ÚTIKRITIKA.HU / Szkíathosz/Skiathos


hirdetes

útikritikák


Szkíathosz/Skiathos

Szkíathoszról dióhéjban| Tetszett&Nem tetszett| Vélemények| Odajutás| Szállás| Helyi közlekedés| Étkezés| Vásárlás| Szórakozás| Egyéb hasznos információk| Strandok| Látnivalók| Programlehetőségek| Érdekességek| Olvasmányos linkek| Fotóegyveleg

.

Lalaria strand - B. Mari fotója

A Ryanair 2024. június 3-tól szeptember 30-ig hetente kétszer (hétfőn és pénteken) közlekedik Budapest és Szkíathosz között. A repülési idő kb. 1 óra 55 perc.

Szkíathoszról dióhéjban

Szkiathosz a Sporád-szigetek (Sporadák) egyike. Görögország északi részén, a Pagasitikos-öbölben található.

(A Sporádák szigetcsoporthoz 11 nagyobb, és több kisebb sziget tartozik. A 4 lakott sziget: Alonniszosz, Szkíathosz, Szkopelosz és Szkírosz.)

Lakosság (2024-ben): közel 5 ezer

A szigeten nincs sok kulturális turisztikai látnivaló, festői hegyi falvak sincsenek. A hangsúly a strandoláson van: kristálytiszta víz, homokos strandok. A buja zöld növényzet miatt azért vannak bőven fotókra való természeti szépségek is (olívaligetek, meredek sziklás partok) 

A sziget pici, 59,9 négyzetkilométer nagyságú (mondjuk, pl. Rodosz 23-szor nagyobb). Mindössze 11 kilométer hosszú és 4 kilométer széles, szóval kicsi sziget. A sziget északi része csaknem lakatlan, délen van a nyüzsi, a szálláshelyek nagy többsége. 

Szkíáthosznak legalább 60 szuper homokos strandja van. Az északi parton csaknem érintetlen strandokat lehet felfedezni.

A június és a szeptember a legkellemesebb két hónap a sziget meglátogatására. Júliusban és augusztusban túl nagy a tömeg (rengeteg brit), és magasabbak az árak. Igaz, júliusban és augusztusban sincs brutális hőség. Délutánonként legfeljebb 29 fokig kúszik fel a hőmérő higanyszála. A nappali átlaghőmérséklet 25 fok körül igazán ideális. Ritkán van eső, júliusban a legritkábban.

Szerintünk Szkíathos inkább pároknak, baráti társaságoknak való, és nem kisgyermekes családoknak. Ugyan vannak kesgyermekeknek való strandok, viszont alig van gyerekeknek való más program, pl vízi vidámpark stb.

Mivel a kicsi sziget akár egy-egy nap alatt felfedezhető, az aktív nyaralás nem annyira a szigeten belüli felfedezésekre alapozódik, hanem strandok, hajóval megközelíthető kis öblök meglátogatására, és vízi sportokra. Mondhatjuk úgy is, hogy az adottságok tán inkább a passzív, lustálkodós, medencében és tengervízben pancsolós, bárokba kiülős, tavernákban étkezős nyaralási módnak kedveznek.


2008-ban itt forgatták a Mamma Mia! című  zenés film néhány jelenetét:

A film kezdetén a kikötői jelenetet és amikor Sophie az Óratoronynál postázza a leveleit.

A film egyik ikonikus jelenete, amikor a főszereplő Sophie (Amanda Seyfried) énekli a "I Have a Dream" című dalt a sziklák tetején, a tengerparti kilátás felett. Ez a jelenet a Lalaria strandon készült Szkiathosz északi partján.

Egy másik emlékezetes jelenet a "Dancing Queen" számmal, amelyben a film szereplői a kikötőben táncolnak. Ez a jelenet a Szkiathosz városi kikötőben, valószínűleg a Bourtzi erődben vagy a kikötői területen készült.

Egy további jelenet a film fő száma, az "Mamma Mia!" dal előadása, amelyet a szigeten forgattak. Ez a jelenet a Kastro területén, a sziget legmagasabb pontjánál készülhetett.

Amúgy a film nagy részét máshol, mégpedig Szkopelosz szigetén forgatták. 


Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. Egész jó a buszközlekedés (igaz csúcsforgalmi órákban gyakran fel sem lehet férni)

2. Tsougria strandnál a szuper sznorkelezés

3. A csodaszép Lalaria strand - képeslap minőség! Valamint a Diamandis nevű pici, hangulatos strand

4. Jó hogy a dús vegetációnak hála a strandokon szinte mindenhol vannak árnyékos részek is.

5. A kifutópálya közeléből nézni egy-egy gép leszállását (a karibi Sint Maarten repteréhez hasonló látvány)

6. Markánsan zöldebb mint a legtöbb görög nyaralósziget

7. A főváros kis utcái és a kikötői környék hangulatossága

8. Egy strandon a mandulafenyőfák árnyékában sziesztázni

9. Kulturális élményként leginkább a Moni Evaggelistrias, egy kolostor, ahonnan szép a kilátás és lehet venni vörösbort, amit a szerzetesek termelnek. 

10. Nagyon kedvesek, aranyosak a helyiek

11. A sziget szerencsére nem vonzza a részegeskedő, ordibáló brit utazók típusát.

Nem tetszett

1. Sok a szúnyog (főleg júliusban és augusztusban)

2. A legszebb strandok közül többet bonyolult megközelíteni, többnyire csak a tenger felől, hajóval. A hangulatos nyugati parti strandok némelyikének megközelítéséhez leginkább terepjáró szükséges. 

3. Megali Ammos túlzsúfolt volt júliusban, a Koukounaries strandon (ugyancsak júliusban) a túl sűrűn elhelyezkedő napernyők látványa kissé lehangoló 

4. A nagyobb strandokon (pl. Banana Beach) a beach bárok túlzott hangerővel tolják a zenét.

5. A Lalaria Beach gyönyörű, de a kavicsos fövenyen járás a talpnak csaknem fájdalmas volt. Mintha üvegtörmeléken kellene lépdelni. Amúgy egy-két ismerős szerint a Lalaria Beach túlértékelt.

6. A sziget nem turistás részein itt-ott elszomorító az elhanyagoltság, a felhasználatlan földek, romos házak látványa.

7. Mint annyi helyen a világon, a legjobb elhelyezkedésű éttermekben itt is gyakran kedvezőtlen az ár-érték arány. Jobb kiseőbb helyken lvő, hagyományos tavernákat választani.

Vélemények

Szkiáhosz fő jellemzője az, hogy brutálisan zöld. Valószínűleg a szintén zöld 'alapszínű' Jón-szigeteknél is inkább az. Kis mérete ellenére rengeteg strandja van, melyek egytől-egyig képeslapra valóak (más kérdés, hogy néha alig látni valamit is a napernyőerdőtől).

Ahhoz képest, hogy mennyire felkapott lett, mely mindenféle luxus apartmanok és high-tech kávézók képében is megjelenik, meglepő, hogy aszfaltút csak a sziget keleti oldalán van.

A szállás és az autóbérlés esetén nem feltétlenül, de a tavernáknál érződik az árban is a sziget magasra értékeltsége.

A szárazföld felől  sok strand semmilyen módon sem elérhető: ilyen a sziget egyik legismertebb strandja, a természetesen filmszereplő Lalaria beach is. Szóval, ide hajó kell; indul számos, számos útvonalon minden reggel, függően a tartalomtól (vagyis hogy hová megy még az adott hajó) 12-30 euró között. Ha szerencséd van és éppen kifogod azt a hajót, ami legelőször ér ide, akkor még módodban lesz idilli helyzetben, a tömeg zavaró jelenléte nélkül látni. (2022) forrás

Odajutás

MInt fent írtuk a Ryanair már Budapestről is repül ide. Bécsből már 2022 óra van ide közvetlen járat.

Felújított, korszerű a sziget repülőtere. Az európai repülőterek közül a leszállópályája az egyik legrövidebb (1626 méter) és legkeskenyebb. Le- és felszálláskor sok utas buzgón fotózza ezt a különlegességet. (A világon a kereskedelmi repülőterek leszállópályái átlagosan 2438 és 3962 méter közötti hosszúságúak.)

v. e. fotója

(Az Ameretto nevű tavernába érdemes beülni azoknak, akik fel- és főleg leszállásokat akarnak megbámulni. A pénteki napokon van a legsűrűbb forgalom a reptéren.)

Az Alexandros Papadiamantis nevű repülőtér amúgy a sziget északkeleti részén terül el, két kilométerre Skíathosz várostól.


Szállás

A repülőtértől a szálláshelyig - akárhol is legyen az - nem hosszabb taxival az út mint 20-25 perc .

Nem árt a világhálón tájékozódni arról, hogy a kiszemelt szálláshely milyen domborzaton található. Ugyanis a parttól kissé távolabb, azaz a szigetbelsőn (a főúttól a sziget belseje felé esően) vannak olyan szálláshelyek, amelyek domboldalon helyezkednek el, és a strandról jövet némi fizikai igénybevételt követel megközelítésük. Viszont Alkyon és Koukounaries települések totál sík területek fekszenek. 

Ha augusztusra tervezed a sziget meglátogatását, akkor nagyon hamar kell szállást foglalni, főleg ha medencés hotelt keresel. Azokat ugyanis már tavasszal ,,letarolják" a foglalásokkal.

A fővárosi szállás előnye persze a mozgalmasság, a buliélet közelsége, viszont ott kevés hotelnek an medencéje. A fővároson kívüli üdülőhelyek szállásaiból többnyire közelebb vannak a strandok, és amúgy több hotelnek van medencéje.  

A szigeten - tudomásunk szerint - nincsenek all-inclusive hotelek (a helyi vendéglősök nagy örömére). 

Ajánlott szálláshelyek (2024):

2 csillagos: Hotel Telis, Hotel Mato ,

3 csillagos: Hotel Thymi's Home , Hotel Muses ,

4 csillagos: Hotel Atrium , Kivo Art&Gourmet Hotel , Mandraki Village Boutique Hotel , Hotel Panorama ,

5 csillagos: Skiathos Princess, Kassandra Bay Resort , 

----------------

Villa Angela ,

----------------------

Nem ajánlott szálláshelyek: Hotel Esperides Beach , Hotel Belvedere

Helyi közlekedés

Először is, Skiathos nem egy nagy sziget, és a főút délen halad végig, összekötve a várost az összes többi üdülőhellyel, melyek mindegyikéhez tartozik egy-egy strand. Rendszeres buszjárat közlekedik az úton, és kb. 25 perc alatt megy végig az egyik végétől a másikig, így bárhol is szállsz meg, sosem vagy túl messze semmitől.

Autóbérlés

Ajánlott helyi autóbérlőcégek: a Nicos Pappas valamint a Mustang car hire - mintkettő Skiathos Town-ban

Autóbusz

2 euró a jegy.

Szkíathosz egy viszonylag kis sziget, és a busz a leggyakoribb tömegközlekedési mód. A buszok rendszeresen közlekednek a főbb turisztikai célpontok között, beleértve a repülőteret, a kikötőt és a legnépszerűbb strandokat is. Általában a buszjáratok megbízhatóak, de az idény csúcsidőszakában a buszok túlzsúfoltsága problémát okozhat, és előfordulhat, hogy nem tudnak mindenkinek helyet biztosítani. Ezért ajánlott, hogy a legnépszerűbb időszakokban előzetesen tájékozódjon a buszmenetrendről, és időben érkezzen a buszmegállókba, hogy biztosan elférjen a buszon.

Taxi

A taxizás Szkíathoszon általában nem olcsó. Az árak magasabbak lehetnek a nyári szezonban és a turisták által látogatott területeken, mint például a repülőtéren és a strandoknál. Érdemes előre tájékozódni az árakról, és esetleg alternatív lehetőségeket is mérlegelni, mint például a busz vagy a bérelt autó.

Étkezés

Az étkezés, alkoholfogyasztás árszintje picit fölötte van a görög szigetek átlagának. Júliusban és augusztusban az árak átmenetileg meglódulnak.

2024: Menő tavernákban egy üveg Mythos 6 eurót kóstál, de vannak szerényebb beülős helyek, ahol csak három euróba kerül. Akik olcsón akarnak enni, azok leginkább gyrost esznek. Az olcsóbb tavernákban egy főre 8-15 euróba kerülhet egy főétel. Középkategóriás éttermekben két főre egy háromfogásos ebéd vagy vacsora 35 és 55 euró között mozog.

Az étkezési lehetőségek általában változatosak és kielégítőek, és az árak is változóak lehetnek az éttermektől és a helyszíntől függően. A szigeten található kikötőben és a városközpontban számos étterem, bár és kávézó van, ahol az emberek élvezhetik az ételeket és az italokat. Emellett a szigetnek számos halpiaca is van, ahol friss halat és tenger gyümölcseit lehet vásárolni.

Menő tavernákban egy üveg Mythos 6 eurót kóstál, de vannak szerényebb beülős helyek, ahol csak három euróba kerül. Akik olcsón akarnak enni, azok leginkább gyrost esznek. Az olcsóbb tavernákban egy főre 8-15 euróba kerülhet egy főétel. Középkategóriás éttermekben két főre egy háromfogásos ebéd vagy vacsora 35 és 55 euró között mozog. Na, a menőbb vendéglőkbe ennél persze vastagabb a számla.

b.s. fotója

A Mamma Mia nevű cukrászda - a.n. fotója

Vásárlás

A sziget fővárosa, Skiathosz városa az egyik legjobb hely az üzletek és boltok széles választékának megtalálásához. Itt találhatók a turista boltok, ékszerboltok, ruhaboltok, cipőboltok, művészeti boltok, élelmiszerboltok és a helyi piacok.

Az újonnan épült Almyros üdülőnegyedben nagy bevásárlóközpontok és szupermarketek találhatók, amelyek széles kínálattal rendelkeznek.

Az üzletek és boltok általában reggel 9 órától este 9 óráig tartanak nyitva, kivéve a vasárnapokat, amikor általában zárva vannak. Az élelmiszerboltok általában korábban nyitnak és később zárnak.

A sziget különböző pontjain találhatók a helyi kézműves boltok, ahol különféle kézműves termékek, például hagyományos kerámiák, ékszerek, szőttesek és helyi élelmiszerek vásárolhatók meg.

A nyaralók számára a sziget legnépszerűbb bevásárlóhelye a szigetközpont (Skyathos Town), ahol a főutcán sétálva számos bolt és üzlet várja a látogatókat. Itt találhatók az üzletek, ahol szuvenírek, ékszerek, strandcuccok, textíliák és a helyi specialitások, például a méz és a borok vásárolhatók meg.

Szórakozás

Az éjszakai élet fő helyszíne a fővárosban, a régi kikötő környékén található, és kb. 6 órától kezdődnek a Happy Hour akciók az esti órákra, bár igazán élénk csak késő este, kb. 10 óra után lesz, amikor az emberek befejezték vacsorájukat, és visszatérnek oda. Bár őszintén szólva, bármikor jó hely a városban történő látogatásra, és ne hagyd ki a naplemente koktélok élvezetét a Bourtzinál, ami a régi és az új kikötő közötti kis részen van. Más remek bárok is találhatók Skyathos Town főutcájának mindkét oldalán.

Ami a naplementéket illeti, Koukounaries nem csúcs hely, viszont a közelben, az ellenkező irányban, a 25-ös buszmegállóval szemben, kb. 10 perces sétára van Agia Eleni, ami a sziget fő naplementés strandja, és különösen élénk hangulatú, főleg a part menti bárokból.

Az új kikötőnél vannak a fajsúlyosabb éjszakai klubok. A buli itt sem kezdődik igazán éjfél előtt.

Egyéb hasznos információk

1. Csapvizet ne igyunk! Még felforraltat se. Sok nyaraló fogmosásra is inkább palackozott vizet használ.

2. A gyógyszertárak többsége zárva tart délután kettőtől hatig. Egy-két gyógyszertár ilyenkor is nyitva van sürgösségi jelleggel.

3. A szálláshelyeken, vendéglátóhelyeken, közvécékben a vécépapírt nem szabad a vécébe dobni, hanem kis szeméttartóba kell berakni. Kellemetlen szabály, de még kellemetlenebb a szállásadónak szólni, hogy eldugult a rötyi, főleg hogy kiírják a vonatkozó tiltást. 

Strandok

A sziget déli részén vannak a jobban kiépített, szolgáltatásokkal jól ellátott strandok, pl. kék zászlósok.

Főszezonban, a legnépszerűbb strandokon 15-20/nap euróba kerül két napágy bérlése (van egy-két hely, ahol akár 20-nál is többe). A sziget északi részén lévő strandokon még van ahol 10 euró.  

Első sor, második sor - g. a. fotója

Koukounaries

A szigeten az egyik legnépszerűbb és leglátogatottabb strand. A homokos partja és a kristálytiszta víz vonzóvá teszi a turisták számára, akik a szép környezetben szeretnék eltölteni nyaralásukat. Gyermekes családoknak ideális választás!

A strand hatalmas, körülbelül 600 méter hosszú, és több mint 100 méter széles. A homok finom és aranybarna színű, és a part mentén rengeteg napozóágy és napernyő található, amelyek bérelhetők. A tenger sekély, így a gyerekek biztonságosan fürödhetnek itt, és a kristálytiszta víz ideális a búvárkodásra és a sznorkelingre.

A strand mögötti terület fenyőfák árnyékában terül el, amelyek a homokra hulló tűleveleknek köszönhetően erős fenyőillatot árasztanak. Az erdő tökéletes hely a pihenésre és az árnyékos területen való sétára.

A strandhoz több kávézó és étterem kapcsolódik, ahol a látogatók különféle italokat, snackeket és ételeket fogyaszthatnak a strandolás közben. Koukounaries strandja nagyon népszerű, és a magas szezonban nagyon zsúfolt lehet, de még így is megéri ellátogatni erre a gyönyörű helyre, hogy élvezd a természet és a tenger örömeit.

Banana Beach

Egy csodálatos, homokos partszakasz, amely népszerű azok körében, akik szeretnek fürdeni, napozni és vízi sportokat űzni. A part 200 méter hosszú, széles homokkal, amely ideális a napozásra és a pihenésre.

A parton található bár és étterem, amelyek különféle italokat és ételeket kínálnak, így a látogatók élvezhetik az italt és az ételt közvetlenül a parton. A víz tiszta és nyugodt, és számos vízi sportolási lehetőség is kínálkozik, beleértve a vízisízést, a jet-ski-t, a banánhajózást és a búvárkodást is.

A Banana Beach népszerű a turisták körében, de mivel az elhelyezkedése miatt nem túl könnyen megközelíthető, ezért általában kisebb zsúfoltsággal számolhatunk, mint a többi népszerűbb strand esetében. A part környékén található szállodák és apartmanok is kiválóak, így könnyű megtalálni egy megfelelő szálláshelyet, amely a part közelében van.


d. m. fotója

Small Banana Beach

A Small Banana Beach (Koukounaries Beach déli végén található) hasonló a nagyobb Banana Beach-hez, amely egyébként csak egy kis öböllel délebbre található Skiathos szigetén. A strand környezete nyugodt és festői, a homok finom és aranybarna, és a tenger kristálytiszta és csendes, ami ideális úszásra, búvárkodásra és snorkelzésre.

A part közepén egy kis bár található, ahol frissítő italokat, snackeket és egyszerű ételeket lehet kapni, mint például salátákat és szendvicseket. A bárban kapható üdítőitalok, sörök és koktélok az ideális módjai annak, hogy kellemes környezetben élvezze a napsütést és a strandolást.

A Small Banana Beach környezete olyan, mintha egy kis paradicsom lenne, köszönhetően a környező zöld domboknak és fenyőerdőnek. A strandtól délre található egy kis hegy, amely a látogatóknak egy gyönyörű kilátást biztosít a környékre.

A strandra a legjobb módja a hajóval vagy a szárazföldi utakon keresztül történő sétálással való megközelítés. A part elég kis méretű, de annál idilliabb, ami miatt érdemes ellátogatni és kipróbálni ezt a csendes és szép helyet Skiathos szigetén.

sok moszat - s.t. fotója

Lalaria Beach

kavicsos strand

Lalaria Beach Skiathos északi részén található, és egy gyönyörű, eldugott strand, amelyet a kristálytiszta, kék víz és a csodálatos fehér kavicsok tesznek különlegessé. A strand látványa olyan, mintha egy poszteren látnánk, ahol a kék tenger és a fehér kavicsok egyesülnek. A strandot általában hajóval közelítik meg, mivel a szárazföldi utak nem vezetnek közvetlenül oda.

Lalaria Beach egy igazán lenyűgöző és sziklás partvonal, ahol a látogatók élvezhetik a napfényt, az úszást és a snorkellinget a tiszta vízben. Azonban a strandra vezető út meredek és kihívást jelentő, így azt javasoljuk, hogy csak tapasztalt vezetők próbálkozzanak az autóval való megközelítéssel. A legjobb és legkényelmesebb módja a hajó bérlése vagy hajókirándulás a tengeren.

A parton nincsenek szolgáltatások vagy létesítmények, ezért ajánlott, hogy hozzon magával elegendő elemózsiát, napernyőt és napozóágyat. Mindazonáltal, a látogatók értékelni fogják a természeti szépséget, amelyet a strand nyújt, és élvezhetik a csendes és idilli környezetet.

s.t. fotója


Aselinos

Az Aselinos Beach Skiathos északi partján található, a várostól távolabb, kb. 12 km-re. Ez a homokos strand kiváló választás azok számára, akik szeretnének elszakadni a zsúfolt városi élettől, és egy csendes, nyugodt környezetben pihenni és élvezni a tengerparti hangulatot.

Az Aselinos Beach egy hosszú, homokos part, ahol a tenger csendes és sekély, így ideális a gyerekek számára is. A tengerpart egyik oldalán számos szórakozási lehetőség áll rendelkezésre, mint például napernyők és napozóágyak bérlése, valamint bár és étterem. A strand másik oldalán, az öbölben, egy természetes kikötő található, ahol hajókat lehet bérelni, vagy szervezett hajókirándulásokon részt lehet venni.

Az Aselinos Beach gyönyörű környezetben található, amelyet magas hegyek és erdős területek vesznek körül. Azonban az utazáshoz ajánlott autó bérlése vagy taxival való közlekedés, mivel a strand távolabb van a városközponttól. Az autóval való megközelítés könnyű, mivel az utak jó minőségűek és jól karbantartottak.

b.e. fotója

Látnivalók

Skiathos Town

Skiathos Town, vagy Chora a sziget fővárosa, amely egy kis, gyönyörű, hagyományos görög város az Égei-tengeren.

A város két fő részre osztható: az óvárosra és az újvárosra. Az óvárosban keskeny utcák, macskaköves terek és hagyományos görög épületek találhatók. Az óvárosban találhatók az éttermek, kávézók, boltok és a fő téren a híres Bourtzi erőd. Az újvárosban pedig a modern szállodák, boltok, bárok és éttermek találhatók.

Skiathos Town-ban a látogatók számos látnivalót találnak. Az említett Bourtzi erőd a főtér mellett található, és az ősi erőd romjain épült, amely a várost védte a törökök támadásától. A városban található a népszerű Papadiamantis-múzeum is, ahol megtudhatjuk, ki volt Alexandros Papadiamantis, aki a görög irodalom egyik legnagyobb alakja.

Skiathos Town-ban több templom és kápolna is található, amelyek közül az egyik legnépszerűbb a Panagia Limnia, amely az óvárosban található. A tengerpartok közül a város legközelebbi strandja a Megali Ammos, amely kb. 1 km-re fekszik a főtértől.

Skiathos Town éjszakai élete is nagyon élénk és szórakoztató. A kávézók, bárok és éttermek éjjel is nyitva tartanak, és a tengerparton a látogatók élvezhetik az élőzenei előadásokat és a hangulatos nyári éjszakákat.

l.d. fotója

Kastro

Kastro a Skiathos sziget egyik legnépszerűbb települése, amely a sziget északnyugati részén található. A település középkori váráról híres, amely a 14. században épült, és ma már csak a romjai láthatók. A Kastro település neve a görög "kastros" szóból származik, ami erődöt jelent.

A Kastro egy igazi gyöngyszem a szigeten, ahol a látogatók élvezhetik a hagyományos görög építészetet és a tengerparti pihenést. A település kis falu jellegű, amelynek főutcáján a látogatók számos éttermet, bárt és boltot találnak.

h. v. fotójaA település környékén több strand is található, amelyek közül a legnépszerűbbek a Mikros Aselinos és a Megalos Aselinos strandok. Mindkét strand kristálytiszta vizű, kék tengerparttal rendelkezik, amelyek ideálisak a napozásra és a fürdőzésre.

A Kastro településhez vezető út kanyargós és meredek, és csak strapabíró autóval járható. Azonban a településre szervezett kirándulások és hajókirándulások is elérhetőek a sziget fővárosából, Skiathos Town-ból, amely kb. 15 km-re található a Kastro-tól. A látogatók a hajókirándulások során élvezhetik a csodálatos kilátást és a tengeri élményeket is.

Programlehetőségek

   
    Hajókirándulások: A sziget körüli hajókirándulások a legjobb módja annak, hogy felfedezze a sziget szépségét és a tengerparti látványosságokat. A hajókirándulások során lehetőség van a sziget körüli barlangok, sziklák és tengeri élmények felfedezésére.

  
    Vízi sportok: A sziget kínál vízi sportok széles választékát, mint például a jetski, a vízisí és a búvárkodás.

  
    Túrázás: A sziget dombvidéki tájai ideálisak túrázásra és a természet felfedezésére.

  

Érdekességek

    A sziget az "Egek szigete" címet viseli, ami a lenyűgöző tengeri és hegyi látványosságokra utal.

       A szigetet több mint 60 ösvény és túraútvonal keresztezi, amelyek ideálisak a természet szerelmeseinek.

    Az olajfaligetek és a termesztett növények mellett a sziget főként a turizmusból él.

      A szigetet sok film és televíziós sorozat helyszínéül használták, köztük a Mamma Mia! című filmet is részben itt forgatták.

Olvasmányos linkek

Fotóegyveleg

v.o. fotója

Taverna 1901 - b. mari fotója


Kommentek

Gajdó Nóra, 2023. 07. 02. 12:32
Skopelos-on forgatták a filmet...


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Athénba Repülőjegyek Athénba
Olcsó repülőjegyek Athénba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes