ÚTIKRITIKA.HU / Korfu / SidariszállásokKorfu / Sidari

Sidari dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények | Odajutás | Szállás | Étkezés | Vásárlás | Szórakozás | Egyéb hasznos információk | Strandok | Szerelmesek csatornája | Programlehetőségek | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

.

s. r. fotója

Sidari dióhéjban

 • Sidari település Korfu északi csücskében található. Korfuváros és az mellette lévő repülőtér kb. 45-60 perces távolságra van Sidaritól (kb. 40 kilométer).
 • Sidariban óriási többségben vannak a brit nyaralók. A hotelekben a reggelik többnyire angolosak (paradicsomos bab, beacon, tükörtojás stb.).
 • Ha nyugalmas nyaralást szeretnénk, akkor érdemes tisztázni előre, hogy a szálláshely környékén mennyire vannak zajos bárok, sörözők 23 óra után ezért jellemzően alábbhagy a lárma.

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

 1. Sidari homokos strandjai egész jók (a főszezonon kívül)
 2. Na persze a Canal d'Amour tényleg látványos, nappal is és naplementekor is
 3. Rengetegféle etnikai étterem van (olasz, mexikói, kínai stb.), sőt még görög is van...
 4. Szerdán este az Aquarium étteremben a remek rock zenekar

Nem tetszett

 1. A bárok, a vendéglők túlságosan a brit vendégek igényeihez igazodnak (üzletileg persze érthető)
 2. A közutak állapota, jellege miatt csak lassan lehet autózni
 3. Az éttermek eléggé drágák
 4. A sok kóbor macska és kutya a strandokon
 5. A sok szúnyog

Vélemények

,, Naplementét érdemes nézni a Marco Polo tavernából, Sidaritol nem messze. A tulaj felenged a teraszra megnézni a naplementét vacsora után, előtt, közben. A 7heaven mellette egy bulihely, de ott is megéri megnézni a naplementét. Van kis beach is ha nem szeles a tenger....egész délután odatűz a nap, homokos part." (k.k., 2021)


,, Nehéz volt autót találn. Kétszer kaptunk este 8-tól másnap este 7-ig 60 euróért, és 10 eurót fizettünk a vissza tankolásért.Szoros volt a menetrend mert szűkek az utak, mini falvak 2 ház közötti úttal és hát óvatosan lassan kell haladni. Beláthatatlan kanyarok meseszép emelkedőkkel...

Máskor Sidariból Green Busszal mentünk Corfu Townba fejenként 4 euróért! 1 óra az út és Sidariban a Mediterrán étteremmel szemben lévő megállóból indul a busz. Sidariból el lehet jutni Green Busszal még ezekre a helyekre is: Acharavi,Roda,Kassiopi! Kalamakin nem áll meg,de mindig bemondja a sofőr!

Kassiopi 3.20 volt fejenként!nem egy nagy összeg! Kassiopit nem szabad kihagyni! Paleora nem megy Sidariból,csak Corfu városból és az 2 óra 30 perc,oda vissza 5,nem éri meg ezért mind a 2x kocsival visszamentünk!

Sidariban egésznapos hajóbérlés vezetői engedély nélkül 140 euró!benzinnel! Nem ajánlom senkinek!Mi végig hajóztuk az északi részt,nem,csúnya. Poszeidon véste azokat a sziklákat amikor morci volt.

Van szebb és olcsóbb jobb megoldás.  Paleon 50 euro 1 napra a boat!Na most ha a Gylko beachen béreltek,akkor a Timoni,Limni,Rovina és még 3,4 nagyobb beachet megtudtok nézni hajóval 1 nap alatt,és utána lehet választani hogy hol legyen az egésznapos pihenés,szebb Paleo mint az északi rész!

Viszont a Timoni Limni beachet a kilátóból mindenképp meg kell közelíteni a látvány miatt,oda viszont fel kell készűlni,45 perces ereszkedés sziklás ösvényen,nem vészes de figyelni kell meg hát nehéz terep,idősek, fájós lábúak csak saját fslelősségre.Étteremben 2 en általában 30 eurót fizetünk a vacsoráért, plussz 4-5 euró jattot.Egy Gyros pitába 3 euró,egy tál változó,6 és 9 között.A kantina ilyen street food jellegű hely,ott jó minden!A Katarinas Taverna egy nagyon szép hangulatos,ott jó a grillezett polip!A Konaki szintén egy taverna a kantina mellett,ott finom volt a gyros!Pár szót

.Csapvizet nem fogyasztunk,fillér a palackos víz!Tervezzétek meg a nyaralást! Sidari nem Corfu! Programokra kell menni,amire befizettek,vagy bérelni és rapid beachezni!Meg kell tervezni mert nem lehet haladni.25 km 50 perc!Jó korán kell indulni!mi fél 8 kor indultunk és nyugis utunk volt mindig. (b.a., 2021)


2019-ben voltunk Sidariban,megvolt Korfu,de nekünk nem lett a szívünk csücske...vannak szép és jó helyek a szigeten,de még egyszer biztosan nem mennénk vissza...ízlések és pofonok...Sidarin este hangulatos a főutca,a strand felejthető,baromi nagy koszk volt,a homok teli cigicsikkel,kupakokkal,stb...az utcákon is sok szemét,helyenként bűz,húgyszag...biztos van jobb hely a szigeten,ez a személyes véleményem,lehet,azóta változott a helyzet...mindezektől eltekintve a sziget gyönyörű,festői,mind hajóról nézve,mind a hegyekről a panoráma....gyenge hármas az osztályzatom az egészről.

Odajutás

A Green Buses pályaudvar a reptértől pár perc séta, s onnan indul busz Sidariba.

Vagy helyijárat a reptérről. Max. 15 perceként indul. Ha jó a forgalom akkor kb. 15 perces az út.

Szállások

Ajánlott hotelek (2022):

3 csillagos: Hotel Angelina&Apartments , Faethon ,

4 csillagos: Akron Seascape Hotel ,

------------------------------

Nem ajánlottak: Hotel Mimosa , Amour Holiday Resort, Sidari Alkyon , Amadeus Hawai , Summertime Hotel Apatments ,

Étkezés

Ajánlott vendéglők: Napoli és az Il Strata (pizza),

Kebab 2,40-3 euró.

Sidariban a Mediterrano étteremben van magyar személyzet (Zsuzsi), aki nagyon kedves, aranyos, de a főpincér Petros is beszél pár szót (magyar a felesége)
A 3 kismalacba a görög esten ne egyetek, mert elcseszik a kaját. (2022)


,, Étteremben ketten általában 30 eurót fizettünk a vacsoráért, plusz 4-5 euró jattot. Egy Gyros pitába 3 euró,egy tál változó,6 és 9 között.A kantina ilyen street food jellegű hely,ott jó minden!A Katarinas Taverna egy nagyon szép hangulatos,ott jó a grillezett polip!A Konaki szintén egy taverna a Kantina mellett,ott finom volt a gyros!" (2021)


,, Minden este étteremben ettünk, 2 főre kb 20-25€ volt egy kiadós vacsora. A parton olyan helyet választottunk, ahol nem volt kötelező fogyasztási limit (Sweet&Crispy a fehér motorcsónakos bódé mellett😀), frappéztunk 2,50€, gyros pitában 2,30€ (Sidari egyik legjobb gyrosa volt), tányér sültkrumpli 2,50€. (tépé, 2021, augusztus)

Vásárlás

Szórakozás

Bárban a görög sör 2 eurótól indul. Jellemzően 2,50-3 euró az ár. Ha van műsor (pl. élőzene), akkor rápakolhanak még ugyanennyit.

Naplemente nézés koktéllal: 4,50 euró

Kedden este görög show műsor (tűztáncok is)

Egyéb hasznos információk

 1. Sidariban kb. 5 helyen van pénzautomata.

Strandok

Több strandbár ingyenesen ad napozóágyta, ha ott fogyasztunk náluk valamit.

Szerelmesek csatornája

The Channel of Love (dö csenel of láv), Canal d'Amour (kánál dámúr)

Programlehetőségek

BBQ hajózás kajával, egész napos program: 40 euró/fő

Olvasmányos linkek

Fotóegyveleg

p. r. fotója

d. j. fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Angyal Csabáné, 2021. 10. 06. 15:26
Hotel Marias Beachben szálltunk meg 2021.08.27-től 2021.09.03-ig. Minden jó és finom volt,csak a zuhanytálca függönye volt bosszantóan rövid, így minden fürdés után úszott a fürdőszoba. Tudom ajánlani Mindenkinek.


Szilágyi Zsuzsanna, 2021. 07. 27. 21:53
Érdeklődnék hogy valaki ment már tömegközlekedéssel Sidariba?


Osváth István, 2019. 07. 17. 05:23
Sidari Gela apartmannt nem ajánlom. 60 kg fa fürdőszoba ajtó becsukhatatlan, 5 fős apartmannál ez felettéb érdekes. Az apartmann úszómedencéjéből este 7-kor kizavarnak mindenkit, de a gondnok és családja (megjegyzem napközben is) ott fürdőzik, a vendégek meg csak nézhetik.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon