ÚTIKRITIKA.HU / Karintia régiói / Bad Kleinkircheim


hirdetes


útikritikák


Dorf Kirchleitn Klein- und Grosswild

Hol? | Milyen? | Szobák | Szolgáltatások | Ellátás


Jó választás mindazoknak, akik távol a világ zajától szeretnének pihenni, akiknek fontos a pálya közelsége és síelésen kívül csak pihenésre, kikapcsolódásra vágynak. Családoknak és pároknak, baráti társaságoknak is megfelelő lehet. Akik a nap végén szórakozásra, vagy egyéb programoknak vágynak, inkább a faluban foglaljanak szállást.

Hol?

Bad Kleinkirchheim St. Oswald nevű városrészében található ez a kis parasztházakból álló üdülőfalu, egészen a település szélén, a pályák mellett. Mivel egy komplexumról van szó, a felvonótól való távolság attól függ, hogy éppen melyik apartmant kapjuk. Sajnos ezt hiába is kérjük előzetesen, a recepció fenntartja magának azt a jogot, hogy csak a helyszínen dönt az apartmanok leosztásáról. Kicsit „aki kapja, marja” módon is megy a leosztás, aki előbb érkezik, az előnyt élvez, de az előzetes kéréseket is figyelembe veszik, mindenesetre garantálni előre nem tudják az apartman számát. Mivel az egész létesítmény a hegyoldalon található, adódik némi szintkülönbség, ami nem olyan vészes, de volt más kísérő kismama, akinek ez problémát okozott.

Milyen?

Kellemes, hangulatos hely. Jó az elhelyezkedése is, bár kicsit elszigetelt. Vásárlási lehetőség, aprés ski lehetőségek és internethasználati lehetőség nincs a helyszínen, viszont Bad Kleinkirchheim és St. Oswald autóval gyorsan elérhető.

Szobák

Az apartmanok „parasztház” stílusban vannak berendezve, viszont modernkori kényelemben. Egy házban 4 egyforma apartman van, azaz 4 db 4 fős, vagy 4 db 6 fős apartman van egy épületen belül. A berendezésük és elrendezésük teljességgel egyforma. Elkezdték már a házak felújítását, így árban megkülönböztetésre kerültek a felújított és a régi apartmanok. A régiekkel sincs igazából probléma, kicsit elhasználódtak, de megfelelő még az állapotuk.
A felújítottakat csak dicsérik a vendégek.

Szolgáltatások

A síkölcsönző közvetlenül az üdülőfalu mellett található, ahol mellesleg a saját felszerelés is hagyható a következő sínapig.
WLAN csak a recepción és a közelében használható, ez némi kényelmetlenséget jelenthet. Ilyen téren az üzemeltető sem kecsegtet változással, így a síszünet idején dolgozni, vagy internetezni vágyóknak ez a szálláshely nem a legmegfelelőbb választás. A szauna tiszta és megfelelő méretű. A takarítás megfelelő, tiszták az apartmanok.

Ellátás

Az üdülőfaluban ellátással és önellátással is lehet szállást foglalni. Az önellátók számára lehet érdekes információ, hogy az itt működő étterem nem rossz, de drága. Egy zsemle például 1 €-ba kerül. Az ételválaszték megfelelő és változatos. Kint a faluban viszont több alternatív lehetőség található, megfelelő áron.
Vásárlási lehetőség csak a faluban van, amely autóval érhető el.

2012. június 11.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon