ÚTIKRITIKA.HU / Magnesia


hirdetes

útikritikák


Magnesia

Magnesia dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények | Odajutás | Szállás | Helyi közlekedés | Étkezés | Vásárlás | Szórakozás | Egyéb hasznos információk | Strandok | Volos | Makrinitsa falu | Egyéb látnivalók | Programlehetőségek | Érdekességek | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

.

Makrinitsa - v. a. fotója


Magnesia dióhéjban

Magnesia régió, avagy ahogy a görögök nevezik, Pelion, Athéntól északkeletre, kb. 326 kilométerre fekszik. Része az 1600 méter magas Pelion-hegy, a 130 ezres lakosságú Vólosz város, tőle délre a Pagassitikosz-öböl, valamint a félsziget másik oldalán az Égei-tengeri egy partszakasza. A parton és a hegyekben 24 faluja van e területnek. Lényegében Magnesiához tartozik a Szporádok-szigetcsoport, ahová tartoznak Szkiathosz, Szkopelosz (Mamma Mia film forgatási helyszíne) és Alonissos szigetek. A strandok az Égei-tengeri oldalon homokosak, a Pagassitikosz-öbölben kavicsosak.

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

  1. Vólosz egyetemi városi friss hangulata (a nyári szünet idején kevésbé lüktet) és a 3 kilométer hosszú parti sétánya
  2. Makrinitsa falu hitelesen görög karaktere

Nem tetszett

  1. Vólosz nem egy nyaralóhely típusú város!

Vélemények

,, Én Magnésiára nem megyek többet. Úgy éreztem magam, mint a Velencei-tavon.(l.e., 2019)

Odajutás

Budapestről autóval a görögországi Magnesiába kb. 1400-1500 km-t kell utazni. Az útvonal a következő országokon és városokon keresztül vezet: Magyarország - Szerbia - Macedónia - Görögország. Az utazás időtartama nagyban függ az útvonalon és az átkelőhelyeken áthaladó forgalomtól, azonban általában legalább 18-20 óra utazásra kell számítani, ha az utat egyben megteszik.

Szállás

Helyi közlekedés

Leginkább autóval. Autót bérelni akár ezen a linken is lehet.

Étkezés

A térségben számos hagyományos görög taverna található, ahol a látogatók élvezhetik a helyi ízeket és ételeket. Ezek a tavernák általában friss, helyi alapanyagokból készült ételeket kínálnak, mint például a görög salátát, a tzatzikit, a hagyományos moussakát és a görög süteményeket, mint a baklavát vagy a galaktoboureko-t.

A Magnesia területén található tengerparti települések, mint például Kala Nera, Agios Ioannis és Agria, számos halétel lehetőséget kínálnak. A halételek között a legnépszerűbbek a garnélarák, a tintahal és a tonhal, amelyeket általában frissen fogva kínálnak.

A térség híres sajtjairól, mint például a feta, a kefalotyri és a graviera. A helyi sajtokat gyakran felszolgálják görög salátákhoz vagy hagyományos ételekhez, mint például a tiropitakia (sajtos piták).

A Magnesia területén található gyümölcsök és zöldségek is kiváló minőségűek, például a görögdinnye, a füge, az olajbogyó, a paradicsom, a paprika, az uborka és az articsóka.

Vásárlás

A térségben található nagyobb városokban, mint például Volos, a látogatók számos üzletet találnak, ahol ruhákat, ékszereket, bőrárukat, cipőket és kiegészítőket vásárolhatnak. A Volos belvárosában található Széchenyi utcában és környékén számos bolt található, amelyekben különféle ajándéktárgyakat, mint például a hagyományos görög kerámia és ékszerek, valamint a helyi készítésű édességeket lehet vásárolni.

A kisebb falvakban, mint például Portaria, Makrinitsa vagy Vyzitsa, számos kézműves bolt és üzlet található, ahol a látogatók helyi kézműves termékeket vásárolhatnak, mint például hímzett terítőket, kerámiákat, fafaragásokat és textil termékeket. A kisebb falvakban a látogatók gyakran találnak helyi termékeket, mint például a görög sajtokat, az olívaolajat, a fűszereket és a mézet.

A Magnesia területén található piacok és bazárok is nagyszerű lehetőséget kínálnak a látogatóknak a helyi termékek megvásárlására. A legnagyobb piacok általában a nagyobb városokban találhatóak, mint például a Volosban található piac, amelyen friss zöldségeket, gyümölcsöket, halakat és húsokat lehet vásárolni.

Szórakozás

Jön!

Egyéb hasznos információk

Jön!

Strandok

Potistika Beach

Potistika Beach egy nagyon szép homokos strand, amely Magnesia szigetén található, Görögországban. A strand hossza közel 1,5 km, és kristálytiszta vizű tengerrel körülvett. A homokos strand finom és arany színű, és az északi oldalon a strand mögött hegyek találhatóak.

A strand elég izolált, és nem túl zsúfolt, így tökéletes hely a pihenésre és a kikapcsolódásra. A tengerparti víz tiszta és friss, és számos vízi sport tevékenység áll rendelkezésre, beleértve a szörfözést és a búvárkodást is. A strandot napernyőkkel és nyugágyakkal látják el, valamint a közelben találhatók kávézók, bárok és tavernák is, ahol a látogatók élvezhetik az ízletes görög ételeket és italokat.

A strand közelében van egy patak, amely az északi hegyekből ered, és a Potistika Beach szélén folyik be az Égei-tengerbe. A környék gazdag növény- és állatvilággal rendelkezik, és több sétáló út is vezet a hegyekbe, ahol a látogatók gyönyörű kilátást élvezhetnek a tengerre.

Volos

Volos a Magnézia régió központja. Volos a Pelion-hegység és a tenger között fekszik, és gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik.

Volos híres a hagyományos görög ételeiről, mint például a tzatziki, a souvlaki, a dolmades és a gyros. A városban számos étterem és taverna található, ahol a látogatók élvezhetik az ízletes görög konyhát és az italokat.

A városban található a Volos Archeológiai Múzeum is, amely fontos régészeti leleteket őriz, mint például az ősi görög város, a Demetrias városának romjait, amely a város közelében található.

A város környékén található a Pelion-hegység, amely gyönyörű természeti látványosságokkal rendelkezik, mint például a zöld erdők, a vízesések, a kanyonok és a tengerparti strandok. A Pelion-hegység számos túrázási lehetőséget kínál, és a látogatók felfedezhetik a hegyek és a tenger környékén található festői falvakat is.

Volos városában található a Héraklész Templom, amely az ókori görög kultúra egyik legfontosabb szentélye volt. A városban található a tengerparti sétány is, amely a látogatók számára kellemes sétát nyújt a tengerparton.

sz. s. fotója

Makrinitsa

Makrinitsa egy hagyományos görög falu, amely a Pelion-hegységben található, kb. 17 km-re Volos városától. A falu egy gyönyörű természeti környezetben fekszik, és gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik.

Makrinitsa híres a hagyományos görög építészeti stílusáról, az úgynevezett "Pelion-architectura"-ról. A falu utcái kanyargók és meredekek, a házak fehérek és kék színekkel vannak díszítve, és a faluközpontban található a Gyógynövény-Múzeum, amely bemutatja a helyi növények és gyógynövények használatát.

Makrinitsa az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont a Pelion-hegységben, és számos hagyományos taverna, kávézó, étterem és bolt található a faluban, ahol a látogatók élvezhetik a helyi ételeket, italokat és kézműves termékeket.

A falu közelében található a Pelion-hegységben található Ski Center, amely téli sportok szerelmeseinek ideális helyszín. A nyári hónapokban a Pelion-hegység számos túraútvonallal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a hegyek és a környező falvak felfedezését.

Makrinitsa egy szép és érdekes falu a Pelion-hegységben, amely gazdag történelmi, kulturális és természeti örökséggel rendelkezik. A falu ideális hely a görög tradíciók, az ízletes ételek és italok, valamint a természet szerelmeseinek.

n. p. fotója

Egyéb látnivalók

Zagora

Zagora egy hagyományos görög falu, amely a Pelion-hegységben található, Görögországban. A falu gyönyörű természeti környezetben fekszik, és gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik.

Zagora híres a hagyományos görög építészeti stílusáról, az úgynevezett "Pelion-architectura"-ról. A falu kanyargó utcáin sétálva a látogatók élvezhetik a szépen díszített kőházakat, amelyek általában fehérek és kék színekkel vannak díszítve. A faluközpontban található a Főtér, ahol számos kávézó és taverna található, amelyek tradicionális görög ételeket és italokat kínálnak.

A falu környezetében számos túraútvonal található, amelyek lehetővé teszik a látogatók számára, hogy felfedezzék a Pelion-hegység és a környező falvak látványosságait. Az egyik legnépszerűbb túraútvonal a Zagora és a Horefto közötti útvonal, amely gyönyörű kilátást nyújt a tengerre és a környező hegyekre.

A falu közelében található a Damouchari strand, amely egy gyönyörű tengerparti látványosság. A strandot kristálytiszta víz jellemzi, és körülötte a látogatók élvezhetik a környező hegyek és zöld növényzet látványát.

Zagora-ban található a Szent Georgios templom, amely egy hagyományos görög ortodox templom. A faluban található még egy kis múzeum is, ahol a látogatók megismerkedhetnek a helyi történelemmel és kultúrával.

Zagora egy szép és érdekes falu a Pelion-hegységben, amely gazdag történelmi, kulturális és természeti örökséggel rendelkezik. A falu ideális hely a görög tradíciók, az ízletes ételek és italok, valamint a természet szerelmeseinek.

Tsangarada

Tsangarada egy hagyományos görög falu, amely a Pelion-hegységben található, kb. 50 km-re Volos városától. A falu gyönyörű természeti környezetben fekszik, és gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik.

Tsangarada híres a hagyományos görög építészeti stílusáról, az úgynevezett "Pelion-architectura"-ról, és számos gyönyörű kőház található a faluban. A falu központjában található a Főtér, ahol a látogatók élvezhetik az árnyékos fák alatt a kávézók és tavernák árnyékában a tradicionális ételeket és italokat.

A falu közelében található a Mylopotamos strand, amely gyönyörű tengerparti látványosság. A strandot kristálytiszta víz jellemzi, és körülötte a látogatók élvezhetik a környező hegyek és zöld növényzet látványát.

Tsangarada környékén található a Pelion-hegység, amely számos túraútvonallal rendelkezik, így lehetőség van a hegyek és a környező falvak felfedezésére is. A falu közelében található az Agia Paraskevi strand, amely a legnagyobb homokos strand a Pelion-hegységben.

Tsangarada egy szép és érdekes falu a Pelion-hegységben, amely gazdag történelmi, kulturális és természeti örökséggel rendelkezik. A falu ideális hely a görög tradíciók, az ízletes ételek és italok, valamint a természet szerelmeseinek.

Milies

Milies egy hagyományos görög falu, amely a Pelion-hegységben található, Görögországban. A falu egy gyönyörű természeti környezetben fekszik, és gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik.

Milies híres a hagyományos görög építészeti stílusáról, az úgynevezett "Pelion-architectura"-ról. A falu utcái kanyargók és meredekek, a házak fehérek és kék színekkel vannak díszítve, és a faluközpontban található a Főtér, ahol a látogatók élvezhetik az árnyékos fák alatt a kávézók és tavernák árnyékában a tradicionális ételeket és italokat.

A falu környezetében számos túraútvonal található, amelyek lehetővé teszik a látogatók számára, hogy felfedezzék a Pelion-hegység és a környező falvak látványosságait. A legnépszerűbb túraútvonalak közé tartozik a Milies és a Vizitsa közötti "Train of Pelion" (Pelion Vasút) nevű túraútvonal, amely az ókori görög történelem és a Pelion-hegység természeti szépségeinek egyedülálló kombinációját kínálja.

A falu központjában található a Milies Könyvtár, amely gazdag történelmi és kulturális dokumentumokat és könyveket őriz. A könyvtárban található a világ egyik legnagyobb görög dialektus szótára is.

Milies egy szép és érdekes falu a Pelion-hegységben, amely gazdag történelmi, kulturális és természeti örökséggel rendelkezik. A falu ideális hely a görög tradíciók, az ízletes ételek és italok, valamint a természet szerelmeseinek.

Olíva múzeum (Ano Gazea)

Az Olíva Múzeum Ano Gazea faluban található, amely a Pelion-hegységben található Görögországban. Az múzeum célja, hogy bemutassa a görög olajbogyó termesztésének és olívaolaj előállításának hagyományait és történetét.

Az Olíva Múzeum egy gyönyörű hely, ahol a látogatók megismerkedhetnek a környező területek olajbogyó ültetvényeivel, valamint az olajbogyó termesztés és a hagyományos olívaolaj előállítás folyamatával. A múzeum tartalmaz egy szabadtéri részt is, ahol az olajbogyó és olívaolaj előállításának különböző lépéseit mutatják be.

Az Olíva Múzeumban a látogatók megismerhetik az olajbogyó szüretelési és feldolgozási módszereit, valamint az olajpréselés hagyományos módját is. A múzeumban a látogatók megtekinthetik az olívaolaj előállításához használt eszközöket, az olajbogyó fa történetét, valamint a hagyományos olívaolaj előállítását bemutató videókat is.

Az Olíva Múzeum egyedülálló lehetőséget nyújt arra, hogy megismerjük a görög olajbogyó termesztés és az olívaolaj előállításának hagyományait és történetét. Az olajbogyó és olívaolaj kultúrája fontos szerepet játszik a görög életmódban és konyhában, és az Olíva Múzeum egy nagyszerű hely, hogy megértsük ennek a fontosságát és történetét.

Programlehetőségek

Jön!

Érdekességek

Jön!

Olvasmányos linkek

Magnesiai csendélet

Csendélet

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Athénba Repülőjegyek Athénba
Olcsó repülőjegyek Athénba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes