ÚTIKRITIKA.HU / Athén


hirdetes


útikritikák


Stanley Hotel****

Athén – Hotel Stanley ****

Erről a szállodáról csaknem minden beszámoló pozitív! Ez athéni szállodák esetében nem gyakori. Dicsérik a hotel biztonságos, viszonylag nyugodt környékét, a szobákat, a tisztaságot, a tetőterasz bárját. Na ezt a szállodát nyugodtan ajánljuk.

Hol?

Nincs igazán központi negyedben, de mégis nagyon praktikus az elhelyezkedése, elsősorban azáltal, hogy a hoteltől pár lépésre van egy metróállomás (Karaiskaki). Onnan mindössze 3 megálló a város kellős közepe. Az Akropolisz másfél kilométerre van.
A hotel a forgalmas Karaiskaki téren áll (hasonló hely, mint az Omonia). A szállodából kiinduló városnézések esetén át kell menni nem túl bizalomgerjesztő utcarészleteken is.
A hotel praktikus azoknak, akik valamilyen oknál fogva vonaton érkeznek, ugyanis a Stathmos Larissis pályaudvar csupán 400 méterre van. Ugyancsak errefelé van az a pályaudvar, ahonnan a Peloponésszoszra induló vonatok indulnak. A praktikusság mellett nyilván tudomásul kell venni, hogy a pályaudvarok környékei nem szívderítők.

Milyen?

Az épület kinézete kívülről nem biztató, de a benti állapotok kellemes meglepetést okoznak.
A tetőteraszon van egy pici, de kellemesen használható úszómedence, meg egy bár, ahonnan élesen lehet látni az Akropoliszt. A teraszról nyíló panoráma a hotel egyik adukártyája.
Kritikák: A lift kicsi és lomha. A kicsi és szerény kinézetű fogadótér (egy kávézóval) nagyon erős dohányszagban leledzik. Tudni kell, hogy a görögök nagyon aktívan cigiznek. Ide még nem értek el a dohányzás ellenes intézkedések európai hullámai.
A szálloda otthonos hangulatú. A 4 csillagtól azért ne várjunk luxus körülményeket, de a hely kellemes, és ez a lényeg.

Szobák:

A felújított szobák kicsik, de elfogadható méretűek, és tisztaság van. A fürdőszobák elég picikék. Nincs kád, csak egy miniatűr zuhanyozó.
Ritkaság: jó az ablakok szigetelése. Mindazonáltal talán jobb elkerülni az utcákra nyíló szobákat, mert oda azért bejönnek a külső zajok.
A tisztaság rendben van.

Szolgáltatások:

A személyzet korrekt.
Az amerikai típusú reggelit sokan dicsérik.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Tippek olcsó repülőjegy foglaláshoz!!! Tippek olcsó repülőjegy foglaláshoz!!!
Olcsó repülőjegyek Athénba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes