ÚTIKRITIKA.HU / Karintia régiói / Nassfeld


hirdetes


útikritikák


Falkensteiner Hotel Sonnenalpe****

Hol? | Milyen? | Szobák | Szolgáltatások | Ellátás

Négycsillagos pályaszállás kitűnő helyen. Családosoknak a legjobb, vagy olyan pároknak, akiket a nagy számban jelenlévő – és ennek hangot is adó – gyerekek nem zavarnak. Az általános vélemények az ár-érték arányt nem tartják megfelelőnek a lánc standardjait figyelembe véve. Az üzemeltetés hagy még némi kívánnivalót (az átalakított és üzemeltetőt váltott szálloda 2011 decemberében nyitott újra), de a sípálya közelsége és a wellness-részleg kitűnő kombinációt kínál. Az utasok nagy százalékban elégedettek a szállással és annak szolgáltatásaival.

Hol?

Nassfeld síterületen a Sonnenalpe Nassfeld részen, 1500 m-en. Teljes mértékben pályaszállás.

Milyen?

Maga a szálloda modern megjelenésű, dizájnos. A lobby talán kissé személytelen és túlméretezett a célcsoporthoz képest. Nemdohányzó hotel.

Szobák

A kétágyas szobák 24-25 nm-esek, a családok számára kialakított szobák pedig 40-70 nm közöttiek, akár nagyobb, 3 gyermekes családok elhelyezésére is alkalmasak. A két szárny közül a régi rész szobái minőségben és dizájnban messze elmaradnak az új résztől, a fürdőszobák kisebbek, a berendezés régebbi és kopottas. Viszont árban egyformák. Kedves figyelmesség az egy üveg ingyen víz érkezéskor a szobában.

Szolgáltatások

A szálloda előtt ingyenes a parkolás, viszont egy garázshelyért 8 eurót elkérnek naponta. A wellness-részleg a szokott Falkensteiner minőséget hozza. Élvezni igazán 15 óráig lehet, utána a zsúfoltabbá és határozottan zajosabbá válik a medencetér. A szauna textilmentes. A kezelések ára elég borsos.
A gyermekklubot a családosok dicsérik. Mind a felszereltség pompás, mind a megőrzésnél nagyon kedvesek a gondozók, sőt ebédkor és vacsorakor is külön gondolnak a gyermeki ízlésre gyermekbüfével és gyümölcslevekkel.
Nagy segítség a csecsemővel érkezőknek, hogy babafelszerelést lehet a helyszínen kérni, kaució ellenében. A sítároló bővítésre szorul.

Ellátás

A büféreggeli választéka kitűnő, vannak frissen készült ételek is. Az ebédkor felszolgált ételek rendszerint egyszerűek: leves, tészta saláta vagy hasonló. Felár ellenében ebédcsomagként is kérhető. Vacsoránál az ételek minősége a Falkensteinert ismerők és kedvelők szerint elmarad a lánc többi szállodájánál megszokottól. A fűszereket és különleges ízeket sokan hiányolják az amúgy kinézetre megfelelő ételekből, amellett, hogy a hőmérséklet sokszor csak a langyost üti meg. A kiszolgálás sem fut egészen gördülékenyen, hiányolt a kellő mennyiségű és szakképzett személyzet. Ez alól a bártender a kivétel.

2012. június 4.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon