ÚTIKRITIKA.HU / Karintia régiói / Koralpe


hirdetes


útikritikák


Alpengasthof Wolfgruber***

Hol? | Milyen? | Szobák | Szolgáltatások | Ellátás

A szívélyes vendéglátás mintapéldája bio verzióban. Családi biznisz, szívvel-lélekkel csinálva. A pályáktól kissé messzebb esik, talán ez a legnagyobb hibája. Bátran ajánlható, felvállalható szálláshely, megérdemelt 3 csillaggal.

Hol?

Egy szép panorámával rendelkező helyen, 1200 m-en. Cserébe a felvezető út meglehetősen kanyargós és végtelennek tűnő. A pályák 4 km-re vannak, Wolfsberg 15-20 perc kocsival.

Milyen?

Nemdohányzó, családias hangulatú szálláshely a völgy fölött. Tiszta levegő, tökéletes nyugalom és mesés kilátás jellemzi.

Szobák

A völgyoldali szobákból fenséges a panoráma a Júliai Alpokra és a Karavankákra. A szobák és a fürdőszobák is elég picik. Telefon nincs, tévé is csak kérésre. Felújítás ráférne a szobák egy részére, bár folyamatosan folyik a renoválás. Patent tisztaság van, nem csak a szobákban, hanem az egész fogadóban.

Szolgáltatások

Itt nehéz olyat kérni, amit a háziak vagy a személyzet ne teljesítene mosolyogva. Sikerül minden vendégről úgy gondoskodni, mintha az egyetlen lenne – teltház esetén is. A parkolás ingyenes.
Az internet egyes vendégeknek kimondottan hiányozhat, és a szauna is még csak tervben van.

Ellátás

A bioételekre épülő konyhában maga a háziúr főz, méghozzá pompásan. Mind minőségben, mind megjelenésben csak dícsérik az ételeket. A büféreggeli választékos, csupa bioétellel, egy szép reggelizőhelyiségben. A saját készítésű sajtkrémek és a paradicsomos vaj megérnek egy misét. A négyfogásos vacsora általában tartalmaz tipikus helyi ételt, mindig frissen készített, megfelelő mennyiségű. Arany fakanál díjas színvonal. A konyha 20 órakor bezár, utána nincs lehetőség már bármit enni.

2012. június 13.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon