ÚTIKRITIKA.HU / Karintia régiói / Nassfeld


hirdetes


útikritikák


Rosenstöckl apartmanház****

Hol? | Milyen? | Apartmanok | Szolgáltatások | Ellátás

Ár-érték arányosság szempontjából príma szálláshely rövid autózásra vagy síbuszozásra a nassfeldi pályáktól. Többféle apartmantípus létezik, a kényelmesek foglalhatnak hozzá reggelit a helyszínen.

Hol?

Gundersheim település a B111-es mentén fekszik Hermagoron túl. Maga az apartmanház az út mellett található, előtte parkolóval. A bérlettel ingyenes síbusz megáll a ház előtt, a menetrendje a recepciónál van kifüggesztve. A pályák 10-15 perc alatt elérhetők autóval. Sífutók előnyben: a ház mögött vezet a sífutópálya.

Milyen?

Egyszerű de tiszta, vidékies stílusú szálláshely. A többféle méretben elérhető apartmanok különböző emeleteken találhatók.

Apartmanok

Az apartmanok tágasnak mondhatók, mindegyik közülük erkélyes. A 3 fős apartmanok 35 m2-esek, egy hálószobásak. A 4 fősek már 52 m2-esek, a duplaágyas hálószoba mellet egy kihúzható kanapé van a nappaliban. Az 5 fős apartmanokból kétféle létezik. Az 55 m2-esben két duplaágyas háló van, és egy egyszemélyes kihúzható kanapé a nappaliban, míg a 72 m2-esben mindössze egy duplaágyas háló, plusz a nappaliban egy kétszemélyes és egy egyszemélyes kanapé.

A 6 fős apartmanok 84 m2-esek, 2 hálóval és a nappaliban egy kihúzható kanapéval rendelkeznek. 7 fős esetén lehetőség van ezt az apartmantípust pótágyazni. A nagy előnye ennek az apartmannak, hogy 2 fürdőszobás.
Se ágyneműt, se törölközőt nem kell vinni, mindkettőt adják a helyszínen ingyenesen.

A konyhát egy konyhasarok helyettesíti. A kapacitásai elég picik, mert mindössze egy kis villanyrezsó van, sütő nincs, és a hűtő is elég picinyke. Akinek feltétlen szüksége lenne rá, a háziakat megkérheti, hogy dobják be egy órára az ételt a saját sütőjükbe. Melegítéshez van mikro. A kis konyháért cserébe van mosogatógép és tabletta is, megkönnyítendő a házimunkát. A kávéfőző a német kávét képes csak produkálni, kávéimádóknak egy kotyogós jól jöhet.
Az apartmanban hasznosnak bizonyulhat a széf és a hajszárító, esetleg a tévé. A telefon és a rádió kevésbé. A helyszínen kötelező költségként csak a 45 €/apartman takarítási díjat szedik be.

Szolgáltatások

Az alagsorban van egy reggelizőhelyiség. A recepción lehet kérni az internethez kódot, a helyszínen kell fizetni. A házban van sítároló.
Sajnos a háznak nincs szaunája, viszont a közelben van a Forellenhof Waldner apartmanház (50 m), melynek szaunáját térítésmentesen használhatják a ház vendégei.
E háznak egy babaágya van, melyet ingyenesen tud az utasok rendelkezésére bocsátani.
Kutyát szívesen látnak, amennyiben a gazdi az 5 €/nap árat kifizeti érte a helyszínen, és az ellátásáról gondoskodik.

Ellátás

Lehetséges a helyszínen reggelire befizetni. Aki ezt a lehetőséget választja, az az alagsori reggelizőben fogyaszthatja el. A felnőtteknek 9 €, a gyermekek kedvezményt kapnak 14 éves korig.
Bevásárolni a településen nem lehet, csak kisebbeket Dellachban (a következő település nyugat felé), vagy nagyobbakat síelés után Hermagorban.
Aki nem szeretne főzni, annak érdemes még a pályán ennie valamit vagy útközben valamelyik kis település fogadójában, mert Gundersheimben nem nagyon akad étkezési lehetőség.

2012. május 30.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon