ÚTIKRITIKA.HU / Szantorini


hirdetes


útikritikák


Kokkinos Villas 3cs. - Akrotiti - vélemények

Görögország - Santorini - Akrotiti - Kokkinos Villas***

Lényeg:

Családias légkörű, gondozott állapotú szálláshely. Szépek, modernek, tiszták a villák.
Jónak mondható az ár-érték arány. A 3 csillagos kategória miatt tanácsos elvárásainkat azért némileg takaréklángra helyezni.

Hol?

Csodálatos, ugyanakkor nyugalmas helyen található a szálláshely, a Caldera partszakaszon, a sziget déli részén. A hotelhez eléggé meredek úton vezet az út.
Akrotiti egy kis település pár lépésére van, akárcsak a strand. Akrotiti egy aranyos, autentikus kis falu hangulatos, nem drága tavernákkal és boltocskákkal.
Álomszép a kilátása a Caldera, valamint Fira és Oia települések felé (este szép kivilágításban ezek a helyek).
A hotellel szemben van egy buszmegálló. Kevesebb mint 4 euró/fő összegért elbuszozhatunk Firába vagy Oiába.
Gyalogtávolságra van Akrotiriben egy régészeti lelőhely, ahol egy bronzkori település egész jó állapotban lévő romjai látogatható (,,Santorini Pompei-je”).
Ha nem bérelünk autót, akkor a sziget felfedezéséhez be kell először buszozni a fővárosba és onnan aztán csillagszerűen mennek a járatok a sziget különböző részeihez.
A hotel közelében van egy kis szupermarket, valamint egy tenger gyümölcsei&hal vendéglő. .

Strand:

A Caldera Beachhez csak le kell menni a hegyről. Akinek nehezére esik a mozgás, az, távolinak érezheti ezt a kb. 200 métert. Ez a strand nem nagy, viszont gyakran csaknem néptelen. Nem egy klasszikus, lenyűgöző homokos strand, ennél vannak a közelben azért jobbak, mindazonáltal maga a tengervíz vonzóan néz ki. Ingyen adnak strandtörölközőt.
Nincs túl messze a Perissa strand, ami csodaszép, amennyiben a szemünk hozzá képes szokni a homok fekete színéhez. Na de, van a térségben piros és fehér homokos strand is.

Pont a hotellel szemben található egy búvárbázis, ahol alaptanfolyamot is lehet végezni.

Milyen?

Család viszi a szálláshely üzemeltetését. Jól néz ki az üvegkerítéses medence. A vize meglehetősen hűvös, ha a nyári nap nem melegíti fel eléggé.

Villák:

A villák/szobák többé-kevésbé felújított állapotban vannak. Jó nagy a balkon, ahonnan káprázatos a kilátás a Calderára. A villában van vízforraló, kávégép, nagy jégszekrény.
Nagyok és kényelmesek az ágyak. A padló márványból van. A zuhanyzó kellően tágas.
A hotel tulajdonosától származó közvetlen információ szerint kétféle 2 szobás kategóriájuk van (az egyiket apartmannak nevezik), s mindkettőnél a szobákat rendes fal választja el egymástól.

Szolgáltatások:

A személyzet barátságos. Készségesen adnak a sziget megismerésével kapcsolatos tanácsokat. A személyzet egyik tagja némi pénz fejében elviszi a vendégeket autóval egy világítótoronyhoz naplementét csodálni.

Ellátás:

A reggeli választéka nem nagy, de jó minőségű, igaz nagy (friss termékek) változatosságra nem lehet számítani (gyümölcs, fincsi görög joghurt van). (Nagy étvágyúaknak esetleg nem elég kiadós.) Viszont a reggeli a teraszon úgy lehet elkölteni, hogy közben bámulatos tengeri panorámát élvezünk.

Van a medencénél egy bár, ahol ebédidőben kisebb harapnivalót, itókát lehet vételezni (nyitva déltől 5-ig).

2020. január 30.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Athénba Repülőjegyek Athénba
Olcsó repülőjegyek Athénba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes