ÚTIKRITIKA.HU / Karintia régiói / Turracher Höhe


hirdetes


útikritikák


Almhüttendorf Turracher Höhe

Hol? | Milyen? | Szobák | Szolgáltatások | Ellátás

20 vizsgált hotelértékelésből egyetlen volt csak negatív, itt egy apartman állapotát, illetve a takarítást érte kifogás. Az üzemeltetők erre a kritikára azonnal reagáltak, miszerint a felújítást a mellékszezoni időszakban fogják elvégezni. A takarítást külsős cég végzi, általában kifogástalanul, az esetleges problémákat, azonnal korrigálják. A többi utasvélemény abszolút pozitívnak mondható. Az apartmanok ára teljesen le van csupaszítva, érdemes egy előzetes kalkulációt készíteni a várható helyszíni költségekkel, kezdve az ágynemű, babaágy, stb. bérlésekkel, amennyiben szükséges és folytatva az „ottlakás” költségeivel, mint fűtés, áram, takarítás, stb.

Hol?

Az Almhüttendorf házai Turrach síterületen, közvetlenül a pályák mellett, 1711 méteren állnak. Nem minden ház előtt lehet azonnal felcsatolni a léceket, mivel elég nagy a falu, a házak egy része kicsit távolabb van a pályáktól, de még mind gyalogtávolságra. Az üdülőfalu egész évben megközelíthető autóval, télen mindenképp kell vinni hóláncot (egyébként is kötelező Ausztriában, itt viszont ténylegesen szükség is van rá a téli szezon nagy részében). A 14 fős házak vannak közelebb a pályához, a 6 fősek távolabb. Érdemes a helyszínen, a recepción közeli házat kérni, ezt előre nem garantálják a foglalás visszaigazolásakor. Számít az érkezési sorrend is.

Milyen?

Nagyon hangulatos a hóval fedett kis falu látványa és ezt csak fokozza a szauna a házakban, illetve a kandalló. Jó állapotban vannak a házak, bár eltérő ütemben újították / újítják fel őket. A személyzet kedves, a szolgáltatások jók.
Az üdülőfalu 2 részből áll, az egyik az Almdorf Sonnleitn maximum 14 fős hüttékkel, a másik az Almdorf Turrach, maximum 6 fős házakkal.

Szobák

2 apartmantípus foglalható: a Sonnleitn 4 fős, két légteres, a Turrach pedig 6 fős, 3 légteres. A hütte elnevezés inkább az apartmanfalu hangulata miatt helytálló, a házak berendezése magasabb színvonalú. Az apartmanok nagyok és kényelmesek, még padlófűtés is van.

Szolgáltatások

A parkoló pár méterre található a házaktól, de általában a házikók előtt is van elég parkolóhely a kényelmes kipakoláshoz. A takarítás alapos. Az áramköltséget érdemes előre bekalkulálni, főleg ha minden nap be van kapcsolva a szauna. Egy 11 fős társaság 4 napra 90 eurót fizetett az áramhasználatért, de többen panaszkodnak a váratlan költségre. A fűtés költsége is itt csapódik le, érdemes a kandallót használni! A zsemleszervizzel kapcsolatosan érdemes tudni, hogy nem mindig megfelelő a kiszállított mennyiség, a későn kelőket érheti meglepetés, ha elfogy a zsemle. Baba- és gyermekfelszerelés, mint például etetőszék, babaágy bérelhető a recepción, de érdemes előre lefoglalni, mert korlátozott számban áll rendelkezésre.

Ellátás

A házak önellátással foglalhatóak. Vásárlási lehetőségek a közelben: a síliftnél van egy „Genussladen” nevű üzlet, de elég drága. Autóval tovább haladva vannak nagyobb üzletek, Billa és Spar is, nagy hó esetén itt azonban nehezebb a haladás és kb. 15 percet kell autózni, míg elérjük őket.

2012. június 12.

Vissza az elejére

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon