ÚTIKRITIKA.HU / Korfu


Corfu Holiday Palace Hotel 5cs. - Kanoni - vélemények


Korfu - Kanoni - Corfu Holiday Palace Hotel*****


Lényeg:

Hatalmas, szép, alapvetően tiszta hotel. A szobák elég jók, tágasak, de azért nincsenek az európai nagyvárosok 5 csillagos hoteljeinek szintjén. Jó az ellátás, hatalmas a választék. Alapvetően jók a szolgáltatások.
Ne várjunk el minden tekintetben megmutatkozó luxushotelt, és akkor jó választásnak bizonyulhat. Amúgy az a fontosabb, hogy az ár-érték arány rendben van.

Hol?

Dombtetőn helyezkedik el a hotel mandulafenyő erdős környezetben egy öbölnél, a Kanoni nevű félsziget végében.

Alapvetően nyugis a környék, de nem árt azért tudni, hogy kb. 10 percre van csupán a repülőtér és e közelségéből adódóan némileg számítani kell repülőgépmotor zúgásokra (még késő este, sőt valamennyire éjszaka is). Aki az elalvásnál túlságosan érzékenyek a zajokra, azoknak tán kockázatos ezt a szállodát választani. Amúgy csak az első egy-két nap lehet zavaró, mert aztán teljesen hozzá lehet szokni. Sőt sokan vannak, akik inkább érdeklődéssel nézegetik a leszállni készülő, vagy éppen felszálló gépeket.
A vendégek többsége külön - tényleg - nem is panaszkodik emiatt, szóval pusztán e probléma miatt azért tán nem érdemes elvetni e hotel választását.

Busszal 20-25 perc alatt be lehet jutni a kb. 4 kilométerre lévő csodálatos óvárosú Korfuvárosba. A hotel előtt van a buszmegálló. Buszjegyet a szupermarketben lehet megvenni, 120 euróért, míg a buszvezetőnél 1,70 eurót kell fizetni.

A Sissi kastély gyalogtávolságra van.
A repülőtéri transzfer taxival kb. 12 euró.

A hotel közelében van egy kis vegyesbolt.

Strand:

Szép a részben homokos, részben köves privátstrandja. Lift vezet le a strandhoz. A liftezés után még jön egy jó adag lépcsőzgetés is.
Lehet és jó sznorkelezni.

Milyen?

Hétemeletes, régi hotel s már megrágta az idő vasfoga. (1972-ben még, mint Hilton nyitott ki.) Olyan régies (hetvenes évek retró) bájossága van, sőt a fogadótér még le is nyűgöző. Egy-két közös térben a sötétbarna berendezés, valamint a folyosók sötétzöld szőnyegpadlózata kissé lelombozó (avétos).
Júliustól és augusztustól eltekintve a hotel vendégkörében többségben van az idősebb korosztály. Sok a brit (bár a Brexit és a Thomas Cook kapcsán ez változhat).

Jól néz ki a főmedence. (Van egy másik medence is, de azt elvileg csak a lakosztályos vendégek élvezhetik.)

Szobák:

A szobák nincsenek frissen felújított állapotban. A fürdőszobák inkább gyengébb 4 csillagos nívójúak (van kád és zuhanyozó is). A takarítás nem mindig kellően alapos (és ez éppen a fürdőszobákban érzékelhető).

Az ágyak kényelmesek.

Szerencsésebb ha a szobánk nem a repülőtér felé néz.

Szolgáltatások:

A személyzet szolgálatkész szívélyes.

A szobákban is van wifi, a jelerő picikét erősebb a fogadótérben.

Ellátás:

A reggeli szuper, friss ennivalók. Kér, hogy nincs frissen facsart narancslé.
A vacsora jó, de nem kitűnő. Mindennap tematikus vacsora van (pl. olasz, görög, grill). Csodás a bárányborda. Az édességeik túl édesek.

2019. október 3.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon