ÚTIKRITIKA.HU / Korfu / Sidari


hirdetes

szállások

- Apartments Elena - Kavos - vélemények »

- Bruskos Hotel*** »

- Corfu Holiday Palace Hotel 5cs. - Kanoni - vélemények »

- Corfu Residence - Nissaki - vélemények »

- Corfu Senses Resort 3cs- - Agios Ioannis Peristeron - vélemény »

- Govino Bay apartmanhotel - Gouvia - vélemények »

- Hellinis Hotel 3cs. - Kanoni - vélemények »

- Marina Hotel 3cs. - Arillas - vélemények »

- Marvel Hotel 3cs. - Arillas - vélemények »

- Memento Kassiopi Resort**** - Kassiopi »

- Messonghi Beach Holiday Resort 3cs. vélemény »

- Paleo Art Nouveau Hotel 4cs - Paleokastritsa - vélemény »

- Silver Bay Hotel 3cs. - vélemények »

- Thalassa Apartments&Studios - Kávos - vélemények »

- Villa Takis - Pelekas - Vélemények »

- Voula apartman - Agios Stefanos - vélemény »

- White Sand - Ájosz Gordiosz - vélemények »

Acharavi - Almyros Beach Hotel 4cs. - Achavari - vélemények »

Acharavi - Gelina Village 4cs - vélemény »

Benitses - Alexis apartman - véelmények »

Benitses - Belvedere 3cs. - vélemények »

Benitses - Corfu Maris 4cs. -vélemények »

Benitses - Le Mirage 2cs. - vélemény »

Benitses - Loutrouvia ** »

Benitses - Potamaki Beach Hotel 3cs. - vélemények »

Benitses - Voula Apartman - vélemények »

Messonghi - Gemini 3cs. - vélemény »

Moraitika - Albatros*** - Moraitika »

Moraitika - Prassino Nissi 2cs. - vélemények »

Sidari - Angelina Hotel 3cs. - vélemények »

Sidari - Gela apartman - vélemények »

Sidari - Makris apartman - vélemények »

Sidari - Marias Beach 3 cs. - vélemények »

Sidari - Sofia apartmanház - vélemény »


útikritikák


Korfu / Sidari

Sidari dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények | Odajutás | Szállás | Étkezés | Vásárlás | Szórakozás | Egyéb hasznos információk | Strandok | Szerelmesek csatornája | Programlehetőségek | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

.

s. r. fotója

Sidari dióhéjban

 • Sidari település Korfu északi csücskében található. Korfuváros és az mellette lévő repülőtér kb. 45-60 perces távolságra van Sidaritól (kb. 40 kilométer).
 • Sidariban óriási többségben vannak a brit nyaralók. A hotelekben a reggelik többnyire angolosak (paradicsomos bab, beacon, tükörtojás stb.).
 • Ha nyugalmas nyaralást szeretnénk, akkor érdemes tisztázni előre, hogy a szálláshely környékén mennyire vannak zajos bárok, sörözők 23 óra után ezért jellemzően alábbhagy a lárma.

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

 1. Sidari homokos strandjai egész jók (a főszezonon kívül)
 2. Na persze a Canal d'Amour tényleg látványos, nappal is és naplementekor is
 3. Rengetegféle etnikai étterem van (olasz, mexikói, kínai stb.), sőt még görög is van...
 4. Szerdán este az Aquarium étteremben a remek rock zenekar
 5. A kirándulás a Cape Drastis-hoz
 6. A motorcsónakbérlés
 7. Loggasban a Sunset Beach a 7th Heaven bárral
 8. 5 euró egy tipikus görög előétel, 9-12 euó egy főétel, 6 euró fél kancsó bor - nos ez már nem drámaian több, mint az itthoni árak

Nem tetszett

 1. A bárok, a vendéglők túlságosan a brit vendégek igényeihez igazodnak (üzletileg persze érthető)
 2. A közutak állapota, jellege miatt csak lassan lehet autózni
 3. Az éttermek eléggé drágák
 4. A sok kóbor macska és kutya a strandokon
 5. A sok szúnyog - vinni kell riasztószereket és Antivakarin-t!
 6. Sidari, mint település nem különösebben szép. A brit turisták az esztétikaliag szemet nem gyönyörködtető kinézetükkel és italos állapotukkal nem javítanak az összképen. 
 7. A strandok az átlaghoz képest keskenyek (cserébe legalább hosszúak)
 8. A parti bárokból áradó bömbölő zene.

Vélemények

Sidari egyáltalán nem olyan rossz mint ahogy sokan állítják. Az igaz, hogy a sziget többi pontján is láttunk útkoözben elég sok semetet. Sajnos szétdobálják a turisták, de ez nem a sziget hibája. Ami pedig Sidari 'büdös kanálisát" illeti, ott jöttünk el mellette de az se volt büdös és az aljára is le lehetett látni és halak is úszkáltak benne szóval koszosnak se mondanám. Ezenkívül van itt rengeteg bolt, étterem , szóval van élet. (2023. június)


,, Naplementét érdemes nézni a Marco Polo tavernából, Sidaritol nem messze. A tulaj felenged a teraszra megnézni a naplementét vacsora után, előtt, közben. A 7heaven mellette egy bulihely, de ott is megéri megnézni a naplementét. Van kis beach is ha nem szeles a tenger....egész délután odatűz a nap, homokos part." (k.k., 2021)


,, Nehéz volt autót találn. Kétszer kaptunk este 8-tól másnap este 7-ig 60 euróért, és 10 eurót fizettünk a vissza tankolásért.Szoros volt a menetrend mert szűkek az utak, mini falvak 2 ház közötti úttal és hát óvatosan lassan kell haladni. Beláthatatlan kanyarok meseszép emelkedőkkel...

Máskor Sidariból Green Busszal mentünk Corfu Townba fejenként 4 euróért! 1 óra az út és Sidariban a Mediterrán étteremmel szemben lévő megállóból indul a busz. Sidariból el lehet jutni Green Busszal még ezekre a helyekre is: Acharavi,Roda,Kassiopi! Kalamakin nem áll meg,de mindig bemondja a sofőr!

Kassiopi 3.20 volt fejenként!nem egy nagy összeg! Kassiopit nem szabad kihagyni! Paleora nem megy Sidariból,csak Corfu városból és az 2 óra 30 perc,oda vissza 5,nem éri meg ezért mind a 2x kocsival visszamentünk!

Sidariban egésznapos hajóbérlés vezetői engedély nélkül 140 euró!benzinnel! Nem ajánlom senkinek!Mi végig hajóztuk az északi részt,nem,csúnya. Poszeidon véste azokat a sziklákat amikor morci volt.

Van szebb és olcsóbb jobb megoldás.  Paleon 50 euro 1 napra a boat!Na most ha a Gylko beachen béreltek,akkor a Timoni,Limni,Rovina és még 3,4 nagyobb beachet megtudtok nézni hajóval 1 nap alatt,és utána lehet választani hogy hol legyen az egésznapos pihenés,szebb Paleo mint az északi rész!

Viszont a Timoni Limni beachet a kilátóból mindenképp meg kell közelíteni a látvány miatt,oda viszont fel kell készűlni,45 perces ereszkedés sziklás ösvényen,nem vészes de figyelni kell meg hát nehéz terep,idősek, fájós lábúak csak saját fslelősségre.Étteremben 2 en általában 30 eurót fizetünk a vacsoráért, plussz 4-5 euró jattot.Egy Gyros pitába 3 euró,egy tál változó,6 és 9 között.A kantina ilyen street food jellegű hely,ott jó minden!A Katarinas Taverna egy nagyon szép hangulatos,ott jó a grillezett polip!A Konaki szintén egy taverna a kantina mellett,ott finom volt a gyros!Pár szót

.Csapvizet nem fogyasztunk,fillér a palackos víz!Tervezzétek meg a nyaralást! Sidari nem Corfu! Programokra kell menni,amire befizettek,vagy bérelni és rapid beachezni!Meg kell tervezni mert nem lehet haladni.25 km 50 perc!Jó korán kell indulni!mi fél 8 kor indultunk és nyugis utunk volt mindig. (b.a., 2021)


2019-ben voltunk Sidariban,megvolt Korfu,de nekünk nem lett a szívünk csücske...vannak szép és jó helyek a szigeten,de még egyszer biztosan nem mennénk vissza...ízlések és pofonok...Sidarin este hangulatos a főutca,a strand felejthető,baromi nagy koszk volt,a homok teli cigicsikkel,kupakokkal,stb...az utcákon is sok szemét,helyenként bűz,húgyszag...biztos van jobb hely a szigeten,ez a személyes véleményem,lehet,azóta változott a helyzet...mindezektől eltekintve a sziget gyönyörű,festői,mind hajóról nézve,mind a hegyekről a panoráma....gyenge hármas az osztályzatom az egészről.

Odajutás

A Green Buses pályaudvar a reptértől pár perc séta, s onnan indul busz Sidariba.

Vagy helyijárat a reptérről. Max. 15 perceként indul. Ha jó a forgalom akkor kb. 15 perces az út.

Szállások

Feltéltenül tájékozódjunk független forrásból, hogy a szálláshely domboldalon van-e és ha igen, akkor milyen távolságra parttól. A nyári hőségben lényeges a szálláshelyre visszatéréskor, hogy mit kell fizikailag teljesíteni. Erre bérautót bevetni nem praktikus, hiszen akkor meg a parton a parkolással kell vessződni.

Ajánlott hotelek (2023):

3 csillagos: Maria`s Beach Hotel , Angelina Hotel ,

------------------------------

Nem ajánlottak: Hotel Mimosa , Amour Holiday Resort, Sidari Alkyon , Amadeus Hawai , Summertime Hotel Apatments ,

Étkezés

Ajánlott vendéglők: Napoli és az Il Strata (pizza),

A Canal D'amour térsége tele van jó tavernákkal.

Kebab 2,40-3 euró.

Sidariban a Mediterrano étteremben van magyar személyzet (Zsuzsi), aki nagyon kedves, aranyos, de a főpincér Petros is beszél pár szót (magyar a felesége)
A 3 kismalacba a görög esten ne egyetek, mert elcseszik a kaját. (2022)


,, Étteremben ketten általában 30 eurót fizettünk a vacsoráért, plusz 4-5 euró jattot. Egy Gyros pitába 3 euró,egy tál változó,6 és 9 között.A kantina ilyen street food jellegű hely,ott jó minden!A Katarinas Taverna egy nagyon szép hangulatos,ott jó a grillezett polip!A Konaki szintén egy taverna a Kantina mellett,ott finom volt a gyros!" (2021)


,, Minden este étteremben ettünk, 2 főre kb 20-25€ volt egy kiadós vacsora. A parton olyan helyet választottunk, ahol nem volt kötelező fogyasztási limit (Sweet&Crispy a fehér motorcsónakos bódé mellett😀), frappéztunk 2,50€, gyros pitában 2,30€ (Sidari egyik legjobb gyrosa volt), tányér sültkrumpli 2,50€. (tépé, 2021, augusztus)

Vásárlás

Van Lidl.

Sidariban számos vásárlási lehetőség található. Az üzletek általában a főutcán, a Sidari főterén és a környező utcákon találhatók. Az ajándékboltokban és a piacokon számos helyi kézműves termék és élelmiszer kapható, mint például az olívaolaj, a méz, a sajt, a fűszerek és az olajbogyó. Emellett vannak divatboltok, édesség- és süteményboltok, valamint élelmiszerboltok, ahol élelmiszereket, péksüteményeket és italokat lehet vásárolni. A nyári hónapokban különféle utcai árusok és árusítók is megjelennek, akik ruhákat, ékszereket és más apróbb ajándéktárgyakat árulnak.

Sidariban van termelői piac, amelyen helyi termékeket lehet vásárolni, például zöldségeket, gyümölcsöket, fűszereket és más helyi élelmiszereket. A piac helyi kézműves termékeket is kínál, mint például kerámia és ékszerek. A piacot általában szombatonként rendezik meg a központban, ahol sok kis bolt, étterem és kávézó is található.

Szórakozás

Bárban a görög sör 2 eurótól indul. Jellemzően 2,50-3 euró az ár. Ha van műsor (pl. élőzene), akkor rápakolhanak még ugyanennyit.

Naplemente nézés koktéllal: 4,50 euró

Kedden este görög show műsor (tűztáncok is)

Egyéb hasznos információk

 1. Sidariban kb. 5 helyen van pénzautomata.

Strandok

Több strandbár ingyenesen ad napozóágyta, ha ott fogyasztunk náluk valamit. Pl. egész nap 15 eurót elköltesz itókákra és cserében használhatsz két napozóágyat (egész napra).

Sidari a Korfu sziget északi partján található és számos strandja van a közelében. A fő strandja homokos, a víz tiszta és sekély. A Canal d'Amour (azaz a Szerelmi Csatorna) a legismertebb látványosság a környéken, egy sziklás part mentén található. A helyi legendák szerint a párok, akik átúsznak a csatornán, örökre egymáséi lesznek.

A közelben található a Loggas strand, amely a legtöbb látogató által a legszebb strandnak tartott. Egy szűk öbölben található, sziklák és zöld növényzet veszik körbe, és kristálytiszta vizekkel rendelkezik.

A közelben található még az Agios Ioannis strand is, amely homokos, a víz sekély, és ideális a családok számára. Vannak még kisebb öblök és strandok is a közelben, amelyek a felfedezésre várnak.

Szerelmesek csatornája

The Channel of Love (dö csenel of láv), Canal d'Amour (kánál dámúr)

Channel of Love (Canal d'Amour) nevű hely a sziget északi részén, Sidari település közelében található. Ez egy sziklás öböl, ahol a türkizkék tenger az évek során lenyűgöző alakzatokat vájt a kőbe. A hely neve onnan ered, hogy a szerelmesek azt mondják, ha az itt található barlangban megmártóznak, az örök szerelemre kötelezi őket. A hely ma is népszerű turisztikai látványosság, és a látogatók élvezhetik a tengerparti sétákat, a kis öblök és barlangok felfedezését, valamint a kristálytiszta vizet.

Programlehetőségek

BBQ hajózás kajával, egész napos program: 40 euró/fő

Olvasmányos linkek

Fotóegyveleg

p. r. fotója

d. j. fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Angyal Csabáné, 2021. 10. 06. 15:26
Hotel Marias Beachben szálltunk meg 2021.08.27-től 2021.09.03-ig. Minden jó és finom volt,csak a zuhanytálca függönye volt bosszantóan rövid, így minden fürdés után úszott a fürdőszoba. Tudom ajánlani Mindenkinek.


Szilágyi Zsuzsanna, 2021. 07. 27. 21:53
Érdeklődnék hogy valaki ment már tömegközlekedéssel Sidariba?


Osváth István, 2019. 07. 17. 05:23
Sidari Gela apartmannt nem ajánlom. 60 kg fa fürdőszoba ajtó becsukhatatlan, 5 fős apartmannál ez felettéb érdekes. Az apartmann úszómedencéjéből este 7-kor kizavarnak mindenkit, de a gondnok és családja (megjegyzem napközben is) ott fürdőzik, a vendégek meg csak nézhetik.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon