iszonyú meredekek, aki nem szokott hozzá, vagy netán mozgáskorlátozott, annak semmiképp sem ajánlom. Ellenben Rethymno egy pezsgő, igazi görög város, tele mindenféle tavernával és üzlettel, eddig ez volt a legjobb a hétben. Ha csak pihenni vágyna valaki, annak biztos jó hely Agia Marina, de nekem sajnos nagyon nem jött be. Először és utoljára jöttem ide." (j.a., 2021)


,, Egesz jò hely Agia Marina. Este semmi nagy mozgàs nem volt a Covid miatt, de a part nagyon jò kis gyerekekkel. Chaniát imàdtuk,busszal 2x voltunk bent, valamint közel van Balos ès Elafonissi is. (2021)


Agia Marina egy jó hely. Minden megtalálható, a homokos tengerparttól a butiksoros utcán át a legjobb fakultatívokig. Balos, ,, Botanikus kert, Chania, stb. És pld. Elafonissi. (2022)


Évek óta járunk ide gyerekkel. Végig homokos part,tavernák, üzletek. Nyáron elég zsúfolt az utca,de a parton eltérni 😊 Chaniaba gyakran jár busz,de Kisszamosra is eljutsz vele. A buszon kp. Tudsz jegyet venni. Ha kocsit bérelsz,akkor tényleg bármerre mész,rengeteg látnivaló van. Vannak magyar idegenvezetők, fakultatív programok is. A helyiek,mint mindenhol, itt is nagyon kedvesek. (2022)

Szállás

Ajánlott hotelek (2022)

3 csillagos: Atrion Hotel ,

4 csillagos: 

Ajánlott apartmanok: 

---------------------------

Nem ajánlott szálláshelyek: Hotel Haris, Galini Beach&Eden Hotel ,

Étkezés

Ajánlott vendéglők: Mitsos, Lottos

A közeli Plataniasban nagyobb az éttermi választék.

Amit tudok ajánlani mindenkinek az a Las Gegas éterem nagyon finom volt a vacsora két személyre bőséges 🙂 és mindösszesen 26 euro volt ez a 2 személyes grill tál. Az igaz, hogy várni kellett amíg elkészült de megérte. Az ott dolgozok nagyon kedvesek, udvariasak. Az ur aki valószínüleg a tulaj oda jött és szólt ,hogy kis türelmet kér és kész az étel de addig is meghív minket egy italra. Amikor jeleztem amhigy fizetni szeretnék akkor hozott a ház ajándékaként 2dl pálinkát és egy jó adag dinnyét felvágva. Hozzá teszem nagyon finom volt a pálinka 🙂 amikor már indultunk volna oda hívot a pulthoz minket és meg kínált minket újra pálinkával. Ez a vacsora nekünk mindösszesen 32,50 euroba került 🙂 (2022)

Vásárlás

Szórakozás

Vannak tavernák, ahol esténként élőzene van, hagyományos görög zenével. Fiataloknak való diszkók itt alig vannak.

Egyéb hasznos információk

 1. Chaniából az utolsó busz kb. 00.30-kor indul vissza Agia Marinába (főszezonban a busz nagyon tömött).

Strandok

Van homokos strand is. Szép a tengervíz. Két napozóágy és egy napernyő jellemzően 6-7 euró egy napra. A tenger felé nézve a jobboldali irányba vannak a jobb partrészek.

A helyi strandoknál előfordulnak olyan víz alatti áramlatok, amelyek miatt esetenként átmenetileg tiltják a tengerbe menetelt. A vizimentők szigorúan érvényt szereznek ilyenkor a tilalomnak. 

Programlehetőségek

Olvasmányos linkek


,, 10 km-re található Chaniától, így busszal is könnyen megközelíthető. Egy tipikus tengerpart üdülőhely, ami sajnos nem sok krétai jegyet hordoz magán, rengeteg turista látogatja. Óvárosa a domboldalon épült, ami szerencsére még sokkal görögösebb.

Természetesen itt is rengeteg étterem található és szórakozási lehetőségekben is bővelkedik Agia Marina és a szomszédos Platanias (csak egy rövid sétára van) is. Hosszú homokos tengerpartja nagyon szép, néha erős az északi szél és ilyenkor erősebbek a tengeráramlatok. A part mentén beach bárok és jó éttermek sorakoznak. Különböző vízi sportot is kipróbálhatunk itt." forrás


,, Valójában nehéz megállapítani, hogy Agia Marina hol kezdődik és hol ér véget. Mivel Chaniától egészen Platanias-ig gyakorlatilag összenőttek a helyiségek, és többnyire csak a tábla jelzi, hogy egyikből átértünk a másikba. Ez mind üdülőövezet természetesen, a régi főút a parthoz közel vezet végig, gyakorlatilag a partttól csak egy "házsor" választ el bennünket.

A települések nem túl széles kterjedésűek, leginkább csak ennek a főútnak a két oldalán találhatóak az apartman együttesek és szállodák, és kevés a főúttal párhuzamos utca. Más csak azért is, mert meglepő módon hirtelen emelkedik a part, így például a mi szállásunk is egy kis emelkedőn volt, de mégis 100 méterre a parttól, így mesés kilátásunk volt az erélyről.

Mivel ilyen keskeny a falu, ezért hiányzik a klasszikus széles, sétálóutca jellegű sétány a tengerpart mentén, itt csak a keskeny járdán tudunk előrehaladni az néha nem túl udvarias helyi sofőrök dudálása közepette. Plataniasban egyébként nagyobb, nyüzsgőbb az éjszakai élet, ami mondjuk nekünk speciel nem hiányzott, de egyik este egy bő fél órás sétával azért begyalogoltunk egy vacsora erejéig.

Itt egyébként nem nagyon van nagy, órási szállodakomplexum, talán néhányat, ha láttunk. Viszont rengeteg az apartman. És ami miatt igazán csodás ez a partszakasz, az pedig maga a strand. Szinte végeláthatatlanul hosszú, viszonylag széles, homokos, és egész lassan mélyül. A part bizonyos helyeken inkább a kisgyerekeseknek kedvez, máshol pedig dübörgő zene mellett buliznak a fiatalok, mindenki megtalálja a neki valót. Sok étterem települt ki a partra, ők nyugágyakat is adnak bérbe, így néhány euróért cserébe kellemes árnyékban, a napernyő alatt lehetünk túl a legmelegebb órákon. (2015)" forrás

Fotóegyveleg

h. l. fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon